24 Mayıs 2012 Perşembe      Günün haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle
 
 
 
 

 
 
 
 
Oğlunun Yaşam Mücadelesi İçin Öğretmenliği Bıraktı
Oğlunun Yaşam Mücadelesi İçin Öğretmenliği Bıraktı
 
Antalya'da Türkçe öğretmeni 33 yaşındaki Fatih Tuncay, beyin felci (serebral palsi) hastası 11 yaşındaki oğlu Kubilay'ın yaşama tutunmasını sağlamak için 10 yıllık mesleği öğretmenlikten vazgeçti.
 
3 Şubat 2012 - 12:35

Antalya'da Türkçe öğretmeni 33 yaşındaki Fatih Tuncay, beyin felci (serebral palsi) hastası 11 yaşındaki oğlu Kubilay'ın yaşama tutunmasını sağlamak için 10 yıllık mesleği öğretmenlikten vazgeçti. Beyin felcinin etkilerini azaltmak için çocuk nöroloğu denetiminde fizik tedavinin şart olduğunu, böyle bir merkezin ise dünyada sadece Slovakya'da bulunduğunu belirten Tuncay, oğlu Kubilay'ın tedavisini yaptırabilmek için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Öğretmen Fatih Tuncay'ın mücadelesi, Kubilay'ın 2 yaşında rutin bir kontrol sonrası beyin felci hastası olduğunu öğrenmesiyle başladı. O günden beri İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'daki çeşitli hastanelerde bu hastalığın tedavi yollarını arayan Fatih Tuncay, bir süre özel okullarda daha sonra ise dersanelerde ücretli olarak sürdürdüğü Türkçe öğretmenliğini, Kubilay'ın haftanın iki günü fizik tedaviye girme zorunluluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldı.

DEVLET DESTEĞİ YOK

Fatih Tuncay, gelişmiş ülkelerde her bin çocuktan ikisinde, Türkiye'de ise her bin çocuktan dördünde görülen beyin felci ile ilgili tedavilerde Türkiye'de yeterli devlet desteğinin olmadığından yakınarak, "Beyinde oluşan hasar nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olduğu için tamamen geçmesinin imkansız olduğunu, sadece fizik tedavi ile bir takım iyileştirmelerin yapılabileceğini öğrendik. Bu süreçte eşimle ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi Kubilay'a ben bakıyorum. Onu tedavi ettirmek için mücadeleden vazgeçmedim" dedi.

TEDAVİ MERKEZİ SLOVAKYA'DA

Beyin felcinin etkilerini azaltmak için çocuk nöroloğu denetiminde fizik tedavinin şart olduğunu, böyle bir merkezin ise dünyada sadece Slovakya'da bulunduğunu söyleyen Tuncay, "Türkiye'de bu hastalığın tedavisini yaptırmak çok zor. Çünkü, her tedavi için ayrı ayrı merkezlere gitmek gerekiyor. Slovakya'daki merkezde ise tam teşekküllü tedavi üniteleri mevcut. Oradaki tedavilerin maliyeti ise ciddi rakamlara ulaşıyor. Bunu yaptırabilmek için maddi gücümüz yok" diye konuştu.

HER ŞEY KUBİLAY İÇİN

2 yıl önce eşinden ayrılan ve kirada oturan Fatih Tuncay, oğlunun Slovakya'da tedavisini yapılabilmesi için yeterli imkanı bulunmadığını, hayırseverlerde yardım beklediğini söyledi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da "Herşey Kubilay İçin" başlıklı bir grup kuran Tuncay, kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye başladı.

ALAY EDİYORLAR

Antalya'daki Dr. Cahit Ünver İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Kubilay Tuncay ise kol ve bacaklarını kullanmakta güçlük çektiği için okul arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini, bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti. Küçük Kubilay, tedavisinin yapılması için hayırseverlerin yardım elini uzatmasını istedi.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Atm'lerde Kredi Kartı Bilgilerini Kopyalayan 6 Kişi Gözaltına Alındı

İki Mahallenin Ulaşımı Tahta Köprüden Sağlanıyor

Antalya'da sözleşmeyle satılan kız Sivas'ta çıktı
»  AK Parti'li Mevlüt Çavuşoğlu'nun Acı Günü
»  Doğum Günü Partisinden Dönen Avukat Kazada Öldü, Nisanlısı Yaralı
»  Kırcami’de İmar Engeli Kalktı
»  Antalyalılar Güneşin Tadını Çıkardı
»  Başkan Tütüncü Esnafla Bir Araya Geldi
»  Muratpaşa Belediyesi'nden Engellilere Destek
»  Alanya’da Heyelan
»  Güllük’te Güzelleştirme Çalışmaları Başladı
»  Antalya'da Nakil Mahalleleri Oluştu
»  Gazipaşa Sağlık Grup Başkanlığından Uyarı
»  Onur Havayolları Uçağında Gerginlik
»  Kepez’de İkramiye Sevinci
»  Kırcami Derneği’nden Başkan Evcilmen’e Ziyaret
»  Prof.Dr. Özkan: Uğur Top Sakal İstiyor
»  MP Antalyaspor, Galatasaray Maçı Hazırlıklarına Başladı
»  Antalya’da 24 Ton Sahte Gübre Ele Geçirildi
»  Antalya'da Puanlar Paylaşıldı
»  MP Antalyaspor Kalecisi Sammy Ndjock Ameliyat Oldu
»  Yeni yüzün ilk kez televizyonda gördü
»  Başkan Akaydın, Kırcamililerle Buluştu
»  Korkuteli'nde Kan Bağışı Kampanyası
 
     
  Bize İnanan Güvenen Mahcup Olmaz  
   
  Kırcamisi Antalya’nın Hayallerinden Ötesi Olabilir
     
  Vah Gülben Vah  




Son Zamlardan Sonra Sigarayı Bırakmayı Düşünüyor musunuz?
Evet
Hayır
 Sonuçları göster   
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
 
Şarkıcı Demet Akalın
     
  İzmirli Emlakçının Türkücü Sevgilisi  
 
Şanatçı Gülben Ergen
 
Oyuncu Tolga Karel
  Dünyanın yeni kaplanı Türkiye
2   Askerlik sil baştan
3   Muhteşem vefa!
4   Altında kritik seviye 1490 dolar
5   KKTC Turizmi için Byturco'dan tarihi çağrı
6   Memur eylemine polis müdahalesi
7   TRT'den son dakika açıklaması
8   Dikkat! Bugün grev var
9   Babacan: S&P'yle sözleşmeyi ...
10    Facebook Ölüm fermanını imzaladı
  KKTC Tarihi Bir Fırsatı Yakalar Mı?
2   Askerlik sil baştan
3   Dikkat! Bugün grev var
4   KKTC Turizmi için Byturco'dan tarihi çağrı
5   Antalya Caddelerinde Hız ...
6   İki Dirhem Bir Çekirdek Güzelyurt'ta
7   TKÖD'den Bebek Koltuklarıyla İlgili Broşür
8   Altında kritik seviye 1490 dolar
9   Muhteşem vefa!
10   Babacan: S&P'yle sözleşmeyi ...
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |    ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
RSS  Add to Google   Byturco.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı By Turco sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama