Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Siyasiler sandık başında
Siyasiler sandık başında
 
Türkiye’nin önde gelen siyasi parti liderleri, bakanlar ve milletvekilleri de bugün kendi bölgelerinde referandum için oy kullandılar
 
12 Eylül 2010 Pazar - 15:17

BYTURCO ve AJANSLAR -Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da Yıldırım İlköğretim Okulunda oyunu kullandı. Çelik, gazetecilerin ''Yarın nasıl bir gün hayal ediyorsunuz?'' sorusu üzerine şöyle konuştu: 

''Yarın, propaganda döneminde anlatıldığı gibi ne bir şey yıkılacak, ne de kötü bir şey olacak. Her şey daha güzel olacak. Herkes geleceğe daha ümitli bir şekilde bakacak. Değişen Türkiye'nin ve milletimizin geleceğe dönük yüzünün net bir şekilde ortaya çıkacağı bir sürece girmiş olacağız. Bundan en ufak bir endişemiz, tereddütümüz yok. Yapılması gereken daha çok şey olduğu için olayı abartmaya da gerek yok. Geçilmesi gereken bir süreçti. 26 madde, birinci adımdır. Türkiye, bu adımı sağlıklı bir şekilde geçtikten sonra 12 Eylülden itibaren atması gereken diğer adımları kamuoyunun tüm kesimleriyle paylaşıp, yeni yeni adımlar atmaya devam edecek. Çünkü Türkiye'nin bu adımlara çok ciddi ihtiyacı var.'' 
Çelik, ''Bu seçimin ardından ülkede tansiyon düşer mi?'' sorusu üzerine ise referandumun ardından tansiyonun 12 Eylül öncesine göre mutlaka düşeceğini söyledi. 
 
Bülent Arınç:
 
Manisa'da, Adakale Mahallesi Murat Germen İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin, (A) Milli Basketbol Takımının başarısına ilişkin sorularını cevaplandıran Arınç, Sırbistan galibiyetinden dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi. 
 
Devlet Bahçeli:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu halk oylaması, 2011 ve sonrası için Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır'' dedi. Bahçeli, Genel Sekreter Cihan Paçacı ile geldiği Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. 
Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bahçeli, ''Bu halk oylaması, 2011 ve sonrası için Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır. Özellikle 2011 yılında siyasi gelişmelerin izini de ortaya koymuş olacaktır. O bakımdan önemli bir halk oylaması sürecini yaşıyoruz'' görüşünü dile getirdi. 
 
BAKAN YILMAZ OYUNU BİNGÖL'DE KULLANDI 
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, annesi Fatma Yılmaz ile oy kullanmak için Saray Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'na geldi. Sandık başkanlarından katılım oranını soran Yılmaz, oranın şu an yüzde 50'nin üzerinde olduğunu öğrendi. Bakan Yılmaz, açıklama yapmadan okuldan ayrıldı. 

BAĞIŞ: ''ARTIK SÖZ MİLLETİN''
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Bugüne kadar söylenecek her şeyi söyledik, artık söz milletin'' dedi. Bağış, eşi Beyhan Bağış ve kızı Ecehan ile Sarıyer İstinye Özel Ufuk İlköğretim Okulu'na gelerek, oyunu 1456 numaralı sandıkta kullandı. 

ERGÜN: ''13 EYLÜL SABAHI GÜZEL BİR TÜRKİYE OLACAK''

     
Kocaeli'de oyunu kullanan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''13 Eylül sabahı güzel bir Türkiye olacak'' dedi. Çınarlı Mahallesi'ndeki Çınarlı İlköğretim Okuluna eşi Güner Ergün'le gelen Bakan Ergün, çevresinde toplanan vatandaşların bayramını kutladı. Ergün çifti, daha sonra okuldaki 1044 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 
Bir gazetecinin ''Türkiye genelinde referanduma katılım oranı nasıl olur?'' sorusuna Ergün, Türkiye genelinde halk oylamasına yüzde 70-80 oranında katılım beklediğini belirterek, ''13 Eylül sabahı güzel bir Türkiye olacak'' dedi. 

ŞİMŞEK VE AKSU OYUNU GÖLBAŞI'NDA KULLANDI
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, oylarını Gölbaşı'ndaki Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı. 
Maliye Bakanı Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, eşleriyle Şahin Sevin İlköğretim Okulu'na geldi. 
Bakan Şimşek, referandum sonucunun ülke için iyi olması ve ülkenin önünü açması temennisinde bulunarak, ''Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve Avrupa standartlarında bir yargı için inşallah sonuçlar ülkemiz için güzelliklere, hayırlara vesile olur'' dedi. 
Bir gazetecinin referandum sonucuyla ilgili tahminini sorması üzerine Şimşek, ''Daha önce söylemiştim, yüzde 54 civarında 'evet' oyu çıkabilir'' diye konuştu. 
Aksu da AK Parti olarak önemli bir süreç başlattıklarını ifade ederek, ''Ülkemizi daha ileri bir demokrasiye kavuşturmak, geleceğimizi standardı yüksek bir demokrasiye kavuşturmak, hukuk devletinin, adaletin tam anlamıyla uygulandığı bir ülke haline getirmek için adım attık. Bu ilk adım, tümden anayasayı değiştirmemiz için yol göstermiş olur. Bu adımdan sonra ikinci adım anayasamızın değişmez 4 maddesinin dışındaki tüm maddeleri değiştirecek bir anayasa hazırlayıp tekrar milletimizin önüne gelmek'' dedi. 

AKDAĞ: ''DEMOKRATİK BİLİNÇ SANDIĞA YANSIYACAK''
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oyunu Erzurum'da kullandı. Akdağ, Hastaneler Caddesi üzerindeki Erzurum Lisesi'nde 1114 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli bir vatandaşlık görevini kendisinin de ifa ettiğini söyledi. 
Bugün ülke için, ülkenin geleceği için çok önemli bir halk oylaması yapıldığını ifade eden Akdağ, ''Demokrasi bütün kurallarıyla işliyor. Halkın demokratik bilincinin sandığa en mükemmel şekilde yansıyacağından da ben eminim. Türkiye, gerçekten demokrasiyle güçlenmiş olarak bu referandumdan çıkmış olacak. Memleket için inşallah çok güzel şeylere vesile olur'' dedi. 

EKER: ''KATILIM İYİ''
 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, oyunu Diyarbakır'da kullandı. Bakan Eker, Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1259 nolu sandıkta oy kullandıktan sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
Bakan Eker, sandıklarda oy kullanma işleminin sakin bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bu saat itibarıyla katılım da iyi. Bir çok sandık kurulu başkanına sordum, yüzde 20'nin üzerinde bir kaç saat içerisinde kullanılmış olması iyi. Normal bir katılım. Herhangi bir sorun yok. İl genelinde bize intikal eden, valiliğimize intikal eden herhangi bir sorun yok.'' 
TÜRKER: ''BİRLİK İÇİNDE YOLA DEVAM ETMELİYİZ'' 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Oyların rengi ister 'evet' olsun, ister 'hayır' olsun, yarından itibaren Türkiye'nin birlik, beraberlik ve barış içinde yoluna devam etmesi gerekir'' dedi. Genel Başkan Türker, eşi Hatice Deniz Türker'le İstanbul'da Ataşehir Lisesi'nde 2049 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 
 
KURTULMUŞ: ''ANAYASA TARTIŞMALARI BİTMEYECEKTİR'' 
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Referandum sonucu ne çıkarsa çıksın, hangi oranda çıkarsa çıksın, Türkiye'de anayasa tartışmaları bitmeyecektir, ta ki millet tarafından yapılan katılımcı, demokratik bir anayasaya Türkiye kavuşana kadar'' dedi. 
Kurtulmuş, eşi Sevgi ve kızı Ayşe Kurtulmuş'la birlikte oyunu İstanbul Fatih'teki 29 Mayıs İlköğretimokulunda 1263 numaralı sandıkta kullandı. 
Buradan ayrılırken gazetecilere halk oylamasına ilişkin bir değerlendirme yapan Kurtulmuş, artık siyasi partilerin konuşma sırasının bittiğini belirterek, bundan sonra söz ve karar sırasının milletin olduğuna dikkati çekti.


 
DENİZ BAYKAL:
 
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar'' dedi. 
    
Baykal, oyunu kullanacağı Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'na eşi Olcay Baykal birlikte geldi. Oy kullanmak için okulda bulunan vatandaşlarla tokalaşan Baykal, basın mensuplarıyla da sohbet etti. 
    
Baykal, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini belirterek, referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini söyledi. 
    
Referandumda iyi bir sonuç çıkmasını dileyen Baykal, ''Bu ülke bütün bunalım dönemlerinde mucizevi denilebilecek büyük kararlar almıştır. Herkesi şaşırtmıştır. Milletimiz çok sevindirici ufuklar açmayı bilmiştir. Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar. Bunalımlı bir dönemin daha da derinleşmemesini diliyorum'' dedi. 
    
Öte yandan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç de oyunu Baykal ile aynı sandıkta kullandı. Genç, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği ve referandumun ülke yararına olmadığını, aksine toplumda gerilim yarattığın ileri sürdü. Genç, ''Biliyorum ki sandıklardan 'Hayır' çıkacak'' diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Mustafa Akaydın Oyunu Eşi Ve Oğlu İle Kullandı
 
Kurbanlarını Facebook'tan seçti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Nüfus Müdürlükleri Bugün Ve Yarın Açık Olacak
Halk oylamasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belge ibrazı ...
Seçmenleri Tehdit Eden 87 Kişi Göz Altına Alındı
Doğu ve Güneydoğu'da, referandum için sandığa gitmek isteyenlere baskı ...
Tatilciler Referandum İçin Dönüş Yolunda
Ramazan Bayramı’nı Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçiren tatilciler, yarın ...
Bakan Yıldız: Teknoloji Gelişti Her şey Şeffaf Olmak Zorunda
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de iletişim teknolojilerinin ...
 
 
Umreciler Erken Döndü
Ramazan Bayramı'nı kutsal topraklarda geçiren umreciler, referandumda ...
BYTURCO'DAN REFERANDUM REHBERİ
Halk oylamasında, 49 milyon 446 bin 369 seçmen, 151 bin 546 sandıkta oy ...
Asker eğlencesinde kavga: 1 ölü
Bolu'da asker eğlencesinde çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Hakkari'de gerginlik sürüyor
Hakkari'de izinsiz gösteri yapan grubun taşladığı zırhlı polis aracının ...
 
 
Ölüme Birlikte Gittiler
Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan genç kız direksiyona geçti, ...
Akın Birdal'a saldırmak istedi linç edildi
BDP Bursa İl Başkanlığı'nın 'referanduma hayır' mitingi sırasında olaylar çıktı
Liderlerin Sandıkları Belli Oldu
Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylamasında Cumhurbaşkanı Abdullah ...
İkiz Kulelerin Yerine Cami Fikri Teröre Meydan Okumaktır
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "11 Eylül saldırılarına hedef ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya