Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   23/31 °C
 
 
    DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…  
 
    İran Gizemli Kazanın Yasını Tutuyor  
 
    Kepez , Başkan Mesut Kocagöz’ün sevgi mesajı kapsamında çiçeklerle süsleniyor  
 
    AKDÜ 'de IEEE Akdeniz FutureFest Zirvesi  
Şişli'de Rauf Denktaş Kültür Merkezi Temeli Atıldı
Şişli de Rauf Denktaş Kültür Merkezi Temeli Atıldı
 
İstanbul Şişli Belediyesi tarafından inşa edilecek “Rauf Denktaş Kültür Merkezi”nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.
 
18 Şubat 2012 Cumartesi - 14:35

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, çok güçlü irade sahibi, bira dava adamı, inançlı, yılmaz bir önder olmasının yanı sıra bilime, ilime, kültüre ağırlık veren, ağırlık verilmesini isteyen biriydi” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın vefatının 40. gününe yaklaşırken, böylesi bir kültür merkezine adının verilecek olmasının tam onun adına, şanına, hizmetlerine uygun bir hareket olduğunu da söyledi.
“Rauf Denktaş Kültür Merkezi”nin temel atma töreni, bugün, İstanbul Şişli’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı. Törende ilk harcı Cumhurbaşkanı Eroğlu, Serdar Denktaş ve Sarıgül birlikte attı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın özgeçmişleri okundu.
Merkezin tanıtım filminin gösterilmesinin ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül açılış konuşması yaptı.
SARIGÜL
Mustafa Sarıgül konuşmasında, bugünkü temel atma töreninin, Şişli Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun törene katılmasının kendileri için çok büyük bir onur ve gurur olduğunu kaydetti.
Sarıgül, ulusların büyüklüğünün tarihteki kültürel değerleriyle ölçüldüğüne işaret ederek, Türk halkının bu bakımdan dünya tarihinde çok büyük izler bıraktığını söyledi.
“Rauf Denktaş Kültür Merkezi”nin Şişli, İstanbul ve ülke kültürüne çok büyük hizmetler vereceğine inanç belirten Sarıgül, merkezin geleceğe ve ulusal kültüre de katıklar yapacağına inanç belirtti.
Temel atma töreninde çok büyük bir lider olan, ulusal bir kahraman olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı bir kez daha andıklarını belirten Sarıgül, Denktaş’ın adını merkeze vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
Denktaş’ın isminin bir ömür boyunca merkezle yaşatılacağına işaret eden Sarıgül, Denktaş’ın ömrünün her anını halkı için yaşayan önemli bir lider, diplomat, müzakereci olduğunu anlattı.
Sarıgül konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının haklı davasında mücadele eden Dr. Fazıl Küçük ve tüm kahramanlarla, Barış Harekatı sırasında Başbakan olan Bülent Ecevit’i de andı.
Denktaş’ın cenazesinde Anavatan Türkiye ve KKTC’nin tek yürek olduğunu, tüm dünyaya ulusal birlik mesajı verildiğini vurgulayan Sarıgül, KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da merkezin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Serdar Denktaş’la birlikte yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
DENKTAŞ
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının olduğu gibi, Türk halkının da Denktaş’ı baba, Denktaş’ın da Türk halkını evlatları gibi kabul ettiğini söyledi.
Serdar Denktaş, babası Rauf Denktaş’ın her anının, her gününün mücadeleyle geçtiğini, onun fiilen tarihi kurup yazdığını söyledi.
88 yıllık yaşamı boyunca babasının durmadan, dinlenmeden Kıbrıs Türk halkının mücadelesi ve haklı davası için uğraş verdiğini anlatan Serdar Denktaş, “O yaşadığı her acıyı ‘Allah bana bu acıyı yaşatıyorsa bir bildiği vardır’ diyerek kalbine gömdü. Vatanı için çalışmaya devam etti” dedi.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, tarihi yazarken Mehmetçik ve Mücahid’in kanlarıyla suladığı yerden bir devlet kurduğunu söyleyen Denktaş, “Devleti çok daha iyi noktalara getirmek ve yaşatmak en büyük görevimiz olmalı. İsmini yaşatmak elbette önemli, ama esas sorumluluk devleti ve onun çizgisini sürdürmeye çalışmak” şeklinde konuştu.
Merkezin yapılmasına ve babasının adının verilmesine katkısı olan herkese teşekkür eden Serdar Denktaş şöyle devam etti:
“Bize bıraktığı vasiyet; yılmamak, bıkmamak, her zorluğa karşı mücadele etmek. Bu mücadeleyi dünya ‘Denktaş haklıydı’ diyene kadar sürdüreceğiz.”
EROĞLU
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türklerinin toplum noktasından devlet sahibi bir halk noktasına gelmesine liderlik yapan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı halk ve millet adına şükran ve rahmetle andı.
Eroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi’nin tüm meclis üyeleri ve yetkililerine, İstanbul’un müstesna noktasında yapılacak kültür merkezine Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adının verilecek olmasından dolayı teşekkür etti.
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’la rahatsızlanıp hastaneye yatmadan önce akşamüzeri birlikte olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisiyle faiz mağduru bir kısım insanın sorunlarını görüşerek, ne yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, ondan sonra da Lefkoşa Selimiye Camii yanındaki tarihi Bedesten binasındaki serginin açılışına birlikte katıldıklarını kaydetti.
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın devlet ve millet işleri ile ilgilenirken, diğer yandan kültür - sanat, edebiyat, bilimsel tartışma ortamlarını da izlemeyi ihmal etmeyen bir yapıya sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın, vakit buldukça mutlaka sergilere, kongre açılışlarına kültürel etkinliklere katıldığını, bu gibi tesislerin yapılımı söz konusu olduğunda büyük memnuniyet duyduğunu ve bunu ifade ettiğini çok iyi biliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, merkezin adının Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a çok yakıştığını da vurguladı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şöyle devam etti:
“Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş, bizlere Anavatan Türkiye’nin önemini anlatan, Anavatan Türkiye’nin sevgisinin hep canlı tutulması gerektiğinin altını sürekli olarak çizen bir liderdi. O sadece bizler için değil, sanırım tüm Türk dünyası için değerli bir mirastı. Özgürlük ve egemenlik aşkıdır. Ömür boyu bunun için mücadele etmiş, devlet kurmuş bir liderdi ve en büyük eseri KKTC’dir. Diğer yandan doğru yolda yürüdüğünüze inanıyorsanız kimseden çekinmemek, halkınıza haklılığınıza ve Allah’ınıza güvenmektir. Türk ulusu adına Kıbrıs davasına, Anadolu’ya sahip çıkmaktır.
Oynanması olası tüm oyunlara karşı ulusal bilinci canlı tutmak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadan vatan, bayrak, millet için çaba göstermektir.
Halkçılık, hoşgörü, demokrasi ve insan haklarına bağlılık, çağdaşlıktır.
İnanıyorum ki bu eserle birlikte sarsılmaz Anavatan Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilişkilerine yeni ve güzel bir halka daha eklenmiş olacaktır.”
Merkez yaşama geçtiği zaman Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın fikirleri ve mücadelesinin ele alınarak, gelecek nesillere aktarılması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Biz Sayın Denktaş’ı unutturmayacağız ve unutmayacağız. Eminin ki Anavatan Türkiye ve Türk Dünyası da unutmayacaktır. Denktaş fikirleri, mücadelesi ve Kurucu Cumhurbaşkanı olduğu KKTC, sevdalısı olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törenin ardından, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün verdiği yemeğe katıldı. Yemekte Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Ankara yolunda 200 araç mahsur kaldı
 
Samsunspor, Üç Puanı Üç Golle Aldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki Grev 3. Gününde
Belediye Emekçileri Sendikası’nın (LTB), Lefkoşa Türk Belediyesi’nde başlattığı ...
KTTO, Bölgesel Toplantılara Başlıyor
Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Bölgesel toplantılarının ilkini 20 Şubat Pazartesi ...
KTOEÖS, Haspolat’ta Çadırlarda Eğitime Başlıyor
Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açıldığı gerekçesiyle yaklaşık ...
Kaşif'ten Hastanelerde Alınan Ücretlerle İlgili Açıklamalar
Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, daha önce hastanelerde “bağış” adı altında ...
 
 
Güney Kıbrıs İle İsrail Arasında Protokol
İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında arama-kurtarma alanında ...
Netanyahu Güney Kıbrıs'ta
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, günü birlik ziyaret yapacağı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne geldi.
BES'in Süresiz Grevi Sürüyor
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarının dün başlattığı süresiz grev, bugün 2. gününe girdi.
Bakanlar Kurulu Toplandı
Bakanlar Kurulu Meclis Genel Kurulu toplantısı nedeniyle dün yapamadığı ...
 
 
İskele'de Süt Yönetimi ve Hijyeni Semineri
İskele Belediyesi’nin, Avrupa Birliği finansman desteğiyle yürüttüğü Süt ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndan Belediyelere Müjde
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Belediyelerin Kuruluş ve Binalarına ...
KTÖS’ten Alasya İlkokulu Açıklaması
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Alasya İlkokulu’nda yarın yapacağını ...
Gazimağusa, Yeni Öğretim Dönemine Hazır
Gazimağusa Belediyesi, kent genelindeki tüm okulları kapsayan genel temizlik ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…

DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya