| “KANLI NİGAR” Müzikali Gün Sayıyor
|
 |
|
|
|
| Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalinin prömiyeri için geri sayım başladı |
 |
|
|
 |
| 19 Ocak 2022 Çarşamba - 12:46 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
|
“KANLI NİGAR” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalinin prömiyerini Cem İdiz’in besteleri ile 22 Ocak Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Antalyalı sanatseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor.
Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuluyor.
Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlanıyor. Eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.
Eserin konusu:
Hikaye 1900’lerin İstanbul’unda geçmektedir. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine döner. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar’ın evini rahatsız etmeye başlar ve olaylar böyle gelişir. Tek başlarına bir erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini herkese ispatlayan kadınlar bu yönleriyle, günümüz kadınlarına ilham olmaktadır.
İki perde olarak sahnelenecek eserin prömiyerinde ‘Kanlı Nigar’ rolünü Semiha D. Boran, ‘Hamdi’ rolünü Ümit B. Tekinay, ‘Haydar’ rolünü Taner Ölçen, ‘Şetaret’ rolünü Tuğba Kubilay, ‘Letafet’ rolünü Serap Demirhan Işık, ‘Hüsrev’ rolünü Baha İşler, ‘Rumelili’ rolünü Ercan H. Uğur, ‘Laz’ rolünü Zafer İşgören, ‘Acem’ rolünü Baturalp Bilgili, ‘Ülfet’ rolünü Selin Telek, ‘Nefaset’ rolünü Gülçin Gültekin, ‘Mahallenin Meraklısı’ rolünü Pınar Tekol, ‘Naci’ rolünü Mustafa Özşamlı, ‘İhtiyar’ rolünü ise Emre Aytekin canlandıracak.
Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen ve 25 Ocak Salı saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
| |

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
| |
 |
|
| |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
|
 |
|
|
| GÜNÜN MANŞETLERİ |
GAÜ Sağlık Bilimler Fakültesin'de Beyaz Önlük Giyme Töreni
Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay'dan Altın Tavsiyeler
KKTC'de Volkan Gazetesi 25. Yılında Milli Çizgisiyle Yola Devam Edecek
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :ABD’nin Kıbrıs Planı
KKTC'li Bakan Hasipoğlu'dan Erdoğan ve Aliyev'e teşekkür
Ömer Özkan Hoca'dan Lise Öğrencilerine Altın Öğütler
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "Ukraynalı çocuklar" açıklaması
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı Anlaşma İstemeyen Kim ?
Kadir Abutmak Sen Yokken Şarkısıyla Milyonlara Ulaştı
Türk Sinemasının Yeni Yıldızları Cahide Palazzo'da Sahneye Çıktı
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
|
 |
|
TWITTER'DA BYTURCO |
|
|
 |
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
|