Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
Eroğlu: UBP'de Eroğlu İsmini Silmek İçin Uğraşanlar Var
Eroğlu: UBP de Eroğlu İsmini Silmek İçin Uğraşanlar Var
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük ile ne savaş, ne de yarış içinde olmadığını ancak onun kendisiyle olan kavgasına anlam veremediğini söyledi.
 
22 Mayıs 2013 Çarşamba - 16:16

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını  yanıtladı.
Eroğlu, "Bir kişi düşünün ki, adamın hiç oraya gelme ihtimali yokken birisi getirtip, oturtuyor kendini bir yere. 6 ay sonra o adam savaş açıyor kendisinin elini tutana karşı. Peki bunun izahı var mı?" dedi.
UBP'de ismini silmek ve sildirmek için uğraşanlar bulunduğunu kaydeden Eroğlu, "İnsanoğlu sevdiğinden, Ahmet ya da Mehmet bu adamdan vazgeç dedi diye vazgeçmez. Benim gibi halkın içinden gelen biri, 'Eroğlu'nu defterden sildim' diyerek silinmez" değerlendirmesinde bulundu.
Eroğlu, kendisinin AK Parti ile hiçbir kavgası olmadığını ancak varmış gibi göstermeye çalışanlar bulunduğunu çünkü Ankara ile Eroğlu'nun arasını açmanın bazı kişilerin işine geldiğine söyledi. Eroğlu, gerek siyasi hayatı boyunca, gerekse bütün UBP parti başkanlığı döneminde, Türkiye ile ilişkilerin en sıcak seviyeye çıkarılması gerektiği yönünde bir tavır ortaya koyduğunu ve "Anavatansız KKTC olamaz" dediğini belirtti.
"AKP İLE KAVGAM YOK... VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN BİR EKİP VAR"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AKP arasında bir tartışma olup, olmadığı yönündeki soruyu yanıtında, kendisinin AK Parti ile hiçbir kavgası olmadığını ancak kendisini AK Parti'ye karşı tutum içinde olduğu, olmayan bir şeyi varmış gibi göstermeye çalışan bir ekip bulunduğunu söyledi.
Eroğlu,"Ben Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'de yarışmadım. Ben Sayın Talat ile yarıştım... Ben UBP'nin oy birliğiyle karar alıp, açıkladığı adayıydım. Bazı siyasi partiler de beni destekledi. Benim yarışım, KKTC Cumhurbaşkanlığı makamı içindi" dedi.
Seçimlerdeki rakibi Mehmet Ali Talat'ın bile "Eroğlu'nu Türkiye istemez" diye açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Eroğlu, bir zamanlar katıldığı bir televizyon programında AKP ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde konuşmalar yapan bir kişinin, "AKP'nin seçim kaybedeceğine inanan Eroğlu'nun kutlamak için konvoy hazırladığı" yalanını uydurduğunu ve bunu yaydığını söyledi.
"ARAMIZI AÇMAK BAZI KİŞİLERİN İŞİNE GELİR"
Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Özellikle kurultay döneminde Ankara'ya buradan çok yanlış haberler sızdırıldı. Yıllarca Ankara'ya karşı olan veya siyasi yaşamımız boyunca rakibimiz olan bazı kişilerin Ankara'ya verdiği yalan haberleri de biliyorum" dedi.
Ankara ile Eroğlu'nun arasını açmanın bazı kişilerin işine geldiğine işaret eden Eroğlu, gerek siyasi hayatı boyunca, gerekse bütün UBP parti başkanlığı döneminde, Türkiye ile ilişkilerin en sıcak seviyeye çıkarılması gerektiği yönünde bir tavır ortaya koyduğunu ve Anavatansız KKTC olamaz dediğini söyledi.
"ANKARA BENİ 40 SENEDE TANIMADIYSA..."
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu; "Beni Ankara 40 senede tanımadıysa, bundan sonra tanıması zaten mümkün değil. Ama ben eminim Ankara benim ne olduğumu, ne olmadığı, belki de burada yaşayanlardan daha iyi bilmektedir" dedi.
 
KKTC ziyaretlerinde TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Eroğlu'nu ziyaret etmemesiyle ilgili olarak da "O kendisinin takdiridir. Daha sonra Eğitim Bakanı geldi, beni ziyaret etti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu geldi, beni ziyaret etti" dedi. Atalay'ın, Meclis Başkanı Hasan Bozer'i de ziyaret etmediğine işaret eden Eroğlu, nedenini sormadığını ancak günü birlik ziyaret olmasından da kaynaklanabileceğini belirtti.
Derviş Eroğlu, bir başka soruya verdiği yanıtta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, KKTC ziyaretini, liderler yemeğinde bir gelişme olmasını beklemediğinden dolayı ertelediğini ve daha önce da benzeri ertelemelerin gerçekleştiğini kaydetti.
KÜÇÜK'ÜN NEW YORK ZİYARETİ
Küçük'ün Amerika'daki yürüyüşe de bilgi alışverişinde bulunmak için çağrıldığı ve amacın da geri döndükten sonra da görüşmecilik sıfatının masaya yatırılması olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Eroğlu, "Başbakanı New York'a kim davet etti, bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle bir derneğe davet ettirilmiştir ya da kendi oradaki elçiliğimize bir hazırlık yapılmasını istedi. Kimin davet ettiği tartışması bana düşmez" dedi.
"UBP'DE EROĞLU İSMİNİ SİLMEK VE SİLDİRMEK İÇİN UĞRAŞANLAR VAR"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "UBP'li gibi görünüp, UBP'li olmayanlar var" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine "UBP'de Eroğlu ismini silmek ve sildirmek için uğraşanlar var, biliyorum" dedi.
Kendisine yakın diye bazı kamu görevlilerinin cezalandırılmak istendiğini, bazı kişilerin ise Eroğlu'na yakın diye daha değişik muameleye tabi olduğunu kaydeden Eroğlu, hükümet edenlerle parti yönetiminde bulunanların bu fobiden kurtulması gerektiğini söyledi.
Eroğlu, 8 kişinin ihracından sonra UBP'li olmaya devam edip, etmeyeceğinin sorulması üzerine "Ben UBP'liyim. 40 seneden sonra UBP'den ayrıldım diyecek durumum yok. Cumhurbaşkanı olarak bütün partilere eşit mesafede durmaya çalışmama rağmen ismim zaten UBP'li olarak zikrediliyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, başka bir soruyu yanıtında, 8 kişinin hareket ederken sonucunu da göz önüne aldığını söyledi. Eroğlu, "8 kişinin ne yapacağı, onları ilgilendirir. Herhalde hesabını kitabını yapmışlardır" şeklinde konuştu.
"NE BAŞBAKAN, NE DE BAKANLAR BENİ ZİYARET EDİYOR"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP'de yaşanlara ilişkin görüşlerini zaman zaman yaptığı açıklamalarla dile getirdiğini ancak yılbaşı öncesinden beri ne başbakanın, ne de bakanların kendini ziyarete gelmemesinden dolayı kendisinin Bakanlar Kurulu'nu ziyaret ettiğini ve birlik-beraberliğin sağlanması adına dayanışma yemeği düzenleme önerisinde bulunduğunu belirtti. Eroğlu, başbakanın, önce kendisinin yemek düzenleyeceğini söyleyerek, bu öneriyi kabul etmediğini kaydetti.
Eroğlu, olması muhtemel konuları görüp, bir açıklama yaparak birlik-beraberlik ve sağduyu çağrısında bulunduğunu ancak dikkate alınmadığını söyledi.
Mehmet Ali Talat'ın da içinden çıkmış bir kişi olarak CTP'ye zaman zaman mesajlar verdiğine işaret eden Eroğlu, bir partide uzun süre görev yapmış kişilerin görüş ve önerilerini ortaya koymasının çok normal olduğunu belirtti.
ERKEN SEÇİM TARİHİ
Cumhurbaşkanı Eroğlu, erken seçimlerin Temmuz ayında yapılacak olmasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Benden çok meclisin vereceği karar önemlidir.. Ama bu tarih, taktiksel olarak belirlenmiştir" dedi.
İki ay içinde seçime gitmenin hiç hoş olmayacağını kaydeden Eroğlu, seçim tarihinin Ramazan ayı ve yaz tatillerine çıkılan bir döneme rastlamasının katılımı olumsuz etkileyeceğini söyledi. Eroğlu, bu dönemin icraat yapılmadan geçecek olmasının da sakıncalarına işaret etti.Eroğlu, UBP içindeki muhaliflerle, CTP, TDP ve DP'nin önerdiği tarihin çok daha uygun bir tarih olduğunu söyledi.
Meclis'ten geçen her yasanın kendisine geldiğine işaret eden Eroğlu, konuyla ilgili değerlendirmesini de bu yasa eline ulaştıktan sonra yapacağını ancak kendisinin seçim tarihini değiştirme yetkisi olmadığını kaydetti.
Eroğlu, hükümetle ilgili güvensizlik önergesine ilişkin soruyu yanıtında, CTP'nin attığı imzanın bu kısmına bağlı olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlattı. Seçim tarihine çok kısa bir süre kalmasından dolayı erken seçim hükümetine gerek olmadığı yönündeki görüşün hatırlatılması üzerine Eroğlu, Anayasa'daki konuyla ilgili düzenlemeyi göz önüne alarak bir strateji belirleyeceğini söyledi.
Eroğlu, Ahmet Kaşif'e hükümeti kurmak görevi vereceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, "Hiç konuşulmamış bir konu" dedi. Eroğlu, şöyle devam etti:
"Ben zaten bunu kararlaştıracak noktada değilim. Hükümet düşecek, bir başka hükümet kurulacaksa, elbette siyasi partilerle istişare ettikten sonra başbakan adayını belirlemem gerekir.. Güvenoyu alabilecek bir kişi başbakanlığa aday olacak. Hükümeti kurma gücü olmayan birine verilmez herhalde ama Ahmet Kaşif gündemde yoktur."
KÜÇÜK'ÜN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Küçük'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı potansiyelinin sorulması üzerine "İrsen beyin cumhurbaşkanı adayı olmasına bir engel yok. Zaten üniversite mezunu olan herkes Anayasa'mıza göre cumhurbaşkanı adayı olabilir. Dolayısıyla o da aday olabilir, kimse bunu engelleyemez" dedi. Eroğlu, kendi görüşünün sorulması üzerine "Ben şu anda cumhurbaşkanıyım zaten" yanıtını verdi.
Eroğlu, "Takdir halkın. Herhalde oy verirken başbakanlık dönemi dikkate alınarak halk gerekli takdiri yapacaktır halk" dedi.
"NE EKONOMİK, NE DE SİYASİ İSTİKRAR VAR"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin bir soruyu yanıtında, hükümet yetkililerinin açıklamalarına rağmen halkın da verdiği mesajlar bulunduğuna işaret ederek, bunların da ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Eroğlu, bazı işyerlerinin kapandığı, vatandaşın cebine giren paranın da her geçen gün azaldığını ve şikayetlerin her geçen gün arttığını kaydederek, icraatlarda bulunurken halkın nabzını da tutmak gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, istikrarın önemine de vurgu yaparak KKTC'de bugün ne ekonomik, ne de siyasi istikrar bulunmadığını kaydetti.
Eroğlu, hükümet icraatlarına yönelik eleştirileriyle ilgili olarak "Bugüne kadar niçin bir adım atmadınız?" sorusunu yanıtında "Adım atmadığımızı nere dayanarak söylüyorsunuz?... Biz hükümete geldiğimiz zaman bunlara yönelik hiçbir yasa yoktu. Hepsini biz yaptık. Ancak bu yasaların günün koşullarına göre yenilenmesi ihtiyacı doğdu" dedi.
Hükümette olduğu dönemde Anayasa değişikliği önerisi dahi hazırladığını ancak değişikliğin mecliste görüşülmediğini kaydeden Eroğlu, kendilerinin hazırladığı kamu görevlileri yasasının değişmesi gerektiği konusunda herkesin hem fikir olduğunu ancak adım atılmadığını söyledi.
"İRSEN BEYLE NE YARIŞ, NE DE SAVAŞ İÇİNDEYİM"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "İrsen Küçük'ün Eroğlu'nu partiden temizleme operasyonunun başarısını kabul edip, havlu mu attınız?" yönündeki soruya şu yanıtı verdi:
"Ben İrsen bey ile ne savaş içindeyim, ne de yarış içindeyim.İnsanoğlu sevdiğinden, Ahmet ya da Mehmet bu adamdan vazgeç dedi diye vazgeçmez. Benim gibi halkın içinden gelen biri, 'Eroğlu'nu defterden sildim' diyerek silinmez"
"ADAM, KENDİSİNİN ELİNİ TUTANA KARŞI SAVAŞ AÇIYOR. İZAHI VAR MI BUNUN?"
Kendisinin Küçük ile kavga içinde olmadığını ancak onun kendisiyle olan kavgasına da anlam veremediğini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bir kişi düşünün ki, adamın hiç oraya gelme ihtimali yokken birisi getirtip, oturtuyor kendini bir yere. 6 ay sonra o adam savaş açıyor kendisinin elini tutana karşı. Peki bunun izahı var mı? Niye bu arkadaş cumhurbaşkanına savaş açtı? Milletvekillerinin, bakanların bana gelmesini yasakladı. Hem de ne kurultay, ne de başka bir şey yoktu o zaman... Cumhurbaşkanlığı makamına gelebilmek için seçimlere girmek lazım. Seçim herkese açık. 2015'in nisan ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Herkes aday olabilir"
Eroğlu, "Siz aday olmayacak mısın?" sorusuna "Daha 2 sene var. İki sene daha cumhurbaşkanıyım" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, "UBP seçimlerde ne kadar oy alır?" sorusunu yanıtında, bir şey söyleyebilmek için kamuoyu yoklaması yapmak gerektiğini belirterek, kendisinin şu aşamada yorum yapmasının yanlış olduğunu söyledi.
Eroğlu, "UBP'ye oy vermeyecek misiniz?" sorusu üzerine "Ben böyle bir şey demedim" dedi.
"DOWNER BELGESİNDE KONUŞULMAYAN UNSURLAR VAR"
Downer'ın sunduğu belgede rahatsız olduğu unsurların bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Eroğlu, "Büyük çoğunluğu tamamdı. Bazı şeyleri de kendi belge içine koydu. Bunları tespit ettik. Konuşulmayan bazı konular vardı. Onlar da bu belgeye girdi. 27-28 Mayıs'ta adaya gelecek. Görüşeceğiz" yanıtını verdi.
Eroğlu, Rum tarafının şimdi de NATO üyeliği için çalışma başlattığı yönündeki soruyu yanıtında, özellikle Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis'in sıcak baktığı bu üyeliğin zor olduğunu söyledi.
"YEMEĞE TABİ Kİ KATILACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum liderin BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a yolladığı mektup hatırlatılarak, "Yemeğe katılacak mısın?" yönündeki soruyu yanıtında, "Yemeğe tabi ki katılacağız çünkü yemek önerisi benim önerimdi" dedi.
Yemek tarihinin, tarafların hassasiyetleri göz önüne alınarak belirlendiğine işaret eden Eroğlu, "Yemekte sadece oturup, yemek yiyecek değiliz. İkimizin de sorumluluğu alanında bulunan bir sorun var. Kıbrıs sorununa çözüm bulmak gibi bir görevimiz var. Elbette bu konuya da gireceğiz. Çözümü orada bulacak değiliz ama bir yol haritasını konuşacağız" dedi.
Eroğlu, Rum tarafının bu tartışmalarının, yakınlaşma belgesinde olduğu gibi, kamuoyuna yönelik davranışlar olduğunu söyledi.
"TÜRKİYE MÜZAKERE MASASINA MÜDAHALE ETMİYOR... KARARI HALK VERECEK"
Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir soru üzerine, Türkiye hükümetleriyle sürekli istişare içinde olduklarını ancak Kıbrıs konusunda bir anlaşma olacaksa, kararı, Kıbrıs Türk halkının referandumda vereceğini unutmamak gerektiğini söyledi.
Rumların da Yunanistan ile sürekli istişare içinde olduğuna işaret eden Eroğlu, "Ancak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, Türkiye müzakere masasına müdahale etmiyor. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Ondan sonra da onların düşüncesini sorarız. Neticede bir davayı beraber götürüyoruz" dedi.
Gençlerden öncelikle devletlerine sahip çıkmalarını istediklerini kaydeden Eroğlu, gerçek ihtiyacın da halkın devletine sahip çıkması olduğunu söyledi. Eroğlu, "Müzakereler devam ettiği sürece ve anlaşma oluncaya kadar Kıbrıs Türk halkının birinci görevi devletine sahip çıkmaktır" şeklinde devam etti.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yazıcıdan Yemek Üretilecek
 
Hava Sıcaklığı Artacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
UBP Parti Meclisi Kararını Açıkladı
Ulusal Birlik Partisi'nde 8 muhalif vekil ihraç için Disiplin Kurulu'na sevkedildi.
Gönyeli Belediyesi, SAM Projesini Tanıttı
Gönyeli Belediyesi 2012 Ekim ayından beri hali hazırda faaliyette olan ...
Doğu Akdeniz'deki Petrol ve Doğalgaz Konulu Konferans
“Doğu Akdeniz’deki Petrol ve Doğal Gaz” konulu bilgi ve değerlendirme ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak.
 
 
UBP Genel Merkezi'nden Açıklama
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi, “2014 yılında, Kıbrıs konusunun ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Basın Toplantısı Düzenleyecek
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın saat 10.30’da medya mensuplarıyla bir araya gelecek.
Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan Patates Üreticilerine Duyuru
Genel Tarım Sigortası Fonu’na 2013 ilkbahar patates üretim döneminde beyan ...
Meclis Genel Kurulu'na Nisap Engeli
Kıbrıs konulu olağanüstü toplantı, nisap sağlanamayınca yapılamadı.
 
 
KKTC'de Erken Seçim Tarihi Belli Oldu
KKTC'de erken seçim tarihini belirlemek üzere toplanan Meclis Komitesi, ...
Girne'de Elektrik Kesintisi
Proje çalışmalarından dolayı yarın Çatalköy Supreme Market ile Cratos ...
Cumhuriyet Meclisi'ne Bomba İhbarı
Cumhuriyet Meclisi Hükümete güven oyu ve erken seçim tarihlerinin konuşulduğu ...
KKTC'de Güven Oyu Santrancı
KKTC’de Muhalefet partileri ile iktidardaki Ulusal Birlik Partisi içindeki ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya