Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Gazete Trajları Sanal Alemde
Gazete Trajları Sanal Alemde
 
Basın İlan Kurumu, Türkiye genelinde yayın yapan ulusal gazetelerin net satış rakamlarını ilk defa kurumun internet sitesinden yayımlamaya başladı.
 
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 11:04

AA muhabirinin Basın İlan Kurumundan aldığı bilgiye göre, 1965'ten bu yana tiraj ölçümü yapan kurum, gazetelerin satış rakamlarının doğru açıklanmadığı tartışmalarını ortadan kaldırmak ve denetimdeki eksiklikleri gidermek amacıyla bir çalışma başlattı.

Halen gazetelerin satış tirajları, aylık raporlar halinde Yaysat ve Turkuvaz dağıtım şirketlerince açıklanıyor. Şirketler, Türkiye genelinde 81 ilde bulunan bayilerden her ay düzenli olarak kesin iade ve satış raporlarını toplayarak aylık satış rakamı elde ediyor.

Basın İlan Kurumu da, resmi ilan verme kriterleri arasında en önemli ölçüt sayılan tiraj nedeniyle gazete dağıtımı yapan şirketlerin istatistiklerini, gazetelerin aylık kağıt stoku, dizgi ve baskı durumu, fiili satış rakamları, abone rakamları, kadro durumu, aylık ödemeleri, vergi ve sigorta ödemeleriyle karşılaştırıyor. Ayrıca kurum, dağıtım şirketlerinden bu yayın organlarının satış ve iade rakamlarını ve faturalarını istiyor. Her iki kaynaktan elde edilen bilgilerin gerçeğe uygunluğu karşılaştırılıyor.

Her yayın organı için ayrı ayrı yapılan işlemler sonucunda, dağıtım şirketlerinin verileriyle yayın organlarının verileri doğru bir şekilde örtüşüyorsa bu rakam yayın organının tirajı olarak açıklanıyor.

Basın İlan Kurumu, elde ettiği tiraj rakamlarını kurumun sitesinden de halkla paylaşıyor.

Hazırlanan tiraj raporunda, Türkiye'de ilk kez bu yönde bir çalışma yapılarak yerel basına ilişkin rakamlara da yer verildi. Basın İlan Kurumunun şubesinin olduğu illerdeki yerel gazetelerin raporlarının açıklandığı listede İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Trabzon, Eskişehir ve Kocaeli bulunuyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
TEM'İ Kilitleyen Kaza :20 Yaralı
 
Almanya’da Böbrek, Türkiye’de Ur
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e37'

[MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-5.7.32-log]Table 'byturco.haber_arsiv' doesn't exist

/haber.asp, line 714