Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'Terör Örgütü Artık Uzatmaları Oynamaktadır'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  Terör Örgütü Artık Uzatmaları Oynamaktadır
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin en büyük gücünün birliği ve kardeşliği olduğunu vurguladı...
 
20 Mart 2017 Pazartesi - 16:09

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir insan olarak, bir baba olarak, bir aile reisi olarak beni en çok etkileyen, o annelerin 13 yaşındaki kuzucuklarının, evlatlarının terörist yetiştirilmek üzere dağa zorla götürülmesidir. Ben burada söylüyorum. Eğer biz bunu engelleyemezsek İçişleri Bakanlığı bana haram olsun, bize haram olsun." dedi.
 
Soylu, Lice'deki terör operasyonunda şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleştirilen Güvenlik Korucubaşları İstişare Toplantısına katıldı.
 
Diyarbakır'da teröristlerce kullanılan iki sığınağa yönelik baskınlar sırasında iki şehit verildiğini anımsatan Soylu, sekiz terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
"Evlatlarımızın kanı yerde kalmamıştır." diyen Soylu, Yüzbaşı Oğuzcan'ın şehit edildiği sığınağın önemli olduğunun, içinden çıkan malzemelerden de net şekilde anlaşıldığını söyledi.
 
Soylu, bölgedeki operasyonun devam ettiğini ifade etti.
 
"Terörün kentlisini, kırsalını, dağlısını gördük"
 
Türkiye'nin uzun bir terör tecrübesi olduğunu anlatan Soylu, terörün kentlisini, kırsalını ve dağlısını gördüklerini belirtti. Soylu, "İster kentli terör olsun, ister dağlı, kırsal terör olsun, hiçbiri doğrudan Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden doğmuş değildir. Arkalarında terörü bir yönetim aracı olarak kullanan önemli bir Batı aklının, bir gizli servis aklının, net şekilde bu aklın desteğini barındırmaktadırlar." diye konuştu
 
Türkiye'de PKK terör örgütünün dış destekler sayesinde uzun yıllar varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Soylu, operasyonlar sırasında örgütten ele geçirilen silahların çoğunun Türkiye aleyhine kampanyalar yürüten Avrupalı ülkelerin imalatı olduğunu bildirdi.
 
Soylu, dernekler eliyle örgüte yapılan maddi yardımların raporları ve kayıtlarının da mevcut olduğuna değinerek, Türkiye'de adı sanı duyulmamış, herhangi bir etkinliği olmayan derneğe Avrupa'dan yüz binlerce dolar ya da euro yardım gittiğini dile getirdi.
 
21. yüzyılın "Barış yüzyılı" yapılmak isteniyorsa, terörün, "başka ülkelere karşı araçsallaştırmaktan" ve özellikle "Ortadoğu'yu yönetme aracı olarak kullanmaktan" vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Soylu, dünyanın bunu sadece insani değerler için değil, kendi bekası için de yapmasını istedi.
 
Korucular Daire Başkanlığı kuruldu
 
Soylu, Türkiye'de terörle mücadelede askerin, polisin kahramanca yürüttüğü mücadeleye destek olması düşünülerek 1985'te yapılan idari düzenlemeyle köy koruculuğunun ihdas edildiğini hatırlattı.
 
Bazen kendi başlarına kaldığını düşündükleri köy korucularına yönelik önemli adımlar atıldığına dikkati çeken Soylu, bazı sayısal verileri de paylaştı. Soylu, Türkiye'de 47 bin korucudan 45-55 yaş arasındakilerin emekli olmasının ardından 29 bin 432 kişi kaldığını belirterek, emekli olanların yerine yakınları, akrabaları ve çocukları başta olmak üzere yaklaşık 21 bin 716 güvenlik korucusu alımı yaptıklarını anlattı.
 
Bakan Soylu, "Bu adımlar tamamlandığında güvenlik korucusu mevcudumuz 51 bin 148 olacaktır. Ayrıca, 18 bin 675 gönüllü güvenlik korucumuz mevcuttur." dedi.
 
Korucuların yaş ortalaması 41,5 iken emekli olanların yerlerine alımlar tamamlandığında yaş ortalamasının 32 olacağını vurgulayan Soylu, koruculuk sisteminde kurumsal yapı bulunmaması eksikliğini de Bakanlık bünyesinde Korucular Daire Başkanlığı kurarak giderdiklerine değindi. Soylu, "Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte ortak bir sistemi işletmeye başlattık. Artık korucularla ilgili iş ve işlemlerin tek elden takip edilmesi sağlanmıştır." ifadesini kullandı.
 
Soylu emekli korucuların operasyonlara katılabilmesi, operasyon tazminatı alabilmesini sağladıklarını, korucuların sağlık ve tedavi giderlerinin genel sağlık sigortası kapsamına alındığını bildirdi.
 
"EN BÜYÜK GÜÇ KARDEŞLİK"
 
Türkiye'nin en büyük gücünün birliği ve kardeşliği olduğunu vurgulayan Soylu, meselenin, Türkiye'nin kardeşliğine saldıran hain terör örgütüne karşı kardeşlikle cevap verebilmek olduğuna işaret etti.
 
SOYLU, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:
 
"Bölgenin kalkınmasını engelleyen, Bitlis'te olduğu gibi kütüphaneleri yakan, Yüksekova Havalimanı inşaatında olduğu gibi iş makineleri yakan, işçileri kaçıran, tehdit eden, yatırımları engellemeye çalışan, anne babaların göz bebeği 13 yaşında çocukları dağa kaçırıp istismar eden, eline silah verip terörist yapan bu hain örgütün bir an önce kökünün kurutulmasını istiyoruz."
 
Soylu, korucuların terörle mücadelede en önde bulunduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Kardeşliğimizi ortadan kaldırmaya çalışanlara, coğrafyada aynı anlayışı, aynı kardeşliği taşımamızı istemeyenlere karşı nasıl mücadele ettiğinizi ve nasıl milletin tarafında olduğunuzu gösteriyorsunuz. Minnettarız, müteşekkiriz. Ülkemizin geleceği adına hürriyetimiz ve özgürlüğümüz adına."
 
AK Parti hükümetleriyle sessiz bir devrim niteliğindeki adımlarla ötekileştirmenin tarihe karıştığını belirten Soylu, terörü tasfiye etmek için ortaya koyulan kararlı tutumun, en üst seviyede devam etmesiyle büyük aşama kaydedildiğini ifade etti.
 
Soylu, şehir içinde ve dışında operasyonların devam ettiğini de anıstarak, "Hiç endişeniz olmasın, dağların her tarafında biz onları arıyoruz, onlar sıçan gibi kaçıyorlar." dedi.
 
İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütünün ancak hain eylem planı yapabileceğine dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:
 
"Nerede o 7 Haziran'dan sonraki afraları tafraları, cakaları, fiyakaları, 'Biz yaparız, biz ederiz, biz buranın sahibiyiz.' İşte biz buranın sahibiyiz, Kürt kardeşlerimizle beraber. Sadece burada değil, 780 bin kilometre kare içerisinde değil. Bunlara nefes aldırmayacağız. Bulundukları her yerde nefes aldırmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne yaptığını iyi biliyor."
 
"BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİDİR"
 
Doğu ve Güneydoğu'da terörün biteceğini ve bölgenin kimsenin baskısının olmadığı bir yer haline geleceğine işaret eden Soylu, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Mardin, Van ve bazı başka şehirlerde yeni iş imkanları yaratılacağını bildirdi.
 
Soylu, gönüllerindeki yangının ne olduğunu anlatamamanın "derin ızdırabı" içinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:
 
"O çocukların kendi topraklarında, annelerinin, evlatlarının kendi topraklarında nasıl bir tacizle karşı karşıla kaldığını ve bunu bizim bitirmemizin namus meselemiz olduğunu söylemek istiyorum. Bu, korucuların namus meselesidir, bu askerimizin, bu jandarmamızın, bu polisimizin namus meselesidir. Bu belayı, bu musibeti Türkiye'den hep birlikte söküp atacağız. Bütün dünyaya mesajımızı birlik üzerinden, kardeşlik üzerinden hep birlikte vereceğiz. Şu, elbetteki önemlidir. Biz, terörü bitireceğiz derken, kahramanlarımız yaptıkları operasyonların yanı sıra vatandaşımızın bu kararlı duruşunu gördüğümüz için bu kadar kesin konuşuyoruz. Vatandaşımız bizimle birliktedir. Her yerde, her gittiğimiz yerde gördük. Terör örgütü artık uzatmaları oynamaktadır. Emin olun ki bu meseleyi çok da uzatmayacağız. Çünkü biz sadece terörle mücadele etmiyoruz, terörü besleyen kaynaklarla, işsizlikle, bölgesel gelişmişlik farklarıyla, terörü destekleyen bütün unsurlarla mücadele ediyor ve bunu gerçekleştiriyoruz. Yaylalarda yeniden şenlikler olacak, hiç merak etmeyin. Çocuklarımız ovaya, dağa çıkacaklar, orada piknik yapacaklar. En çok beni etkileyen, bir insan olarak, bir baba olarak, bir aile reisi olarak beni en çok etkileyen, o annelerin 13 yaşındaki kuzucuklarının, evlatlarının terörist yetiştirilmek üzere dağa zorla götürülmesidir. Ben burada söylüyorum. Eğer biz bunu engelleyemezsek İçişleri bakanlığı bana haram olsun, bize haram olsun."
 
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bakan Soylu'ya, "Teröre ve teröriste darbe vurduğunuz için Allah sizden razı olsun" diyerek, Türkiye haritası motifli, tiftik örme Türk bayrağı hediye etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bakan Çelik'ten "Ekmekte GDO" İddiasına İlişkin Açıklama
 
Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Toplandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bakan Çelik'ten "Ekmekte GDO" İddiasına İlişkin Açıklama
Bakan Çelik, bir yayın organında yer alan "ekmek üretiminde GDO'lu katkı ...
Türkiye'nin En Büyük Güneş Santrali İhalesini Kazanan Belli Oldu
Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı kullanım hakkı ihalesinde ...
Berat Albayrak'tan Önemli Açıklamalar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak açıklamalarda bulundu. ...
Erdoğan Futbol Zirvesi'nde Desailly'ye penaltı attı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa futbolunun efsane oyuncusu ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Futbol Zirvesi'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Futbol Zirvesi'nde konuşma yaptı. ...
Ayvacık Yine Sallandı
Geçtiğimiz ay depremlerle sallanan Çanakkale Ayvacık'ta 4.3 büyüklüğünde ...
Bulgar Basınından Büyükelçi İddiası
Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi Sofya'ya çağırdı. Bulgar ...
Libya'da Batan Gemiden Acı Haber
Libya açıklarında olumsuz hava koşulları nedeniyle dün batan Türk kargo ...
 
 
Akar: TSK Tavizsiz Mücadelesini Yılmadan Sürdürecektir
Genelkurmay BaşkanıOrgeneral Hulusi Akar, "Tek bir terörist kalmayıncaya ...
Topbaş'tan Müjdeli Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 3 yeni müjde verdi.
Engelleme Kervanına Bir Ülke Daha Katıldı
Türk bakanların seçim kampanyalarına yönelik bir yasaklama da Avusturya'dan geldi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Birliği'ne Yanıt
Dışişleri Bakanlığı, "AB'nin korumacı bir tavırla üye ülke dayanışması ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya