Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
İlk Ders Zili Şanlıurfa’da Çaldı
İlk Ders Zili Şanlıurfa’da Çaldı
 
17 Milyon öğrencinin ders başı yaptığı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders zili, Şanlıurfa Karaköprü’deki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’na çalındı
 
18 Eylül 2017 Pazartesi - 13:08

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders zili, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Milletvekillerinin katıldığı törenle, Şanlıurfa Karaköprü’deki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’na çalındı.
 
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı başlama töreni için özel uçakla Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, GAP Havaalanı’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve milletvekilleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Orta Okulu’nda gerçekleştirilen törene geçen Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, burada öğrencilerin büyük sevgi gösterileriyle karşıladı.
 
“İLK ÜNİVERSİTE HARRAN’DA KURULDU”
Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulunda ve Türkiye’nin dört bir yanında eğitim öğretime başlayan 17 milyon öğrenciye zihin açıklığı ve başarılar dileyen Başbakan Binali Yıldırım, okulların başladığı ilk günde Şanlıurfa’da öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Peygamberler şehri, Hz. İbrahim’in şehri Şanlıurfa’da olmanın, eğitim öğretim yılının başlangıcını Şanlıurfa’dan yapmanın başka bir güzel olduğunu ve heyecan verici olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, dünyanın ilk üniversitesinin Harran’da kurulduğunu, böyle özel bir geçmişi olan şehirde bulunmanın dünya saadeti olduğunu ifade ederek, “İstiklalimizin, hürriyetimizin ateşini yakan şehir Şanlıurfa’dan bütün Türkiye’ye, bütün illerimize, aynı heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimize, vatandaşlarımıza selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.
 
ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ ANDI
Terör örgütlerinin saldırısı sonucu şehit olarak bu eğitim öğretim yılında aramızda olmayan öğretmenleri hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da ve daha sonrasında terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenleri anımsatarak, şehit öğretmenlerin isimlerinin okullara verilerek yaşatıldığını hatırlattı. Türkiye olarak 780 bin kilometre karelik vatan toprağının her köşesinde 80 milyonun kardeş olarak birlikte yaşadığını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bizim için ikinci sınıf vatandaş yok, tüm vatandaşlarımız başımızın tacıdır” dedi.
 
“İNSANA YATIRIMA KESİNTİSİZ DEVAM EDECEĞİZ”
15 Yıldır Türkiye’nin bugününü ve yarınını inşa etme çabası içinde olduklarını belirten Başbakan Yıldırım, “Dünya değişiyor, bu değişimi okumak ve bu değişime göre Türkiye’nin değişimini, dönüşümünü gerçekleştirmek, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak bizim en önemli görevimizdir. Bunu geleceğimizin teminatı olan gençlerle başaracağız” dedi. Okulların bu nesilleri yetiştirecek ilim ve irfan yuvaları olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin geleceğinin tohumlarının bu okullarda, bu öğretmenler tarafından atıldığını ifade ederek, “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye için çok şey yaptık. Yollar, köprüler, barajlar, hastaneler, okullar ve vatandaşımızın ihtiyacı olan her şeyi yaptık. Ama biliyoruz ki taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü sınırlı. Ama insana yatırım yapmanın ömrü nesilden nesile devam ediyor. Onun için insana yatırıma kesintisiz devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“MÜFREDAT İHTİYAÇLARA GÖRE DEĞİŞİYOR”
Dünyanın ve Türkiye’nin değiştiğini, bu değişim doğrultusunda eğitim sisteminin de sürekli değişmek ve gelişmek zorunda olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan lise ve üniversiteye kadar eğitimin tüm aşamalarında fırsat eşitliğini sağlayacak, bilimsel temele dayalı eğitim sistemi oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Eğitimde tabi ki sistem değişecek. Dünya değişiyor, yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle artık ayağımıza geliyor. Dolaysıyla değişimi okumak ve bu değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların fiziki ihtiyaçlarını gidermek, diğer yandan da eğitimin içeriğini, muhtevasını geliştirmek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığımız bir yıldan beri çalışarak yeni müfredatı oluşturdu. Müfredat, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat, uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı” dedi.
Yeni müfredatta yabancı dil eğitimine de önem verildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, müfredat değişikliğinin Türkiye’yi muassır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için yapıldığını ancak ana muhalefetin böyle bir kaygısı olmadığını ifade etti.
 
ANNE BABALARA SESLENDİ
Yeni müfredatın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başbakan Yıldırım, anne babalara da seslendi. Yeni müfredatın kapağını bile açmadan bu da yokmuş, şu da yokmuş gibi dedikodulara itibar edilmemesini isteyen Başbakan Yıldırım, “Bizi bir arada tutan değerlerin ne olduğunu biliyoruz ve bu da okullarda öğretilmektedir” dedi. Yavrularımızın dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecekleri bilgilere de müfredatta yer verdiklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, okulların sorgulama ve eleştiri kültürünü de edinilen yer olduğunu ifade etti.
 
“ÖĞRETMEN SAYIMIZ 1 MİLYONU AŞTI”
1 milyondan fazla öğretmenin fedâkarca, vatanseverlik anlayışı, bayrak ve Türkiye sevgisi ile görev yaptığını belirterek, tüm öğretmenlere başarılar dileyen Başbakan Binali Yıldırım, 17 milyon öğrenciye zihin açıklığı ve başarılar diledi.
Hükümet olarak eğitim konusundaki eksikliklerin giderilmesi için gereken her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başbakan Yıldırım şunları söyledi: “Bizler de öğrenciydik. Okul açıldığında kitaplarımız yoktu, defterlerimizi alamazdık. Sınıflarda 70-80 kişiydi. Bazı sıralarda 4 kişi otururduk. Şimdi öyle mi, sınıflarımız 30-35 kişiden oluşuyor. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 30-35. Allah’a şükür 14-15 yıl içinde okul ve öğretmen eksiğimizi tamamladık, okullardaki öğrenci sayılarımızı makul seviyeye getirdik.”
 
“İSTEYEN İSTEDİĞİ OKULA GİDEBİLECEK”
Yapılan en önemli reformlardan birinin de 12 yıllık eğitim sistemi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, TEOG konusuna da değindi. TEOG’un uygulamada ne amaçla yapıldığını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, TEOG’un bir giriş sınavı olmadığını, okullarda alınan notlarla merkezi sınavda alınan notların dikkate alınarak öğrencilerin en uygun liseye gitmesini sağladığını belirterek, öğrencilere seslendi: “Zaman içinde TEOG bir yarışa dönüştü. Sizin stresinizi artırdı. Uykularınızı kaçırdı. Sizin uykularınızın kaçmasına razı olamayız. Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gitmenizi sağlayacak çalışmaları yapacak, sekizinci sınıfı bitirdiğinizde istediğiniz okula gidebilmenizin yolunu açacağız” dedi. Üniversiteye girişte katsayı kısıtlamasının da kaldırıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Gelecekte ülkenin yüzde yüzü bu gençlerimizden oluşacaktır” diyerek ay yıldızlı bayrağı daha yükseklere taşıyacaklarına dair öğrencilerden söz aldı.
 
“EĞİTİME AYRILAN KAYNAĞI 10 KATINA ÇIKARDIK”
Nitelikli öğretmenler yetiştirmenin de önemine değinen Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlerin daha iyi yetişmesi için yeni programların hayata geçirildiğini belirterek, eğitime ayrılan kaynağı 11 milyardan 122 milyara çıkardıklarını, 270 bin derslik yapıldığını, öğretmen sayısını iki katına çıkararak bir milyonun üzerinde öğretmen sayısına ulaştıklarını, engelli kişilere de öğretmenlik imkânı sağlandığını söyledi.
 
“KIZ ERKEK DEMEDEN ÇOCUKLARI OKUTUN”
Urfa’da okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, kız erkek demeden tüm çocukların mutlaka okutulmasını istedi. Çocukların yapacağı maddi katkının önemli olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, iyi eğitim alırlarsa çocukların hem ailelerine hem de ülkelerine daha çok faydalı olacaklarını dile getirdi. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere zihin açıklığı ve başarı dileklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, öğretmenlere de üstün başarılar diledi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bakanlar Kurulu Toplandı
 
Lefkoşa Türk Belediyesi'nden Duyuru
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TEOG Yerine Sınavsız Sistem Geliyor
MEB müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili olarak "Sınavsız ...
Beylerbeyi Sarayı'nda TEOG Zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'te Beylerbeyi Sarayı'nda ...
2017 DGS Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
2017 DGS tercih başvurularının ne zaman başlayacağı, ÖSYM’nin AİS sayfasında ...
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İstifa Etti
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü istifa etti
 
 
Ulaştırma Bakanlığı: Her Türlü Denetim Yapılıyor
İstanbul'daki bir ilkokulda servisçilerin çatışmasıyla ilgili açıklama ...
ÖSYM Başkanı İstifa Etti
ÖSYM Başkanı Ömer Demir, istifa ettiğini duyurdu
LYS Tercih Sonuçları Bugün Açıklanacak
ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sonuçları'nı bugün saat 17.00'dan sonra açıklayacak.
LYS Sonuçları Açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 Lisans ...
 
 
LYS Sınav Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?
LYS sonuçları sorgulama sayfası için meraklı bekleyiş devam ediyor
Bakan Yılmaz: Sözleşmeli Öğretmenlik Devam Edecek
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının ve mülakatların ...
YÖK Başkanı Saraç’tan Üniversite Adaylarına Müjde
ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlanırken, ...
LYS Heyecanı Devam Ediyor
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya