Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Neşet Ertaş'ı Binlerce seveni uğurladı
Neşet Ertaş ı Binlerce seveni uğurladı
 
“Bozkırın Tezenesi” lakaplı ünlü ozan Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlanıyor. Binlerce hemşerisinin yanında sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim de düzenlenen cenaze törenine katılıdı. Başbakan’ın da omuz verdiği Ertaş’ın tabutu, “Yalan Dünya” türküsü eşliğinde mezarlığa doğru yola çıkartıldı.
 
26 Eylül 2012 Çarşamba - 17:28

Tedavi gördüğü hastanede dün sabah vefat eden sanatçı Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor.

İzmir Karşıyaka'daki hastaneden sabah saat 04.30'da alınan cenazeyi, az sayıda seveni uğurladı. Sevenleri, cenaze aracının ayrılışı sırasında kısa bir süre büyük usta için alkış tuttu. Ertaş'ın ailesi ve yakınları da, hastaneye ait bir minibüsle cenaze aracını takip etti.

Akrabası Metin Taplak'ın bindiği cenaze aracı havalimanı öncesinde, Ertaş'ın Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokağın yakınından geçirildi.

Ertaş'ın cenazesi Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 07.00'de Ankara'ya uğurlandı.

Ankara'da cenazeyi karşılayanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da vardı. Gazetecilere açıklama yapan Bakan Günay, ''binbir renkli kültür gök kubbemizin en yüce direklerinden birisi'' olarak nitelendirdiği Ertaş'ın, dün fani dünyadan ayrıldığını belirtti.

Bakan Günay, şunları kaydetti: ''Bütün kalbimle şuna inanıyorum, sesiyle, sazıyla, sözüyle, şiiriyle, duygularıyla, muhayyilesiyle ülkelerin, toplumların kültür yaşamına büyük eserler katmış insanlar sadece bu yalan dünyadan ayrılırlar, ölmezler. Onu bugün gerçek anlamıyla ebediyete uğurladığımızı düşünüyorum, sonsuz rahmet diliyorum. Bugün akşama kadar ona olan görevimizi millet adına, minnet borcumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Ailesine, bütün sevenlerine dayanma gücü, sabır diliyorum.''

'O BİZDEN ÇIKTI ARTIK'
Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ise ''Bütün sevenleri sağ olsun, var olsun. O bizden çıktı artık'' diye konuştu. Ertaş, gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür etti.

Daha sonra Ertaş'ın cenazesini taşıyan araç defnedileceği Kırşehir'e doğru yola çıktı.

Ertaş'ın cenazesinin bulunduğu konvoy, Kırşehir girişinde karşılandı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Neşet Ertaş'ın cenazesinin hastaneye getirilişi sırasında konvoya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ve yakınlarının da bulunduğu çok sayıda araç eşlik etti.

Bu arada, Neşet Ertaş'ın cenazesinin Kırşehir'e getirildiği esnada belediye hoparlörlerinden türküler çalmaya devam etti.

BABASININ YANINDA
Ertaş'ın cenazesi, Ahi Evran Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilecek.

MEZAR YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Babasının mezarına yakın olması için Ertaş'ın mezar yeri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı ile değiştirildi.

Bakan Günay, Kırşehir'e gelişinde Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ile birlikte sanatçının Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Günay, kazılan mezar yerinin, Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın mezarına uzak olması nedeniyle, vasiyetine uygun olarak, ayak ucuna yeniden kazılmasını istedi.

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, eski mezar yerini kapatarak, Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda yeni mezar yeri açtı.

Binlerce insan bir araya geldi
Siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı törene binlerce insan katıldı. Cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da yer aldı.

Neşet Ertaş’ı uğurlayan sanatçılar arasında Edip Akbayram, Sabahat Akkiraz, Ahmet Koç, Suavi, Orhan Gencebay, Sümer Ezgü, Arif Sağ, Bedia Akartürk, Kubat ve Bedia Akartürk de yer aldı.

O dünyaya 'Garip' olarak bakıyordu'
Başbakan Erdoğan cenaze töreninde şunları söyledi: ''Çok değerli dostumuz, abimiz, kardeşimiz, ozanımız Neşet Ertaş artık musalla taşında. Artık sözü yok. Söyleyeceğini söyledi; 'Çaldım, söyledim, örnek olacak şeyler söyledim, bir çizgi ortaya koydum, ben de emanet olan nefsimi sahibime teslim ettim ve ona dönüyorum' diyor.

Bu birlik ve beraberlik dünyasında üstat mahlas olarak hep garip ifadesini kullanmıştır. Çünkü o bu yalan dünyaya gaip olarak bakıyordu. Hepimiz aslında garibiz. Milyonlar, makamlar hiçbiri önemli değil. Gideceğimiz yer malum. Biz topraktan geldik toprağa gidiyoruz.

Çeşitli toplantılar vesileyile üstatla bir arada olduk. Onun duyguları, Anadolu'nun bir sesi oluşu, bize de farklılıklar sunuyordu. Ve ben artık bu sazın susmasından öte devamını da yetiştirdikklerinden bekliyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Ailesinin, milletimizin başı sağolsun. Burada toplanan cemaatle de ortaya bir gerçek çıkıyor. Seveni çok, yeri de çok faziletli olacak.''

Orhan Gencebay:
Orhan Gencebay ise ''Çok üzgünüz. Neşetimizi kaybettik. Yol arkadaşımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Halkımızın başı sağolsun'' dedi.

Sabahat Akkiraz:
''O abdalların içinden çıktı onlar ezilmiş horlanmış bir topluluktur. O bir dünya müzisyeni oldu çok güzel çaldı çok güzel söyledi. Dünyada belki bir başkası yoktur o özellikleri taşıyan. Bir daha bir Neşet Ertaş gelmez. O halkın dili oldu halkın aynası oldu. Halka halkı anlattı. O gönülden gönüle gizli yollar dedi.

Zaman zaman duyardım arkadaşlarımdan benim için ''benden türkü okumadı bütün ozanlardan okudu'' dermiş. Ama onun türkülerini onun gibi okumak mümkün değil. Ozanlar çok önemli ama o değerde bir Neşet gelmeyecek. O hem aykırıydı hem muhalifti. Gönüllerimize taht kurmuş bir dönemi onunla yaşadık. Aşık olundu, sitem edildi kendi kendine küskünlüğe varana kadar anlattı. Onun değeri halkına karşı muhalifliğiydi.''

Bedia Akartürk:
Cenaze törenine katılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk, merhum Neşet Ertaş ile 20-25 gün önce İstanbul'daki bir hastanede görüştüğünü söyledi.

Neşet Ertaş ile İzmir'de askerlik yaptığı yıllarda tanıştıklarını ifade eden Akartürk, ''Büyük bir çınarı kaybettik. Onun türküleri ile çok ekmek yedik. Nur içinde yatsın. Askerliğinden beri benim arkadaşım. O İzmir'de orduevinde askerdi. Orada tanıştık. O zamandan beri dostluğumuz devam ediyor'' diye konuştu.

Akartürk, İstanbul'daki hastane ziyaretinde Ertaş'la sohbet etme imkanı bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''İyi ki gitmişim. Bir daha görmek nasip olmadı. Çok duyguluydu o gün. Sanki kalbine doğmuş, 'yolun sonu görünüyor Bediacım' dedi bana. Ben üzülmesin diye şakaya vurdum. 'Beraber konser vereceğiz hadi toparlan, bir sürü senin aşığın var bekliyor' diye biraz şaka yaptım üzüntüsünü, kederini alalım diye. Ona her şey malum olmuştu. Büyük kayıp. Büyük bir çınar gitti. Bütün halkımızın başı sağ olsun. Halkın sanatçısı, halkın göz bebeğiydi.''

Arif Sağ:
Sanatçı Arif Sağ, çok sevdiği sanatçı bir arkadaşını kaybettiğini ifade ederek, ''Neşet bence ölmedi. Ölümsüzlüğe erdi diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Bütün halka ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum'' dedi.

Kubat:
Sanatçı Kubat, Neşet Ertaş'ın değer verdiği ve ilham aldığı ozanlardan birisi olduğunu belirterek, ''Aşık Mahsuni Şerifimiz vardı. Onu yitirdik. Şimdide Neşet Ertaş için son görevimizi yapmaya geldik. Tüm dünyanın başı sağ olsun. Çünkü sazı ile sözü ile bestesi ile dünyaya mal olmuş bir ozandı. Her türküde 'garip garip' diye söz ederdi. Şimdi hakikaten bizi garip bıraktı. Son görevimizi yapmaya geldik'' şeklinde konuştu.

Kubat, Neşet Ertaş'ın her zaman garibin yanında olduğunu, garibin yanında olanın da neşeli olmasının beklenemeyeceğini kaydetti.

Edip Akbayram:
Sanatçı Edip Akbayram ise Neşet Ertaş'ın uzun yılardır Türkiye'nin dostu olduğunu, türküleri sevdiren, bozlakları aşılayan büyük bir sanatçı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

''Ülkemizin başı sağ olsun. Böyle bir değeri kaybettiğimiz için. Bizde yeri doldurulamaz o büyük insana son görevimizi yapmak için sanatçı dostları olarak buradayız. Kendisini sevgiyle ebedi istirahatgahına yollayacağız. Çok parçasını yaptım. En çok sevdiğim parçası 'Gönül Dağı' parçasını da yapmıştım. Ama şimdi 'Gönül Dağı'na yağmur ve boran düştü. Hepimiz üzüntülüyüz. Yeri doldurulamayacak büyük bir ozandı. Pir Sultanlardan Karacaoğlanlara, Dadaloğlundan Aşık Veysellere daha sonra yeri doldurulamayacak olan Aşık Mahsunu Şerif'i ve en son kalıntısı olan Neşet Usta'yı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.''

Sümer Ezgü:
Sanatçı Sümer Ezgü Neşet Ertaş'ın Horasan göçeri bir boyun torunlarının torunları olduğunu ve çok değerli bir müzik insanı olduğunu ifade ederek, tüm müzik severlerin Neşet Ertaş'ın türkülerini dinlediğini belirtti.

Ezgü, ''O bu toprakların avazıydı. Çok değerli eserler bıraktı. Keşke ölümüne gösterilen bu ilgi yaşamında da gösterilseydi. Ama haklın gönlünde en tepelerde olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
DP Genel Başkanı Denktaş, Ağıllar'da Vatandaşların Sıkıntılarını Dinledi
 
Türkiye'nin Oscar adayı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Büyük ustanın vasiyeti yerine getiriliyor
Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın ...
Bıçaklanan öğretmen hayatını kaybetti
İzmir’de bir ilköğretim okulunda görev yapan Rabia Sevilay Durakan isimli ...
Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme erişim engellendi.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mahkemenin, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme ...
Ertaş son yolculuğuna uğurlanıyor
İzmir'de tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden sanatçı Neşet Ertaş'ın ...
 
 
Süper Cobra'lar nihayet geldi
Türkiye’nin ABD'den 10 yıldır beklediği Super Cobra taarruz helikopterleri sonunda teslim edildi.
Bolu'da facia: 9 ölü 32 yaralı
TEM Otoyolu'nda yolcu otobüsü, tır ve minibüsün çarpıştığı kazada 9 kişinin ...
Tunceli'de patlama 6'sı Asker 7 şehit
Tunceli merkezde zırhlı aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. ...
Olay filme erişim engeli
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Müslümanların Masumiyeti ...
 
 
ASELSAN kapılarını halka açtı
Dünyanın sayılı savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN, TSK Güçlendirme ...
Ertaş'ın Kalbi kırık gitti...
Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatının ardından, sanatçı dostları ve ...
TSK'dan ''Balyoz'' yorumu
Genelkurmay, ''Balyoz Planı'' davası kararına ilişkin, ''Silah arkadaşlarımızın ...
Neşet Ertaş vefat etti
İzmir'de bir haftadır hastanede tedavi gören Türk Halk Müziği’nin efsane ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya