Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Kılıçdaroğlu'ndan 2B Barış Projesi
Kılıçdaroğlu ndan 2B Barış Projesi
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2B Barış Projesi'ni açıkladı.Eski savcı İlhan Cihaner'in Denizli'den 2. sırada aday yapıldığı YSK'ya bildirildi
 
16 Nisan 2011 Cumartesi - 18:15

Sultanbeyli'de bir düğün salonunda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, partisinin 2B Barış Projesi'ni açıkladı.
2B sorununun, milyonlarca yurttaşın sorunu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ana kadar devam eden bu sorunun çözümü için CHP'nin bir proje geliştirdiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, 2B arazisi denilen orman niteliğini kaybetmiş yerlerdeki yerleşimler, tarım köylüsünün durumu, orman köylüsünün durumunun bütün ayrıntılarıyla projede değerlendirildiğine dikkati çekerek, mülkiyeti tartışmalı bu arazilerin sadece konut arazisi değil, üzerinde tarla, bağ, bahçe, zeytinliği olan arazilerin de bulunduğunu anlattı.
Sadece orman köylerinde 7 milyon yurttaşın bu sorunla karşı karşıya olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, 9 yıldır çözülmeyen bu sorunun çözümü için hazırladıkları projeyi, 2B sorununu en yoğun yaşayan Sultanbeyli'de açıklamayı uygun gördüklerini bildirdi.

DEVLETLE YURTTAŞ BARIŞACAK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Buna biz, 2B Barış Projesi diyoruz. Yani devletle yurttaş barışacak, orman köylüsüyle barışacak. Köylü yurttaşımızın yıllardan beri kullandığı 2B arazisiyle ilgili devletle arasındaki uyuşmazlık çözülecek ve biz barışı sağlayacağız. Hem mülkiyet sorununu çözeceğiz, orman köylüsünü destekleyeceğiz, çevre duyarlılığımızı da koruyacağız. 2B arazisinde binası olanlara, tarımsal faaliyetlerde bulunanlara ve orman köylülerine kullandıkları arazinin tapusunu vereceğiz. Bedelli mi, bedelsiz mi bu da tartışma konusu? Konut yapılarında emlak vergisi değeri üzerinden, aynı büyükşehir veya belediye sınırları içinde başka bir konutu varsa rayiç bedel üzerinden devredilecek. Esnafın işyeri olarak kullandığı binalar da emlak vergisi değeri üzerinden, diğerleri de rayiç bedel üzerinden devredilecektir. Tarım hayvancılık amaçlı olarak kullanılan arazilerde tarım hayvancılık faaliyetinde bulunanlara emlak vergisi değeri üzerinden, orman köylülerinin yerleşim veya tarım hayvancılık amaçlı kullandıkları araziler aynı amaçlı kullanmaları koşuluyla kullanıcılarına bedelsiz olarak teslim edilecektir. Üzerinde yapı bulunmayan tarımsal amaçlı kullanılmayan araziler de ağaçlandırılarak ormanlaştırılacaktır.''

GELİRLERİN YÜZDE 40'I ORMAN ISLAHINDA
Kemal Kılıçdaroğlu, bu satıştan elde edilecek gelirin yüzde 40'ının, orman alanlarının ıslahı ve ihyası, yani orman alanlarının oluşturulmasıyla ilgili, yüzde 30'unun orman köylülerinin kalkınması ve Türkiye'de hayvancılığın ve yeni kurulacak olan hayvancılık ve et ürünleri kurumunun desteklenmesi için kullanılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, geri kalan yüzde 30'luk kısmının devlet üniversitelerinin geliştirilmesi ve desteklenmesinde kullanılacağını vurguladı.
Böylece yıllardır kapanmayan bir sorunun CHP'nin bu projesiyle kapanmış olacağını belirten Kılıçdaroğlu, Barış Projesi'nin, yoksul orman köylüsüne, bu alanların kullanıcılarına hem barış ve huzur getireceğini hem de üretimi artırarak istihdamı sağlayacağını, aynı zamanda yeni orman alanlarıyla çevreye ve doğaya hizmet vereceğini belirtti.

SORULAR
Konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, ''CHP böyle bir önemli bir projeyi açıklarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Çılgın Projeyi' açıklaması bekleniyor. İki projeyi kıyaslar mısınız'' şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu:
''Bizim görevimiz, hedefimiz, amacımız, çılgın projeler peşinde koşmak değil. Biz vatandaşın yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözmek istiyoruz. 2B çözülmedi. 1980'lerden bu yana çözülmedi. Biz çözüyoruz Barış Projesi ile... Yoksulluk çözülmedi, biz çözüyoruz Aile Sigortası projesi ile... Taşeron işçilerin durumu çözülmedi, biz çözüyoruz taşeron işçi projesi ile... Gençlerin askerlik sorunu çözülmedi, biz çözüyoruz Askerlik Projesi ile... Bizim projelerimiz, yıllardır sürüncemede kalan sorunları çözmeye yöneliktir.''
Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Ordu'daki görüntülerde AKP milletvekilinin rüşvet aldığı iddia ediliyor. Milletvekili de hayır için aldığını söylüyor. Bu konuyu da değerlendirir misiniz'' sorusu üzerine de ''Daha önce AKP, yolsuzluklarla mücadele için iktidar olacağını söylemişti ama artık kendisi yolsuzlukların bir parçasıdır. Bu konuda Sayın Başbakan'ın hiç konuşmaması... Efendim bu paralar hayır için paralarmış. Hayır için alınan paralar ne zamandan beri kapalı kapılar ardında alınmaya başladı. Bizim bir kararlılığımız var; kul hakkı yiyenleri affetmeyeceğiz. Sultanbeyli'de yaşayan vatandaşlar, kardeşlerim bunu unutmasınlar'' dedi.
2B sorununun defalarca gündeme getirildiğini, ancak CHP'nin ürettiği tarz ve anlayışta proje üreten başka bir siyasi parti olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşın dertlerini çözmekte kararlı olduklarını, bunun halka verdikleri temel söz olduğunu vurguladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''2B Projesi, AK Parti projesi. Bu projeye en baştan beri karşı çıkan parti de CHP'ydi. Üstelik komisyonlardan geçip Meclise geldiğinde 'Ormanlar talan edilecek şeklinde karşı çıkıyordunuz. Hatta bunu seçim rüşveti olarak değerlendiriyordunuz. Bu proje de bire bir AK Parti projesi.. Ne değişti de 2B, seçim rüşveti ve orman talanı olmaktan çıktı'' sorusu üzerine, ''Çok güzel bir soru? Böyle bir soruyu bekliyorduk. Bizim proje ile AK Parti projesi arasında ne fark var? Bunları sizin bilginize, özellikle de Kanal 7'nin bilgisine sunmak için Akif Hamza Çebi anlatacak'' dedi.
Kılıçdaroğlu, kendi projelerinin diğer projelerden neden farklı olduğunu herkesin çok iyi dinlemesini istediğini vurguladı.

İŞBİRLİĞİ YOK, HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin bir milletvekilinin bir tespiti oldu; CHP ve MHP'nin gizli bir ittifak içinde olduğunu iddia etti. Buna bir cevabınız olacak mı'' sorusunu, ''CHP'nin hiçbir siyasal partiyle işbirliği yapması söz konusu değil. Zaman zaman bu konuda gazetelerde haberler çıkıyor. Bizim bir hedefimiz var; 13 Haziran'da tek başına iktidar olmak, hedefimiz bu'' diye yanıtladı.
''Dün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde bir caddeye Nazım Hikmet'in adının verilmesi önerildi ama AKP'liler karşı çıktı. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir'' sorusu üzerine de geçmişte bu ülkenin kültürüne katkıda bulunmuş, yazarı çizeri, romancısı ressamı herkesi kucakladıklarını, kimseyi ayırmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Nazım Hikmet de, Necip Fazıl Kısakürek de bizim. Hiçbir şekilde kimseyi ayırmıyoruz. Hepsinin bu ülkenin kültürüne ciddi katkıları var. Biz sanatçıların isimlerinin anılması, cadde ve sokaklara verilmesinden de onur duyarız'' dedi.

RECEP BEYİ YASAKLIYORLARSA BİZ DE 'BAY RECEP' DERİZ
Kılıçdaroğlu, ''Sizin seçim meydanlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kullandığınız 'Recep Bey' ifadesinin patenti alındı. Bu patenti alan firmanın da iktidara yakın bir firma olduğu iddia edildi. Bunu nasıl değerlendireceksiniz? CHP olarak bunu yargıya taşıyacağınızı açıklamıştınız'' şeklindeki soru üzerine de ''Bu soruya belki espriyle yanıt vermek lazım. Recep Beyi yasaklıyorlarsa biz de 'Bay Recep' deriz. Ayrıca bir insan kendi adından niye utanır ki? Ben 'Recep Bey' dediğim zaman niye utanıyor, niye sıkılıyor, niye kızarıyor? Kullandığımız ifade, saygın bir ifade'' diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İzmir'de ki Patlamada 1 Ölü, 3 Kayıp!
 
Başbakan Küçük: Ekonomik Tedbirleri Yarınları Kurtarmak İçin Aldık
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İzmir'de ki Patlamada 1 Ölü, 3 Kayıp!
İzmir'in Karabağlar ilçesi'nde 5900 sokakta bulunan bir mobilya ahşap ...
Erdoğan, Çılgın Projeyi 27 Nisan'da Açıklayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Hedef 2023' temalı AK Parti seçim beyannamesini ...
Münevver Davasında Flaş Gelişme
Münevver Karabulut davasında reddi hakim talebi kabul edildi. Avukat davadan çekildi.
Açıkalın'a Kalp Pili Takılacak
Koşuyolu Kalp Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma ve Hastanesi Başhekimi ...
 
 
Van'da MHP Konvoyuna Saldırı
Van'da bir grup, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Van adayı Mustafa ...
İstanbul'a İki Yeni Şehir Kurulacak
Başbakan Erdoğan, Ak Parti seçim beyannamesini açıkladı. Buna göre, İstanbul'da ...
Başbakan Erdoğan: Umut Tacirliği Yapmıyoruz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Seçim Beyannamesi’ni açıklamaya ...
Erdoğan AK Parti'nin Seçim Beyannamesini Açıklıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesini parti genel merkezinde açıklıyor.
 
 
İzmir ve Ağrı'da Patlama!
Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir cismin infilak etmesi sonucu 2'si ağır 3 ...
'Sen de Gitme'nin Oyuncusu Ağır Yaralandı
TRT'de yayınlanan 'Sen de Gitme'de oynayan Bulut Köpük ile arkadaşı Bulgan ...
Belediye Meclisinde Nazım Tartışması
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, CHP grubunun ünlü şair ...
Yunanistan'da Türk Okulları Kapatılacak
Yunanistan'da, daha iyi bir eğitim sağlanmasına yönelik yapılması kararlaştırılan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya