Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Libya Tezkeresi TBMM Gizli Oturumunda Görüşülüyor
Libya Tezkeresi TBMM Gizli Oturumunda Görüşülüyor
 
Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetleyecek NATO deniz gücünde TSK unsurlarının da görev almasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'nda görüşülmeye başlandı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Londra'daki Libya Konferansı'na davet edildi
 
24 Mart 2011 Perşembe - 17:14

TBMM Genel Kurulunda, Libya'da istikrar ve güvenliğin yeniden sağlanmasına yönelik uluslararası çabalara çok boyutlu katkıda bulunmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yabancı ülkelere gönderilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerine başlandı.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yönetimindeki Genel Kurulda, gündemdışı konuşmalardan sonra, hükümet önergesinin kabul edilmesiyle kapalı oturuma geçildi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin kapalı oturum önergesinin okunmasından sonra, görüşmelerin açık oturumla yapılması yönünde görüş bildirdi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise İçtüzük hükümlerine göre hükümetin bu yöndeki talebi üzerinde görüşme yapılamayacağını ifade etti.
Kapalı oturum öncesinde Genel Kuruldaki görüşmeleri izleyen gazeteciler dışarı çıkarıldı. Genel Kurul salonu çevresindeki kulis ve koridorlar, basın kuruluşlarının salona bitişik olan büroları boşaltıldı.
Kapalı oturumdaki görüşmelerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genel Kurulu bilgilendirecek, gruplar adına konuşmalar yapılacak. Daha sonra da hükümete yetki veren tezkerenin oylaması yapılacak. 
Tezkerede, Libya'daki olayların 15 Şubat 2010'de başladığı belirtilerek, şu ifadelere yer veriliyor:  
''Olaylar neticesinde ortaya çıkan şiddet ortamının sona erdirilebilmesini teminen BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan 26 Şubat 2011 tarihli ve 1970 sayılı kararla 17 Mart 2011 tarihli 1973 sayılı kararda kayıtlı hüküm ve çağrıları dikkate alarak ve meskur kararlar çerçevesinde Libya'da istikrar ve güvenliğin yeniden tesisine yönelik uluslararası çabalara çok boyutlu katkıda bulunmak üzere; lüzum, sınır, kapsam, şekil, yöntem ve zamanı hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin hükümet tarafından yapılması için Anayasa'nın 92. maddesi uyarınca 1 yıl süreyle izin istenilmesi Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır.''

DAVUTOĞLU LONDRA KONFERANSINA DAVET EDİLDİ
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'un, Londra'da düzenlenecek Libya Konferansı'na Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu davet ettiği, Davutoğlu'nun da katılım konusunu olumlu değerlendirebilecekleri yanıtını verdiği kaydedildi.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, dün akşam Davutoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Londra'daki toplantıya Davutoğlu'nu da davet etti.
Davutoğlu'nun da konferansın NATO, Arap Birliği ve bölge ülkeler formatında gerçekleşmesi durumunda daveti olumlu değerlendireceklerini muhatabına ilettiği belirtildi.
İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, daha önce yaptığı açıklamada, 29 Mart Salı günü yapılacak konferansta Libya'daki durumun tartışılacağını ve "Libya halkının daha iyi bir gelecek konusundaki isteklerine nasıl destek verileceğinin" ele alınacağını belirtmişti.

OPERASYONDA İZMİR İDDİASI
Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun muhalefeti bilgilendirme toplantıları sürüyor. Davutoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i parti genel merkezinde ziyaret etti.
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Türker, Davutoğlu'nun Libya'daki gelişmelerin yanı sıra TBMM'de yapılacak görüşme, tezkere için alınacak karar ve tutum hakkında açıklık getirmeye çalıştığını aktardı. 
Türker, ''Sayın Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki; Libya ile ilişkilerde Türkiye baştan beri rol almak istemiş ama Fransa öne geçerek Türkiye'yi devre dışı bırakmak istemiş'' dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türker, ''Türk askerinin bölgede operasyona dahil olmayacağı konusunda Sayın Bakan size garanti verdi mi'' sorusu üzerine Bakan Davutoğlu'nun ''Böyle bir operasyon talebi olmadığını söylediğini'' aktardı. 
Türker, ''Bizim talebimizin yalnız kontrol ve insan haklarının korunması noktasında olacağını söyledi. Bu konuda da özellikle komuta yetkisinin NATO'ya devredilmiş olması ve NATO'nun da bunu karargah olarak İzmir'de yöneteceği için biraz daha güvenli olarak olaya bakıyor'' diye konuştu. 
Türker, operasyonun merkezinin İzmir olup olmadığının sorulması üzerine de ''NATO'nun komutanlığı için bakanın açıklamasına göre 2 yer söz konusu. İtalya ve Türkiye. Şu anda büyük bir olasılıkla Türkiye ve İzmir olacağı noktasında gelişme olduğunu söylediler. Yani NATO'nun harekatı İzmir'den yürütmesi söz konusu'' dedi.   
Davutoğlu da Ortadoğu'daki değişime ve yaşanan süreçlere, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği bağlamında bütün partilerin, bütün toplum kesimlerinin birlikte ortak vizyonla bakmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
Davutoğlu, ''DSP yetkilileriyle de bu vizyonu, karşı karşıya kaldığımız riskleri, ortaya çıkan tabloyu, imkanları bütün açık yürekliliğimizle paylaştık. Ayrıca son olarak Libya'da yaşanan gelişmeleri, Türkiye'nin takip ettiği dış politikayı ve bu çerçevede NATO içindeki gelişmeleri ve Meclisimize arz edeceğimiz bilgileri muhalefet partilerimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Faydalı bir görüşme oldu'' diye konuştu. 

DAVUTOĞLU, ZEYBEK VE KAMALAK'A BİLGİ VERDİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı parti genel merkezlerinde ziyaret etti.
Bakan Davutoğlu, görüşmelerde, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelere bakışını, hükümetin takip ettiği politikanın temel esasları ve Libya'daki gelişmelerin değerlendirildiği bildirdi. Davutoğlu ayrıca, TBMM'de yapılacak bilgilendirme ve akabinde gündeme gelecek tezkereyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

NATO AMBARGONUN AKIBETİNDEN EMİN
NATO'nun Libya'ya yönelik deniz kuşatmasından sorumlu komutanı Koramiral Rinaldo Veri, Libya'ya silah ve paralı asker girişini engellemek için yeterince gemilerinin olacağını, ancak halen güçleri takviye aşamasında olduklarını söyledi.
İtalya'nın Napoli kentindeki NATO üssünde açıklama yapan Veri, Akdeniz'in, Libya'ya silahların gitmesi için en kolay, en hızlı ve en doğru yol olduğunu vurgulayarak, bu nedenle kıyının tamamını izlemenin mümkün olmadığını kaydetti.
Veri, bölgede NATO gemileriyle deniz devriyesinin dün başladığını da belirtti.

KOŞANER STAVRIDIS İLE GÖRÜŞTÜ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis ile Genelkurmay Karargahı'nda saat 10.15'te görüştü.
Bu arada, Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetleyecek NATO deniz gücünde TSK unsurlarının da görev alması kapsamında yola çıkan ''Çanakkale'' isimli denizaltı, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

TÜRKİYE FRANSA'YA KARŞI
NATO şemsiyesi altında Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanması konusunda günlerdir devam eden müzakerelerden sonuç alamayan İttifak üyeleri, bugün yeni bir toplantı kararı almadan önce Fransa'yı ikna çabalarını yoğunlaştırdı.
Libya'ya saldırıları ilk başlatan Fransa, NATO'nun komuta-kontrol kapasitesinden ve çok uluslu misyonları yürütme yeteneğinden faydalanılırken siyasi kararları Paris-Londra öncülüğünde uluslararası koalisyonun almasını istiyor.
Birçok ülkenin şüpheyle yaklaştığı, çok sayıda sivilin öldürüldüğü ve Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant tarafından "haçlı seferi" olarak nitelendirilen böyle bir saldırıda, NATO'nun payanda olarak kullanılmasına karşı çıkan Türkiye, tüm yetkinin NATO'da olacağı, sınırları uluslararası hukuka uygun şekilde belirlenmiş ve amacı iyi tanımlanmış bir operasyona yeşil ışık yakıyor.
Libya'ya saldırılara katılmayan NATO üyeleriyle Fransa dışındaki koalisyon ülkelerinin önemli bir bölümü Libya operasyonunun artık NATO bünyesinde yürütülmesini istiyor.
Diplomatik kaynaklar, yalnız kalan Fransa'yı ikna çabalarının yoğunlaştığını ve NATO büyükelçilerinin bugün yeniden toplantıya çağrılabileceğini belirtiyor.
NATO kaynaklarına göre müzakerelerin en kritik unsuru, Libya'da uçuşa yasak bölge uygulamasının NATO sorumluluğuna verilmesi halinde muhtemel sivil kayıplarının nasıl önleneceği. Türkiye NATO'nun, Libyalıların önderliğinde bir çözüme yardımcı olarak şekilde sınırlı bir yetkiyle sorumluluk almasını için çaba gösteriyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tayland'da 7 Büyüklüğünde Deprem
 
Tatlıses Yemek Yemeye Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tanju’nun Başvurusu Yokmuş!
AK Parti'nin İzmir'deki oylarını adaylığıyla yüzde 10 artıracağı iddiasında ...
Şanlıurfa'da 92 Öğrenci Zehirlendi
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu ve İMKB İlköğretim ...
Cepten Ödeme Dönemi Başlıyor
Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, NCF sistemi ile ...
Ambarlı’da Radyasyon Kontrolü
Japonya'da yaşanan nükleer faciadan sonra radyasyon tehdidi nedeniyle ...
 
 
Erdoğan Tatlıses’i Milletvekili Yapacak
Bir suikast sonucu başından ağır şekilde yaralanan 15 gündür yoğun bakımda ...
Bütün Dünya Bu Türk’ü Konuşuyor
Amerikan MSNBC televizyonunun yıldızı giderek parlayan sunucusu Cenk Uygur, ...
Kamyon Üstünde Kamyon!
Rize'de cep telefonu ile çekilen görüntü "bu kadarına da pes" dedirtiyor
Libya Tezkeresi Mecliste
Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetleyecek NATO deniz gücünde TSK ...
 
 
Süper Loto Rekora Koşuyor
Süper Loto 6/54'de büyük ikramiye 12 milyon liraya gidiyor.
Şişli’de Bomba Patladı
İstanbul Şişli Kurtuluş'ta park halinde bulunan iki aracın arasına bırakılan ...
Gazetecinin Organları 6 Kişiye Hayat Verecek
Sakarya'nın Karasu ilçesinde iki gün önce geçirdiği trafik kazası sonrasında ...
Polis Aracına Silahlı Saldırı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde polis otosuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya