Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/24 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Hiddink: 'Belirlediğimiz 30 kişilik kadro var'
Hiddink:  Belirlediğimiz 30 kişilik kadro var
 
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli takım olarak 30 kişilik kadro belirlediklerini ve radikal değişiklikleri sevmediğini söyledi.
 
10 Ağustos 2010 Salı - 15:26

 

Hiddink, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, milli takımın 30 kişilik kadrosunun bulunduğunu dile getirerek, ''Bunların içinden sakatlık, cezalı ve formsuzluk gibi sebeplerden dolayı seçim yapıyoruz. Oyuncu değiştirmemiz gerekirse yaparız, ama radikal değişiklikleri sevmem, gerekli olduğunda değişiklik yaparım'' dedi.

Hem Türkiye içinde, hem dışında oyuncuları izlediğini kaydeden Hiddink, ''Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız, formda ve A Milli Takımda forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz'' ifadesini kullandı.

''BAŞTA RİSK ALACAĞIZ, AMA SONUÇLAR SONRA GELECEK''

Milli takımda oynatacağı sistem sorulan Hiddink, oyun taktiği olarak başta risk alacaklarını, ancak sonuçların daha sonra geleceğini dile getirdi.

Guus Hiddink, şöyle devam etti:

''Oyun planı dediğinizde 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sayılarla konuşmalar yapmayı sevmem. Modern futbolda olduğu gibi esnek oyuna dayalı bir tarz belirleyeceğiz. Atak oynamayı seven bir takımız. Modern futbolda atak oynarken iyi defans da yapmalısınız. İyi defans yapamazsanız ne göze hoş gelen futbol oynayabilirsiniz, ne de istenilen sonuçları elde edebilirsiniz. Disiplin yönü ağır basan, oyuncularımızın yaratıcı yanını kullanabileceğimiz bir tarz geliştireceğiz. Rakibimizin hata yapmasını beklemeyeceğiz, hata yapmaya zorlayacağız. 2-3 forvetle oynayacağız da diyemem. Daima atak oynayan tarzda bir stil belirleyeceğiz. Top bizde değilken oyunculardan da iyi bir şekilde oynamasını bekleyeceğiz. Bu şekilde fark yaratmaya çalışacağız. Bizi 5 tane savunma oyuncusu veya defans özelliği ağır basan orta saha oyuncusu ve tek forvet oynarken göremeyeceksiniz. İlk başta belki risk alacağız ama sonra sonuçlar gelecek. Bu şekilde insanların milli takıma daha fazla insan aidiyet hissedecek.''

''İNANÇLARA SAYGIM SONSUZ''

Hiddink, Ramazan ayında Kazakistan ile eleme maçı oynanacağının hatırlatılması üzerine, oyuncularının inançlarına saygı duyduğunu söyledi. 

''Benim, oyuncularımızın inançlarına ve adetlerine saygım sonsuz'' diyen Hollandalı çalıştırıcı, ''Bununla birlikte profesyonel futbolcular olduklarını unutmamaları gerekiyor. Onların vücutlarına iyi bakacaklarından eminim'' diye konuştu.

"ABD'DEKİ KAMPTA OYUNCULARIMIN ÇALIŞMALARINDAN VE DAVRANIŞLARINDAN MEMNUN KALDIM''

Hiddink, milli takımdaki görevine resmen 1 Ağustos'ta başladığını hatırlatarak, ''Görevime resmen 1 Ağustos'ta başlasamda mayıs ayında ABD'de milli takımla birlikte çalışma fırsatı buldum. Yarın da Romanya gibi saygıdeğer bir rakiple oynamak güzel oldu'' dedi.

Temel hedeflerinin eylül ayındaki 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan ve Belçika ile oynayacakları maçlar olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, ''Mayıs ayında yaptığımız kampta oyuncularımın çalışmalarından ve davranışlarından memnun kaldım. Şimdi de o şekilde çalıştıklarını gördüm'' diye konuştu.

''YENİ EMRELER VE ARDALAR YETİŞMELİ''

Guus Hiddink, kulüplerin transfer ettiği yabancı oyuncuların fark yaratması gerektiğini, ayrıca altyapıdan yeni Emre ve Arda gibi futbolcuların çıkması gerektiğini söyledi.

Altyapı konusundaki görüşlerini yabancı oyuncu konusunu da gündeme getirerek yanıtlayan Hiddink, bu konuda şunları söyledi:

''Milli takımın başında ben olurum, başkası olur, ama kulüp takımlarının altyapı felsefesine ve stratejilerine bağımlı olursunuz. Federasyon da yeni oyuncular yetiştirmiyor. Takımların yaklaşımı önem taşıyor. Bunun yanında başka bir konu da yabancı oyuncu sayısı. Yabancı oyuncu sayısı fazla olduğunda olumsuz etkilerin olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'ye gelen yabancı oyunculara baktığınızda en iyi oyuncuların İngiltere, İspanya ve biraz da Almanya'ya gittiğini biliyoruz. Gelen yabancı oyuncu bir fark yaratmalı. Tabii ki kulüplerin hedefleri de yeni Ardalar, Emreler yetiştirmek olmalı. Bu olursa taraftarlar da destek vereceklerdir. Ben 18-19 ve 20 yaşındaki oyunculara her zaman şans verdim. Oynayacak seviyede olduklarına inandığım zaman yer verdim. Onlara genç yaşta oynama imkanı tanımamız lazım. Her maçta oynamasa da kadroda yer vermemiz gerekiyor.''

TEKNOLOJİNİN FUTBOLDA KULLANILMASI KONUSU

Milli takım teknik direktörü, futbolda teknoloji kullanılması konusundaki soruyu ise Dünya Kupası süresince Alman Kicker'e yazdığı yazılara atfen yanıtladı
.
Dünya kupasında köşesinde yaptığı yorumları hatırlatan Hiddink, ''İngiltere-Almanya maçından bir gün önce uluslararası futbol komitesinin futbolda teknolojiye daha fazla yer vermesi gerektiğini yazmıştım. Bu yazımdan bir gün sonra Lampard'ın güzel golü sayılmadı. FIFA başkanı da daha fazla teknolojiye yer verilmesi gerektiğini söylemişti. Ama bununla ilgili çalışmalar sonbahara ertelendi. Muhafazakar diyebileceğimiz kişiler de bu konuya ılımlı yaklaşacaklardır. UEFA Başkanı Platini'ye de görev düşüyor. Kendisi ön ayak olabilir'' diye konuştu.

Guus Hiddink, yarın Romanya maçında sahaya süreceği ilk 11 sorusunu ise ''Yarın Romanya ile özel maç yapacağız. Ama prensiplerim var. İlk 11'i önce oyuncularıma söylemek istiyorum. Sonra sizinle paylaşırız'' diye yanıtladı.

EMRE: ''ROMANYA MAÇI HEM KENDİMİZİ GÖRME ADINA İYİ BİR HAZIRLIK KARŞILAŞMASI OLACAK''

A Milli  Takım oyuncuları Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin, yarın Romanya ile yapacakları özel maçın kendileri açısından iyi bir test olacağını söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile birlikte Swiss Otel'deki basın toplantısına katılan futbolculardan Emre Belözoğlu, Romanya maçının hem kendilerini, hem de takımı görme adına iyi bir hazırlık karşılaşması olacağını dile getirdi.

Tecrübeli oyuncu, ABD'deki uzun kamp sürecinin ardından tekrar yeni teknik direktörleriyle bir araya geldiklerini belirterek, ''Bunun keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Her futbolcu yeni sezona hazırlanmaya çalışıyor. Asıl düşünmemiz gereken maçlar eylül ayında olacak. Romanya bu karşılaşmalar öncesi iyi bir sınav olacak. Yarınki maça en iyi şekilde hazırlandık'' dedi.

Emre Belözoğlu, eylül ayındaki maçlara hazır olduklarını göstermek adına Romanya maçının iyi bir prova olacağını dile getirdi.

Hiddink'in ilk çalışma dönemindeki ABD kampı ile ilgili soruyu da milli oyuncu, ''Sezon sonu olan bir kamptı. Herkesin farklı bir sıkıntısı vardı. Bu kamptan dolayı hocamıza teşekkür ediyorum. Güzel ortam oluşturdu. Şimdi konsantrasyonu tamamen yeni oluşuma verdik. Bazen geçmişi unutmak kolay olmuyor. ABD kampı çok faydalı oldu. Güzel ortamda çalıştık. İlk iki maç olumlu geçti. Bu kampla beraber de resmi maçlar öncesinde hazır olmak istiyoruz'' şeklinde yanıtladı.

NURİ ŞAHİN: ''İNİŞ VARDI AMA GEÇTİ''

Milli takım oyuncularından Nuri Şahin ise kariyerinde küçük bir iniş yaşadığını, ancak bunun geçtiğini dile getirdi.

Milli takımda 5 yıl önce oynamaya başladığına dikkati çeken Nuri, ''5 yıldır milli takımdayım ama fazla oynamadım. Ama kaliteli oyuncularla antrenmana çıkmak, Fatih Terim ile çalışmak katkı sağladı. Küçük bir iniş oldu, ama bunu atlattığımı düşünüyorum. Şu anda iyi durumdayım. Amacım milli takıma ve ülkeme faydalı olmak. Tabii bu kolay olmayacak. Pozisyonumda çok iyi oyuncular var. Elimden geleni yapıp ilk 11'i zorlamaya çalışacağım'' diye konuştu.

Dünya Kupası'na gidemediklerini hatırlatan milli oyuncu, ''İnşallah iyi hazırlanıp 2012 Avrupa Şampiyonası'na gideriz. Yarın Romanya ile iyi bir test olacak. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan ve Belçika ile karşılaşacağız. Bu maçlarla iyi bir başlangıç yapacağız'' dedi. 

ABD kampını da değerlendiren Nuri Şahin, ''Hocamızla tanışmak, idman sistemini ve futbola bakış açısını anlamak, diğer oyuncularla kaynaşmak açısından önemliydi. Kazakistan ve Belçika maçı için temel attık'' şeklinde konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Polis Şehit Eden Şüpheli Radar Kamerasında
 
Satış rekoru kırdıran kareler
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Hiddink siftah yapacak mı?
Guus Hiddink, Türk milli takımının başında ilk sınavını Romanya ile oynanacak özel maçta verecek
Romanya mesaisi devam ediyor
A Milli Futbol Takımı, 11 Ağustos Çarşamba günü Romanya ile yapacağı özel ...
Romanya Maçı Kadrosu Açıklandı
A Milli Takım'ın 11 Ağustos'ta Romanya ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosu açıklandı.
A Milli Takım'ın Rakibi ROMANYA
A milli futbol takımı 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü Romanya ile özel bir maç yapacak
 
 
Rusya'ya 2-0 mağlup olduk
U15 Milli Takımımız, Rusya ile dün oynadığı ikinci hazırlık maçını 2-0 kaybetti.
Hiddink çok ümitli
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Eylül'de Kazakistan ile başlayacak ...
Doğan Unutulmadı
2008 yılında kaybettiğimiz Türkiye Futbol Federasyonu merhum Başkanı Hasan ...
Arda: "Hiddink Büyük Şans"
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, Guus Hiddink'in A Milli Takım'a ...
 
 
"Mesut Almanya'yı seçti"
Oğuz Çetin, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nda gösterdiği performanstan ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya