Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
KKTC'den 7 Ağustos Mitingine Özel Uçak
KKTC den 7 Ağustos Mitingine Özel Uçak
 
Demokrasiye Destek Platformu'nun, Türkiye’deki darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla Lefkoşa'da düzenlenen “Demokrasiye Destek Mitingi”nde, 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki miting için KKTC'den uçak kaldırılacağı belirtildi.
 
6 Ağustos 2016 Cumartesi - 11:59

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de protesto edildi.

Demokrasiye Destek Platformu'nun, darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla Lefkoşa'daki Sarayönü Meydanı'nda düzenlediği “Demokrasiye Destek Mitingi”ne KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Tarım ve Orman Eski Bakanı Kenan Akın ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.



Mitinge, toplam 132 örgüt, kurum, kuruluş, üniversite, belediye, siyasi parti, şirket ve dernek destek verdi.

Mitinge bakanlar, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. Sanatçı Metin Şentürk de mitinge katılarak, destek verdi.

Mitingde "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı; "Demokrasiye sahip çıkıyoruz", "Darbelere hayır, demokrasiye evet" pankartları açıldı.



Türkiye ve KKTC bayrakları yanında ulu önder Atatürk'ün fotoğraflarının da yer aldığı Lefkoşa Sarayönü’nde yer alan miting, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mitingin açılış konuşmasını Platform Sözcüsü Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptı. Kelle, İstiklal Marşı’nı okuyarak başladığı konuşmasında, mitinge katılan herkese teşekkür etti.

Kelle, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'deki demokrasiye destek çıktığını ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadığını belirterek, demokrasi varsa özgürlük, halk iradesi ve hürriyet olduğuna vurgu yaptı.



Kelle, darbe girişimine gerekli cevabı demokrasiye sahip çıkan kahraman Türk halkının verdiğini vurgulayarak, "Seçimle gelenin seçimle gittiğini" vurguladı, "Yaşasın demokrasi, yaşasın birlik beraberlik" dedi.

Türkiye ile el ele halkın refahını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kelle, birlik beraberlikle her türlü engelin aşılacağına inanç belirtti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye'ye tam destek olduğunu vurguladı.

TÜRKEŞ

Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de konuşmalarını yapmak üzere kürsüye birlikte çıktı.

Türkeş, Türkiye'deki demokrasiye destek veren Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti.

Tuğrul Türkeş, ilk olarak Kıbrıs'taki müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması temennisinde bulundu.

Türkeş, “Kıbrıs'ta çözüm olmasını ve nasıl bugün bu meydanda Gazimağusalı, Lefkoşalı, Güzelyurtlu, İskeleli ve Girneli bir araya gelmişse; Güney Kıbrıs'ta kalan annesinin köyü Tuzlalının, babasının köyü Larnaka’da yaşayanların da bu gibi etkinliklerde bir araya gelebilmesini, katılmasını” temenni etti.



Demokrasiye destek mitinginde açılan Türkiye ve KKTC bayraklarını görmekten ve  hep birlikte hükümet ile birlikte destek vermekten memnun olduğunu vurgulayan Türkeş, Kıbrıs Türkü’nün çok çile çektiğini ancak demokrasiyi en iyi bilen halk olduğunu vurguladı.

Türkeş, dünyada KKTC gibi bir ülkenin emsalinin az olduğunu söyledi. KKTC'nin esaretten çıkan bir halk tarafından en demokratik şekilde kurulduğunu ve demokrasinin yerleştiğini belirten Türkeş, bu yüzden halkın kendisiyle övünmesini istedi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da bir girişim olduğunu, bu girişimin "sapkın bir dini grubun, yapının bir dikta rejimi kurmak üzere terör kalkışması, yönetime el koymaya kalkışması" olduğunu belirten Türkeş, aklı vicdanı olanın, başkalarının aklıyla kendi halkını tehlikeye atmasının söz konusu olmadığın ve cezasını çekeceklerini söyledi.

Sözü "idam isteriz" sloganıyla kesilen Türkeş, bu girişime katılanların cezasının büyük olduğunu vurguladı, cezasını çekeceklerini söyledi.

Türkiye'deki kalkışmaya karşı tüm kesimlerin muhalefetiyle, iktidarıyla dik duruş sergilediğini, demokrasiye destek verdiğini belirten Türkeş, Türkiye'deki muhalefet ile Türk medyasına teşekkür etti.



Medyanın hiç korkmadan ve boyun eğmeden demokrasiye sahip çıktığını belirten Türkeş, bu süreçte demokrasiyi savunan, destekleyen herkesin övgüyü hak ettiğini vurguladı.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün 15 Temmuz'da et ve kemiğe büründüğünü vurgulayan Türkeş, en büyük övgüyü ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın çağrısıyla tanklara, toplara, uçak ve helikopterlere karşı çıplak eliyle yollara meydanlara çıkan Türk milletinin hak ettiğini vurguladı; şehitleri andı, ailelere sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

"Her baba yiğidin sokaklara, meydanlara çıplak elle, tankların önüne çıkamayacağını" ifade eden Türkeş, Türkiye'deki demokrasi nöbetlerinin sürdüğünü ve pazar günü İstanbul'da bu nöbetlerin birlik bütünlük içerisinde demokrasi ve bağımsızlık vurgulanarak sonlandırılacağını kaydetti.

Türkeş, İstanbul'daki mitinge Başbakan Hüseyin Özgürgün'ü de davet etti.

ERDOĞAN’IN MESAJI

Türkeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını da iletti. Türkeş'in okuduğu mesaj özetle şöyle:

"15 Temmuz darbe girişimi dünyanın her yerinde olduğu gibi KKTC'de yaşayan soydaşlarımızı da derinden üzdü, yaraladı. En hain, en sinsi darbe girişimi, işgal ve terör teşebbüsüdür. Ancak halkımız özgürlüğüne demokrasisine sahip çıktı ve teröristlere geçit vermedi.

Halkımız tüm dünyaya örnek oldu, demokrasi ve hukuk devletini korudu. Kıbrıslı Türk kardeşlerimin de desteğini görmekten mutluyum, demokrasiye destek mitingini ortak gelecek olarak görüyor, katılan herkese şükranlarımı sunuyorum."

ÖZGÜRGÜN

"Başbakan burada, Akıncı nerede" sloganları altında söz alan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanı dolduran Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti ve Kıbrıs Türk halkıyla gurur duyduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının 1974'te Yunan darbesini gördüğünü ve çok acılar çektiğini, yıllarca direndiğini ve Anavatan Türkiye'nin desteğiyle bugün egemenliğini sürdürdüğünü belirten Özgürgün, "15 Temmuzlara hayır, demokrasiye evet diyor ve Türkiye ile birlikte yürüyoruz" dedi.

Kıbrıs Türk halkının yıllarca acı çektiğini, mücadele ettiğini ve direndiğini ifade eden Özgürgün, bugün Türkiye'nin de demokrasisine, devletine sahip çıktığını, Kıbrıs Türk halkının da şimdi daima yanında olan Türkiye'ye destek verdiğini vurguladı.

Özgürgün, bugün bu desteği ve sesi tüm dünyanın gördüğünü ve duyduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin her zaman güçlü olmasını istediğini, çünkü birliğin ve gücün Kıbrıs Türk halkına da güç verdiğini kaydetti.

Özgürgün, pazar akşamı İstanbul'da düzenlenecek büyük mitinge kendisiyle birlikte UBP ve DP parti yetkilileri eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın, STK temsilcilerinin de katılacağını da açıkladı. 

Türkiye'deki miting Kıbrıs Genç TV ekranlarından da naklen yayınlanacak.

Özgürgün, FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu ve ülkede de her türlü faaliyetinin yasaklandığını vurgulayarak, bu karara her kesimden destek geldiğini söyledi.

Özgürgün, "Bu yol aydınlıktır, gelecek büyük Türk milletinindir" dedi ve mitinge katılıp bu coşkuyu yaşayan herkesi tebrik etti. Özgürgün, "En büyük güç demokrasidir, halkın egemenliğidir" diyerek, Türkeş'e katılımından dolayı teşekkür etti.

Mitinge, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da telekonferans yoluyla katıldı ve halka seslendi.


 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Otomotiv İhracatı Yüzde 11 Arttı
 
Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingine Hazırlanıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kıbrıs Türkü Kızılay'da Demokrasi Nöbeti Tuttu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kızılay ...
Apostolos Andreas Manastırı Restorasyonunda Sona Doğru
Kültürel Miras Teknik Komitesi çerçevesinde restorasyonu gerçekleştirilen ...
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, LTB Başkanı Harmancı’yı Kabul Etti
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lefkoşa Türk Belediyesi ...
Mağusa İnisiyatifi'nden Çağrı
Mağusa İnisiyatifi, Gazimağusa’daki taş ocağının kullanımında kamu yararının ...
 
 
Kayıp Şehit Kemal M. Emin Çamlıca'da Defnedildi
1964 olaylarında kaybolan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarıyla ...
Büyükelçi Kanbay, DAÜ'yü Ziyaret Etti
Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Doğu Akdeniz ...
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası'ndan Açıklama
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, ...
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Sorunlar Acilen Çözümlenmeli
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), hükümete, çalışanların sorunlarının ...
 
 
Fransa'nın Lefkoşa Büyükelçisi Troccaz, Din İşleri Başkanı Atalay'ı Ziyaret Etti
Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçisi Rene Troccaz, bugün Din İşleri Başkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgürgün'ü Kabul Etti
Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunan KKTC Başbakanı ...
Başbakan Özgürgün: FETÖ Yapılanmasına Tolerans Yok
Bir dizi ziyaretler için Türkiye'ye gelen KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, ...
Başbakan Özgürgün, Binali Yıldırım'ın Davetlisi Olarak Ankara'ya Gidiyor
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın resmi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Alkışlar  Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

KKTC'de Alkışlar Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya