Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
Meteorolojinin Dediği Çıktı, Türkiye Kara Teslim
Meteorolojinin Dediği Çıktı, Türkiye Kara Teslim
 
Ankara'da gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sabah okula ve işe gidenlerin büyük sorun yaşadığı görüldü
 
8 Mart 2011 Salı - 10:09

Sabah saatlerinde artan trafikle birlikte, Keçiören, Dikmen, Çankaya, Oran, Batıkent, Yenimahalle ve Etimesgut ile kentin yüksek kesimlerinde sürücüler zor anlar yaşıyor.
Ana arterlerde ve yoğunluğun yaşandığı bazı caddelerde vatandaşlar ulaşımda güçlük çekiyor.
Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği Konya ve Eskişehir yolunda oluşan kuyruklar nedeniyle sürücüler uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başta kentin yüksek kesimleri olmak üzere ana arterlerde karla mücadele çalışmalarının 52 kar kürüme ve tuz atan araç (unimog), 19 önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 27 greyder, 35 kepçe, 21 loder, 19 dozer ve 1103 kişilik personelle aralıksız sürdüğünü belirtti.
Aralıklarla etkisini artıran kar yağışına karşı vatandaşları uyaran yetkililer, sürücülerden mevsim şartlarına uygun lastiklerle yola çıkmalarını istedi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışının aralıklarla 10 Mart Perşembe gününe kadar süreceğini bildirdi.

İDO'DAN SEFER İPTALİ
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 06.35'deki Bostancı-Kartal/Yalova deniz otobüs ile 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi iptal edilirken, 07.30'daki Yalova-Yenikapı, Bandırma/Yenikapı-Bostancı, 07.45'deki Yalova/Kartal ve 08.00'deki Armutlu-Armutluk/Yenikapı-Bostancı deniz otobüs seferleri de poyraz nedeniyle yapılmayacak.
Bu arada, İDO'nun iç hat seferlerinde iptal olmadığı öğrenildi.

ARABA VAPURU SEFERLERİNE BAŞLANAMADI

Çanakkale'deki kuvvetli rüzgar, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
Fırtına nedeniyle dün değişik saatlerde durdurulan Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferlerine, rüzgarın etkisini sürdürmesi nedeniyle bu sabah da başlanamadı. 
Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat seferleriyle sürdürülüyor.

KEMİKLİ RAMPALARI MEVKİSİ ULAŞIMA KAPALI
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Kemikli rampaları mevkisi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Karabük Bölge Trafik Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, D-100 Karayolu Eskipazar Kemikli rampaları mevkisi, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, yaklaşık 5 kilometrelik alanda yol açma, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Trafik ekipleri de sürücüleri, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

HAVA SICAKLIĞI 8-10 DERECE AZALACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, soğuk hava ve kar yağışının Bugünden itibaren ülke genelinde etkisini artıracağını belirterek, sıcaklıkların iç bölgeler başta olmak üzere 8-10 derece azalacağını bildirdi.
Çağlar, yağışlı havanın cuma gününe kadar artarak etkisini sürdüreceğini belirtti.
Bugün ülke genelinde yağış beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Ege'de Afyon, Uşak, Kütahya, İç Anadolu'da Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir ve Konya'nın kuzey ilçeleri, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olmasının beklendiğini dile getirdi.
Çağlar, Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak öngördüklerini belirterek, ''Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor'' dedi.
KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 1 METRE 85 SANTİM

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 85 santimetreye, doğal güzellikleri ile ünlü Abant'ta 20, Gölcük'te 10 ve Yedigöler'de 25 santimetreye ulaştı.
Bolu'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 85 santimetreyi, Abant'ta 20, Gölcük'te 10 ve Yedigöller'de 25 santimetreyi buldu. 
Kartalkaya'da bulunan oteller yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet ederken, tatilciler yağan kar altında kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

"POYRAZ FIRTINASI 80-100 KİLOMETREYE KADAR ETKİLİ OLACAK"
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un mevcut hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi konusunda bütün tedbirin alındığını belirterek, ''Bütün kurumlarımızla bu etkili hava şartlarını takip edeceğiz. Özellikle bu gece ilerleyen saatlerden itibaren poyraz fırtınası 80-100 kilometreye kadar etkili olacak. İstanbul'umuz bugün soğuk bir hava dalgası tesiri altında kalacak'' dedi.
Mutlu, ''İstanbul'umuz artık bu soğuk hava şartlarıyla ilgili nasıl tedbir alması gerektiğini biliyor. Biz kamu kuruluşları olarak, bununla ilgili her türlü düzenlemeyi yapacağız ama arzu ettiğimiz şey şu: Özellikle vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça, mümkün mertebe özel araçlarını kullanmamaları, trafiğe yoğun bir şekilde özel araçlarıyla çıkmamaları, toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları. Bu arada araçlarında zincir, takoz, çekme halatı gibi malzemeleri mutlak surette bulundurmaları lazım'' şeklinde konuştu.
Kar yağışının şu an Çatalca'da başladığını, kent genelinde ise gece saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:
''Ümit ediyoruz çok etkili olmaz. Ama bizim en kötüsüne göre hazırlık yapmamız lazım. Amatör balıkçılarımızın, küçük balıkçılarımızın bu hava şartları nedeniyle gerekli tedbirlerini almaları ve uygun yerlerde beklemeleri lazım. Bu tür tedbirleri paylaşmak istiyoruz. Biz de AKOM'la birlikte koordineli bir şekilde takip edeceğiz.
Şu aşamada okullarımızın tatil edilmesi, özürlü vatandaşlarımızla ilgili ilave tedbir almayı düşünmüyoruz. Bugünden itibaren ne derece etkili olacaksa, buna göre belki ilave tedbir düşünürsek kamuoyuyla da süratle paylaşacağız.''

ANTALYA'DA GÜNEŞLİ HAVA
Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezinden edinilen bilgiye göre, deniz suyu sıcaklığı 16 derece ölçüldü. Bazı vatandaşlar denize girerken, bazıları da güneşli havayı sahilde gezinti yapıp, kitap okuyarak değerlendirdi.
Meteoroloji yetkilileri, güneşli havanın akşam saatlerinde etkisini yitireceğini, bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış beklendiğini belirttiler. Sağanak yağışla rüzgarın zaman zaman güney yönlerinden kuvvetlice eseceği ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği kaydedildi. 11 Mart Cuma günü ise güneşin tekrar yüzünü göstermesi bekleniyor.

ANTALYA İÇİN METEOROLOJİK UYARI
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya genelinde, 9 Mart Çarşamba günü doğu ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar sahil kesimlerinde sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacak.
Yağışla birlikte rüzgar, saatte 50-70 kilometre hızla eserken, hava sıcaklığı da 8-10 derece düşecek. Soğuk hava nedeniyle bugünden itibaren dört gün geceleri buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Yağışlı ve soğuk hava, 11 Mart Cuma günü etkisini kaybedecek.
bugün ve yarın denizde yıldız ve karayelden beklenen fırtınanın, 5 ile 7, açıklarında 8 kuvvetinde olması, dalga yüksekliğinin ise açıklarda 4 metreye kadar yükselebileceği bildirildi.

BOLU DAĞI'NDA KAR

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi ve TEM Otoyolunun Bolu Dağı Tüneli çevresinde kar yağışı devam ediyor.
Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığı Bolu Dağı'nda 7, Bolu Dağı Tüneli kesiminde ise 10 santimetreye ulaştı.
Karayolları ekipleri, güzergahta tuzlama çalışmasını aralıksız olarak sürdürürken, trafik ekipleri, güzergahta sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

SİİRT'TE UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Anadolujet'in Ankara-Siirt uçak seferinin elverişsiz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.
Yolcuların Batman ve Diyarbakır havaalanlarına yönlendirildiği belirtildi.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Sivas-Malatya karayolu ulaşıma açıldı.
Kangal-Hekimhan arasındaki Abdalboğan mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunda, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu, yeniden trafik akışı sağlandı.
Kangal ve Hekimhan'da bekletilen yolcu otobüsleri, tırlar ve diğer araçların trafiğe çıkmalarına izin verildi. Kangal'da bekletilen yaklaşık 300 otobüs yolcusu da karayolunun ulaşıma açılmasıyla birlikte yolculuklarına kaldıkları yerden devam etti.
Kangal-Hekimhan güzergahının kapalı olduğu anlarda Malatya yönüne giden araçların Kangal-Gürün-Darende güzergahına yönlendirildiği kaydedildi.
Bu arada, Sivas kent merkezinde de yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü.

22 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kangal ilçesine bağlı 10, Koyulhisar ilçesine bağlı 12 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Kangal ve Koyulhisar ilçelerinde yüksek kesimlerde ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 30 köye elektrik verilemediği, 97 yerleşim biriminin haberleşme sisteminde arıza meydana geldiği kaydedildi.
Öte yandan Tokat'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor. Tokat-Sivas karayolunun Kızıliniş ve Çamlıbel mevkilerinde sürücüler güçlük çekiyor.
Kar yağışıyla birlikte Tokat'ın Yeliyurt ilçesi de beyaza büründü.

DOĞU'DA 275 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, bölgede kar yağışı nedeniyle 275 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Tunceli'de 148, Erzurum'da 66, Muş'ta 28, Ardahan'da 24, Bingöl'de 5 ve Kars'ta 4 köy olmak üzere toplam 275 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirtirken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgede özellikle güney kesimlerde önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışının beklendiğini ifade ettiler.

MUŞ'TA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Muş-Kulp karayolunun 40. kilometresindeki Kozma Dağı mevkisi, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Söz konusu yerde 10 aracın mahsur kaldığı ihbarını alan Karayolları 113. Muş Şube Şefliği ekipleri, bahse konu yerde mahsur kalan 10 aracı, 4 saatlik yol açma çalışmasının ardından kurtardı.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Samsun ve Ordu'da, kar yağışının etkili olduğu bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Porsuk Çayı 4 Can Aldı
 
Benzine Bir Zam Daha!
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muğla Bodrum, Marmaris, Datça’da Sel Uyarısı
Devlet Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada ...
İstanbul’da Kar Yağışı Başladı
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Düzce'deki ...
İstanbul’da Kar, Antalya’da Yağmur
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, cumartesi ...
Ege ve Akdeniz’e Yağmur Uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ...
 
 
Ege ve Akdeniz’e Sel Uyarısı
Meteorolojiden yapılan uyarıya göre batı ve güney kesimler Akdeniz'den ...
2011’e Nasıl Gireceğiz ? İşte Meteorolojik Uyarılar !..
Yeni yıla saatler kaldı. Meteoroloji, kıyılarda ve iç kesimlerde karla ...
İstanbul'a kar uyarısı
Meteoroloji'den Trakya'da 3 gün, İstanbul'da da Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan ...
Akdeniz’de Hortum Furyası
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent ve Taşucu beldelerinde denizde ...
 
 
Kar Yağışı Yüzünden Bazı Kentlerde Okullar Tatil
Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir, Bursa, ...
Turistler Kar Engeline Takıldı
Denizli’de iki gündür etkisini gösteren şiddetli tipi yüzünden Antalya’dan ...
Meteoroloji’den Uyarı
Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat ...
Afet Koordinasyon Merkezi Buzlanmaya Karşı Uyardı
İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya