Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/23 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Orman'dan Önemli Açıklamalar
Orman dan Önemli Açıklamalar
 
Beşiktaş Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman önemli açıklamalarda bulundu.
 
24 Şubat 2013 Pazar - 15:04

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılan toplantıda Denetleme Kurulu raporlarının okunmasının ardından söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, göreve geldiklerinden bu yana 11. aylarını doldurduklarını hatırlatarak, “Ben ve arkadaşlarım neler yaptık neler yapacağız bunları anlatacağız. Hesap sorma ve hesap verme yerinin burası olduğunun bilinci içindeyiz. Yalan, kayırma, yönlendirme olmadan devam ediyoruz. Hiçbir oyunun içine girmedik girmeyiz. Tüm gelirlerimiz imza altına alınmış ve kullanılmış bir haldeydi. Hal böyle iken önce birlik ve beraberliği sağlamalıyız diye düşündük. Bunu başardığımızı düşünüyorum. İnsanlarda güven oluşturmaya çalıştık” dedi.
 
“FUTBOL TAKIMINA 60 MİLYON TL ÜZERİNDEKİ BORCUN 45 MİLYON TL’SİNİ ÖDEDİK”
Futbol takımına 60 milyon TL üzerinde borcun olduğunu anlatan Orman, “Bunun 45 milyon TL’sini ödedik. Kalan 15 milyon TL borç yapılandırıldı ve ödemeleri devam ediyor. Futbolculara prim ya da maaş borcu yoktur. Buna basketbol ve voleybol takımı oyuncularımız da dahildir. 21.4 milyon TL bonservis ücreti ödedik. Öncelikle imzası atılmış edimleri yerine getirmeliyiz. O yüzden pahalı transferlerden kaçınıyoruz. İtibarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Yeniden yapılanma yapıyoruz. Radikal kararlar alacağız. Pilot takım sahibi olacağız. Amatör şubelere 3.8 milyon TL ödedik. Bu sezondan sonra geçmişle ilgili hiçbir borcumuz bulunmayacaktır. 142 adet olan hukuki uyuşmazlık dosyalarının 61’i kapatıldı. 50 adet icra dosyasına 8 milyon TL üzerinde ödeme yaptık. Eskiden Beşiktaş’ta böyle şeyler konuşulmazdı. Yerine getiremeyeceğimiz şeylere imza atmayacağız” diye konuştu.
 
“SERMAYE ARTIRIMI KARARI ALDIK”
Sermaye artırımı kararı aldıklarını söyleyen Orman, “Bunun için nakit olarak ortaya para koyacağız. Mart sonu itibariyle gerçekleşmiş olacaktır. Elde edilecek gelir borçlara değil yeni yatırımlara harcanacaktır. Fulya Projesi’nde yüzde 67’ye 33’lük paylaşım gerçeği yansıtmıyor. Yüzde 50-50 anlaşma yapılmıştır. 20 milyon USD kayıp yaşanmıştır 4 sene boyunca. Bundan sonraki getirisi yıllık 12.5 milyon USD olacaktır” şeklinde konuştu.
 
“BEŞİKTAŞ BASKETBOL YATIRIMLARI A.Ş.KURULMALIDIR VE ÖZERK OLMALIDIR”
Basketbolun izlenebilir ve gelir elde edilebilir bir hal aldığını vurgulayan Fikret Orman, “Gerekli ilgiyi gösteremiyoruz. Buna dur deme vakti geldi. Beşiktaş Basketbol Yatırımları A.Ş.kurulmalıdır ve özerk olmalıdır. Kulüp olarak onlara tesis yardımı yapacağız. Kartal Yuvası mağazalarımızın 27 adet şubesi, 3 adet tırı ve 2 E-ticaret sitesi var. 13 mağaza daha açacağız. Ürün çeşidi artacak. Tedarikçilere olan borçlar ödeniyor. İletişim alanında iyi gidiyoruz. Dergide 30 bin abone sayısına yaklaşıyoruz. TV konusunda yapmamız gereken şeyler var. Kalite düzeldi, içerikte değişiklikler yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
KULÜBÜN 110. YILI HALKLA BİRLİKTE KUTLANACAK
Kulübün 110. yılı için bir program hazırladıklarını söyleyen Orman, “Beşiktaş’ın halkın takımı olduğuyla övünüyoruz. Kulübümüzün 110. yılı içindeyiz. Halkın takımıyız o nedenle kutlamaları Beşiktaş Çarşı’da yapacağız taraftarlarımızla beraber. Kart 1903 projesini hayata geçireceğiz. Taraftarlarımıza ulaşmak istiyoruz. Beşiktaş için harcama yapan taraftarlarımızı ödüllendireceğiz. Ayrıca kartın ulaşım akaryakıt alışveriş gibi alanlarda da kullanılmasını planlıyoruz. 5 branştan oluşan Beşiktaş Akademisi’ni kuracağız. Sporcularımızı yetiştireceğiz. Bir üniversiteyle anlaşma aşamasındayız. Düzce’de Beşiktaş Spor Köyü yapacağız. Sporcularımız kampa yapacak. İmzası henüz atılmadı ama hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.
 
İNÖNÜ STADI AÇIKLAMASI
6 senedir yeni stadın konuşulduğunu anlatan Fikret Orman şu şekilde konuştu:
“Yıkıldı, yapılıyor, ne oldu ne bitti, bütün geldiğimiz süreci anlatmaya çalışacağım. Serdar Bilgili'den bu yana Beşiktaş için çakılmış bir çivi yoktur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığımı sunuyorum. O olmazsa proje bu konuma gelmezdi. Bizi çok destekledi. Spor Bakanı, yeni ve eski kültür bakanı, Kadir Topbaş çok yardımda bulundu. Stadın yapısal birçok problemi var. Bugünün ihtiyaçlarının hiçbirini karşılayamaz durumda. Bu statta kimseye hizmet veremiyoruz. 2002 senesinde ilk defa stat ile ilgili Serdar Bilgili'nin Başkanlığında ben dile getirdim. O zaman bir stat ve Beşiktaş'ı bekleyen bir tehlikeyi anlatmıştık. O günkü raporlarda stadın kendi ömrünü tamamladığı ve stadın bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini dile getirdik. Stat nedeniyle rakiplerimiz ile bu yüzden gelir açısında aramızın açılacağını söylemiştik. Beşiktaş, halkın takımı ve halkın hoşuna gitmeyecek bir proje olmasın istedik. Tarihi dokuyu hissettirecek bir projeye başladık. Birçok stadı mimarımız ile inceledik ve icraata başladık. Sayın Başbakanımız ile görüştük ve destek verdi. Onun desteği ile de yol almaya başladık. Şu an itibariyle stadın bir planı ve imarı vardır."
Nisan ayının ortalarına ve sonlarına stadın doğru çevresini koruma altına almaları gerektiğini vurgulayan Orman şöyle devam etti:
“Stadımız 8 metre daha aşağı ineceğiz. Su seviyesinin altında inşaat yapacağız. Beşiktaş AŞ bu stadı yapacak. Ucuz yapacağız ve taşın altına eline alacağız. 150 Milyon Dolar'lara çıkmayacak. Beşiktaş'ı yönetenler risk almak zorundadır ve arkadaşlarımız da buna destek verdi. Ligin bitimiyle birlikte ilk olarak yeni açık tribünün yıkımına başlayacağız. Konserler yapacağız ve bize yakışır bir şekilde veda edeceğiz. Amacımız 1 sezon dışarıda oynamak. 2014-2015 sezonu Ekim ayında stadımızda oynamaya başlamak istiyoruz. Stadımız 23 metre geriye çekilecek. Stadımızın 3 tarafı locayla kaplı, bir tarafına ise loca yapmadık. Bizi biz yapan taraftarımızın coşkusuna ayırdık. 600 arabalık bir otopark olacak. İçerisinde çok önemli restaurantlar, kartal yuvası ve müze olacak. Stadımızın hem modern hem de tarihi yansıtan bir görüntüsü olmuştur. Sanmayın ki bizim stat yapılınca dolmaz. Hiç kimse endişe etmesin Beşiktaş taraftarı cefakar ve vefakar bir taraftardır. Rakibimiz bizden daha az taraftara oynuyordu. Ama yeni stadını dolduruyorlar."
 
“BEŞİKTAŞ'IN HAKKINI BEN VE ARKADAŞLARIM KİMSEYE YEDİRMEZ”
Başkan Fikret Orman konuşmasını şu şekilde tamamladı:
"Beşiktaş'ın hakkını ben ve arkadaşlarım kimseye yedirmez. Başkan dedi diye olacak bir şey yok. Bazı konularda arkadaşlarım benden daha yetkilidir. Benim bilip de İkinci Başkanımın bilmediği hiçbir konu olamaz. Her şeyi kendi aramızda tartışırız. Biz şeffaf bir yönetim kuruluyuz."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Güney Kıbrıs Sandık Başında
 
KKTC'de Nefesler Tutuldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Trabzonspor Mersin'de Kendine Geldi
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor'u ...
Beşiktaş Hilbert İle Güldü
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Sivasspor kendi sahasında Beşiktaş ...
Sanica Boru Elazığspor'un Galibiyet Sevinci
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Sanica Boru Elazığspor, kendi sahasında ...
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehir Puanları Paylaştı
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ...
 
 
Galatasaray'da Orduspor Maçı Hazırlıkları
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında kendi sahsında oynayacağı ...
İşte Yeni İnönü Stadı
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yakın gelecekte açıklayacağı İnönü Stadı'nın ...
PFDK Kararları Açıklandı
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), İstanbul ...
Bursaspor Kafilesi Gaziantep'te
Süper Lig’in 23. haftasında yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak ...
 
 
Galatasaray Ara Vermeden Çalıştı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında kendi sahasında Orduspor ...
Beşiktaş’ta Sivasspor Maçı Hazırlıkları
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda oynayacağı ...
Kasımpaşa’da İmza Sevinci
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 4 futbolcuyla sözleşme yeniledi.
Beşiktaş’ta Sivasspor Maçı Hazırlıkları Devam Ediyor
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda oynayacağı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya