Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Ergazi-Kilitkaya Anayolunun Temeli Atıldı
Ergazi-Kilitkaya Anayolunun Temeli Atıldı
 
Ergazi ile Kiltikaya’yı birbirne bağlayan yolun yapımına başlandı.
 
10 Aralık 2011 Cumartesi - 18:40

Temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve halk katıldı.
4 kilometre uzunluğundaki yol 8 metre genişliğinde inşa edilecek. Maliyet bedeli 2 milyon 183 bin TL olan yolun Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 1986 yılında Türkiye’nin o dönem başbakanı olan Turgut Özal ile imzaladıkları protokolün bir maddesinin de karayollarını içerdiğini ve bu çerçevede master plan hazırlandığını ifade ederek, bugün master plan çerçevesinde karayollarını tamamlama faaliyetlerinin sürdürülmesinin kendisini memnun ettiğini kaydetti.
Eroğlu, bir ülkede kalkınma için altyapının tamam olması gerektiğini vurgulayarak, yıllarca başbakan olarak KKTC’nin olmayan altyapısını gerçekleştirmek için büyük gayret sarfettiğini söyledi. KKTC’nin temellerinin bugün daha da sağlamlaşmış durumda olduğunu ifade eden Eroğlu, “Temelleri sağlam bir devletin görüşmecisi olmak başkadır. Salladığınız zaman hemen yıkılacak bir devletin görüşmecisi olmak başkadır. Ekonominin görüşme masasında çok önemli bir güç verdiğini hatırlatmak isterim” dedi.
Zaman zaman “Eroğlu uzlaşmaz” diyenler bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Beni eleştirenler de biliyor ki, uzlaşma isteyen Türk tarafı. Uzlaşma istemeyen, görüşmeleri zamana yaymak için uğraş verenler Rum tarafıdır” diye konuştu.
Kıbrıs’ta müzakerelerin 43 yıldır sürdüğünü vurgulayan Eroğlu, Türk tarafının bu müzakerelerde anlaşmaya varmak için öneri sunduğunu, zaman zaman esnek davrandığını, Rum tarafının ise zamana oynadığını ifade etti. Rum tarafını bir anlaşmaya yakınlaştırmak için öneri sunduklarını kaydeden Eroğlu, anlaşma için Rum tarafının da aynı esnekliği göstermesi gerektiğini vurguladı.
Kıbrıs Türk halkının kendisine “Rum’un istediğini ver ve Kıbrıs sorununu çöz” diye bir görev vermediğini söyleyen Eroğlu, KKTC halkının haklarını koruyacak, Türkiye’nin garantisinde huzur ve güven içerisinde yaşayacağı bir anlaşma için görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti. 22 Ocak’ta yapılacak üçlü zirveye dikkat çeken Eroğlu, bu safhada da bir anlaşma olması için gayret sarfedeceklerini, görüşlerini masada sergileyeceklerini, ondan sonrasının da Rum tarafına kaldığını kaydetti.
Eroğlu, Ergazi köylüsü olarak yolun temel atma töreninde bulunmaktan ve yolun yapılmasıyla yılların özlemini gidermiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başbakan İrsen Küçük de, UBP hükümetinin iktidara geldiği 2009 yılından itibaren yatırımları hızlandırdığını vurguladı. Küçük, yol, su, elektrik olmayan bir ülkede kalkınmadan bahsedilemeyeceğini kaydederek, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi sonucunda, O’nun katkılarıyla her ay yatırımlara yenilerinin eklendiğini söyledi.
Küçük, yol hizmetlerine ve yolların kalitesinin arttırılmasına öncelik verdiklerini, bunlardan biri olan ve yıllardır özlemi çekilen Ergazi- Kilitkaya yolunun beklenti olmaktan çıktığını söyledi.
Kalkınmadan bahsetmek için yatırımın şart olduğunu söyleyen Küçük, 2004-2009 yıllarının kalkınmada en az yatırımın gerçekleştiği dönem olduğunu, iktidara geldikleri 2009 yılından itibaren yatırımların artarak devam ettiğini ifade etti.
Küçük, İskele’nin kaza olmasına rağmen yöreye ve halka vermesi gereken hizmetleri altyapı eksikliği nedeniyle yerine getiremediğini, şimdi söz konusu altyapı yatırımlarına süratle devam edildiğini, bugün sağlık ocağının temelinin atıldığını, kaymakamlık binası ve mahkemeler binasının yapılarak halkın Gazimağusa veya Lefkoşa’ya gitmek zorunda olmaktan kurtarılacağını belirtti. Küçük, 2012 yılında İskele’ye itfaiye açılması için program hazırladıklarını, ülkenin her tarafında yatırımların artan bir şekilde sürdüğünü söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de, tasarladıkları ve projelendirdikleri bir çok projeyi halkın hizmetine sunmaya devam ettiklerini ifade etti. Saner, Karpaz bölgesinin; KKTC’nin en bakir ve gelişmeyi en çok arzulayan bölge olduğunu kaydederek, Temmuz ayında açılışı yapılan Kuzey Sahil Yolu’nun bölgenin ekonomik değerine ivme kazandıracağını söyledi.
Yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Saner, bu yıl Yenierenköy-Dipkarpaz arasındaki yarım kalan yolun ihalesini tamamlamayı düşündüklerini, Apostolos Andreas Manastırı’nı Dipkarpaz’a bağlayacak yolun temelini atmayı hedeflediklerini söyledi. Bölgeleri birbirine ring sistemiyle bağladıklarını ifade eden Saner, Gazimağusa-Lefkoşa Anayolu’nu yapımı süren 10 kilometre uzunluğundaki Dörtyol-Geçitkale yoluyla Kuzey Sahil Yolu’na bağlayacaklarını dile getirdi. Balalan-Yenirenköy yolunun projelendirme çalışmalarına başlanacağını kaydeden Saner, İskele-Ercan Kavşağı ve İskele-Bafra projelerinin temelini 2013’te atarak Doğu Yarımadası’nı bölünmüş yollarla ring sistemiyle bağlamış olacaklarını kaydetti.
Saner, Metehan-Güzelyurt bölünmüş yolunun ihalesine önümüzdeki haftalarda çıkacaklarını, 2012 yılının ilk çeyreğinde Lefke-Güzelyurt bölünmüş yolunun temelini atacaklarını, Lefkoşa trafiğini rahatlatmak için Lefkoşa-Kuzey Çevre Yolu’nun projelendirme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bakan Saner, 2012 ikinci çeyreğinde Girne-Değirmenlik Dağyolu’nun projelendirme çalışmalarını tamamlayarak maddi kaynak yaratmaları halinde kısmi bölünmüş yol kısmi olarak da iki artı bir şeklinde yapım çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.
Saner, 2011 yılında bölünmüş yolları 150 kilometreye çıkaracaklarını, aydınlatılmış yolların da 77 kilometreye ulaşacağını, Güzelyurt’a da maddi kaynak ayrılabildikleri takdirde aydınlatılmış yol uzunluğunun 110 kilometreye ulaşmış olacağını sözlerine ekledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İskele Sağlık Merkezine Kavuşuyor
 
Anadolu Efes Galibiyet Serisini Sürdürdü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İskele Sağlık Merkezine Kavuşuyor
İskele’de inşa edilecek sağlık merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.Başbakan ...
12. Parsel’de İlk Veriler Noel Yortusu’nda
Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Bakanı Praksula Antoniadu, Güney Kıbrıs'ın ...
Çatalköy’de Feci Kaza
Kamuran Çelik, bu sabah 10:00 sıralarında Çatalköy Tarsan Çiftliğinde, ...
KKTC İnsan Hakları Derneği'nden Erdoğan'a Yılın Devlet Adamı Ödülü
KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, TC Başbakanı Recep ...
 
 
Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nden Antalya Çıkartması
Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Lefkoşa Merkez Yönetimi, Muratpaşa Belediye ...
Nüfus Sayımı Sonuçları Açıklandı
KKTC’de 4 Aralık’ta yapılan Genel Nüfus ve Konut Sayımı’nın geçici sonuçlarına ...
KTOEÖS Eğitim Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Haspolat Endüstri ...
Ercan’da Kaçak Mala Geçit Yok
Dubai’den alınan 294 adet telefon ile elektronik cihazı kaçak yollardan ...
 
 
Havada Gergin Dakikalar
Ercan Adana seferini yapmak üzere havalanan Pegasus Havayollarına ait ...
KTOEÖS, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer’i Ziyaret Etti
Haspolat Meslek Lisesi’nde İlahiyat Bölümü açılması nedeniyle bu okulda ...
Vicdani Ret Davası’nda Gözler Anayasa Mahkemesi'nde
“Vicdani ret” hakkını kullanarak seferberlik görevini yapmak istemeyen ...
Barolar Birliği’nden Değerlendirme
Barolar Birliği bir yazılı açıklama yaparak para borçları nedeniyle hapse ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya