Bakan Sennaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada bundan önceki bakanlığı sırasında TÜK’nun batma noktasında olduğunu hatırlatarak, o dönemde TÜK’nun kapatılması yönündeki söylemlere rağmen, kurumu batmaktan kurtardıklarını ve şu anda TÜK’ün özelleştirilmesi gerekliliğinden kimsenin bahsetmemekte olduğunu belirtti.
SENNAROĞLU
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, konuşmasına Kamu-İş Sendikası ile geçmişte olduğu gibi bugün de el ele vererek sorunların üstesinden gelebileceklerine olan inancını dile getirerek başladı. Önceki CTP hükümeti döneminde TÜK’nun batma noktasında olduğunu ve özelleştirilmesi yönünde istemlerin dile getirildiğini hatırlatan Bakan Sennaroğlu, hükümet olarak buna sıcak bakmadıklarını, bugün ise gelinen noktada herkesin kendileriyle aynı noktaya geldiğini ve özelleştirmeden söz etmediğini vurguladı. O dönemde TÜK’de çalışan fazla işçileri devletin diğer dairelerine aktararak hem TÜK’ü batmaktan kurtardıklarını hem de çalışanları sokağa atmadıklarını ifade eden Sennaroğlu, sorunlara çare üretmek için çabalarının süreceğini söyledi. Sennaroğlu, TÜK’nun piyasada bir denge unsuru olduğunun altını da çizerek, sürdürülebilir bir yapıda, ekonomik akla uygun bir şekilde varlığını sürdürmesi temennisinde bulundu.
DİLEK
Kamu-İş, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nu ziyaretlerinde bakanlığa bağlı kurum ve dairelerdeki çalışanlarının sorunlarını dile getirirken özellikle, Toprak Ürünleri Kurumu’nda çalışan ve 2008 yılında devletin diğer dairelerine aktarılan işçilerin bulundukları yerlerdeki intibaklarının yapılması talebinde bulundu.