Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Gencer: Antalyaspor Ateşten Bir Gömlek
Gencer: Antalyaspor Ateşten Bir Gömlek
 
Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ANSİAD'ın kahvaltılı toplantısının konuğu oldu. Toplantıda konuşan Gencer, "Antalyaspor ateşten bir gömlek" dedi.
 
17 Eylül 2015 Perşembe - 12:26

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)  kahvaltılı toplantısının konuğu Antalyaspor  Başkanı Gültekin Gencer ve Yönetim Kurulu Üyeleri oldu.

Toplantıda konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, “Maça gitseniz de gitmeseniz de Antalyalıyız diyorsanız, Antalya’da iş yapıyor, Antalya’dan kazanıyor, bu şehrin ekmeğini yiyorsanız  sadece 15 TL  vererek bir Pasolig alın” dedi.
 
Toplantı Başkanlığını ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan’ın yaptığı kahvaltılı toplantıya Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD Üyesi İş İnsanları katıldı.

Antalya’da bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor markasının şehre katkıları ve geleceği hakkında hep beraber paylaşım yapılması ve konuşulması gerektiğini belirterek,”Bizi davet etmeniz bizim için bir onurdur. Son günlerde konuştuğumuz konu Antalyaspor neredeydi, nereye gidebilir? İş dünyasına ne katkılar koyabilir; şehre ne katkılar koyabilir? Hep beraber paylaşmakta ve tartışmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor Markası şehrin markası olduğu gibi dünya markası olmaması içten değil. Her şeyden önce Antalyaspor benim açımdan bir sevda. Herkese nasip olmayacak şekilde başkanlığı nasip olmuş bir değer “dedi.



“Antalyaspor’a Sevdalıyım”

Antalyaspor’a Başkan olma süreci hakkında bilgiler veren Başkan Gencer, şunları söyledi:
“Ben tribünden gelmiş bir insanım. Antalya’da doğdum, büyüdüm.  Ömrümü tamamen Antalya’ya adadım.  1977 yılındaki deplasman maçını bile hatırlıyorum. Antalyaspor’un ilk şampiyonluğuyla birlikte altı tane şampiyonluk yaşadık. Altısında tribünde olan üç tanesinde yönetimde olan son şampiyonlukta da başkan olarak var olmuş bir kişiyim. Antalyaspor inişli çıkışlı dönemler yaşadı.  Hasan Akıncıoğlu döneminde kulüp mali olarak önemli bir istikrar yakaladıktan sonra Hasan Başkan görevi bıraktı. Bayrağı başarıyla taşımaya devam etmek istiyoruz”

“Antalyaspor Ateşten Gömlek”

Antalyaspor’u “Ateşten Gömlek” olarak nitelendiren Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, “Hepimizin yakından takip ettiği gibi Antalyaspor ateşten gömlek olduğu için, herkes çok fazla yanaşmadığı için, Antalyaspor Başkanlığı ile ilgili bize yapılan baskı neticesinde başkan olduk. Adaylığımızı koyduk ve o gün başkan seçildik” diye konuştu.

Antalyaspor’un Bütçesi 97.5 Milyon TL 

Pek çok kez  kulüp başkanlığı yaptığını, sekiz tane şampiyonluk yaşadığını  vurgulayan Gencer, hep başarı odaklı ve hedef doğrultusunda yola çıktığını belirterek, “Antalyaspor’daki ilk yılımızda o kadar müsabaka, o kadar lig, o kadar  başarı deneyimimiz olmasına rağmen maalesef şanssız bir şekilde küme düştük. Küme düştükten sonra görevden kaçmadık. Görevden kaçmadığımız gibi yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu güçle, hiçbir geliri olmayan tamamen yöneticilerin yaratacağı kaynaklar sonucunda  ayağa kalkacak kulüple adeta yeni bir yol açtık. Antalyaspor’ un bu yılki bütçesi 97.5 Milyon Lira. Bugün baktığınız zaman bir çok sanayi kuruluşundan fazla bir bütçesi var. Bu bütçeyi realize etmek, aynı zamanda başarı yakalamak, bir yerlere getirmek hakikaten  kolay bir iş değil” şeklinde konuştu.
 
“Antalyaspor’un Süper Lige Çıkması Hepimizin Başarısı”

Antalyaspor’un kendi dönemlerinde ilk defa 8 Milyon TL katkı ve 19 Milyon TL’lik realize edilmiş bütçe ile yoluna devam ettiğinin altını çizen Başkan Gencer, şöyle devam etti:
“Belediyelerden önceki dönemleri geçiyorum. Belediyelerden sonraki dönemlere baktığınız zaman Antalyaspor tarihinde belki ilk defa  yönetim kurulu üyelerinden 8 milyon TL civarında bir katkı (reklam karşılığında) ve 19 Milyon TL’lik  realize edilmiş bir bütçeye ulaşmış durumda.Bu dile kolay.Bunu yaratmak, bunu uygulamak gerçekten kolay bir iş değil.  Bu nihayetinde yönetimin gücü.Birlik beraberlik sonunda da şampiyon olmaktan başka şansımız olmadığını hepimiz biliyorduk.  Bunun altından kalkabilmek için şampiyon olmamız gerekiyordu. Her şeyden önce  Antalya’ya PTT  1.Ligde mücadele etmenin yakışmadığını biliyorduk. Bunu hep beraber başardık ve Süper Lig’e çıktık.

“Seyirci Olgusunu Hep Birlikte Yaratacağız”

 Antalyaspor'da görevi devraldığı zaman tribün yıl ortalamasının 1250 kişi olduğunu anımsatan Başkan Gencer,  Antalya’nın odaklanması gereken noktanın bu olduğunu belirterek, “İlk şampiyon olduğumuzda Balıkesir Deplasmanında seyirci sayımız 12 Bindi. Antalya’ nın nüfusu o zamanlar tahmin ediyorum 100-150 bin civarındaydı. Bugünkü Nüfusumuz  2 Milyon 200 Bin Kişi. 2 Milyon nüfusu aştığında seyirci ortalaması 1250 kişi; 150 bin iken 12 Bin kişi ile deplasmana gidiyorsunuz. Şehirde ciddi bir kaybolmuş seyirci olgusu var. Memleketçilik olgusu göçlerden dolayı yok olmuş. Her milletten yoğun göç alan bir şehir olması nedeniyle Antalyaspor olgusu da kaybolmaya yüz tutmuş. Takımı çıkarmak mesele değil takımı çıkardıktan sonra Süper Lig’de hem kalıcı olmak hem de seyirci olgusunu oluşturmak önemli “ diye konuştu.

“Antalya Sevilla Gibi Olabilir,Tek Eksiği Futbol Başarısı”

İspanya’nın en büyük şehri Sevilla ile Antalya’nın benzer yönleri olduğunu, Antalya’nın da Sevilla gibi futboldan yüksek gelir sağlayabileceğinin altını çizen Gencer, “En çok örnekleme yaptığım şehir Sevilla. İki şehir de Akdeniz şehri. Baktığınız zaman Sevilla’dan fazlamız var.13 Milyon ziyaret eden turistimiz var. İki bin civarında futbol takımının kamp yaptığı bir şehir. Dünyanın en fazla ziyaret edilen dördüncü şehri.Ama futbol dediğin zaman çok çok gerilerdeyiz. Sevilla ile karşılaştırdığınız zaman çok fazla artımız var. Tek eksiğimiz futbol başarısı” dedi.

Yeni stadın inşaası ve temeli atılan Antalyaspor tesislerinin ardından Antalya’da artık yeni heyecanlar olması gerektiğini vurgulayan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Futbolcularla Başakşehir’e stada giderken stadyumdan şampiyon olarak çıkacaklarına inandığını ve bundan sonra Antalya’ya dünya starları getirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

“Sizlere Güvendik, İddialı Konuştuk”

İlk başlarda yönetimin yüksek maliyetler nedeniyle dünya yıldızlarını Antalya’ya getirme konusuna  çok sıcak bakmadığını, şampiyonluğun kendileri için milat olduğunu kaydeden Gencer, şöyle devam etti:

“Biz şampiyon olduktan sonra yönetim olarak Antalya’daki seyirci sayısını en azından Almanya’nın ikinci lig takımlarının ortalamasına çıkarmamız gerektiğini düşündük. Tüm stadlarda Almanya’da bugün baktığınız zaman her hafta her maçta 25 bin seyirci ortalaması var.Türkiye’de ise çok geride. Biz yönetim olarak riskler almamız gerektiğini düşündük.  Çok iddialı konuştuk. Üç tane dünya yıldızının ismini söyledik.  Samuel Eto’o, Ronaldinho ve İbrahim Afellay. 3 Dünya yıldızını 10 gün içinde imza attıracağız dedik. Kendimize güvenmedik. Bu iddiayı Antalya şehrine güvenerek, Antalya şehrinin bir dünya markası olduğunu bilerek, şehir olarak çok şeyleri hak ettiğinden ziyade bu futbolcuların Antalya deyince koştura koştura geleceğini düşünerek hareket ettik. Her ne kadar yönetim becerisi gibi gözükse de  biz sizlere güvenerek adım attık Sizlere güvendiğimiz için bu konuda çok iddialı konuştuk”
 
Samuel Eto’o: “Türkiye’de en iyi Bildiğim Şehir Antalya”

Yıldız futbolcu Samuel Eto’onun Antalyaspor’a transferi hakkında bilgiler veren Başkan Gencer, şunları söyledi:

“Samuel Eto’o ile ilk yaptığımız görüşmede Antalya’ya gelip gelmeyeceğini sorduk. Antalya olduğu için menajerlerimle anlaş; gerisini bana bırakın dedi. Antalya’yı biliyor musun diye sorduğumuzda Türkiye’de en iyi bildiğim şehir Antalya dedi. Bu bize mutluluk ve gurur verdi. Bu yola çıkmamızda en büyük güç oldu Kendisine gittiğim zaman Antalya’ya gelmek istediği o kadar belliydi ki 1 Liralık teminat mektubu dahi vermedik. Eto’oyu  15 milyon Euro vererek Beşiktaş Kulübü’nün getiremediğini; Aziz Yıldırım’ın defalarca talimat verip İstanbul’a dahi getiremediğini biliyorduk. Buna rağmen biz bunu Antalya şehri olarak yapacağımıza inandık”

“Samuel Eto’o Proje Transferidir”

Ünlü futbolcu Samuel Eto’onun  futboldan öte bir proje transferi olduğunu vurgulayan Gültekin Gencer, bu projeye tüm şehrin sahip çıkması ve ileriye taşıması gerektiğini belirterek, “Biz Etoo’yu Antalya’ya getirdiğimiz zaman bu kadar büyük futbolcu transfer ettiğimizin farkında değildik.Transfer  Avrupa’da ilk üçte uzun bir süre devam ettiği gibi şu anda da Avrupa’da en büyük 10 transfer içinde yer alıyor.  Eto’onun Antalyasporlu  olması bunun neticesinde FİFA Başkanı’nın arayıp 2018 Dünya Kupası’nın kura çekimini geçtiğimiz Temmuz ayında Antalyaspor’lu Eto’onun çekmesine izin verip vermeyeceğimizi sorması, St Petersburg’a gittiğimiz zaman FİFA Başkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından  üçüncü konuşmacının Antalyasporlu  Etoo olmasının  ne kadar gurur verici olduğunu sizler adına şehrimizin ne kadar büyük başarıları yakaladığını; yakalamakta olduğunu yaşamak hakikaten gurur verici bir olay. Her şeyden önce şehrimizin kıymetini ve değerini bilmemiz gerektiğini bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Samuel Eto’onun bir tanıtım transferi olduğunu belirten Başkan Gencer, futbolun bir çok konuda önemli bir tanıtım aracı olarak kullanılmasını ve şehrin bu konuya sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Pasolig ve Kombine rakamları hakkında bilgi veren Başkan Gültekin Gencer, iş insanlarından pasolig ve kombine konusunda destek istedi. Gencer, birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, “Geçen yıl 4 bin olan Pasolig sayısı bu yıl itibariyle 27 Bine ulaşmış Kombine satışı stad açılmamasına rağmen 7 Bine ulaştı Demek ki istedikten sonra bir şeyler olabiliyor Demek ki yapılan yatırımın karşılığı fazlasıyla geri dönebiliyor Şehir olarak istedikten sonra bir şeyler yapabiliyoruz Önemli olan birlik beraberlik içinde olalım. Başarı geldiği zaman sonuçta  yiyecek olduğumuz pasta bu şehrin pastası. Herkesin olması herkesin katkı koyması neticesinde o pasta o kadar büyür ki o pastadan pay herkese rahat rahat düşer. Herkes o pastadan hakkına düşeni alır”  dedi.

“Hedef 100 Bin Pasolig” 

Antalyaspor olarak 100 Bin Pasolig hedefi koyduklarını vurgulayan Başkan Gencer, “Maça gitsek de gitmesek de Antalyalıyız diyorsak, Antalya’da iş yapıyorsak sadece 15 TL ödeyerek Pasolig almalıyız. Şehir milliyetçiliği oluşturacaksak bunu yapmak zor bir şey değildir. Şehir olarak bir yarışa girdik. Herkesin bu katkıyı yapması gerektiğini düşünüyorum. Kombine bilet konusunda hepinizden katkı bekliyoruz. İstersek yeni stadımızda iddia ediyorum 20 Bin seyirci ortalamasına oynamak içten değil” diye konuştu.

“Antalyaspor Dünya Basınında Çıkarsa Hepimize Katkısı Olur” 

Antalya iş dünyasının Eto’o yetmez, yanına Ronaldinho’yu Getirelim, Antalyaspor’u Avrupa’da sürekli oynayan bir takım haline getirmek  için ne yapmamız gerekiyorsa yapalım önerisiyle kendilerine gelmesi beklentisinde olduklarını belirten Gültekin Gencer, Antalya markası Avrupa basınında, dünya basınında çıktığı sürece bizim şehrimize katkı koyduğu gibi bizlere de katkı koyar düşüncesiyle hareket edilmesi umudunda olduklarını ifade etti.
 
ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan Kombine ve Pasolig konusunda ANSİAD olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, şehrin en dinamik ve heyecan verici  kurumunun Antalyaspor olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada Antalyaspor’un çok yol kat ettiğini söyledi. Eto’onun çok iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra çok başarılı bir psikolog ve saha içinde fevkalade bir teknik direktör olduğunun da altını çizen Uluğkay, yıldız futbolcunun yapılan en iyi transfer olduğunu da sözlerine ekledi.

Gencer, bir iş insanının 3-5 yıllık hedefiniz nedir sorusunu? Muhakkak Antalyaspor Süper Lig’de kalıcı bir takım olmalıdır. Hep üst sıralarda yer almalıdır. Yeter ki aşağılar olmasın. Antalya şehrinin bu stadyum ve bu tesislerden sonra sürekli Süper Lig’de oynayan bir takım olmalı. Bunun temellerinin atıldığını düşünüyorum. Mali disiplini elden bırakmamak şartıyla gelir getirici ciddi bir çalışma yapıldığı takdirde olmayacak hiçbir şey yok diye düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trabzonspor-Galatasaray Maçını Cüneyt Çakır Yönetecek
 
Başkan Kolpak'tan Yangın Mağduru Esnafa 20 Bin TL Yardım
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Manavgat'ta Yağlı Pehlivan Güreşleri Başlıyor
20 Eylül 2015 Pazar günü Ilıca Stadyumu’nda yapılacak olan Manavgat Belediyesi ...
Melekler Galibiyetle Başladı
Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nin ilk hafta maçında kendi evinde konuk ettiği ...
Okulu Yeşilyayla'da da Başpehlivan Oldu
Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu; Kırkpınar ve Korkuteli’nin ...
Antalyaspor'da 90+6 İsyanı
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 3. hafta maçında Antalyaspor’u Nani’nin ...
 
 
ASAT’ın Güreşçisi Nail Seyyar Bronz Madalya İle Döndü
Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Nail Seyyar Bosna Hersekte düzenlenen ...
Muratpaşa'dan Muhteşem Kutlama
Muratpaşa Belediyespor Kulübü, kuruluşunun 20’nci yıldönümünü Kundu Delphin ...
Geleceğin 12 Dev Adamı Büyükşehir'de Yetişiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Basketbol okulları geleceğin ...
Antalyaspor'un Kalesi M'bolhi'ye Emanet
Cumartesi günü Antalya'ya gelen Mardan Palace Otel'de Menajeri Oktay Haşlak ...
 
 
Antalyaspor 2'de 2 Yaptı
Sahasında Gençlerbirliği karşısında son 15 dakikaya 1-0 mağlup giren Antalyaspor, ...
Melekler Süper Kupa Maçına Hazırlanıyor
Süper Kupa’da Ankara Yenimahalle Belediyespor’la 7 Eylül’de İzmir’de karşı ...
Genç Cimnastikçiler Muratpaşa'nın Gururu
Bulgaristan’ın Bourgas kenti’nde 25-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ...
Okulu 67 Başpehlivan Arasında Birinci Oldu
Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu; Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya