Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Erdoğan: “Terör Yapılarından Hayır Gelmez”
Erdoğan: “Terör Yapılarından Hayır Gelmez”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak’ta ve Suriye’de kurulmaya çalışılan terör yapılarından ve ayrılıkçı hareketlerden coğrafyamıza hayır gelmez” dedi
 
24 Ekim 2017 Salı - 17:24

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.
 
Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesinde ve bölgesel krizlerin çözümünde mesafe kat ettikçe, birtakım mahfillerde Türkiye’ye yönelik hırsın, kinin ve tepkinin dozunun arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vize krizinden köpekle aramaya, örtülü ambargoların kapsamlarının genişletilmesinden teröristlere özel himaye sağlanmasına kadar pek çok örneğini gördüğümüz bu tavır, bizim doğru yolda olduğumuzun ispatıdır” diye konuştu.
 
BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN POSTERLERİNİN ASILMASI
Türkiye’nin stratejik ortağı olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile pek çok kez görüşmelerine rağmen ABD’nin Suriye’de, terör örgütü PKK’nın düşük çocuğu PYD ve YPG’yle birlikte Rakka operasyonunu yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, Rakka’daki bölücü terör örgütünün dev posterlerinin asılmasını, ey Amerika, sen neyle izah edeceksin? Biz söyledik inanmadın, artık televizyon ekranlarında, kamera çekimlerinde bütün gerçekler ortada; neyle izah edeceksin?” şeklinde seslendi. İdlib’deki operasyonun büyük ölçüde neticelendiğini, şimdi önlerinde Afrin konusunun olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsi bizim için birer tehdittir ve biz ülkemiz için tehdit oluşturacak her alanda kararlıyız, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Buralardan taviz veremeyiz. İşte daha önce de söyledik, bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz” açıklamasında bulundu.
 
“BAĞLANTILAR MEYDANA ÇIKIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği gösteri öncesinde Alman polisinin resmî sosyal medya hesabından ‘bu akşam sizin için görevdeyiz’ şeklinde mesaj yayınladığını; Fransa’da devlet televizyonu binasına bölücü terör örgütünün elebaşının posteri asıldığında Fransız polisinin izlediğini hatırlattı ve “Hani PKK Avrupa Birliği üyeleri olarak terör örgütüydü? Neyi izliyorsun, neyi seyrediyorsun, niye indirmiyorsun? Bu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi? Bu nasıl dostluktur?” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “FETÖ’yle irtibatı ve belki iltisağı sebebiyle birisini gözaltına alıyorsunuz, kendisini istemeye yüzleri tutmadığı için olsa gerek, ‘diplomatik dokunulmazlığı var’ diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Böyle bir şey de yok. ‘Belki yutarlar’ diye buradan giriyorlar. Öyle yok, kime neyi yutturuyorsunuz? Ajanlık faaliyeti sebebiyle yakayı ele vermiş isimler konusunda, ‘sivil toplum kuruluşu temsilcisiydi, medya mensubuydu, iyi insandı, güzel vatandaştı’ gibi güzellemelerle hedef saptırılmaya çalışılıyor. İşte buyurun, Başkonsoloslukta çıkanla o STK mensubuydu dedikleri o Türkiye’nin Soros’u durumunda olan kişinin havası çıktı meydana, bağlantılar çıkıyor meydana. Siz kime neyi yutturuyorsunuz? Bu milleti içeriden vurmaya gayret edenlere karşı milletçe, beraber dik duracağız, kararlı duracağız ve gereken hesabı da soracağız.”
 
“SİLAH YÜKLÜ TIR SAYISI KADAR DAHİ DEAŞ’LI TERÖRİST YOK”
ABD’nin; Irak’ta bizzat kendi adıyla, Suriye’de ise PYD, YPG, SDG gibi isimlerle bölücü terör örgütünü desteklediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güya operasyon yaptıkları ve bölücü terör örgütünün kontrolüne bıraktıkları bölgede, oraya sevk ettikleri silah yüklü tır sayısı kadar dahi DEAŞ’lı terörist yok” dedi ve ekledi: “Her terörist için bir tır silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar da pişkince bir tavır içindeler.” Rakka’da suçüstü yakalanınca ABD’nin, PKK elebaşı için “Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir” açıklaması yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ifadenin ABD gibi bir ülkeye yakışmadığını söyledi ve şu değerlendirmelere yer verdi: “Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz? Sizin gücünüz, Tayyip Erdoğan’ın 13 tane korumasına -ki bunlar Amerika’yı çoğu zaten görmemiş-onlar için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Bir diğer taraftan bakıyorsunuz çok daha enteresan; bir bankamızın 6 kere ABD’ye girip-çıkan görevlisini 7. kez girişinde gözaltına almaya yeter. Ondan sonra da köşeye sıkıştırarak ‘şunları söylemen hâlinde şu kadar, şunları söylemen hâlinde bu kadar’ demek suretiyle de itirafçı durumuna düşürmenin gayreti içerisine girerler. Takipçisiyiz, bu işler bittiği zaman da ha biz dünyayı ayağa kaldırmasını da biliriz, bunların hepsini de açıklayacağız.”
 
“BİNLERCE YILLIK KARDEŞLİKLERİ YIKANLAR YANLIŞ İÇİNDE”
Irak ve Suriye’deki vatandaşlara seslenerek, “Bugüne kadar bölgede Batılı emperyalistlerin sözüne kanarak harekete geçmiş olup da hüsrana uğramayan kimse yoktur. Günübirlik kazanımlar uğruna binlerce yıllık kardeşlikleri, kader birlikteliklerini yıkanlar büyük bir yanlış içindedir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın her şey bitip herkes evine dönünce bu kadim coğrafyada Türklerin, Arapların, Kürtlerin ve diğer grupların baş-başa kalacağını, acılarını ve sevinçlerini yine birlikte paylaşmak zorunda olacağını hatırlattı. Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim Türkmenlerin ve Arapların haklarını ellerinden alarak elde ettiği kazanımlarla huzura ve refaha eremeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde mezhepçilik fitnesini körükleyerek kardeşi kardeşe düşman edenler bu şekilde kendileri için parlak bir gelecek inşa edebileceklerini mi düşünüyorlar? Bölgede Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan hangi girişimin başarıya ulaşma şansı olabilir?” sorularını yöneltti. Türkiye’nin, etnik ve inanç yapıları bakımından dünyanın en karmaşık coğrafyaları olan Balkanlar’da, Ortadoğu’da ve Kafkasya’da asırlık bir yönetim tecrübesinin olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hangi girişimden ne tür felaketler çıkacağını asırlar boyunca bizzat yaşayarak öğrendik. Her zerresi terle, kanla, gözyaşıyla örülmüş bu büyük birikimin ışığında diyoruz ki; Irak’ta ve Suriye’de kurulmaya çalışılan terör yapılarından ve ayrılıkçı hareketlerden coğrafyamıza hayır gelmez” vurgusunda bulundu.
 
“AĞITLAR HEP TÜRKÇE, ARAPÇA, KÜRTÇE OLACAKTIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz birbirimizle uğraştıkça, biz birbirimize zulmettikçe, ağıtlar hem Türkçe, Arapça, Kürtçe olacaktır. Zafer çığlıklarının hangi dillerde olacağını ise ben milletimin takdirine bırakıyorum. Bakınız Suriye’nin yüzde 25’i PYD-YPG terör örgütünün, yüzde 10’u DEAŞ terör örgütünün şu anda kontrolünde. Bu ülkenin en büyük komşusu ve halkının öz kardeşi Türkiye olarak biz de karşımızdaki manzaradan memnun değiliz. Irak’ın ve Suriye’nin harap olmasını, gözyaşıyla ve tarifsiz bir yürek acısıyla izleyenler ile ellerini ovuşturarak takip edenler öyle ayan beyan ortada ki aslında anlatmaya dahi gerek yok.” Bu kötü manzarayı kökenine ve meşrebine bakmaksızın tüm bölge insanlarının hayrına olacak şekilde değiştirmek için mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda “Bölgemizde yaşayan tüm kardeşlerimizin bizim bu niyetimizi bildiklerine ve kalpleriyle bizi desteklediklerine eminiz. Rabbime tüm kardeşlerimizi basiretsiz yönetimlerin, kana susamış terör örgütlerinin, ruhunu ve bedenini kiraya vermiş kadroların elinden kurtarması için dua ediyorum” dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Uluslararası Diplomatlar Birliği Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Akıncı da Katılacak
 
İşte Meral Akşener'in Partisi: İyi Parti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Teklif: Erken Seçim Yapalım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "17 ay beklemeyelim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzde Afrin Var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'deki operasyon büyük oranda neticelendi, ...
Melih Gökçek İstifasını Duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da akşamüzeri bir görüşme ...
AK Parti'den İstifa Etmeyen Başkanlara Uyarı
AK Parti Sözcüsü Ünal, istifa etmeyen belediye başkanlarına seslenerek ...
 
 
Erdoğan: “Amerika Bunu Nasıl İzah Edecek?”
D-8 Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan ...
Erdoğan: İstifa Etmezlerse Sonuçları Ağır Olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ...
Kalın: Vize Krizi Görüşmeleri Olumlu Seyrediyor
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile vize krizi üzerine yapılan ...
Erdoğan Polonya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanlığı Sarayında resmî törenle karşılandı
 
 
Başbakan Yıldırım: Özel Gündem Yok
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeden detay veren Başbakan Yıldırım, ...
Dışişleri: Irak İle Her Türlü İşbirliğine Hazırız
Kerkük operasyonuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Irak ...
Kılıçdaroğlu Ziyaret Etti Başbakan Bilgi Aldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu; hastaneye kaldırılan CHP eski Genel Başkanı, ...
Erdoğan: AK Parti Kendisiyle Yarışıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kendi kendisiyle yarışan bir parti olduğunu dile getirdi
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya