Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Islak İmzalı Dava Ertelendi
Islak İmzalı Dava Ertelendi
 
"irtica ile mücadele eylem planı" iddialarına ilişkin duruşma, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi
 
28 Haziran 2010 Pazartesi - 12:45

   “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin duruşma, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi. Tutuklu sanık albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek, hazırladıkları savunmaya çok güvendiklerini belirterek, “Ellerinde sadece bir imza var. Bunu da güzel bir şekilde çürütmeye hazırız” dedi.

  “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına bugün başlandı. Firari Dalan hakkında yakalama kararı bulunurken, duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Dursun Çiçek'in, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülecek  duruşma nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Silivri Cezaevi'ne giriş yapan araçlar, sıkı bir aramadan geçirildi. Duruşmada, tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 6 sanık hazır bulundu. Duruşma, sanıkların savunmalarına geçilmeden, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi. Duruşmanın ertelenmesi üzerine tutuklu sanıklar cezaevlerine geri gönderildi.

  Çıkışta açıklama yapan Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, duruşmanın gömlek dosya üzerinden yapılmasına karar verildiğini ve duruşmanın başladığını belirterek, "Bizim, askeri yargı yolu itirazımız vardı, coğrafi bölge esasına göre yargılama yeri açısından eğer iddianamede ileri sürülen olayların meydana geldiği yere bakarsanız Ankara olduğu için, Ankara özel yetkili mahkemelerin yetkili olacağını söyledik. Örnek olarak da Erzurum'da görülen Cihaner  davasını örnek gösterdik. Ankara dururken, neden İstanbul'da

yargılanıyor. Bunun yanıtlarını bulmak çok zor. Anladığımız kadarıyla bütün davalar İstanbul'un egemen olduğu bir yerde toplanmak isteniyor. Buna itirazımız oldu ve itirazımız reddedildi" dedi. Duruşmaya, reddi hakim talebinin incelenmesi için belirsiz bir güne kadar ara verildiğini belirten Avukat Ülgen, "Duruşma gününün ne zaman olacağı sanık vekilleri ve sanıklara tebligatla yapılacak" diye konuştu.

  Ülgen, ıslak imza makinası konusundaki sorular üzerine şunları söyledi:

  "Islak imza makinesi değil, Poyrazköy davasında 3 boyutlu makineyle bir imza uygulaması yapmıştık. Doğrusu çok acemiydik, henüz makineyi tanımıyorduk. Ama şimdi yaptığımız uygulama çok daha ileri düzeyde bir uygulama. Bu 3 eksenli makineyle bir defada hiçbir organ tarafından tanınmayacak şekilde imzalar atmayı başardık. Bunun 5 eksenli makinede atıldığını düşünürseniz,  kimsenin anlaması mümkün olmaz. 5 eksenli makinede kalem, insan eli gibi yatay tutuluyor. İmza makineleri da fiyatları ve kalitelerine

göre çok mükemmel imzalar atıyor. Bunu sadece ıslak imza makinesinin Türkiye'ye girmesi açısından değerlendirmeyin, bu evrak dışarıya çıkabilir. Bu evrakın dışarıya çıkması veya girmesi gümrüğe tabi değil. Bunu kimse bilemez. Sadece iyi saatte olsunlar bilirler. Sadece makinenin girişine bakarak konuşmak doğru değil. Bu iş bitecek. Balyoz çöküyor, Kafes çöküyor, Poyrazköy çöküyor, Amirallere suikast çöküyor, Ergenekon davaları çöküyor. Ülkemiz, bu kadar kapsamlı komplolar ülkesi olamaz. Bunun üstesinden

geleceğiz. Bu kötü duvar yıkılacak."

  Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek ise, "Ben burada babamın kızı olarak bulunuyorum. Bu yüzden buradayım. Bunun dışında diğer avukatlarla hep birlikte çalışıyoruz. Değişik bir süreç var. Davanın nerede görüleceğini tahmin etmek çok zor. Bunu zamanla hep birlikte göreceğiz" dedi. Hazırladıkları savunmaya çok güvendiklerinin altını çizen İrem Çiçek, "Ellerinde sadece bir imza var. Bunu da güzel bir şekilde çürütmeye hazırız. Savunmamızı bir yerde yapacağız mutlaka. Annem, 'bir Dursun Çiçek yarattılar' diyor.

Babam sizin gördüğünüz gibi bir Dursun Çiçek değil. O insanları çok seven, kimseye komplo düzenleyecek kadar alçak olmayacak bir insandır. Tüm tanık beyanları babamın lehine görüş bildirmiştir. Beyanlar aslında sizin bildiğiniz gibi değil. Var olan gerçekler, olmayan iftiralarla birleştirilip böyle bir komplo hazırlanıyor" diye konuştu.

  Ağabeyi ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Çiçek, "Ağabeyim New York'ta işe başlayacağı için buraya dönüş yapamıyor. Vize sıkıntısı var. Babam için internet sitesi açtı. Ağabeyim Sabancı Üniversitesi'ndeyken, portal halinde AB'ye giriş gibi konularda çalışma yapan yaklaşık 50 kişilik bir topluluk vardı. Ağabeyim de bunun içinde yer almıştı. Sonra yurt dışına gitti eğitim için. Bu 50 kişilik grup bir anda Genç Siviller adını aldı. Deniz'e de mailleri geliyor. Hatta bir ara ağabeyimi, babama karşı

düzenledikleri bir yürüyüşe çağırmışlar. Babam, ben ve ağabeyim gülerek karşıladık. Bugün babama karşı yürüyüş yapıyorlar, bunu yanlarına bırakmayı düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

  Avukat Ülgen ve İrem Çiçek'in açıklamalarına bir grup da sloganlarla destek verdi.

  Ergenekon Tertibine Karşı Dayanışma Grubu adına açıklama yapan Semiha Gökçen Boya da, "Yıllarca, aylarca süren duruşmalarda, hapishanelerde tutuklu bulunan, özgürlüklerinden yoksun olanların mağduriyetlerini dile getirerek gecikmiş adaletin adaletsizlik olduğunu, asıl tutsakların hukuksuzluğa göz yuman, sesini çıkartmayan, boyun eğen dışarıdaki insanlar olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu ülkede gazetecilik suç oldu. Atatürk'ü savunmak ve yurtseverlik en büyük suç oldu. Bu karanlık tertibin sorumlularını

ve işbirlikçilerini, yargıyı kendi amaçları için baskı altına alanları kınıyoruz. Gerçekler elbet gün yüzüne çıkacaktır" dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Eşcineseller Yürüyüşünde 'Filistin' ve 'Türk' Bayrakları
 
Anne Sesiyle Gelen Mucize
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan 'üçlü mekanizma'yı eleştirdi
Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi sona erdi. Başbakan ...
'Poyrazköy' hakimi kalp krizi geçirdi
'Poyrazköy', 'Amirallere suikast' ve 'Kafes Eylem' planlarına ilişkin ...
Bağdat’a atandı
ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Bağdat Büyükelçiliği’ne atandı.
Hitler’in aptallığına gülermiş
Ünlü romancımız Yaşar Kemal’in çevirmeni olan Cornelius Bischoff (82), ...
 
 
Askeri Üsse Saldırı Düzenlendi!
Hakkari'de askeri üsse düzenlenen roketatarlı saldırıda cankaybı yada yaralanan olmadı...
Başkentte Emniyet Müdürü'ne yakalama kararı
Soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara ...
Dünden bugüne ne değişti...
Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra Güneydoğu'daki en büyük isyanı başlatan ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya