Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/28 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
İşiten Türkiye Start Aldı
İşiten Türkiye Start Aldı
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Başkanlığında Akra Barut Otel’de gerçekleştirilen İşiten Türkiye Projesi toplantısında turizmde alternatif oluşturma ve işitme engellilerin kültür, turizm değerlerinden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla İşiten Türkiye Projesi başlatıldı.
 
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 19:30

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Başkanlığında Antalya Akra Barut Otel’de gerçekleşen toplantıya ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ercan MUTLU, AESOB Başkanı Abdullah SEVİMÇOK, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Güner, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan ÖZÇATALBAŞ ve Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray katıldı.

 


Dünya çapında tanınırlığı ve turizm sektöründeki başarılarından dolayı “İşiten Türkiye Projesi”nin pilot bölge olarak Antalya merkezli hayata geçirildiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 milyon, dünyada da 600 milyona yakın işitme engelli bulunduğunu belirtti. Ülke turizmine önemli bir vizyon kazandırma amacıyla turizm sektörü temsilcileri ile "İşiten Türkiye" ve turizmin başkenti Antalya için "İşiten Antalya" projelerini hayata geçirmek istediklerini anlatan Arıcı, projenin uygulama alanları için buluştuklarını kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinden bahseden ve turizm için 50 milyon misafir, 50 milyar dolar gelir hedeflediklerini hatırlatan Arıcı, bu hedefe ulaşmak için turizmi çeşitlendirmeye yönelik adımlar attıklarını bildirdi.

Bakan Yardımcısı Arıcı, proje için Antalyalı kamu kurum ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine önemli roller düştüğünü belirtti.

- Çalışanlara işitme dili öğretilecek

Proje çerçevesinde ilk olarak eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini anlatan Abdurrahman Arıcı, "İlk etapta turizm sektöründe çalışanlara işitme dili eğitimi verilecek. Eczanelerde, otellerde, resepsiyonda, restoranda işitme engellilerle doğrudan temasa geçebilecek kişilerin olması, o dilin konuşulması gerekiyor" dedi.

Tur operatörlerinin, otel yöneticilerinin eğitilmesini sağlayacaklarını ifade eden Arıcı, sivil toplum kuruluşlarıyla da işitme engellilere ulaşacaklarını kaydetti.

İşitme engellilerle kurulacak diyaloğun turizme önemli bir katkısı olacağına işaret eden Arıcı, dili kullananların da çeşitli ayrıcalıklardan yararlanacağını söyledi. Arıcı, "Kamuda yabancı dil bilenlere ek olanaklar sağlanıyor, sonuçta bu da işitme engelliler dili, bu alana gönül veren insanların da ekonomik artıları olacaktır" diye konuştu.

- Proje, etkinliklerde tanıtılacak

Daha fazla işitme engelliye ulaşabilmek için tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Arıcı, kültür, turizm ve sportif alanlarda yapılacak etkinliklerde projeyi tanıtacaklarını bildirdi.

Projenin bir yıla kadar faaliyete geçmesini temenni eden Arıcı, "Güzel bir projeyle Antalya'nın ve Türkiye'nin karşısına çıkacağız" dedi.

Arıcı, projeye çeşitli bakanlıkların da katkısı olacağını sözlerine ekledi.
 
Toplantı sonunda ortaya konulan görüşler ışığında 15 maddeden oluşan bir sonuç bildirgesi hazırlandı.
 
O maddeler şu şekilde sıralandı:
 
1.            T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı “İşiten Antalya Projesi"nin ana paydaşı olup yapılacak etkinlikler himayelerinde sürdürülecektir.
 
2.            Antalya ve bölge illeri için çok yönlü yararlar sağlama potansiyeli yüksek olan “İşiten Antalya Projesi"nin amaç, kapsam, uygulama süreci ve çalışma takvimi Antalya Valisi Sayın Muammer Türker’e sunularak, söz konusu projenin Antalya Valiliği'nin olurlarıyla himayelerinde yürütülmesine yönelik çalışmalara başlanacaktır.
 
3.            “İşiten Antalya Projesi"nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e hazırlanan bir dosya ile sunumu yapılarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konu ile ilgili desteği sağlanacaktır.
 
4.            TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerimizin Antalya ili milletvekillerine hazırlanacak dosya bilgilendirme yapılarak sunulacak ve destek vermeleri sağlanacaktır.
 
5.            Antalya ilimizin 19 ilçesinin Sayın Kaymakamları ve Sayın Belediye Başkanları söz konusu proje hakkında bilgilendirilerek, proje çalışmalarına iştirakleri ve proje amaçlarına hizmet edecek şekilde uygulamaların ilçelerde de gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
 
6.            “İşiten Antalya Projesi"nin sahibi ve yürütücüsü olan "Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği" Başkanı Sayın Sami Demiray projenin yürütülmesi, inisiyatifin geliştirilmesi ve koordinasyonu sağlayacaktır.
 
7.            Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) söz konusu projenin ana paydaşı olup bölge turizminin gelişimine katkı sağlamak ve aynı zamanda kendisine bağlı esnaf ve sanatkârların projenin mali getirilerinden yararlanmalarını sağlayacak şekilde üyelerinin bilgilendirilmesi, etkinliklere katılımı ve desteklerinin devamlılığını gözetecektir.
 
8.            Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) söz konusu projenin ana paydaşı olup bölge turizminin gelişimine katkı sağlamak ve aynı zamanda kendisine bağlı meslek gruplarının projenin mali getirilerinden yararlanmalarını sağlayacak şekilde üyelerinin bilgilendirilmesi, etkinliklere katılımı ve desteklerinin devamlılığını gözetecektir.
 
9.            Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) söz konusu projenin ana paydaşı olup bünyesinde bulunan otel işletmelerinin turizmdeki bu yeni trende (İşiten Turizm) uyum sağlama adına üyelerinin bilgilendirilmesi, eğitimlere ve etkinliklere katılımın sağlanarak desteklerin devamı yönünde inisiyatif kullanacaktır.
 
10.          Söz konusu proje ile ilgili çalışmalarda bilgi ve deneyimlerinden yararlanılan Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, projenin bölge ekonomisine katkı sağlayıcı ve kırsal/ kentsel alanda yaygın etkisini artırmaya dönük ve eğitim planlama faaliyetleriyle ilgili olarak projeye katkı verecektir.
 
11.          2016 yılında Antalya’da gerçekleşecek olan çocuk ve çiçek temalı EXPO/Dünya Sergisi’nde İşiten Expo: Mutlu Çocuk Projesi ile kentimizin tanıtımının ve ülkemizin imajının artırılması ile ilgili projenin EXPO 2016 Ajansı ile paylaşılarak hayata geçirilmesi konusunda çalışmaların başlatılması sağlanacaktır.
 
12.          Projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak maddi manevi büyük destek veren, bu projenin pilot bölge olan Antalya dışında KKTC’de de gerçekleşmesi yönünde çalışmalarda bulunan, bölge turizminin 12 aya yayılması ile Antalya ekonomisinin canlanması ve turizm sezonu dışında da on binlerce sektör çalışanının istihdamının devamının sağlanması konusunda araştırmalar yapan ve söz konusu projeyi kamuoyuyla paylaşarak destek veren Gazeteci–Yazar Sayın Mehmet Kesim’in bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere oluşturulacak kurulda yer alması sağlanacaktır.
 
13.          Söz konusu projenin Antalya’mıza sağlayacağı çok yönlü yararların Antalya iş dünyasının saygın kurumları ve STK’ları ile birlikte yürütülmesi için özel bilgilendirmeler yapılıp destekleri sağlanacaktır.
 
14.          Söz konusu projenin ekonomik ve sosyal yönden yürütülmesi ve geliştirilmesinde, yukarıda sıralanan ana paydaşların kurumsal olarak desteğinin sağlanmasında "Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği"  Proje Yönetim ve İnisiyatif Merkezi olarak görev yapacaktır.
 
15.          Bu bildirgede ortaya konulan görüşler; söz konusu projenin gerçekleştirilmesine yönelik olarak paydaşlar tarafından alınan ortak kararlar niteliğinde olup, bildirge 29 Temmuz 2015 tarihinde Dr. Abdurrahman ARICI Başkanlığında ana paydaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı sonunda belirlenmiştir.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Operasyonla İlgili Suriye'den İlk Açıklama
 
5.0 Büyüklüğündeki Deprem Vatandaşı Sokağa Döktü
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkan Gül Alternatif Turizm Projeleri İçin Kolları Sıvadı
Real Madrid, Efes Pilsen ve Fenerbahçe gibi Basketbol takımlarının unutulmaz ...
Çiçek Açan Antalya Projesi Sunumu Gerçekleşti
Kaleiçi’nde uygulanan ‘Çiçek Açan Antalya’ projesinin tanıtımı ‘Çiçek ...
Antalya Havalimanı'nın Rekoru Türkiye'nin Gündeminde
Antalya Havalimanı'nın cumartesi günü iniş- kalkış yapan uçak ve yolcu ...
Büyükşehir'in 10 Plajına Mavi Bayrak
Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 10 plaj mavi bayrakla ödüllendirildi.
 
 
Kemer Belediyesi'nden Bisiklet Denetimi
Kemer'in Liman Caddesi’nin araç ve bisiklet trafiğine kapalı olması nedeniyle ...
Pazarcılar Odası Üyelerine Umre ve Yurtdışı İmkanı
Antalya Semt Pazarcılar Odası Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, başvuru ...
Deniz Otobüsleri Tam Kapasite Çalışıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından esaretten kurtarılarak ...
Turizmdeki S.O.S Meclise Taşındı
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim’in köşesinde yer verdiği turizm sezonunun ...
 
 
Turizmde Kırmızı Alarm
Türkiye’deki tüm otelciler birlik temsilcileri Antalya’da toplanarak, ...
Mehmet Kesim Yazdı! "Antalya Turizmi S.O.S. Verirken..."
Gazeteci-Yazar Mehmet Kesim yine iddialı bir köşe yazısıyla okurlarına seslendi, yetkilileri uyardı.
Demiray: Antalya'yı Kimse Riske Atmamalı
Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray Antalya turizmini ...
Antalya'daki Almanlara Hakları Anlatıldı
DTF Türk Alman Dostluk Federasyonu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya