Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/26 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 28 Yaşında
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 28 Yaşında
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun kutlandığı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı yarın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapacağı konuşma ile başlıyor.
 
13 Kasım 2011 Pazar - 12:12

KKTC’nin 28’inci yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler ise sürüyor.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamaları, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yarın saat 12.00’de Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) radyo ve televizyonundan yapacağı konuşmayla başlayacak. Aynı saatte 21 pare top atışı da yapılacak.
Kutlamalar için Türkiye ve diğer ülkelerden siyasi yetkililer, akademisyen ve gazetecilerden oluşan heyetler de KKTC’ye gelerek, Kıbrıs Türk halkının coşkusuna ortak olacak.
1 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde, bu yıl ilk kez Türkiye Hava Kuvvetleri’nden Solo Türk Gösteri Ekibi, KKTC’de gösteri uçuşu yapacak. Mehteran Bölüğü ve bando konserleri yanında Klasik Otomobil Rallisi, halk dansları şölenleri, sergi ve konserler ile futbol karşılaşmaları gibi kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
ETKİNLİKLER
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dün başlayan I. Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi, bugün saat 14.30’da Onar Village’te tamamlanacak ve ödülleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından verilecek.
FUTBOL KARŞILAŞMALARI
Bugün Londra Karması, Lefkoşa Masterleri ile saat 09.30’da Ozanköy Sahası’nda karşılaşacak.
Güzelyurt Karması - Yeniboğaziçi Karması Futbol Karşılaşması da, aynı sahada saat 11.00’de yapılacak.
Futbol karşılaşmalarının 1. gün mağlupları, 15 Kasım’da saat 09.30’da, 1. gün galipleri ise 11.00’de Lefkoşa Atilla Topaloğlu Stadyumu’nda karşılaşacak.
CUMHURİYET KUPASI SALI
Cumhuriyet Kupası; Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Karması ile Londra Türk Toplumu Futbol Federasyon Karması arasında Salı gün saat 14.00’te Lefkoşa’da Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu’nda yapılacak maçta sahibini bulacak.
MEHTERAN BÖLÜĞÜ KONSERLERİ
Mehteran Bölüğü; bu yıl yine, bugünden itibaren 3 gün boyunca konserler verecek.
İlk konser bugün Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi önünde saat 12.00’de yer alacak. Bölük; yarın saat 15.00’de İskele Atatürk Anıtı önünde, 15 Kasım’da ise saat 16.00’da Girne Atatürk Anıtı önünde konser verecek.
SOLO TÜRK’TEN GÖSTERİ UÇUŞU
Etkinlikler kapsamında bu yıl, Solo Türk Gösteri Ekibi ilk kez KKTC halkıyla buluşacak.
Her yıl kutlama törenlerinde yer alan Türk Yıldızları yerine bu yıl Solo Türk Gösteri Ekibi, özgün koreografisi ve nefes kesen hareketleri ile KKTC’de gösteri uçuşu yapacak.
Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F - 16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan Solo Türk Gösteri Ekibi, KKTC’de üç farklı noktada performans sergileyecek.
Tek F - 16 uçağı ile gösterisini gerçekleştirecek Solo Türk Gösteri Ekibi, 15 Kasım Salı günü saat 10:50’de Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Tören Alanı’nda tören geçişi esnasında uçuş gerçekleştirip ardından saat 11:00’de Gemikonağı semalarında Cengiz Topel için saygı uçuşu gerçekleştirecek.
“Dünyanın En İyi Gösterisi Ödülü”ne sahip Solo Türk Gösteri Ekibi, aynı gün saat 15:30’da Girne Atatürk Anıtı’nda gösteri sunacak.
BANDO KONSERLERİ
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, 15 Kasım’da Girne Atatürk Anıtı önünde saat 13.30’da konser verecek. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu da aynı gün saat 18.00’de Lefkoşa Dereboyu’nda konser verecek.
“ARŞİVDEN İPEK KOZALARI” SERGİSİ
Yeşim Örek’in “Arşivden İpek Kozaları” adlı sergisi 15 Kasım saat 14.00’te açılacak.
Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Eroğlu’nun himayelerindeki sergi, Ledra Art Gallery Örek House’da yer alacak.
“ACILARDAN CUMHURİYETE” FOTOĞRAF SERGİSİ
Gazi Bayram Akdemir’in “Acılardan Cumhuriyete” adlı fotoğraf sergisi, yarın saat 14.30’da YDÜ Büyük Kütüphane Fuaye Alanı’nda açılacak.
Açılışını Başbakan İrsen Küçük’ün yapacağı sergi, 18 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ
Gençlik Dairesi III. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni, yarın Güzelyurt Kapalı Spor Salonu’nda 16 Kasım gecesi İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu, 17 Kasım gecesi Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Salonu ve son olarak da 18 Kasım gecesi Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak. Gösteriler saat 20.00’de başlayacak.
CUMHURİYET RESİM SERGİSİ VE KONSERİ
II. Cumhuriyet Resim Sergisi, 16 Kasım’da saat 18.30’da Lefkoşa AKM’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından açılacak.
KKTC’li sanatçıların eserlerinin yer alacağı sergi, 25 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
Yine ülke sanatçılarının katılacağı Kültür Dairesi 3. Cumhuriyet Konseri ise, 16 Kasım’da aynı yerde saat 19.30’da başlayacak.
RESMİ KUTLAMALAR EROĞLU’NUN KONUŞMASIYLA BAŞLAYACAK
Protokol Dairesi ve Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı tarafından açıklanan programa göre, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı resmi etkinlikleri, yarın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun saat 12.00’de Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) radyo ve televizyonundan yapacağı konuşmayla başlayacak. Aynı saatte 21 pare top atışı da yapılacak.
15 Kasım günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı’ndaki tebrik kabulü ise saat 08.30’da başlayacak.
LEFKOŞA’DAKİ TÖRENLER
15 Kasım’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’ndaki (mahalli) tören 08.00’de başlayacak.
Buradaki törende, çelenklerin anıta sunulmasının ardından, Saygı Marşı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.
Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki tören ise saat 09.00’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak. Saygı Marşı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildikten sonra Anıt Özel Defteri imzalanacak.
Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’ndaki tören ise, saat 09.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı Marşı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri imzalanacak.
DR. FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NDAKİ RESMİ GEÇİT TÖRENİ
Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit töreni ise saat 10.00’da İstiklal Marşı, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak.
Törende mesaj teatisi ve Türkiye Hükümeti adına yapılacak konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşacak.
Erenköy ve Yeşilırmak’tan gelen bayrakların Cumhurbaşkanı Eroğlu’na takdiminden sonra halk dansları gösterisi sunulacak ve tören resmi geçitle sona erecek.
GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da iki ayrı tören gerçekleştirilecek. İlk tören, Zafer Anıtı önünde saat 14.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.
İkinci tören ise, saat 15.00’te Polat Paşa Bulvarı’nda, tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak.
İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak. Tören, resmi geçitle sona erecek.
AKDOĞAN’DA TÖREN
Bu arada Akdoğan Atatürk Anıtı Önü’nde de tören düzenlenecek. Saat 09.00’da çelenklerin konulmasıyla başlayacak törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildikten sonra konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak.
GİRNE
Girne’deki tören, Atatürk Anıtı önünde saat 14.10’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören birlikleri, okullar ve halkın bayramının kutlanmasına geçilecek.
Törende daha sonra şiirler okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve eskrim gösterisi sunulacak. Tören, resmi geçitle sona erecek.
Girne’de ayrıca saat 13.30’da KTBK Komutanlığı Bandosu’nun konseri, 15.30’da Solo Türk Gösterisi, 16.00’da Mehteran Bölüğü gösterisi de gerçekleştirilecek.
GÜZELYURT
Güzelyurt’taki tören, saat 14.30’da çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başlayacak.
Saygı Marşı’yla Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Özel defterin imzalanmasıyla tören sona erecek.
Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi önündeki törende ise, teftiş ve kutlamaların ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiir de okunacak. Tören, folklor gösterisi ve resmi geçitle sona erecek.
İSKELE
İskele’deki tören, Ecevit Meydanı’nda saat 14.30’da başlayacak. Törende çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.
Kaymakam, komutan ve belediye başkanının birliklerle halkın bayramını kutlamalarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Öğrencilerin şiirler okuyacağı törende folklor gösterisi de yapılacak. Tören resmi geçitle sona erecek.
Törenden sonra İskele Belediyesi, belediye gazinosunda kokteyl verecek.
LEFKE
Lefke’de ise ilk tören saat 10.00’da Lefke Şehitliği’nde yapılacak, hemen ardından Atatürk Anıtı önündeki törene geçilecek.
Çelenklerin konulmasıyla başlayacak törende anıt özel defteri imzalanacak.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlamasının ardından konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, gösteri sunulacak. Tören, resmi geçitle sona erecek.
Daha sonra, Lefke Kaymakamlığı tarafından Lefke Spor Kulübü’nde tebrik kabulü olacak.
15 KASIM MERSİN’DE DE KUTLANACAK
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla KKTC Mersin Konsolosluğu da bir dizi etkinlik düzenledi.
Bu çerçevede, “2011 Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Yılı” etkinlikleri kapsamında, yarın Kıbrıslı Türk Piyano Sanatçısı Rüya Taner, Mersin Konsolosluğu himayelerinde, Mersin Devlet Opera ve Balesi evsahipliğinde resital verecek.
15 Kasım sabahı Mersin Cumhuriyet Alanı’nda, çelenk sunma töreni, ardından da KKTC Mersin Konsolosluğu’nda tebrik kabulü gerçekleştirilecek.
Aynı günün akşamı ise Sultaşa Otel’de 28. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu yer alacak.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
3. Kıbrıs Kitap Fuarı Yarın Açılıyor
 
Dışişleri Bakanı Özgürgün’den Omiru’ya Tepki
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dikmen Çöplüğünde Sona Doğru
KKTC’nin yıllardan beridir kanayan yarası haline gelen Dikmen Çöplüğü tarihe karışıyor.
Rusya’dan Güney Kıbrıs’a Büyük Destek
Rusya'nın Güney Kıbrıs'a vermeyi kararlaştırdığı 2,5 milyar Euro'luk kredi ...
Lefke Hurma Festivali’ne Coşkulu Açılış
Lefke Turizm Derneği’nin Lefke Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin ...
2.Cumhurbaşkanı Talat’tan Gündeme Dair Açıklamalar
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, görüşmelere henüz nokta konmadığını, ...
 
 
Cumhurbaşkanlığı Eski Özel Kalem Müdürü Genç Vefat Etti
Londra'da yaşamını sürdüren CumhurBaşkanlığı Eski Özel Kalem Müdürü, ...
Petrol-İş Sendikası'ndan Başnakanlık Önünde Eylem
Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Kıbrıs Türk Petrolleri ...
2012 Mali Yılı Bütçesi Meclis Komitesi’nde Görüşülecek
KKTC’nin 2012 bütçesi, önümüzdeki haftadan itibaren Cumhuriyet Meclisi ...
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan İrsen Küçük başkanlığında, haftalık rutin toplantısını ...
 
 
Petrol-İş Bugün Grevde
Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Kıbrıs Türk Petrolleri ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Hristofyas Çarşamba Günü Bir araya Gelecek
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ...
Atatürk Ölümünün 73. Yıldönümünde Anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün ...
Başbakan Küçük’ten Yasa Tasarıları Açıklaması
Başbakan İrsen Küçük, tartışmalı yasa tasarıları ile ilgili açıklama yaptı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya