Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
Hala Sultan İlahiyat Koleji'ne Görkemli Açılış
Hala Sultan İlahiyat Koleji ne Görkemli Açılış
 
İnşaatı tamamlanan Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışıyla ikinci etap inşaatının temeli bugün düzenlenen törenle yapıldı. Açılışı ve temel atmayı KKTC Başbakanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay birlikte gerçekleştirdi.
 
27 Eylül 2013 Cuma - 16:20

Haspolat Çemberi yanındaki arazi içersinde yer alan eğitim Kompleksteki Hala Sultan İlahiyat Erkek Yurdu, Kız Yurdu ve yemekhane inşaatı temeli de atıldı.
Açılış ve Temel atma törenlerine Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sekip Avdagic başkanlığındaki bir heyet, bazı bakan, milletvekili, belediye Başkanlarıyla Türkiye’den gelen konuk, işadamı, vatandaş, aile ve öğrenciler katıldı.
Konuşmaların ardından, yapılan açılıştan sonra Başbakan Yorgancıoğlu ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay inşaatın ikinci etabının temelleri attı.
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışını yapılarak binası gezildi. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve temeli atılacak Cami’nin Türklerin, Kıbrıs adasındaki önemli mühürlerinden biri olacağını söyledi.
ATALAY: “HALA SULTAN PROJESİ, KIBRIS TÜRK HALKININ KIBRIS ADASINA VURACAĞI MÜHÜR”
Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “BM’nin hedefi önümüzdeki aylarda Kıbrıs’ta çözüm ulaşılmasıdır” dedi ve Türkiye’nin garantör ülke olarak bu yöndeki kararlı çabalara tam destek verdiğini vurguladı.
Atalay, “Şayet bu çabalar karşılık bulmaz ve ortaklığa dayalı bir çözüm üzerinde anlaşma sağlanmazsa, bu meselenin ilelebet sürüp gitmesine müsamaha gösteremeyiz” dedi. Bu durumda müzakere edilmiş farklı çözüm seçeneklerinin gündeme gelebileceğini söyleyen Atalay, “Türkiye Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir, bu iyi bilinmelidir” diye konuştu.
Atalay, Haspolat bölgesinde kurulan Hala Sultan İlahiyat Kompleksi’nin, Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs adasına vuracağı mühürlerden, varlığının önemli işaretlerinden, toprağını sahiplendiği olaylardan biri olacağını da vurguladı.
Lefkoşa Haspolat bölgesinde yer alan Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin açılışı yapıldı.
Aynı alan içerisinde bulunan Lefkoşa Hala Sultan Camii ile Hala Sultan İlahiyat Koleji 2. Etap İnşaatı’nın da temeli atıldı.
Hala Sultan İlahiyat Koleji 2. Etap İnşaatı projesi içerisinde, Hala Sultan İlahiyat Koleji Erkek Yurdu, Kız Yurdu ve Yemekhane İnşaatı bulunuyor.
2015 yılında tamamlanması hedeflenen ve Edirne’deki Selimiye Camii’nden örneklenen Lefkoşa Hala Sultan Camisi ise, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’nin işbirliğinde inşa edilecek. Hala Sultan Camisi, 7 bin 500 kişi kapasiteli olacak.
Açılış ve temel atma törenlerine Meclis Başkanı Vekili Ünal Üstel, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, hükümet yetkilileri, Türkiye’den gelen iş adamları, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Hala Sultan Cami temel atma törenine ise, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu programından dolayı katılamazken, projenin başlamasında emekleri bulunan eski Başbakan İrsen Küçük hazır bulundu.
İlahiyat Koleji açılış ve temel atma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını Kıbrıs ilim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hikmet Kaynarca yaptı.
Kaynarca, Kıbrıs İlim Vakfı’nın KKTC’ye bağlı ve hizmet etmeyi görev bilen bir vakıf olduğunu ifade ederek, kompleksin hayırsever vatandaşların katkılarıyla devlete külfet olmadan yapıldığını işaret etti ve binanın açılışına destek verenlere teşekkür etti.
HİSARCIKLIOĞLU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, KKTC’de eğitime katkı sağlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kıbrıslı kardeşlerimizin geleceğine katkı koymaktan büyük mutluluk duyuyoruz, ekonomik gelişmeden yanayız. KKTC’de ekonomi gelişsin diye her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Kıbrıs Türkünün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi halinde ülkede daha güzel gelişmelere imza atılacağına inanç belirtti ve birlik olarak buradaki örgütlerle yakın işbirliği içerinde çalıştıklarına dikkat çekti.
ARABACIOĞLU
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, eğitim kompleksi hakkında bilgi vererek, binada şu anda 400’ün üzerinde öğrenci bulunduğunu, kompleksin tamamlanmasının ardından ise en az bin iki yüz öğrenciye eğitim verileceğini söyledi.
Arabacıoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji eğitim kompleksinde eğitimin üç yıl önce ilahiyat alanında başladığını, ancak ilahiyat bölümünde okuyan öğrencilerin üniversite sınavlarından yararlanabileceklerini, çünkü tercihlerle alacakları ek derslerle üniversite sınavlarına katılabileceklerine dikkat çekti.
Koleje girişte Milli Eğitim Bakanlığının müfredatının kullanıldığını ifade eden Arabacıoğlu, yapılan yatırımların ülkenin geleceği çocuklar için olduğunu vurguladı.
ATALAY
Hala Sultan İlahiyat Koleji açılışı ile temel atma törenlerine katılan Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Lefkoşa Haspolat bölgesinde temeli atılan bu önemli kompleksin, Kıbrıs Türkünün Kıbrıs adasına vuracağı mühürlerden, varlığının önemli işaretlerinden, toprağını sahiplendiği olaylardan biri olacağını vurguladı.
Atalay, bu kompleksin bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini önemli bulduğunu, zaten burada yürütülen eğitim kompleksi işlerin sivil inisiyatifle, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle yürütüldüğünü, camii projesinin ise Türkiye Diyanet Vakfının imkanlarıyla yürütüleceğine işaret ederek, buradaki projenin tamamen vakıf ve derneklerin çalışmasıyla yürüyen büyük bir tesis olacağına dikkat çekti.
Bu çerçevede projeye katkı koyan herkese teşekkür eden Atalay, Hala Sultan’ın Kıbrıs için bir sembol olduğunu, ancak Rum kesiminde bulunduğunu, ancak bu projeyle isminin KKTC’de de yaşatılacağını kaydetti.
Atalay, konuşmasında, 1947 yılında Güney’de kalan Vretça köyünde köy kadınlarına evinde Türkçe okuma ve yazma dersleri veren, dinlerini, tarihlerini ve bayraklarını unutmamaları için elinden geleni yapan, Cuma akşamları ise din dersi veren Kıbrıs Türkü öğretmen Refika hanımı hatırlatarak, bu tesislerin Hala Sultanlar, Refika hanımların hatıraları, devamı ruhları için yapıldığını belirtti.
İnanç değerlerini, kimliğini zor şartlar altında koruyan bu asil milletin, bu tesislerde daha modern ve teknolojik imkanlarla ailelerin gençleriyle çocuklarıyla bu inançlarını daha fazla yürüteceğine inanç belirten Atalay, ülkenin geleceği öğrenciler ile ülkenin geleceğini şekillendirecek öğretmenlere seslenerek, bu yatırımların, ülkenin geleceği öğrencilerin çok daha iyi gelişmesi, Kıbrıs Türk halkının simgesi, milli mücadelesi ve liderleri Dr. Fazıl Küçük, Denktaş, Hala Sultan ve Refika hanımların unutulmaması için yapıldığını vurguladı.
Atalay, öğrencilerin burada İngilizce ve Arapçayı iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulunarak, öğretmenlere de bu konuda büyük görevler düştüğünü, toplumun geleceğinin onların elinde olduğunu ifade ederek, öğretmenleri saygıyla selamladı.
KIBRIS KONUSU
Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kıbrıs konusuna da değinerek, Kıbrıs Türk halkının devletiyle bu toprakların sahibi olduğuna dikkat çekti.
Kıbrıs Türk halkının barış, refah ve mutluluk içerisinde yaşamak, ileriye bakmak, ilerlemek istediğini, bu yüzden yıllardır adada çözümsüzlüğün son bulması, izolasyonların kalkması için çalıştığını, görüşmelerin bir an önce başlaması ve çözümle sonuçlanması için ısrar ettiğini belirten Atalay, Türkiye olarak aynı duyguyu taşıdıkları, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksızlıkların ortadan kaldırılmasını, barış huzur refah ve güven içerisinde yaşamasını istediklerini, Türkiye olarak bunu sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Atalay, “BM’nin hedefi; önümüzdeki aylarda çözüm hedefine ulaşılmasıdır” dedi. Atalay, Anavatan Türkiye’nin de garantör ülke olarak bu yöndeki kararlı çabalara tam destek verdiklerini vurgulayarak, “Şayet bu çabalar karşılık bulmaz ve ortaklığa dayalı bir çözüm üzerinde anlaşma sağlanmazsa, bu meselenin ilelebet sürüp gitmesine müsamaha gösteremeyiz” dedi.
Bu durumda müzakere edilmiş farklı çözüm seçeneklerinin gündeme gelebileceğine işaret eden Atalay, “Türkiye Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir, bu iyi bilinmelidir” dedi.
Atalay, Hala Sultan kompleksinin ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, Kıbrıs Türk halkının gücüne güç katmasını diledi.
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, kompleksin ülke için önemine işaret ederek, kompleksin hayat bulması için katkı koyanlara teşekkür etti.
Yorgancıoğlu, burada eğitim alacak gençlerin teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek, yaşıtları ile rekabet edecek konumda olmaları için çok çalışmalarını ve iyi eğitim alacaklarına inanç belirterek, buradan mezun olacak gençlerin, ülkenin geleceğe yürürken dünya ile eşit şekilde yürümesine katkı koyacağını kaydetti.
Yorgancıoğlu, Hala Sultan kompleksinin, dünyayla rekabet edebilecek gençler yetiştireceğine inandığını söyledi.
HALA SULTAN CAMİSİ TEMEL ATMA TÖRENİ
Hala Sultan İlahiyat Kolejinin açılışı ve temel atma töreninin ardından gerçekleştirilen cami temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Törende ilk konuşmayı yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Hala Sultan Camisi’nin Selimiye Camisi’nden örnek alınarak yapılacağını dile getirerek, Kıbrıs’tan Edirne’deki camiye götürülen eserlerin de geri verileceğini belirtti.
Kıbrıs Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan da, atalardan emanet bırakılan toprakların kullanılmasında manevi kurallara uymanın mutluluğu içinde olduklarını kaydederek, inşa edilecek cami için katkısı olan herkese teşekkür etti.
Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, Peygamberimizin annesi kadar çok sevdiği Hala Sultan’ın bu topraklarda yattığını anımsatarak, canını veren şehitlere rahmet diledi.
Hala Sultan adına büyük bir eğitim kompleksi içinde Selimiye Cami’nin de güzel bir örneğinin temellerinin atılacağını kaydeden Görmez, camilerin sadece ibadet değil sevgi ve eğitim mekanları olduğunu söyledi.
Tükiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, eğitim kompleksi ve Hala Sultan Camisi’nin, Lefkoşa’ya büyük bir değer katmış olacağını belirtti.
Türk dünyasındaki değişik yerlere de önemli eserler inşa edildiğini anımsatan Atalay, Hala Sultan Camisi’nin de aynı büyüklükte bir eser olacağına işaret etti.
Konuşmaların ardından Hala Sultan Camii’nin temelleri dualar eşliğinde atıldı.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başbakan Yorgancıoğlu, ODTÜ Rektörünü Kabul Etti
 
Galatasaray’dan Yayın Yasağı Açıklaması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR    Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
SAmet
23 Haziran 2015 Salı 02:38
ALLAH YAPTIRANDAN RAZI OLSUNN KKTC TÜRK MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDİRR
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
 
DİĞER HABERLER
 
Başbakan Yorgancıoğlu, ODTÜ Rektörünü Kabul Etti
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) KKTC’de ...
İçişleri Bakanı Uluçay, Birleşik Taksiciler Birliği İle Görüştü
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, bugün, Birleşik Taksiciler Birliği’ni kabul etti.
Atalay: Müzakere Süreci Hızlanabilir
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC’nin güçlenmesi, ilerlemesi ve hayatını ...
Siber: Türkiye'yi Yanımızda Hissetmek Ayrı Bir Güç Verir
KKTC Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bir ...
 
 
Atalay, KKTC’de
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, 11 Eylül Anıt Müzesi'ni Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York'ta ikiz kulelerin yıkıldığı yere ...
Denktaş'tan Dünya Turizm Günü Mesajı
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ...
Cumhuriyet Meclisi Önünde Eylem
Büro-İş üyesi Mehmetçik Belediyesi çalışanları bugün Meclis önünde eylem yaptı.
 
 
KTÖS ve KTOEÖS, Ortak Açıklama Yaptı
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler ...
Başbakan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim'i Kabul Etti
Başbakan Yorgancıoğlu, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, Polis Genel Müdür ...
Kayıp Şehit Artık Rahat Uyuyacak
Kayıp Şehit Turgut Fahri’ye 50 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Sünni İslam Tepkisi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Tuncer Özbahadır, Türkiye’nin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya