Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Erdoğan: “Yeni Yaklaşımlara İhtiyacımız Var”
Erdoğan: “Yeni Yaklaşımlara İhtiyacımız Var”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı olduğunu kaydetti
 
3 Kasım 2017 Cuma - 11:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil projesine çok önem verdiğini hatırlatarak, “Mesele sadece otomobil üretmek değil, buradan ortaya çıkacak teknolojiyle, birikimle, tecrübeyle; dünyaya meydan okuyacak yeni ve çok iddialı bir çıkış ortaya koymaktır” dedi.
 
Hakkâri’deki çatışmada yaşamını yitiren sekiz şehit için Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17’si Hakkâri’de, beşi Tunceli’de olmak üzere 22 teröristin etkisiz hâle getirildiği ve çatışmaların hâlen devam ettiği bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep söylediğimiz gibi, biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Sonuna kadar, bu teröristleri tüketinceye, bitirinceye kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Zira bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz” dedi.
 
“TARİHÎ BİR ADIM ATIYORUZ”
 
Ünlü boksör Muhammed Ali’nin, ‘Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur’ sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle birlikte milletin de markası, tasarımı, mühendisliği, teknolojisi, üretimi ve pazarlaması Türk olan bir otomobile sahip olma hayalinin olduğunu söyledi.
 
Türkiye’de toplam 91 bin otomobilin satıldığı 2001 yılında böyle bir teşebbüsün ekonomik bulunmamasının gayet tabii olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama geçtiğimiz yıl itibariyle yılda 757 bin otomobil satışına ulaşmış bir Türkiye’de bu konuda hâlâ adım atılmıyor olması, artık ülkemizin bir ayıbı hâline gelmişti. Hamdolsun bugün, işte bu ayıptan kurtulma yolunda tarihî bir adım atıyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’nin yerli otomobili konusunda yıllardır yaptığı çağrıların karşılık bulmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin yapımını üstlenecek girişim grubundan hazırlık sürecini hızla tamamlayarak, en geç 2019’da otomobilin prototipini bitirmelerini ve 2021’de de satışına başlamalarını beklediğini söyledi.
 
“PİYASAYA SÜRECEĞİNİZ İLK OTOMOBİLİN TALİPLİSİ BENİM”
 
Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olan projede en küçük bir gecikme istemediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, girişim grubunun karşısına çıkacak sorunların çözümü, engellerin aşılması için Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanlarında yer alacağını, gerekiyorsa sadece bu projenin takibi ve sıkıntıların bertaraf edilmesi için Cumhurbaşkanlığında bir ekibi görevlendirebileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü artık zaman kaybına tahammülümüz bulunmuyor. Mademki bu babayiğit arkadaşlarımız çıkıp ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde omuz vermek, destek vermek düşer. Şimdiden ilan ediyor; piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin, bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim” dedi.
 
2. Dünya Savaşına kadar olan dönemi otomotiv sektörünün başlangıç, 1980’lere kadar olan dönemi sıçrama dönemi olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1980’lerden bugüne kadar geçen süreçte sektörün küreselleştiğini, Güney Kore, Çin, Hindistan gibi yeni aktörlerin devreye girdiğini, son yıllarda ise hibrit otomobiller, elektrikli otomobiller, sürücüsüz araçlar gibi gelişmelere şahit olunduğunu hatırlattı. Türkiye’nin otomotiv sektörünün ilk üç dönemini kaçırdığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, yani terör olayları, darbeler, siyasi istikrarsızlık ve toplumsal huzursuzluklar gibi faktörler buna imkân vermedi. Aynı hatayı bir kez daha yapmayacak, sektörün dördüncü değişim ve yükseliş dönemini inşallah ıskalamayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“DEVLET OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya pazarlarında söz sahibi hemen tüm markaların ortaya çıkışında ve bugünlere gelişinde devlet desteği aldıklarını hatırlatarak, üretilecek yerli otomobilin dünyaya pazarlanması konusunda da her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline gelmesi, ancak işte bu tür atılımlarla, bu tür girişimlerle mümkündür. Türkiye’nin otomobilinin sınıfına, tasarımına, motor teknolojisine, modeline, üretim yönetimine, pazar hedeflerine elbette girişim grubumuz karar verecektir. Hâlen TÜBİTAK bünyesinde üzerinde çalışmalar yürüten platform, girişim grubumuzun emrine amadedir. Bunun yerine doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türkiye’yi ve Türk milletini bu büyük hayaliyle buluştursunlar.”
 
Otomobil konusundaki heyecanlarının ve destek beyanlarının sadece yerli otomobili üretecek girişim grubuna özel olmadığına değinerek, “Biz ülkemizi geleceğe taşıyacak, hedeflerine yaklaştıracak adım atma niyetine, iradesine ve samimiyetine sahip herkes için aynı hissiyata, aynı düşüncelere sahibiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da hangi alanda olursa olsun projesi olan herkes için kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.
 
Savunma sanayinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekâya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, orta gelir tuzağından kurtulup yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkabilmenin yolunun tasarımdan, yüksek teknolojiden, markalaşmadan geçtiğini vurguladı.
 
“TÜM DOSTLARIMIZIN GÜVEN KAYNAĞI OLACAĞIZ”
 
Türkiye’nin kendi göbeğini, kendisinin kesmek zorunda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü Türkiye öyle bir ülke ki kimse husumetini kazanmak istemez; ama kimse büyümesini, güçlenmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını da istemez. Tabii biz başkalarının ne dediğine, ne istediğine bakmayacağız, biz büyümeye devam edeceğiz, biz güçleneceğiz. Biz sadece kendi ayaklarımız üzerinde durmakla kalmayacak, gönlünü ve gözünü bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin, tüm dostlarımızın güven kaynağı hâline de geleceğiz. Başka türlü bize hayat hakkı tanımayacaklarını yaşadığımız her hadiseyle bir kez daha görüyoruz” sözlerine yer verdi.
 
“İDDİANIZ YOKSA KANATLARINIZ OLSA DA UÇAMAZSINIZ”
 
Meselenin sadece otomobil üretmek olmadığına; buradan ortaya çıkacak teknoloji, birikim ve tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak yeni ve çok iddialı bir çıkış ortaya koymanın önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Sözlerimin başında Muhammed Ali’nin o ifadesini kullanmıştım ya, ‘hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur’ dedim. Şimdi de diyorum ki; iddianız yoksa kanatlarınız olsa da uçamazsınız. Biz ülke ve millet olarak işte burada iddiamızı ortaya koyuyor ve diyoruz ki; Türkiye’nin otomobilini yapacağız, hiç şüpheniz olmasın. Hem de en güzel tasarımla, en güzel teknolojiyle, en iyi organizasyonla bu otomobili ülkemize ve dünyaya kazandıracağız. Böyle babayiğitler bize destek olduğu sürece Allah’ın izniyle otomobille birlikte daha nice başarılara beraber imza atarız.”
 
Türkiye’ye yönelik saldırıların cüreti giderek artmasına rağmen devlet ve milletin dimdik ayakta olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi darbelerle yıkamadılar, Türkiye’yi vesayet güçleri hep birlikte gayret ettiler durduramadılar. Türkiye’yi terör örgütlerini kullanarak hizaya sokamadılar. Türkiye’yi, ekonomiyi silah gibi kullanarak sendeletemediler. Bölgemizdeki krizlerin yıkıcı etkilerini bize ciro edemediler. Küresel düzenin çarpıkları konusundaki itirazlarımızın haklılığının üzerini örtemediler. Kendilerini küresel düzenin sahipleri olarak gören ülkelerin son dönemde ülkemizin üzerine bu kadar çok gelmelerinin sebebi işte bunlardır” değerlendirmesinde bulundu.
 
“ARTIK İSTİKLAL VE İSTİKBALİNE HAYATI PAHASINA SAHİP ÇIKAN BİR TÜRKİYE VAR”
 
“Buradan onlara kötü bir haber vereyim; geçmişte attığı her adımı kontrol ettikleri, yaptığı her işi yönlendirebildikleri geleceğiyle istedikleri zaman istedikleri gibi oynayabildikleri Türkiye artık yok” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde, terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarında olduğu gibi, artık istiklali ve istikbaline hayatı pahasına sahip çıkan bir Türkiye’nin olduğunu kaydetti.
 
Konuşmasının son bölümünde yerli otomobilin üretimini üstelenecek ortak girişim grubunda yer alan şirketleri alfabetik sırayla Anadolu Grup, BMC Grubu, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şirketlerin yöneticilerini tebrik ederek, projenin özel sektör koordinasyonunun TOBB, kamu tarafındaki koordinasyonunun da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda “Ülke ve millet olarak bu büyük hayalimizi gerçekleştirme sorumluluğunu sizlerin sırtına yüklüyoruz. Bu yükün ağır olduğunu biliyorum. Bizler kamu temsilcileri olarak sonuna kadar sizin yanınızda yer alacak, önünüzü açacak, hükûmetimiz sizlerle her an beraber olacak ve başarınız için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
 
Törenin sonunda, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın huzurunda iş birliği protokolünü imzaladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Emine Erdoğan Mardinli Çocukları Kabul Etti
 
Yıldırım: “Türk Kadını, Tarih Boyunca Etkili Oldu”
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: "Belediye Başkanları Dokunulmaz Değil"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunlu belediyelerle ilgili konuşarak "Hiçbir ...
Kalın: “Bölgemizin Arındırılmasını Hedefliyoruz”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Bölgemizin bütün terör örgütlerinden ...
“Türkiye-Azerbaycan Dayanışması Sürüyor”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenleyen ...
Ünal’dan "Tehdit" İddialarına Yanıt: İstişare Ederiz
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili ...
 
 
Başbakan Yıldırım CHP'li Tezcan'a Sert Çıktı
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP Sözcüsü Tezcan'a ...
Erdoğan’dan Tezcan’a Suç Duyurusu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ...
CHP'li Pavey'in Milletvekilliği Düşürüldü
İstifasını veren CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği düşürüldü
Akşener, İyi Parti'nin Genel Başkanı Seçildi
"İyi Parti" Meral Akşener'in kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na ...
 
 
İşte Meral Akşener'in Partisi: İyi Parti
Meral Akşener, yeni kuracağı partinin dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na ...
Erdoğan: “Terör Yapılarından Hayır Gelmez”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak’ta ve Suriye’de kurulmaya çalışılan terör ...
Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Teklif: Erken Seçim Yapalım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "17 ay beklemeyelim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzde Afrin Var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'deki operasyon büyük oranda neticelendi, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya