Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
TED Kuzey Kıbrıs Koleji Açıldı
TED Kuzey Kıbrıs Koleji Açıldı
 
Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 82 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneği (TED) Vakfı’na bağlı 23’üncü okul olan TED Kuzey Kıbrıs Koleji düzenlenen törenle açıldı.
 
6 Ekim 2010 Çarşamba - 08:56

İlk ve ortaokul bölümlerinin yer aldığı TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nin açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Başbakan İrsen Küçük, bazı bakan ve milletvekilleri, kendisi de TED mezunu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hızarcıklıoğlu, TED Vakfı Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öğrenciler ve aileler katıldı.
 
Bugün ayrıca, TED’in KKTC’ye gelmesinde önemli katkısı bulunun, geçmişte Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni de yapan Ertuğrul Apakan’ın adını taşıyan kütüphanenin açılışı da gerçekleştirildi.
 
TED Kuzey Kıbrıs Koleji açılışına TED Ankara Koleji pop orkestrası “Grup Cızırtı” da katılarak küçük bir dinleti sundu.
 
EROĞLU
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nin değerli konuklarla açılıyor olmasının sevindirici olduğuna işaret ederek, kaliteli eğitime önem veren bu kurumun Türkiye’de kendisini kanıtladığını söyledi. Eroğlu, eğitimin Hz. Süleyman’ın mührü olduğuna işaret ederek, mührün ancak kaliteli bir ortamda çok çalışılarak hak edildiğini belirtti.
 
Eroğlu, yer altı zenginliği olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin tek zenginliğinin eğitim kurumları olduğunu anlatarak, yeni yeni açılan kaliteli okullarla ilkokuldan başlayarak eğitimin ülke sınırları içinde yapılabildiğini kaydetti.
 
Bu nedenle ülke dışında eğitim aramaya gerek olmadığına dikkat çeken Eroğlu, ülkede parasız eğitimden paralı eğitime kadar bu alanda hizmet verecek olanaklara sahip olunduğunu söyledi.
 
Derviş Eroğlu, ülkenin en büyük zenginliğinin iyi yetişmiş insanları olduğuna işaret ederek, bugün Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin korumasında güven içinde yaşandığını, yapılması gereken tek şeyin kaliteli eğitimle iyi yetiştirilmek olduğunu belirtti.
 
Eroğlu, TED’i KKTC’ye getirenlere, getiren herkese, katkı koyanlara, teşvik edenlere teşekkür ederek, kolejin hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
ÇİÇEK
 
Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ise, konuşmasında, TED’in Türkiye’de kendisini kanıtlamış önemli bir eğitim kurumu olduğunu anlatarak, “TED Türkiye’de eğitimde bir kalitedir” dedi.
 
Çiçek, okulun temelinin 8 ay önce kendisinin de hazır bulunduğu bir ortamda atıldığını, bu kadar kısa sürede bitirilerek eğitime başlamasının özel sektörün bir işi iyi, güzel ve başarılı yaptığının en açık göstergesi olduğunu söyledi.
 
Çiçek, eğitimin her ülke için önemli olduğunu tüm hammaddesini yurtdışından alan Japonya’nın kaliteli ve eğitilmiş nüfusuyla gelişmiş bir ülke olduğunu, buna karşılık ismini vermediği bir başka ülkenin yerüstü ve yer altı zenginliklerine karşın okuryazar oranının yüzde 50 seviyesinde ve üçüncü dünya ülkesi konumunda olduğunu belirtti.
 
Cemil Çiçek, eğitimin üniversiteler bağlamında KKTC için ayrıca önemli bir ekonomik getiri sağladığını anlatarak, kaliteli eğitimin bu nedenle öneli olduğunu kaydetti.
 
TED’in, KKTC’deki eğitim sektörüne rekabeti, rekabetin de kaliteyi getireceğini anlatan Çiçek, kolejin açılışının hayırlı olmadı dileğinde bulundu.
 
ÇAVUŞOĞLU
 
KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, konuşmasında, Türkiye’de eğitim alanında bir kalite olan TED’in azim, sabır ve çalışmayla KKTC’ye getirilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
 
Çavuşoğlu, hayatta başarı için büyük hedefler ve bu hedeflere gitmeye yönelik plan ve program ile çalışma gerektirdiğini anlatarak, başarının süreklilikten geçtiğini, TED’in bu sürekliliği sağladığını belirtti.
 
Nazım Çavuşoğlu, hayat devam ettiği sürece yarışın devam ettiğini, yarışta başarılı olmanın koşulunun işi eğitim olduğunu ifade ederek, bu nedenle eğitimin üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir alan olduğunu söyledi.
 
Çavuşoğlu, hükümet ve bakanlık olarak bu nedenle eğitime özel önem verdiklerini, eğitim kurumlarının çeşitlendirilmesine, özel sektörün bu alanda çalışmasına destek verdiklerini belirterek, bilginin her an hızla değiştiği bir ortamda, genç kuşakların eğitiminin önemine dikkat çekti.
 
Çavuşoğlu, KKTC’de kolej açma cesareti nedeniyle TED yöneticilerini kutlayarak, özel sektörün eğitime katkısına pozitif olarak baktıklarını vurguladı.
 
Eğitimin, bireylerin aynı şeyi düşünmesi değil, farklı farklı düşünebilmesini sağlama olarak yorumlayan Çavuşoğlu, bu çerçevede TED’in KKTC eğitimine katkısının büyük olacağını belirtti.
 
HISARCIKLIOĞLU
 
Kendisi de TED Ankara Koleji mezunu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu ise, konuşmasında, açılışın kendisini gerilere koleje yatılı olarak başladığı yıllara döndürdüğünü söyledi.
 
Hısarcıklıoğlu, kendisinin okulu bitirinceye kadar babasının 40 bin TL ödeyeceğini hesaplayarak, babasına bu parayı okula vermek yerine kendisine sermaye olarak vermesini teklif ettiğini anlatarak, babasının “bunun değerini okul bitince anlayacaksın” diyerek kendisini ret ettiğini anlattı. Babasının haklı kendisinin yanlış olduğunu daha sonraki yıllarda anladığını söyleyen Hısarcıklıoğlu, kolejin hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
PEHLİVANOĞLU
 
TED Vakfı Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, konuşmasında 21’inci yüzyıl savaşlarının silahlarla değil, iyi eğitilmiş beyinlerle yapılıp kazanıldığını anlatarak, TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nin yedibuçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitime başladığını, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.
 
Pehlivanoğlu, devletlerin güçlerinin artık iyi, nitelikli eğitilmiş nüfusla ölçüldüğüne işaret ederek, hedeflerinin kalitelin, nitelikli eğitim olduğunu belirtti. 82 yıl önce Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve Türkiye eğitiminde bir marka olan TED’in KKTC’ye gelmesine olanak sağlayan herkes teşekkür ederek, kolejin hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
TED’in, Türkiye’de pek çok önemli insanın mezun olduğu okul olması anlamıyla da önemli bir başarıya hizmet etmiş olduğunu anlatan Pehlivanoğlu, rekabetin kaliteyi artıracağını belirtti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İstanbul'da Vatan Caddesi Trafiğe Kapandı
 
Taurasi’den Cesur Poz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KTHY Yerine Yeni Havayolu Şirketi Kuruluyor
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, "KKTC bayrağını yeniden ...
Gazimağusa’da, Muhteşem Kültür ve Kongre Merkezi
Gazimağusa’nın kültür-sanat hayatında önemli bir eksikliğini giderecek ...
Benzinde 3 Kuruşluk İndirim
Akaryakıt fiyatlarında gidilen ayarlama sonucunda 95 ve 97 oktan benzinde ...
Perşembe Günü Yağmur Bekleniyor
Nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak KKTC’de Perşembe gününden itibaren yağmur bekleniyor.
 
 
Eroğlu, Koşaner’i Ziyaret Etti
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile görüştü.
Cemil Çiçek’in KKTC Çıkarması
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve ...
KKTC’de Kış Mesaisi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Temmuz ayından itibaren tartışmalara ...
LAÜ Rektörlüğü'ne Atama
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel atandı.
 
 
Mec-Sen’den Ubp’ye Suçlama
KKTC Mec-Sen, hükümete gelmeden önce sendikalarla imzaladığı protokolde ...
DAÜ’ de Grev
DAÜ-SEN, VYK’nın keyfi uygulamalarını protesto etmek ve DAÜ’yü yönetenleri ...
Çiçek Bu Akşam KKTC' de
Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yatırım Danışma ...
KKTC’de Kış Mesaisi Başladı
KKTC Kamu Görevlileri Yasası’na göre kamu kuruluşlarında haftalık 40 saat ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya