Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
Erdoğan'dan Yeni Kabine Mesajı
Erdoğan dan Yeni Kabine Mesajı
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'da önemli açıklamalarda bulundu
 
6 Temmuz 2018 Cuma - 11:56

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nı Meclis'te de devam ettireceklerini söyledi. Erdoğan, kabineyi AK Partili olmayan bakanlar ile oluşturacaklarını da söyledi.
Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
BU SEÇİMLER YENİ YÖNETİM SİSTEMİMİZE GEÇİŞİMİZİN DE MİLADIDIR”
Bu seçimlerin aynı zamanda yeni yönetim sistemine geçişin de miladı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu seçimlerle; 27 Nisan 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminin çıkmaza girmesiyle başlayan, 21 Ekim 2007 yılındaki halk oylamasıyla adeta ilk işaret fişeği atılan, 10 Ağustos 2014 seçimleriyle geri dönülmez hâle gelen, 16 Nisan halk oylamasıyla da adı konulan yeni yönetim sistemimizi hayata geçirmiş olduk.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletlerin tarihlerinde, bu tür milatlar çok önemlidir. Türkiye, kendi tarihindeki ve dünyadaki pek çok örneğin aksine, böylesine önemli bir makas değişikliğini, demokratik yöntemlerle gerçekleştirmeyi başarmıştır. Pek çok ülkenin tarihinde, bu tarz değişimler çok sancılı bir şekilde ve yüksek maliyetlerle yapılabilmiştir” dedi.
“9 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ KABİNEMİZİ AÇIKLIYORUZ”
Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı olarak yemin edip yeni sisteme göre göreve başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık yürütme görevini, Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil, doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek. Anayasa değişikliğine uyum çerçevesinde, kanunlarımızda yer alan Başbakana ve Bakanlar Kurulu’na yapılan tüm atıflar, Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi” şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliğine uygun şekilde, Cumhurbaşkanının uhdesine verilen Bakanlıkların ve kurumların kuruluş kanunların da ilga edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayımlayacağımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, yeniden organize edilmiş hâliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de açıklıyoruz.”"Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçimler yeni yönetim sistemimizin de miladıdır. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini sağlayarak bizi bugünlere kadar getiren süreci başlattık.
Pazartesi günü Cumhurbaşkanı olarak yemin edip inşallah yeni sisteme göre göreve başlıyoruz. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek. Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyacağız
AK PARTİLİ OLMAYAN BAKANLARDAN KABİNE
Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek; kadrolaşma yaptınız. Bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkanı yakalayacak. Burada aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bunları öne çıkaracak şekilde yeni bir döneme girmiş olacağız."

Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Mecliste devam ettireceğiz. İttifaklarını pazara kadar sürdüremeyenlerin aksine bu birlikteliğe sahip çıkacağız.
"24 HAZİRAN'IN MUHAKEMESİNİ YAPACAĞIZ"
Seçim sonuçlarını değerlendirirken cumhurbaşkanlığında aldığımız oy ile milletvekili seçiminde elde ettiğimiz netice arasındaki farkı çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2007, 2011, 2015 Kasım seçimlerinde, 2007, 2010 ve 2017 halk oylamalarında aldığı sonuçlar ortadadır. Buna karşılık 2015 Haziran'ında ve son seçimlerde üzerinde uzun uzun durmamız gereken sonuçlarla karşılaştık. Biz seçimlerden sadece birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarı sayabilecek bir siyasi parti değiliz.
Önümüzde bir mahalli seçimler var, bu seçimlere kadar 24 Haziran'ın muhasebesini yapıp gereken adımları atmak durumundayız. Nerede yanlış yaptıysak bunları düzeltmek ve yerel seçimlere böyle girmek durumundayız. Gereğini yerine getiremezsek kendi ilkelerimiz ve geçmişimizle çelişkiye düşmüş oluruz. 
Seçim sonuçlarını kişisel kariyeriyle irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiçkimsenin de AK Parti'de yeri olamaz.
24 Haziran'ı doğru analiz edemez ve gereğini yerine getiremezsek, her şeyden önce kendi ilkelerimizle, kendi geçmişimizle çelişmiş oluruz. Bugüne kadar böyle bir yanlışa hiç düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz.

OY KAYBI AÇIKLAMASI
Seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda bazı eleştiriler var çok önemli. Vatandaş tevazu arıyor. Belediye başkanı benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra bu belediye başkanını ne yapayım diyor. Yani seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek diyor. AK Parti'nin müktesebatında bu olamaz.
Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur. En güçlü olduğumuz yerde bu puan kaybı olduysa bunu kendimize soracağız. Hizmetler gerektir ama yeterli değildir. Yeterli olan gönüllere girmektir. 24 Haziran'ın fotoğrafını çok iyi çekmemiz lazım. 

Gönüllere girmiyor da vatandaşa eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır.
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ
Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. Şüphesiz ki MKYK'mizden tutun da MYK'mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da azda olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz ve bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız.
Yerel yönetim bu seçimlere benzemez. Yerel yönetimlerden 2019'da çok daha başarılı çıkalım. Teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. 2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını 'gönül belediyeciliği seferberliği' olarak koyuyorum. dedi
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
YSK Kesin Seçim Sonuçlarını Resmen Açıkladı
 
Ekonomi Tarihinin En Büyük Ticaret Savaşı Başladı.
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
YSK Kesin Seçim Sonuçlarını Resmen Açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu bugün 24 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin sonucunu Resmen açıkladı.
Muharrem İnce Genel Başkanlık İçin Yoklamalara Başladı
​CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Bahçeli'den Erdoğan'a Tebrik Ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel ...
Erdoğan’ın Zaferi Dünya Basınında
Dünyanın Çeşitli, Ülkelerindeki Yayın Organları haber ajansları Cumhurbaşkanı ...
 
 
Erdoğan Tarihi Balkon Konuşmasın'da 81 Milyonu Kucakladı
“Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir” Diyen Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan "Türkiye Tüm Dünyaya Demokrasi Dersi Vermiştir"
Erdoğan, Türkiye'nin yüzde 90'a yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm ...
İşte Kesin Olmayan İlk Sonuçlar
Türkiye’nin beklediği seçim sonuçları açıklandı. İllerden gelen oylara ...
Seçim Yasakları Pazar Akşam Saat 21:00' e Kadar Sürecek
YSK Yasaklarla İlgili Açıklamasında Gerek Görürse Yayın Yasağını Daha Erken Kaldırabilecek
 
 
Erdoğan :Vatandaşlar Demokratik Hakkını Muhakkak Kullanmalı
Tüm Vatandaşların Pazar Günü Sandığa Giderek Oy kullanmalarını İsteyen ...
Erdoğan'ın Uçağı Yeni Havalimanına İndi
Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında kısa bir konuşma yaptı.
Mehmetçik Menbiç'de Devriye Görevine Başladı
Genelkurmay Başkanlığınca Yapılan Açıklama'da Menbiçde Devriye Görevi ...
Erdoğan : Bizim İçin Bayram Bir Umuttur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın Türkiye ve tüm İslam âlemi için hayırlı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya