Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Erdoğan’dan Arap Dünyası ve AB’ye Mesajlar
Erdoğan’dan Arap Dünyası ve AB’ye Mesajlar
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan’da Cidde Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yaptı.
 
20 Mart 2011 Pazar - 11:29

Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında sık sık Arapça ve Türkçe atasözleri kullanırken, salonda ayakta alkışlandı.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da yaşananlara ilişkin “Keşke Libya’da olaylar bu noktaya gelmeden çözülebilseydi.” dedi. Olaylar sırasında hem Libya lideri Muammer Kaddafi’ye hem de isyancılara uyarılarda bulunduklarını belirten Erdoğan, “Tavsiyelerimizi uyarılarımızı ortaya koyduk. Hiç kan akmadan kimse mağdur olmadan Libya istikametini belirlesin istedik.” dedi. Başbakan Erdoğan, askeri harekata ilişkin olarak da “Tabi ki askeri müdahalenin, bu operasyonun sonuçlandırılmasını, Libya’nın biran önce istikrar kavuşmasını arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan’da Cidde Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan, burada bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, “Tunus’ta, Mısır’da halk değişim için sesini yükselttiğinde biz Türkiye olarak Mısır ve Tunus yönetimine gereken uyarıları yaptık, kendilerine çok net bir şekilde çok samimi bir şekilde halkın sesine kulak vermelerini halkın taleplerine dikkat kesilmelerini tavsiye ettik.” dedi.
Aynı ilkeli tavrı Libya konusunda da ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Libya’da hiç kimsenin burnu kanamasın dedik. Libya’da yere düşen her can bizim canımızdır dedik. Halka bombalarla yapılan saldırıları tasvip etmediğimiz gerekli olan lidere söyledik. Söylemekle de kalmadık. Yönetimi bu noktada itidale halkın sesine kulak vermeye çağırdık. Her iki tarafla görüşmeler yaptık. Tavsiyelerimizi uyarılarımızı ortaya koyduk. Hiç kan akmadan kimse mağdur olmadan Libya istikametini belirlesin istedik. Keşke Libya’da bu olaylar bu noktaya gelmeden çözülebilseydi. Keşke Libya Mısır ve Tunus gibi değişim sürecini bu tür bedeller ödemeden tamamlasaydı. Ne yazık ki bu olmamış hadise hiç arzu etmemiş bir yere gelmiştir. Bundan sonrası için Libya’nın kendi iradesiyle kendi kararıyla kendi geleceğini belirlemesini arzu ediyoruz.”
Erdoğan, Libya’ya yönelik askeri harekata ilişkin ise “Tabi ki askeri müdahaleyi bu operasyonun sonuçlandırılmasını Libya’nın bir an önce istikrar kavuşmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu
Erdoğan, bu konuda son olarak “Asla umutsuz değiliz. Asla umudumuz kaybetmiyoruz. Bu coğrafyada bir türlü dinmeyen kanı ve gözyaşını durdurabiliriz. İnanın bunu başarabiliriz. Bugünkünden çok daha farklı bir tabloyu hep birlikte resmedebiliriz. Değişebilir, değiştirebiliriz.” şeklinde kaydetti. 
AVRUPA BİRLİĞİ’NE MESAJLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Avrupa içinde, Türkiye'nin üyeliğinin, halkı Müslüman olması nedeniyle bazı ülke ve liderlerin popülist politikalarıyla engellenmek istendiğini görüyor ve biliyoruz'' dedi.
Erdoğan, Cidde Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik başarılarından örnekler verdi. AK Parti iktidarından önce 2002 yılında, Türkiye'deki yıllık toplam yatırım miktarının 40 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, 7 yıl sonra, 2009 yılında Türkiye'de yıllık toplam yatırım miktarının 2.5 katın üzerinde bir artışla 107 milyar dolara yükseldiğini söyledi.
 Bu rakamın, küresel finans krizi sürecinde oluşmuş bir rakam olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, kriz öncesinde, 2008 yılında toplam yatırımların 130 milyar dolara ulaştığını ifade etti.
Aynı şekilde, uluslararası doğrudan yatırımlarda da Türkiye'nin yeni ve farklı bir sürece girdiğini vurgulayan Erdoğan, 2002 öncesinde, yıllık 1 milyar dolar rakamını aşamayan uluslararası doğrudan yatırımların, 2002 sonrası dönemde yıllık 22 milyar dolar rakamını gördüğünü ve son 4 yılda 57 milyar dolar doğrudan yatırım çekildiğini kaydetti.
 Başbakan Erdoğan, ulusal ve uluslararası yatırımlardaki artışın, doğrudan doğruya Türkiye'nin yaşadığı değişimle alakalı olduğuna dikkati çekti.
''HUKUK DIŞI ODAKLARLA KARARLI VE CESUR BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ''
Yatırımcının, her zaman güvenilir, istikrarlı ve huzurlu ülkeleri tercih ettiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin bu anlamda dünyanın en cazip ülkelerinden biri konumuna yükseldiğini ifade etti.
 İstikrar ve güveni tesis etmek için ülke içinde siyaset ve hukuk noktasında önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, hukuk sistemindeki aksaklıkları tek tek giderdiklerini söyledi. Yasa ve Anayasa değişiklikleriyle Türkiye'nin hukuk sistemini daha hızlı, güvenilir, tarafsız ve bağımsız hale getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
 ''İçerde güven ve istikrarın en büyük düşmanı olan hukuksuz örgütlenmelere karşı da amansız bir mücadele yürüttük ve yürütüyoruz. Parlamento ve halk iradesi dışında hiçbir güç ve oluşumun, ülkeye istikamet çizmesine müsade etmiyoruz. Bu noktada, tarih içinde oluşmuş çetelerle, mafyatik örgütlenmelerle, hukuk dışı odaklarla kararlı ve cesur bir mücadele içindeyiz.
Zira geçmişte, demokrasiye, parlamenter rejime, milli iradeye yönelik müdahaleler, ekonomik olarak Türkiye'ye çok ağır bedeller ödetti. Biz, ülkemizin yeni bedeller ödememesi, halkımızın ağır faturalar ödememesi için, işleyen bir parlamenter rejim ve ileri demokratik standartları önemsiyor, bunları muhafaza etmek noktasında da büyük hassasiyet içinde yolumuzda ilerliyoruz.''
AB ÜYELİĞİ
 Avrupa Birliği üyelik sürecinin de güçlü ekonomi ve aktif dış politika için önemli bir itici güç olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin, Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini başlattığını, bu yönde reformlar gerçekleştirdiğini, kurumlarını, standartlarını Avrupa Birliği kurum ve standartlarıyla uyumlu hale getirmeye başladığını kaydetti.
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
 ''Avrupa içinde, Türkiye'nin üyeliğinin, halkı Müslüman olması nedeniyle bazı ülke ve liderlerin popülist politikalarıyla engellenmek istendiğini görüyor ve biliyoruz. Avrupa Birliği, önümüze ne kadar engeller çıkarırsa çıkarsın, sudan bahanelerle bizi yavaşlatmaya ne kadar gayret ederse etsin, biz, kendimiz için, halkımız için, ülkemizin geleceği için reformlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin, 'medeniyetler çatışması' gibi tezlere antitez oluşturduğuna inanıyoruz. Doğu ile Batı'nın buluşmasında, kaynaşmasında, diyalog kurmasında, en önemlisi de Doğu ile Batı arasındaki ön yargıların giderilmesinde, Türkiye'nin üyeliğinin hayati öneme haiz olduğunu biliyoruz. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Uludağ’ın Zirvesinde Kayak Yarışı Heyecanı
 
Abdullah Uçmak ve 5 Kişi Adliyeye’de
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TBMM'de Yoğun Mesai
Meclis, Anayasa Mahkemesini yeniden yapılandıran tasarı nedeniyle yoğun bir haftaya giriyor.
Diyarbakır’da Nükleer Silah Taşıyan Uçak Paniği
Diyarbakır'da, 2. nükleer silah taşıyan uçak paniği yaşandı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan Libya Açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, 1970 ve 1973 sayılı ...
Sayısal Loto Çekildi
Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı. 749. Hafta'nın kazandıran ...
 
 
Milyonluk Kolye Hırsızları Manila’ya Kaçtı
İstanbul Mücevher Fuarı'nda 1.5 milyon dolarlık gerdanlığı çaldığı belirtilen ...
Yargıtay Bankayı Sorumlu Tuttu
Yargıtay, internet bankacılığında hackerların şifre kırarak hesabı boşaltması ...
Dünyanın En Büyük Uçağı İstanbul’da
Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın filosuna kattığı 5'inci Airbus A380 ...
Çağlayan: Japon Ürünlerine Ambargo
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Japonya'dan ithal edilen ürünler için radyasyon ...
 
 
Sultanahmet En Kutsal Yerlerin Başında
İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Sultanahmet Camii, İtalyan La ...
CHP’de Adaylık Başvuruları Başladı
CHP'de, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için aday adaylığı başvuruları başladı.
Asena: Derya Tuna’ya Geçmiş Olsun Diyemezdim
Asena, İbrahim Tatlıses'i hastanede gizlice ziyaret ettiği iddialarını ...
Bakan Dinçer: Yapılandırmaya Talep Büyük
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sigorta prim borçlarının ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya