Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Savaşın Ortasından İnsan Kurtarıyorlar
Savaşın Ortasından İnsan Kurtarıyorlar
 
Erşah Aksa ve ekibi yurt dışından gelen insanların herhangi sağlık sorunu ve yaşanılan herhangi bir kazada yardımına koşuyor. Libya'da savaşta yaralananların Türkiye'ye getirilmesini de sağlayan ekip farklı bir hizmet sağlıyor.
 
11 Ocak 2017 Çarşamba - 14:30

Ülke dışına çıkan insanların başlarına gelen kaza ya da herhangi sağlık sorunlarıyla Erşah Aksa, kendi kurduğu ve yöneticiliğini yaptığı Orion Assitance adlı medikal asistanlık şirket ilgileniyor. Eğer hastanın bağlı olduğu sigorta şirketi, Türkiye'den Orion Asistance'ı aracı kurum olarak seçmişse, söz konusu hastanın, tetkik ve tedavi  süreci konusunda kaygılanmasına gerek yok. Çünkü Aksa'nın ekbi, o hastanın olay yerinden alınmasından, hastaneye ulaştırılmasına, muayene ve tedavisin takibine, bu tedavinin kalitesinin ve fiyatlandırmanın denetlenmesine kadar her şeyi yapıyor. Hatta tedavi sonrasında otel odasına kadar götürüyor. Ya da  ihtiyaç ve tercih edilmesi durumunda, hastanın kendi ülkesinde verilen adrese kadar götürülmesini sağlıyor.
 
HER KAZADA TURİSTİN YANINDALAR
 
2011 yılında kurulan Orion Assistance, Türkiye ve dünyanın en genç aracı sağlık kurumu.  Bu kurumun esas işlevi ise Türkiye'yi ziyaret eden ve herhangi bir nedenle sağlığı riske giren yabancılara yardım etmek ve onların eski sağlıklarına kavuşmalarını sağlamak.
 
Orion Assistance, kurulduğu yıldan bu yana sadece Türkiye'de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de binlerce insanın yaşamını kurtardı. Şirketin 37 yaşındaki kurucusu ve CEO'su olan Erşah Aksa, bu kurtarma operasyonlarının pek çoğunda bizzat görev alıyor.
 
IRAK'TA HASTA OPERASYONU
 
Orion Assistance,sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da faaliyetlerinde de oldukça başarılı: İran, Irak ve Balkan ülkeleri  ile Kuzey Afrika ülkelerindeki Türkiyeli ve yabancı hastaların, takiplerini de yapıyorlar. Dünya genelinde çok geniş bir network ağı ve uzmanlardan oluşan,oturmuş bir operasyon güçleri var.  Şirketin genç yöneticisi ErşahAksa hemşirelik okumuş, yani çekirdekten  sağlıkçı.  Eğitiminin ardından, kara ambulansı ve helikopter ambulanslarında, sağlık ilk yardımı ve kurtarma ekibinde çalışmış. Aksa, bir süre sonra yani 2013 yılında kendi City Ambulan adlı özel ambulans şirketini kurmuş. Bu şirket daha çok çeşitli organizyonlarda sağlık tedbirleri alma ve müdahale konusunda uzmanlaşmış,  ÖrneğinGalatasaray ve Febarbahçe gibi takımların, bütün maçlarındaki sağlık desteğini City Ambulans yerine getirmişler. Ardından Orion Assistance'ı, birçok yabancı kuruluşlarla çalışmayı başlatarak, global olarak büyütmeye başlamış.
 
 
 
LİBYA'DAKİ SAVAŞTAKİ 5 YARALI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
 
Erşah Aksa'nın kariyeri ilginç kurtarma operasyonlarıyla dolu. Kendisinden, en sonkatıldığı bir kurtarma operasyonunu anlatmasını istiyoruz. Libya'daki bir deneyimini şöyle anlatıyor: ''Gece yarısı,çağrı merkezimize, anlaşmalı olduğumuz bir sağlık kuruluşundan haber geldi. Libya'daki 5 savaş yaralısını Türkiye'ye getirip, tedavilerini sağlamamız isteniyordu. Normal şartlarda sigorta şirketi bize hastanın dosyasını verir ve biz dosyayı inceleriz,güncel sağlık raporlarına bakarız yani bir hazırlık yaparız.  Ancak burada söz konusu olan, Libya'da, iç çatışmanın tam ortasında kalmış yaralıların kurtarılmasıydı. Çok hızlı hareket etmeliydik. Bir kaç saat içinde özel bir uçak kiraladık. 5 ambulansın içindeki araç gereçlerin tümünü bu uçağa yerleştirerek, uçağın içini adeta bir yoğun bakım ünitesi haline getirdik.Sonuçta hiç vakit kaybetmeden,  anestezi uzmanımız, cerrahhımız, paramedik'lerimiz ve pratisyen hekimimizle birlikte, İstanbul'dan kalkıp, Libya'nın Tripoli kentine indik .Oradaki koşullar gerçekten çok dramatikti. Bizim uçaktaki donanımımız, onların hastane donanımından çok daha iyiydi. Hastalar yerlerde yatıyordu. Ağır yaralıydılar; binin ciğerinde, diğerinin kafasında kurşun vardı. Öteki ise patlamada kolunu kaybetmişti. O hastaları, o gün sabaha karşı, başarıyla Atatük Havalimanı'na indirdik ve müdahaleyi en iyi yapacak hastanelere transfer ettik. Sonrasında ise hastaları takip ettik. Pek çok cerrahi operasyon geçirdiler ve sonuçta biri dışında diğerleri sağlıklarına kavuşup, dönüş uçağına yürüyerek bindiler.'' Sirenini çalarak hastaneye yetişmeye çalışan bir polis aracında doğmuş.
 
 
 
HAFTANIN 7 GÜNÜ, 24 SAAT HİZMET
 
Erşah Aksa mesleği ile kişisel tarihi arasında ilginç bir bağ var. Kendisi, 12 Eylül 1980'de, tamaskeri darbenin yapıldığı gün doğmuş. Ancak annesi, darbenin stresiyle, erken doğum yapmış. Hastaneye giderken yollar kapatıldığı ve ambulans bulamadıkları için bir polisaracına binmişler ve Erşah Hanım sireni çalarak hızla ilerleyen o aracın içinde, 7 aylık olarak dünyaya gelmiş. Nitekim o küçük çocuk sağlıklı biçimde büyüyüp, iş hayatına atılacak yaşa geldiğinde sireni çalarak ilerleyen ambulansta, başkalarını hastanelere yetiştirmeye çalışmış. Bu anlamda kariyer yaşamı Hollywood'un aksiyon ve gerilim filmlerini hiç aratmıyor. Yeni doğan yoğun bakım ve küvöz yetersizliği  nedeniyle İstanbul'da yeni doğan bebeklerin başka şehirlerdeki hastanelere helikopterle naklini de yapmış.Trakya bölgesinde, tarım makinalarına uzuvlarını kaptıran işçilerin hastaneye naklini de yaptı. Bir hapishane isyanında yaralanan mahkumlara ilk müdahaleyi yaparken rehin de alınmış, aile şiddetine maruz kalan bir genç kadını, hastaneye yetiştirerek son anda hayatının kurtulmasını da sağlamış. Kara ve hava ambulanslarında çalıştığı dönemlerde, yüzlerce intahar, cinayet, iş kazaları, trafik kazalarına müdahale etmiş. Hatta ameliyat olduğu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ziyaretlerinde ve evinin yakınında bekletilen helikopter ambulansta da görev almış Erşah Aksa.
 
Bugün artık geniş bir ağa sahip manevra kabiliyeti yüksek mobil bir global kurtarma şirketiler. Örneğin bu görüşmeyi yaptığımız sırada, şirketin ManagingDirector'uolan Oscar Dannis, bir Fransız Sigorta şirketi adına, fransızbir hastanın takibatını yapmak için Sırbistan'a hareket etmişti.
 
Amaçlarının marka değeri yüksek, prestijli bir global kurum olmak olduğunu söylüyor Erşah Aksa. Bu anlamda işlerine yatırım yapıyor ve hizmet kalitelerini arttırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Arapça Farsça, Fransızca, İngilizce, Türkçe ve daha pek çok dilde, haftanın 7 günü, 24 saat  hizmet veren bir çağrı merkezleri var.
 
DÜNYA'DA YILIN ASİSTAN FİRMASI SEÇİLDİ
 
Nitekim Orion Assistance'in bu vizyoner perspektifi kısa sürede meyvelerini vermiş. Önceki yıl, ITIJ adlı  kurumun her yıl verdiği ''Yılın Asistan Firması” ödülleri dalında 3 finalistten biri olmayı başardı. ITIJ  yani Uluslararası Seyahat ve Sağlık Sigortası Platformu, sektörün kalbi konumunda çünkü tüm dünyada sigorta ve aracılık hizmetleri sunan şirketlerin adeta bir buluşma noktası.
 
Erşah Aksa bununla yetinmeyeceklerini ve amaçlarının dünyanın bu konudaki 1 numaralı şirketi olmak olduğunu söylüyor.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Efsane Sürücüsüz Olarak Geri Dönüyor
 
Fas'ta Burkanın Satışıda Üretimide Yasaklandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Musul'da 193 DEAŞ'lı Terörist Öldürüldü
Irak'ta, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında ...
Afganistan'da Valiliğe Düzenlenen Saldırıda 11 Kişi Öldü
Afganistan'ın güneyindeki vilayetlerden Kandahar'da valilik misafirhanesine ...
Solomon Adaları'nda 6,4 Büyüklüğünde Deprem
Solomon Adaları'nda 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi...
Volkswagen Yöneticisine 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir mahkeme, Volkswagen’in bu ülkedeki ...
 
 
200 Milyon Dolarlık Devir Teslim Töreni Hazırlığı
20 Ocak'ta ABD Kongre binasının önündeki yemin töreninin ardından Beyaz ...
Danimarka'da Baba Katliamı 5 ölü
Danimarka'nın Ulstrup kasabasında 6 kişilik aile evlerinde ölü bulundu. ...
Volkswagen'in Yöneticisi Abd'de Tutuklandı
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in ABD’deki çevre ve mühendislik birimi ...
Trump'ın Baş Danışmanı Damadı Oldu
ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump yine tartışmalara yol açacak ...
 
 
Çin'de Uçak Düştü 2 Ölü!
Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde bir uçağın düşmesi sonucu 2 pilot yaşamını yitirdi...
74. Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu
74. Altın Küre ödüllerine, 6 dalda ödül kazanan, başrollerini Emma Stone ...
Esad'dan 'Barış Görüşmesi' Açıklaması
Beşar Esad, Kazakistan'ın Astana kentinde yapılması planlanan görüşmeler ...
Rusya’dan Suriye’de Kritik Hamle
Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov, Moskova Yönetimi'nin ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya