Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   23/27 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
Erdoğan "Yalandır alçakça bir iftiradır"
Erdoğan  Yalandır alçakça bir iftiradır
 
Başbakan Erdoğan, Bitlis'de katıldığı toplu açılış töreninde terör örgütüne sert çıktı.
 
18 Kasım 2011 Cuma - 16:42

Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'ya yaptıkları yatırımların terör tehdidinin bir sonucu olduğu şeklindeki yorumlara sert yanıt verdi. Erdoğan, "Açık söylüyorum; yalan söylüyor ve aslında, kendi kirli emellerini örtmeye çalışıyorlar. Neymiş? Terör örgütünün saldırıları Hükümeti bu bölgeyle ilgilenmeye zorlamış. Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Demokratik standartlar yükseldikçe, inkar, ret ve asimilasyon politikaları ortadan kaldırıldıkça, terör örgütü ve uzantıları, kendi inkar, ret ve faşizm sistemlerini tesis etme gayretine girdiler" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Bitlis'te yapımı tamamlanan 13 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Van başta olmak üzere bölgede hissedilen deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Erdoğan, özellikle Adilcevaz ve Tatvan ilçeleri olmak üzere, Bitlis ve ilçelerinde, vatandaşların hasarlı binalara girmemesini istedi.
Bitlis'in, depremin sessiz mağduru olduğu şeklindeki ifadelere katılmadığını belirten Erdoğan, "Tıpkı Van gibi, tıpkı Erciş gibi, Bitlis'in ilçelerine de gereken her türlü yardımı ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. İnşallah, mümkün olan en kısa zamanda yaraları saracak, yıkılanı eskisinden daha sağlam şekilde yeniden inşa edecek, şehirlerimizi çok daha güvenli hale getireceğiz" dedi.

DEVLET NEREDE
Bitlis ve ilçelerinde açılışını gerçekleştirdikleri tesisler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, doğu ve güneydoğuda gecikmiş yatırımları biran önce tamamlamak için var güçleri ile çalıştıklarını bildirdi. Bitlis'in 15-20 yıl önceki şehir yapısından örnekler veren Erdoğan, "Bugün Bitlis modern bir şehir haline geldi. Son Van depreminden son artık vatandaşlarımız bize direnemeyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kentsel değişim ve dönüşüm projeleri ile şehirlerimizin üzerine gidecek. Uygun olmayan tüm binalarımızı kamulaştırarak yıkacağız. Dere üzerinde ev olur mu? Olur. Gel Bitlis'e gör, gel Rize'ye gör. Sonra heyelan oluyor. Vah, eyvah... Sonra başlar herkes devlet nerede?" dedi.

BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ
Bitlis'e bir yıl içinde toplam 87 farklı eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde bölgeye yaptıkları yatırımların ve reformların insana verdikleri değerin bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, şöyle devam etti: "74 milyonu biz kardeş olarak görüyoruz; 74 milyonun her bir ferdini biz birinci sınıf vatandaş olarak değerlendiriyoruz."

ALÇAKÇA BİR İFTİRADIR
"9 yıldır yaptığımız yatırımları, gerçekleştirdiğimiz reformları, bir dayatmanın ve tehdidin sonucu olarak lanse etmeye çalışanlar, açık söylüyorum yalan söylüyor ve aslında, kendi kirli emellerini örtmeye çalışıyorlar. Neymiş? Terör örgütünün saldırıları Hükümeti bu bölgeyle ilgilenmeye zorlamış. Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır. Terör, bu bölgeye, kandan, gözyaşından, acıdan, bizzat teröristlerin zulüm ve baskısından başka hiçbir şey kazandırmamıştır."

KİMSEDEN KORKUMUZ YOK
"Terör, sadece gençlerin kanını içmekle, anaları evlatsız bırakmakla kalmamış, bölgenin refahının, kalkınmasının önündeki en büyük engel olmuştur. Madem bu kadar ürkütüyordunuz, korkutuyordunuz, bizim bu 9 yıllık iktidarımız öncesinde niye gelmedi bu hizmetler. Bu aşk meselesidir, inanç meselesidir. Bizim bu topraklara aşkımız var. Bizim Allah'a muhabbetimiz ve korkumuzdan başka kimseye korkumuz yoktur."

FAŞİZM VE İNKAR POLİTİKALARI
"TRT ŞEŞ'i, 24 saat Kürtçe yayın yapacak bir kanalı kurmak istediklerinde terör örgütü ve onun vesayetinde siyaset yapanlar buna karşı çıktı. Kürtçe'nin serbestçe konuşulmasını, üniversiteler de öğretilmesini sağladığımızda, bundan rahatsız oldular. Bölgeye yol yaptık, hastane, okul, üniversite, yurt yaptık; bunu engellemek için her türlü saldırıya ve tahrike başvurdular. Öyle ki, bu bölgede özgürlükler yaygınlaştıkça, demokratik standartlar yükseldikçe, inkar, ret ve asimilasyon politikaları ortadan kaldırıldıkça, terör örgütü ve uzantıları, kendi inkar, ret ve faşizm sistemlerini tesis etme gayretine girdiler."

ÖRGÜTÜN İNFAZI
"İktidarımız öncesinde faili meçhulleri sürekli gündeme getirenler bugün, terör örgütünün infazlarını görmezden geliyor. İktidarımız dönemine kadar, ifade özgürlüğünün olmamasından dert yananlar, bugün bizzat kendileri ifade özgürlüğünü yasaklamanın peşindeler; sanatçıya, düşünürlere, yazarlara baskı girişimleri artırdılar. OHAL'den, yol kontrollerinden, yayla yasaklarından şikayet edenler, aynı yasakları, aynı engelleri uygulamak için adeta can atıyorlar. Benim bu bölgedeki tüm kardeşlerim, terör örgütü ve onun uzantılarının bu faşizan baskılarını lütfen artık görsün. Nitekim görüyor da..."

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
"Demokratik standartlar yükseldikçe ve yatırımlar arttıkça bölgedeki yaşayan insanlar gerçeği görmüş ve teröre sırtlarını dönmüşlerdir. İnşallah, terör örgütünün elinde, bir tek dahi istismar aracı kalmayacak. Göreceksiniz, terör örgütünün, onun uzantılarının maskesi çok daha hızlı düşecek ve bölge insanı, terörün musallatından artık sıyrılacak. Biz vazgeçmeyeceğiz... Yatırımlardan da, reformlardan da asla geri adım atmayacağız."

KÜRT'E AYRI TÜRK'E AYRI ENERJİ GİTMİYOR Kİ
"Hakkari'de, Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz inşaat başlayacak 'istemezük', Şırnak'ta havaalanı yapacağız aynı anlayış, bütün gelenleri tehdit ediyorlar, 'gitmeyeceksiniz oraya' aynı şey Iğdır'da, ama biz dinlemedik. Hepsinin inşaatı devam ediyor. Geçen hafta bir baraj çalışmasında gittiler iş makinelerini yaktılar. Bunların neresinde bu ülkenin evladı olmak veya bu vatanı, ülkenin insanlarını sevmek var. Barajlardaki suların Kürt'e, Türk'e, Laz'a, Çerkez'e, Gürcü'ye gidecek. Oralardan çıkan enerjinin milletin herbir ferdini aydınlatacak. Kürt'e ayrı enerji Türk'e ayrı enerji gitmiyor ki hepsine gidiyor, ama bunlar sıkılmadan utanmadan, sıkılmadan o suyu içiyor o sudan istifade ediyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başbakanı Ahmet Eren'le açılıy kurdelasını kesti. Erdoğan geçtiğimiz yıl ÖSS'de dereceye giren rem Ceren Doğan adlı öğrenciye BETAV tarafından hediye edilen otomobilin anahtarını verdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cerrahpaşa için korkutan açıklama
 
Münevver Karabulut Davası Karara Bağlandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cerrahpaşa için korkutan açıklama
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 'nde içerisinde ...
Bağış 'Başarının Özeti İstikrar ve Güven'
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'daki ekonomik kriz sebebiyle ...
Başbakan bedelli askerlik şartlarını ne zaman açıklayacak?
Başbakan'ın bedelli açıklaması için sinyal AK Parti'li Elitaş'tan geldi.
Çarşı Van için soyunacak
Çarşı taraftar grubu bu hafta sonu oynanacak derbideki etkinlikle dikkat çekecek...
 
 
Tomografide kanser şüphesi
2008'den bu yana kadınlarda görülen tiroit kanseri yaklaşık 3 kat arttı. ...
Zerrin Özer hastaneye kaldırıldı
Ünlü sanatçı Zerrin Özer yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki yaşanan çatışmaların iç ...
Tümgeneral Bakıcı firar etti
İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral ...
 
 
Van'da çadır yangınında 2 çocuk öldü
Van'ın merkeze bağlı Karpuzalan köyünde çadırda çıkan yangında 2 çocuk ...
Emekliye iyi haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıkları ile ilgili ...
Erdoğan Time'a kapak oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin 28 Kasım'da yayınlanacak olan sayısına kapak oldu.
'Süper beyin'ler Türkiye'ye dönüyor
TUSAŞ, yurtdışındaki seçkin Türk mühendislerinin Türkiye'de üretilecek ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya