Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/22 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
KKTC'ye Antalya'dan Gelerek Özel İzinle Giren 9 Kişinin Krizi Hükümet'e Sıçradı
KKTC ye Antalya dan Gelerek Özel İzinle Giren  9 Kişinin Krizi Hükümet e Sıçradı
 
Antalya'dan Özel uçakla gelen gelerek Karantina uygulamasına girmeden KKTC'ye özel izinle giren Antalya'da turizm şirketi olan iş adamı ve yanındanki 8 kişinin hafta sonu ziyaretleri krizi, KKTC Hükümetinde tartışmalara sebeb oluyor gerginlik tırmanıyor
 
15 Haziran 2020 Pazartesi - 08:28

Konuyla ilgili üstüste açıklamalar sürüyor
Antalya'dan gelerek bir gece Girne'de kalarak özel uçakla tekrar Antalya'ta dönen Antalya'da ve bir çok ülkede turizm seyahat acentası ve otelleri bulunan iş adamı ve yanındaki 8 kişinin  KKTC'ye özel izinle karantinasız giriş yapmaları tartışmaları büyüyor
Kıbrısgecegündüz  haber ekibinin edindiği bilgiye göre Hafta sonu yanında 8 kişiyle Özel Jetiyle KKTC'ye giden işadamını ANEX Turizmin yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar olduğu öğrenildi.
Konula ilgili Kriz Hükümet ortağı partilerde gerginliğe yo açarken yeni 3 ayrı açıklama ile gündemdeki yerini bırakmıyor.

Ulaştırma Bakanı Atakan, "özel izinle" ülkeye gelen heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nun açıkça yanıltıldığını belirterek "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Ulaştırma Bakanı Atakan, "özel izinle" ülkeye gelen heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nun açıkça yanıltıldığını belirterek "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan  Lapta'daki Marina Projesi ile ilgili ülkeye "özel izinle gelen heyet" konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Atakan, heyetle ilgili Bakanlar Kurulu'nda aktarılan gerekçelerinin kurula aktarıldığı gibi olmadığını, kurulun açıkça yanıltıldığını belirterek, "Hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Tolga Atakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ülkeye gelecek olan özel uçuşların izni Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi tarafından verilir.
İlgili daire bu izinleri kafasına göre değil ülkede uygulanan kısıtlamalara göre ve ilgili paydaşlarıyla, Bakanlıklarla bilgi paylaşarak alır. Bu süreç içerisinde ülkeye giriş yapacak yabancılar çerçevesinde özel durumlar Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar ve verilen izinler çerçevesinde gerçekleştirilir. Netekim yakın geçmişte çeşitli konularda günübirlik veya belirli süreleri kapsayacak şekilde Bakanlar Kurulu izni ile benzer giriş izinleri verilmiştir. Tartışma yaratan konularla ilgili yetki ve uygulama makamı bakanlığımız değildir.
Son örnekte de ilgili uçuş izni keyfi değil Bakanlar Kurulu bilgisi çerçevesinde verilmiş olup konunun ortaya çıkan detayları Bakanlar Kurulu’nun açık şekilde yanıltıldığı ve gelecek kişilerin de, geliş gerekçelerinin kurula aktarıldığı gibi olmadığı görülmektedir. Bu çerçevede gelişmeleri takip edip hatalı yönlendirmeyi yapan makamların gerekli adımları atmalarını bekleyeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi 

Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi'nden yapılan açıklamada, özel izinle ülkeye gelen kişilerin, haberlerde iddia edildiği gibi VIP salonundan değil; "itfaiye kapısından" giriş yaptıkları ifade edildi.
Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özel izinle ülkeye gelen kişilerin, haberlerde iddia edildiği gibi VIP salonundan değil; "itfaiye kapısından" giriş yaptıkları ve Ercan Devlet Havaalanı ana yolcu terminalinin 4 nolu yolcu çıkış kapısından çıkış yaptıkları ifade edildi.
Protokol Dairesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"VIP salonu açılmamış, kullandırılmamıştır.
12 Haziran’da Ercan Havaalanına gelen ve bu akşam saatlerinde ülkemizden ayrılan özel uçak yolcularına Protokol Dairemiz tarafından VIP salonu açılmamış, kullandırılmamıştır.
Basında yer alan ve VIP salonunun kullandırıldığına yönelik haberler üzerine gorevli kurumlar nezdinde yapılan araştırmada, bahsekonu şahısların 12 Haziran akşamı ülkeye itfaiye kapısını kullanarak giriş yaptıkları, çıkışlarının ise Ercan Devlet Havaalanı ana yolcu terminalinin 4 nolu yolcu çıkış kapısından gerekli muhaceret işlemlerinin yapılmasına müteakip gerçekleştiği tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."  denildi.

DP Genel Başkanı Ataoğlu, “Türkiye’den gelen bir grubun özel izinle ülkeye girmesi ve karantinasız bir şekilde ülkede konaklaması” konusunda Turizm Bakanı Üstel’in kamuoyuna yalan söylediğini, Başbakan Tatar’ın ise “görmem, bilmem, duymam” oyunu oynadığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun 1 Temmuz itibariyle yurtdışından gelişlerde karantina mecburiyetinin kalkacağı yönünde karar ürettiğini ve bu çerçevede Güney’de çalışan Kıbrıslı Türklerin işlerine karantina koşulu ile gidebildiğini belirten DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu , Türkiye’den özel izinle ülkeye bir heyetin geldiğini ve söz konusu kişilerin karantinasız bir şekilde ülkede konakladığının kamuoyu gündemine düştüğünü belirtti.
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ’in, söz konusu grubun özel izinle ve karantinasız olarak Lapta Marina Projesi için geldiklerini ifade ettiğini belirten Ataoğlu, “Ancak belli ki Turizm ve Çevre Bakanı doğruları ifade etmeyerek kamuoyunu yanıltmış ve açıkça söylemek gerekirse yalan söylemiştir” dedi.
“KAMUOYUNA YALAN SÖYLEYEN BİR BAKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un, Üstel açıklamasına binaen bir olaydan ne ilgisi ne de bilgisi olduğunu açıkça ifade ettiğini vurgulayan Ataoğlu, “Böyle bir skandala devletin adını karıştıran Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’i şiddetle kınıyoruz” diyerek şöyle devam etti:
“Bununla birlikte Lapta Belediyesi ile ile ilgili olarak söylediklerinin bizzat Lapta Belediye Başkanı tarafından yalanlanmasını ise skandal olarak niteliyoruz. Maalesef ki kamuoyuna yalan söyleyen bir Turizm ve Çevre Bakanı ile karşı karşıyayız.”
“BAŞBAKAN GÖRMEM, DUYMAM, BİLMEM OYUNU OYNUYOR”
Ülkenin, salgın ve sağlıkla alakalı bir konuda yalan beyanlar ve inkarlarla çalkalandığı sırada, “en önemsiz konularda bile fikir beyan eden BaşbakanErsin Tatarın ise görmem, duymam, bilmem oyununu oynadığını” söyleyen Ataoğlu, şöyle devam etti:
“Devletin kuralları ayaklar altına alınarak, ülkeye hangi amaçla geldiği bilinmeyen ayrıcalıklı bir zümre için tüm kararlar torpille çiğnenirken, Başbakan Tatar, Pazar tatilini yapmayı tercih etmiştir.”
“KKTC'YE ÇOK YAZIK EDİLİYOR”
DP Genel Başkanı Ataoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Bir hukuk devleti olan KKTC, maalesef ki tüm kurumları ve kurallarına rağmen, ciddiyetten uzak olarak bir kasaba kaymakamlığı gibi idare edilmeye çalışılmaktadır. Kabinenin birbirinden habersiz, yalan yanlış beyanlarla kamuoyunu yanılttığı gayrı ciddi ve kaotik bir dönemden geçmekteyiz. Bu noktada, hükümetin hüküm etmekten aciz hali için KKTC’nin düşürüldüğü bu durumdan DP olarak hicap duymaktayız. Hicap duymaktan öte, ülkemizi bu hale düşüren bu hükümetten utanç duymaktayız.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Libya’da Siviller İçin Tehdit Oluşturan Mayın Ve EYP’ler Temizlenmeye Başlandı
 
Antalya'dan Gelenler Yüzünden KKTC Meclisi Hop Oturdu Hop Kalktı
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sibel Siber Ercan'dan Özel İzinle Yolcu Girişine Tepki Gösterdi
Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Komitesi Başkanı Dr Sibel Siber. “KKTC'ye ...
KKTC'de Karantina Uygulanmayan Heyet Konusunda Açıklama
Turizm ve Çevre Bakanlığı, basında yer alan özel uçakla KKTC gelen Ercan ...
KKTC Başbakanı Tatar :2.nci Toplumsal Dayanışma ve Destek Paketini Salı Günü Açıklıyoruz
Güzelyurt'ta konuşan Başbakan Tatar, "Yıl sonuna kadar ekonomiye çok ciddi ...
Başkan Aktuğ'dan Güvenlik Komutanı Er'e Ziyaret
Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ Güvenilk Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral ...
 
 
Uluçay: “KKTC Ekonomisinin önünü açacak önemli yasalar temmuz ve ağustos birleşimlerinde geçebilir”
KKTC Meclis Başkanı Uluçay, “Ekonominin önünü açacak önemli yasalar Meclis’te ...
Özersay KKTC'ye Giriş ve Çıkışta Alınan Yeni Kararları Açıkladı
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ...
KKTC Anayasa Mahkemesi kararını verdi
KKTC Cumhurbaşkanı’nın görev süresiyle ilgili açılan dava süresiz olarak ertelendi
Güney Kıbrıs Uçakla Gelecek Yolcu Sayısının Hesabı Hazır
Güney Kıbrısta Rum Ulaştırma Bakanlığı, yıl sonuna kadar kaç yolcunun ...
 
 
KKTC Sağlık Bakanı Pilli: "Toplam 48 test yapıldı, pozitif vaka yok"
KKTC Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının ...
KKTC Başbakanlık Önünde Turizmciler'den Eylem
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) önderliğindeki ...
UBP Milletvekili Sunat Atun : KKTC'de Tefeciliğin Sonunu Getiriyoruz
KKTC 9 Yıldır gündeme gelemeyen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ...
KKTC'li Bakan Çavuşoğlu 'Öğrenci Dostu Ada' Seferberliğini Başlatıyor
KKTC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, "'Öğrenci Dostu Ada' konseptine geçiyoruz" ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya