Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Kepez’de İşbirliği Protokolü
Kepez’de İşbirliği Protokolü
 
Kepez Belediyesi ile Polonya-Türkiye Belediyeler Birliği (PTBB) arasında kültür, eğitim, turizm ve ekonomi alanında işbirliğini amaçlayan protokol imzalandı.
 
16 Eylül 2010 Perşembe - 13:00

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, Bosna Hersek'in başkenti Saray Bosna'nın merkez ilçelerinden Stari Grad (Eskişehir) ile kardeş şehir olan Kepez Belediyesi, bir dostluk köprüsü de Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Polonya ile kurdu. 2008’de Polonya Plock Belediyesi ile kardeş şehir olan Kepez Belediyesi, Türkiye’den 38, Polonya’dan 38 olmak üzere 76 belediyenin yer aldığı PTBB ile işbirliği ve kardeşlik protokolü imzaladı.
Avrupa Türk İş Adamları Derneği (ATİK) Başkanı Aziz Şahin başkanlığındaki Polonya heyeti, işbirliği protokolü görüşmeleri ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Antalya’ya geldi. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının, meclis üyelerinin ve iş adamlarının yer aldığı 14 kişilik Polonyalı heyet, işbirliği protokolü imza töreni için Kepez Belediyesi’ni ziyaret etti. Meclis toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve Kepez Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.
İşbirliği protokolü imza töreninde bir konuşma yapan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, her iki ülke belediyeleri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan, işbirliği protokolünü önemsediklerini söyledi. Dünyada sınırların kalktığını, her alanda serbest dolaşımın olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Dünyanın şu an gelmiş olduğu noktada her türlü duvarlar yıkılmış, sınırlar kaldırılmış ve zincirler kırılmıştır. Bu bakımdan yerel unsurlar da dünyanın ulaşmış olduğu bu seviye için çaba göstermelidir. İmzalayacağımız iş birliği protokolü de sınırların kalkmasına, dostluğa ve her alanda işbirliğine hizmet edecektir.” diye konuştu.
Yerel yönetimler için modern dünyada tecrübelerin paylaşılmasının, önemli bir hedef olduğunu belirten Başkan Tütüncü, tecrübelerin de büyük bedeller ödenerek kazanıldığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elde edilen tecrübelerin paylaşılması bu bakımdan önem taşımaktadır. İmzaladığımız bu protokolün bu amaca hizmet edecek olması her iki ülke için önemlidir. Sınırların kalktığı, duvarların yıkıldığı, zincirlerin kırıldığı dünyada da elbette ki ticari, ekonomik, kültür, sanat, eğitim ve spor alanında etkileşim de üst düzeyde yaşanacaktır. Bu adımın bu bakımdan da çok önemli olduğunu düşünüyorum.”
Başkan Tütüncü, Türkiye ile Polonya’nın tarihin derinliklerine dayanan çok önemli ve özel ilişkileri olduğuna vurgu yaparak, “Polonya ile Türkiye arasında çok güzel ve çok özel dostluk ilişkileri kurulmuştur. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul’da Polonyalıların kurduğu bir yerleşim yeri vardır ve orası onların ismiyle anılır. Polonezköy hala Türk insanı için çok özel bir anlam ifade eder. İnanıyorum ki bu ve buna benzer adımlar, kültürel, siyasi, eğitim alanında etkileşim bakımından, iki ülke halklarının birbirine daha da yakınlaşmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu şehirlerdeki, sosyal hayatın renkli ve çekici olduğuna vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, işbirliği protokolünün, şehirlere farklı kimlik kazandırılması noktasında önemli olduğunu dile getirdi. Türk halkı ile Polonya halkı arasında özel dostluk ve güçlü birlik olduğunu kaydeden Tütüncü, iki ülke arasında iyi ilişkilerin geliştirilmesi noktasında, bir köprü vazifesi kuran AKİK Başkanı Aziz Şahin’e teşekkür etti.
AKİK Başkanı Şahin ise AKİK olarak Türkiye’nin AB üyeliği çalışmalarına büyük destek verdiklerini, sözde Ermeni soykırımı meselesi gibi ülkenin milli davalarını da savunduklarını belirtti. Şahin, iki ülke arasında ki her alanda, işbirliğini geliştirmek amacıyla, Türkiye’den 38, Polonya’dan 38 olmak üzere 76 tane belediyenin katılımı ile Polonya-Türkiye Belediyeler Birliği’ni (PTBP), Almanya’dan 20, Türkiye’den 20 ve Polonya’dan 20 kaymakamın katılımı ile Polonya-Türkiye Almanya Kaymakamlar Birliği’ni, Türkiye’den 550, Polonya’dan 550 iş adamının bir araya gelmesiyle de Polonya-Türk İş Adamları Konseyi’ni kurduklarını bildirdi.
İktidar partisi Milletvekili Wojcıech Zıemnıak, Polonya’nın Türkiye’nin AB’ye açılan kapısı olduğunu işaret ederek, “Polonya 20 yıl önce demokrasi yolunda adım attı. 5 yıldır AB üyeyiz. Türkiye’nin gündemine de baktığımızda, ülkenizin de bu yolda olduğunu görüyoruz. Bu protokol, iki ülke arasındaki ortaklığın başlamasını sağlayacaktır. Türkiye’nin AB üyeliği için yapacağı çalışmaları destekleyeceğiz.” diye konuştu.
Kepez’in kardeş şehri Block kentinin Milletvekili Andrzej Mowakowska da yaptığı konuşmada “Polonya ile Türkiye hızlı gelişen iki ülke. Türkiye’nin geniş bir sermayesi var. Bu açıdan Avrupa’daki yerini hızla sağlamlaştırıyor.” dedi.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani de, partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünyadaki ülkeler arasındaki işbirliğine, dostluğuna, kardeşliğine ve o ülkelerin halklarının ortak çabayla oluşturdukları kazanımlarına büyük önem verdiğini belirterek, AK Parti’nin bir temsilcisi olarak bu tür işbirliklerini önemsediğini söyledi.
Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, AKİK Başkanı Aziz Şahin, Polonya milletvekilleri Andrzej Nowakowski, Wojciech Ziemniak, Koscian Belediyesi Başkan Vekili Andrzej Przybyla,, Polonya-Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Waldemar Dworznik, Polonya Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tadeusc Sklodowski, Belediye Meclis Üyesi Katarzyna Dworznık, Wolamin Ticaret Odası Başkanı Janus Michna, ile beraber işbirliği ve kardeş şehir protokolünü imzaladı. Başkan Tütüncü, ziyaretin anısına Şahin’e ve Polonya heyetine plaket takdim etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Memur-Sen'den 37 Saatlik Tam Mesai Talebi
 
Özel Çocuklardan Özel Gösteri
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Finike Polisine Kalite Belgesi
Finike Emniyet Müdürlüğü, TSE-ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.
Nurcan Taylan: Dualarınızı Eksik Etmeyin
Antalya'da düzenlenen ve 82 ülkeden bin 200 sporcunun katılacağı 2010 ...
Türel, Akaydın’dan 5 Bin TL Tazminat Kazandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanları arasında devam ...
Büyükşehirin Alman Konukları
AB mesleki staj projesi IdA Intercooltour kapsamında Antalya’ya gelen ...
 
 
Eski Özel İdare Binası Rapor Bekliyor
Kolonlarından biri 2004 yılında patlayan ve yıllar önce yıkım kararı alınmasına ...
Bin 600 Yıllık Köprü Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belkıs beldesinde, Köprüçay Irmağı üzerinde ...
Antalya Valisi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans ...
Antalya, Yeni Eğitim Yılına Yeni Okullarla Girdi
Antalya'da 2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk ders zili tüm Türkiye'de ...
 
 
Başkan Evcilmen Doğa Olimpiyatı İçin Çin'de
Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, Antalya'da yapılmasını için büyük ...
Okullarda Uyuşturucu Satmaya Hazırlanan 2 Kişi Yakalandı
Antalya'da okullarda uyuşturucu satmaya hazırlanan zehir tacirlerine düzenlenen ...
Sakarya Bulvarı Trafiğe Kapatılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama çalışmaları nedeniyle Sakarya ...
Konyaaltı’nda Okullar Belediye Tarafından Onarılıyor
Konyaaltı Belediyesi, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin daha ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya