Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/24 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Partinin Bana Verdiği Görevi Yaparım
Partinin Bana Verdiği Görevi Yaparım
 
Genel başkanlığı süresince Antalya'ya her geldiğinde kendisini 24 saat izleyen basın mensupları ile hasret gideren Deniz Baykal, Lara Falez 1 Parkı'nda bol esprili geçen sohbette, habercilerin seçimden referanduma, dostluktan sadakate, istifasına neden olan kaset olayından Dünya Kupası'na kadar pek çok konudaki sorularına yanıt verdi.
 
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 16:25

Kimi zaman esprilerle kahkahaların yükseldiği sohbetin ana konusunu ise kente her geldiğinde denize girdiği halde bu kez denize girmemesi oldu. Habercilerin ,

 "Neden denize girmediniz? Denize küstünüz mü" sorusuna Baykal, gülerek, "En büyük tehlike sizsiniz. Antalya'da denize girmememin nedeni sizlersiniz. Artık Ankara'da havuza giriyorum" şeklinde yanıt verdi. Baykal, genel başkanlığı süresince kente her geldiğinde sabah evinin önünde denize girmesini bekleyen habercilere esprili şekilde, "Evinize gidin. Gençliğinize yazık. Beni beklemeyin" dedi. 

Sohbette söz futboldan açılınca, Dünya Kupası'nı yakından takip ettiğini söyleyen Baykal, favorisinin Arjantin olduğunu d,le getirdi ve takımın Teknik Direktörü Diego Armando Maradona'nın eski günlerine döndüğü yorumunu yaptı. 
Habercilerle sohbeti sırasında yanına gelen bir hemşerisi ile fotoğraf çektiren Deniz Baykal, habercilere takılarak, "Sen gazetecilere güvenme. Onlar sana fotoğraf vermez. Cep telefonunu ver. Onlar sana çeksin. Onlardan alamazsın, onlar basarsa görürsün" diye konuştu. Baykal hemşehrisinin, "Size siyasette görmek istiyoruz" sözlerine ise gülümsedi. 

"ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUM"
 
Habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, 'Erken seçim olur mu' sorusuna, "Ben beklemiyorum" yanıtını verdi. Seçimin yapılmasına az bir süre kaldığını ifade eden Baykal, en geç 1 yıl 2 hafta sonra Türkiye'nin seçimi yapmak zorunda olduğunu belirtti. "2011 Haziran ayında seçim olması doğaldır" diyen Baykal, "
Temmuz tarihinde yapmak istemeyeceklerdir. Temmuz'da millet tatile gidecek. Kaydolduğu yer ayrı, tatil yaptığı yer ayrı. Bu ızdırabı yaşatmayalım diye düşünülürse, seçimin
Haziran'da olma ihtimali va
r" şeklinde konuştu. 

"PARTİNİN BANA VERDİĞİ GÖREVİ YAPARIM" 
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 'Seçim alanlarında görünecekmisiniz? Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında mı olacakasınız? Ya da memleketiniz Antalya'da mı seçim çalışmalarına destek vereceksiniz' sorusuna ise şöyle yanıt verdi: 
"
Ben partinin bana vereceği görevi yaparım. Şu anda en azından Antalya örgütünün bana görev vereceğinden eminim. Beni burada çalıştıracaklar, ben de bundan mutluluk duyuyuorum. Temel sorumluluk görev alanım olarak Antalya'da çalışacağım. Onun dışında, partimin bana bir görevlendirmesi olursa, değerlendiririz. İyi bir partili olarak üzerimize ne düşerse onu yapacağız." 
Baykal, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gezisine neden katılmadınız' şeklinde soruya ise, "Sayın Genel Başkan böyle bir tercih ifade ederse elbette şunu yapmam, bunu yapmam demem. Verilen görevi yaparım. Bunu partinin yetkili organları tercih eder. Bir görev verir o görevi biz de yerine getiririz. Ortamda bir çekince yok" cevabını verdi. 

"PARTİLİLERİ BU KONUDA DÜŞÜNÜR GÖRDÜM" 
Bir gazetecinin Baykal'ın Antalya'nın Korkuteli ilçesi Yazır köyünde partililere yönelik konuşmasında söylediği, "Dostlarınızı satmayın. Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir" cümlesini hatırlatarak, "Bu sizin gerçek duygularınız mı' şeklindeki sorusuna Baykal, üzüntülü bir şekilde şöyle yanıt verdi: "Partilileri bu konuda düşünür noktada arayış içinde gördüm. Onlara yardımcı oldum. İlkelerinize sahip çıkın, partinize sahip çıkın. Yetki, makam önemli değil. Bugün bir yerde olursun, yarın olmazsın. İyi, kötü gün değişmez. İstikrarlı olun. İnançlarınıza sahip çıkın. Düşüncelerinizden sapmayın. Mevki sahibi, yetkili olduğunda ne düşünüyorsan, ayrıldığında da onu düşünemlisin. Bize bu yakışmaz. Bunu hem kendi deneyimim ışığında söylüyorum hem de bana bakarak bu konuda değerlendirmeye yapmaya çalışan, üzülen küsen, kırılan insanlara, bırak bunları böyle bir şey yok. Benim kırgınlığım yok. Siz de benim üzerimden kırgınlık yaşamayın diyorum. Partili arkadaşlarla aynen devam edin diyorum. Bunları anlatmaya çalıştım. Beni siyasette en çok rahatsız eden insanların bir yerdeyken bir türlü, ordan ayrılınca başka türlü düşünmesi. " 

"MAKAM DEĞİŞİNCE SİYASETİMİZ DEĞİŞMEZ" 
Baykal, basın mensuplarının, "Dün akşamki konuşmanızdan birilerinin sizi sattığı gibi algıladık" değerlendirmesine ise Baykal, "Öyle bir şey yok. Tam tersine mevki makam değişince siyasetimiz değişmez. Bak benim değişmiyor" şeklinde konuştu. 

"BOŞ LAFLAR" 
Gazetelerde Baykal ile ilgili kasedin 3 yıldır AK Parti'nin elinde oluduğu şeklinde haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bunlar boş laflar. O konuda söylenecek her şey söylendi. Böyle bir şey doğru değil yani" ifadelerini kullandı.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kılçdaroğlu Kendini Trabzon'da Aştı
 
Kenelere Geçit Yok
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Günay, Sipahi'yi Sert Dille Eleştirdi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal ...
Sav'dan, Baykal'a Davet
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kızı Burcu Sav, Pazar günü Serdar Onaran ...
Kepez'de Eskiyen Parklar Yenileniyor
Antalya'nın merkez ilçelerinden Kepez'de eskiyen 33 park yeniden düzenleniyor.
CHP Antalya Miletvekili Baykal Antalya'da
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal: "Mavi Marmara ...
 
 
Samani'den Halkkart Eleştirisi
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Halkkart uygulamasına geçilmesini ...
Vekil Başkan, Projeler Devam Eedecek
Kasırga Operasyonu’nda tutuklanan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'nin ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya