Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
İskele'de Yeni Kaymakamlık Binası Hizmete Açıldı
İskele de Yeni Kaymakamlık Binası Hizmete Açıldı
 
İskele'de, finansmanının yarısı yerel kaynaklardan diğer yarısı da Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından sağlanarak inşa edilen İskele Kaymakamlığı'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.
 
30 Nisan 2014 Çarşamba - 15:00

 

Yeni Kaymakamlık binasının açılışı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

EROĞLU: "BU GİBİ GELİŞMELER MÜZAKERE MASASINDA ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR?

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, geçmişte İskele'nin ilçe olması için verilen mücadeleyi hatırlatarak, yıllar içerisinde de gerekli altyapı yatırımlarının yapıldığını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Eroğlu,  bugün bir altyapının daha tamamlandığını, bunun da bir  devletin kurumsallaşma anlamında attığı adımların göstergesi olduğunu dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, altyapı alanındaki her yatırımın KKTC Devleti'ni daha da sağlamlaştırdığını,  devletin daha da sağlam temeller üzerine oturduğunu ifade ettiğini söyledi.

 

Eroğlu, "Bu gibi gelişmeler, bu  gibi olaylar da müzakere masasında  bizlerin elini güçlendirmektedir. Biz bu topraklarda yaşama arzusunda olduğumuzu, karşı tarafla eşit haklara sahip olduğumuzu, ancak birbirimizin  haklarına saygı gösterdiğimiz takdirde kalıcı anlaşma olabileceğini de dış dünyaya göstermekteyiz? dedi.

 

Eroğlu, 2003 yılında sınır kapılarının açılmasıyla dış dünyaya Türkler ve Rumların yan  yana barış içerisinde yaşayabileceğinin gösterildiğini belirterek, bu süreçte KKTC devletinin kurumsallaşmasını da sürdürdüğünü kaydetti.

 

Kıbrıs'ta bugün var olan gerçekler dikkate alınmadığı sürece , müzakere masasında yıllar geçse  bir anlaşmaya ulaşılamayacağının mesajını verdiklerini söyleyen Eroğlu, KKTC Devleti'nin sadece Türkiye tarafından tanınsa bile Güney Kıbrıs'tan bir eksiği olmadığını, bir devlette olması gereken tüm unsurları bulundurduğunu belirtti,

 

SİBER: "HİZMET VERENİN MUTLULUĞU ARTACAK, ALANA DA YANSIYACAK?

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yaptığı konuşmada,  İskele Kaymakamlığı personelinin bugüne kadar köhne bir binada özveriyle  hizmet verdiğini belirterek, bugünkü açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Meclis Başkanı Siber,  yeni binanın; kurumsal yapının ve aidiyet bağlarının güçlenmesi anlamına geldiğini, personelin  yeni ve  modern şartlarda mutluluk içinde hizmet vereceğin bu mutluluğun hizmet alacak vatandaşa da daha kaliteli hizmet olarak yansıyacağını kaydetti.

 

YORGANCIOĞLU: "İSKELE'NİN KURUMSAL YAPISI TAMAMLANIYOR?

 

Başbakan  Özkan Yorgancıoğlu,  İskele  ilçesinin kurumsal yapısının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, İtfaiye binası  ile Gelir ve Vergi Dairesi binalarının kısa bir süre önce açıldığını, önümüzdeki günlerde de mahkemeler binasının   açılmasının gündemde olduğunu dile getirdi.

 

Amacın, bölgede  yaşayan insanların yakın mesafede,  çok daha kaliteli ve süratli hizmet alabilmesi; hizmetin halkın ayağına götürülmesi olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu,  hükümetin  bu konuda elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

 

Yorgancıoğlu, güzel binaların yapılabileceğini ancak binada verilen hizmetin kalitesinin süratinin de yüksek olması gerektiğini vurgulayarak, "Umarım bu binalara hizmet alamaya gelenler  hem kaliteli hem de süratli hizmeti alırlar. Çünkü bunu hak ediyorlar? dedi.

 

AKÇA: "DEVLETİN GÜÇLENMESİ VE KURUMSALLAŞMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ?

 

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da yaptığı  konuşmada,  İskele Kaymakamlık binasının açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Bir süre önce İskele İtfaiye binasının açılışını yaptıklarını anımsatan Akça, "Bunlar bu yörede desteklediğimiz bir çok projeden bir kaçı? dedi.

 

Halil İbrahim Akça, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

 

"En kısa sürede adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması Türk tarafının hedefidir. Bu hedef doğrultusunda masadaki müzakerecisi de  görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir.  Türkiye Cumhuriyeti de Kıbrıs Türkü'nün erişemediği her platformda üzerine düşen katkıyı vermektedir.

 

Müzakere sürecinin sonucu ne olursa olsun, Kıbrıs Türkü'nün her hâlükârda kurumsallaşmış bir devlet yapısına ihtiyacı vardır. İşte bu nedenle biz Kıbrıs Türkü'nün devletinin güçlenmesi ve kurumsallaşması için uğraşıyoruz. Bu tür yatırımlara da bu anlamda değer atfediyor ve Kıbrıs Türkü'nün devletini geliştirmek ve halkının refahını artırmak için verdiği uğraşı sonuna kadar destekliyoruz.

 

Ancak, günlük hayatta gerçek sorunların üzerine gidilmeyip sadece gündemi meşgul etmek, beklentileri yormak için gösterilen çabaların da farkındayız. Maalesef bunların bir kısmının üstü kapalı olarak Türkiye'ye mal edilmeye çalışıldığını da üzüntü ile izliyoruz. Bu durumu çok değerli Kıbrıs Türk halkının takdirine bırakıyorum.?

 

Kaymakamlık binasının tüm Kıbrıs Türkü'ne hayırlı olmasını dileyen Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Akça, "Kıbrıs Türkü'nün kurduğu devletin güçlenmesi için bir tuğla daha konulmuştur. Emeği geçen herkesi kutluyorum? dedi.

 

ULUÇAY: "AMACIMIZ DEVLET HİZMETLERİNİN YERİNDEN YÖNETİM İLKESİYLE VERİLMESİ?

 

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, İskele ilçe olmasına rağmen altyapı eksikliği nedeniyle bölge  insanının hizmet alabilmek için uzun yıllar  Gazimağusa ve Lefkoşa'ya gitmek zorunda kaldığını belirterek, alt yapı yatırımlarıyla kurumsallaşmanın gerçekleştirildiğini, bir çok alanda devlet hizmetlerinin bölgede yerinden yönetim ilkesiyle verilmesi için  çalışmaların süreceğini kaydetti.

 

Uluçay, orta vadede halkın daha yüksek standartta hizmet alması için uğraşacaklarını, yatırımların  artırılması için bütçe de 2013 yılı gerçekleşmelerine göre 1milyon 160 bin, 2014 yılı  için  de 1milyon 750 bin TL tasarruf sağladıklarını belirtti.

 

Gelirleri artırmak amacıyla tapu harçlarında Ağustos ayı sonuna kadar indirime gittiklerini hatırlatan Uluçay,  tapu işlemlerinde yüzde 23 artış yaşandığını ifade etti.

 

Birkaç ay içinde ülkesel fizik planı çalışmalarının sonuçlanacağını kaydeden Uluçay, ülkenin emirnamelerle değil, imar planlarıyla yönetileceğini, Girne ve İskele'de imar planı çalışmalarını hızlı bir şekilde ele alacaklarını söyledi.

 

MUSAOĞULLARI: "KURUMSALLAŞMA YÖNÜNDE BÜYÜK ADIM?

 

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da,  1998 yılında ilçe olan İskele'nin kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attığını belirterek, Kaymakamlık binasının yapımında katkısı olanlara teşekkür etti.

 

Musaoğulları, Kaymakamlık binasına engelli ve yaşlıların girebilmesini sağlayacak düzenlemenin de Savcılık binasının ve asansörünün yapılmasıyla birlikte gerçekleşeceğini kaydetti.

 

 

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İskele’de 1. Bahar Pikniği Gerçekleştirildi
 
Zorlu Töre İstifa Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İskele’de 1. Bahar Pikniği Gerçekleştirildi
Şehit İlker Karter İlkokulu Okul Aile Biriliği’nin İskele Belediyesi lojistik ...
LTB Başkanı Fellahoğlu, KTİMB Heyetiyle Görüştü
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat ...
Kutlu Adalı 2013 Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu
“Kutlu Adalı 2013 Basın Ödülleri” dün akşam sahiplerini buldu.
Girne’de Bazı Bölgelerde Elektrik Kesintisi
Kıb-Tek Bölge Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre kesinti, 9:00-13:00 ...
 
 
Lefkoşa Türk Belediyesi'nde Haspolat İhalesi
Haspolat İlkokulu Çardak ve Çevre Eğitim Parkı Projesi ihalesi imzalandı.
Girne Belediyesi ve Bölge Esnafı İşbirliğine Gidiyor
Girne Belediyesi ve bölge esnafı Girne Çarşı ve Liman bölgesinin düzenlenmesiyle ...
Engelsiz Yaşam Evi Projesi Tanıtıldı
Farklı gelişen bireylerin sosyal uyum ve iş becerilerini geliştirmesinin ...
Gazimağusa, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Kavuşuyor
Gazimağusa Belediyesi kent genelindeki köpeklerin uygun şartlarda bakım ...
 
 
Girne Bölgesinde Elektrik Kesintisi
Girne’de Karakum’dan Arapköy’e kadar olan bölgede yarın elektrik kesintisi olacak.
İskele Belediye Başkanı Orun, Koltuğu Devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile her yıl olduğu ...
İlkokul Öğrencileri, Gazimağusa Belediye Başkanı Kayalp'ı Ziyaret Etti
Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’ın koltuğuna oturan Karakol İlkokulu ...
LTB Başkanı Fellahoğlu, Görevdeki Bir Yılını Değerlendirdi
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, “10 Nisan 2013’te ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya