23 Mayıs 2012 Çarşamba      Günün haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle
 
 
 
 

 
 
 
 
Kapalı Kapılar Ardında Terör Gündemi
Kapalı Kapılar Ardında Terör Gündemi
 
Dün yapılan TÜSİAD toplantısının basına kapalı bölümünde iş adamları terör konusunda çözüm önerilerinde bulundular.
 
25 Haziran 2010 - 11:02

 

Dün yapılan ve ana gündem maddesi terör olan TÜSİAD toplantısının basına kapalı bölümünde oldukça çarpıcı konuşmalar yapıldı.

En çarpıcı konuşmalardan biri işadamı Sedat Aloğlu’na ait. Milliyet’in haberine göre Bir dönem DYP’den milletvekilliği de yapan İKV eski başkanı şunları söyledi, “Yıllar önceydi. Kürt konusunu toplantılarda dile getirdiğimde bu konuyu tartışalım dediğimde beni Kürtçülükle suçladılar. Ben en milliyetçi insanlardan biriyim. Ama bazı gerçekleri görmek lazım. Ben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu konuya el atmasından memnunum.

Kendisi sabırlı ve sağduyulu bir kişi. O yüzden katkısının olumlu olacağını düşünüyorum. Bir de anlayamadığım bir şey var. ABD’yle bilgi paylaşımı deniyor ya bölgeden gelen saldırılar konusunda. Türkiye’ye iki saat ötedeki kamplar için niçin bizim ABD’nin katkısına bu kadar ihtiyacımız olsun? Bir de şunu söylemek istiyorum. Artık hoşlanmadığımız bir takım şeyleri duymaya alışmamız lazım.

Bakın birkaç tane sayayım:

1-Çözüm aşamasında İmralı’nın görüşmelere katılması.

2- Anayasa’ya “bu ülkeyi Türkler ve Kürtler kurdu” maddesinin eklenmesi tartışmaları.

3- Bölgesel özerklik. Bunların kusulması lazım ki pislikler temizlensin. Kabullenilmesi zor olan konuşmalar yapılmalı.

Mehmet Şuhubi ise, “Neden İspanya ve İngiltere’deki çözümlere bakılmıyor. AB ile bir şey olmuyor, bunu gördük. Yalnız bir ülkeyiz, dostumuz yok. Hükümetle muhalefet mutabakatı olmalı” dedi.

Esin Güral, “Demokratik açılıma sivil toplum örgütleri olarak bizler sahip çıkmalıyız. Bunun için yol haritasını bizler hazırlayalım. Bu konuda yarın (bugün) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılacak toplantı çok önemli” dedi.

Turizmci Zeynep Silahtaroğlu sektörün etkilenmeye başladıklarını anlattı.

Aynur Bektaş “Doğu’ya hep beraber yatırıma gidelim” çağrısı yaptı ve barajın yüzde 5’e düşmesi gerektiği gibi siyasi konuların da altını çizdi.

Yıllardır Kürtlerle ilgili problemleri en cesaretle dile getiren isimlerden Cem Boyner ise konuşmasında şunlara değindi, “Biliyor musunuz Kürtler 30 yıl boyunca hiç Türk demediler. Muhatap olarak hükümetleri gördükleri için TC deyimini kullandılar. Oysaki Türkler hep Kürt dediler. Kürtler sadece politikaları dikkate aldığı için savaş ve uyuşturucu baronları kazandı hep. İki halkın birbiriyle problemi yok.

Taşeron işine hiç girmeyeceğim. Açık yaraya sinek konar. Ancak bugünkü Milliyet’teki rakamlar çok önemliydi. (Nedim Şener’in 26 yılın kanlı bilançosu haberi. Bu süreçte 42 bin insanın öldüğü yazıldı.) Bir de geçen gün Egemen Bağış’ın söyledikleri. Hani geçen gün ölenleri Türk-Kürt ayrımı yapmadan ölü sayısını toplu veren. Bu çok önemliydi. Artık halkın diliyle konuşmanın zamanı geldi, askerin ve hükümetin diliyle değil.”

Erdal Aksoy ise “dünyada en önemli lobi güçlerinden birinin Yunan-Rum lobisi olduğunu” hatırlatarak kimi durumlarda onlardan destek istenebileceğini belirtti.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Elazığ'da Hain Saldırı

Sabıkalı Pist Onarıldı

TİMSAH'IN BOSELLI AŞKI
»  Trabzon'da Veron sesleri
»  Güle Güle DAUM
 
     
  Bize İnanan Güvenen Mahcup Olmaz  
   
  Kırcamisi Antalya’nın Hayallerinden Ötesi Olabilir
     
  Vah Gülben Vah  




Son Zamlardan Sonra Sigarayı Bırakmayı Düşünüyor musunuz?
Evet
Hayır
 Sonuçları göster   
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
 
Şarkıcı Demet Akalın
     
  İzmirli Emlakçının Türkücü Sevgilisi  
 
Şanatçı Gülben Ergen
 
Oyuncu Tolga Karel
  Askerlik sil baştan
2   Erdoğan: Uludere'den sonradan haberim oldu
3   Deniz Seki'ye 6 yıl hapis şoku
4   İnternetten alışverişte 'Hollanda' sistemi
5   Muhteşem vefa!
6   Altında kritik seviye 1490 dolar
7   Gül 'Türkiye ile ne derdiniz var'
8   Ajda Pekkan'a yağmurun faturası 300 bin TL
9   Gül 'F-35, Predator'dan daha tehlikeli'
10   Özcan Deniz'in annesi Twitter'a ...
  Erdoğan: Uludere'den sonradan haberim oldu
2   Gül 'Türkiye ile ne derdiniz var'
3   Gül 'F-35, Predator'dan daha tehlikeli'
4   Yorgancıoğlu'ndan Erken Seçim Çağrısı
5   YYK İlaç Reklamlarına Geçit Vermiyor
6   Girne Kültür Sanat Festivali Başlıyor
7   Haliç Köprüsü'nde üç şerit kapatıldı
8    Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon'a Gidecek
9   Deniz Kirliliğine Anından Müdahale
10   Yargıtay 11. Dairesi Onursal ...
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |    ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
RSS  Add to Google   Byturco.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı By Turco sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama