Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
THY'nin Erbil Seferini Bakan Şimşek Görüntüledi
THY nin Erbil Seferini Bakan Şimşek Görüntüledi
 
Maliye Bakanı Şimşek, THY'nin İstanbul-Erbil seferleri başlatması dolayısıyla Erbil'de düzenlenen tören sonrası uçakta gazetecilerle sohbet etti, fotoğraf makinası ve kamera ile çekim yaptı.
 
15 Nisan 2011 Cuma - 10:59

THY'nin Irak'ın Erbil'e ilk seferini gerçekleştiren Safranbolu uçağı saat 09.30'da İstanbul'dan hareket etti ve 11.30'da Erbil'e ulaştı. İlk sefere Maliye Bakanı Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, iş adamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 
THY uçağının Erbil'e inmesinden sonra apronda bir tören düzenlendi. Maliye Bakanı Şimşek, törende yaptığı konuşmaya Kürtçe başladı, Türkçe devam etti ve yine Kürtçe bitirdi. 
Erbil'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a gerçekleştirdiği ziyarete dikkat çekerek, ziyaretin iki ülke için de çok önemli olduğunu ve kardeşliği güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. 
''Ben Batmanlıyım, Türkiye'nin ve Batman'ın size selamlarını getirdim'' diyen Şimşek, Türkiye olarak bölgenin istikrarına, refahına, demokratikleşmesine ve gelişmesine çok büyük önem verdiklerini söyledi. 
İki ülkenin aynı coğrafyanın kültürünü ve inançlarını paylaştığını kaydeden Şimşek, şöyle devam etti:
''Türkiye olarak son yıllarda komşularımızla sıfır problem, güçlü işbirliği, daha çok yatırım ve ticaret çerçevesinde ilişkilerimizi geliştiriyoruz. THY'nin Erbil'e uçuşları da aslında var olan gönül köprülerini fiziki olarak tamamlamaktadır. İnşallah bu, ticaretin, yatırımın ve iki ülke halklarının işbirliğinin gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır. Kürt ve Türk milleti, bin yıldır beraberdir, bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Dünyanın sonuna kadar bu işbirliği devam edecektir.''
         
THY'NİN 135. UÇUŞ NOKTASI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da törendeki konuşmasında, şirketin dünyanın gıptayla izlediği başarılı bir grafik çizdiğini dile getirdi. Erbil'in THY'nin 135. yurt dışı uçuş noktası olduğunu belirten Topçu, Star Alliance Grubu olarak Erbil'i, İstanbul üzerinden 1200 noktaya bağladıklarını bildirdi. 
THY ile de Erbil'in 134 yurt dışı uçuş noktasına bağlantısının sağlanacağını belirten Topçu, şöyle konuştu:
''THY son 8 yılda, büyük başarılara imza attı. Dünyanın en iyi ikramını veren şirket seçildik. 8 yılı üst üste karla kapatan Avrupa'nın tek şirketi olduk. 2003 yılındaki THY'nin yanına bugün 3 THY daha konulmuştur. Filomuzun ortalama yaşı 6'dır. Bu şekilde, Avrupa'nın en genç filosuna sahibiz. Dünyanın da en genç filosuna sahip olan hava yolu şirketlerinden birisiyiz.'' 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, konuşmasının son bölümünde, Erbil'i dünyaya bağlayarak bölgenin gelişimine katkı sağlayacaklarını ifade etti. Topçu, haftada 2 gün olarak başlanılan Erbil seferlerinin, 1 ay içinde haftada 5 güne çıkarılacağını, daha sonra da haftanın her günü uçuş planladıklarını söyledi. 
Topçu, bu çerçevede Erbil'e yılda 60 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
        
KUZEY IRAK BÖLGESEL YÖNETİMİ
Erbil Havaalanı'nda düzenlenen törende, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Ulaştırma ve İletişim Bakanı Enver Jabali Saba da bir konuşma yaptı. 
Saba, bölgenin THY aracılığıyla Türkiye'ye bağlanmasının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. THY'nin uluslararası tarihe ve tecrübeye sahip olduğunu kaydeden Saba, THY'nin başlattığı seferlerin bölgedeki gerçekleştirilecek projelere de kolaylık sağlayacağını söyledi. 
Erbil Valisi Nevzat Hadi ise İstanbul-Erbil hattının Erbil'in 10. uluslararası hattı olduğunu bildirdi ve THY uçuşlarının Türkiye ile Kuzey Irak bölgesi arasındaki ilişkileri geliştireceğini vurguladı. 
THY İstanbul'dan Erbil'e salı ve cumartesi günleri uçacak. Erbil-İstanbul seferleri ise Çarşamba ve Pazar günleri yapılacak.
       
ERBİL SEFERLERİ
THY'nin dün başlayan İstanbul-Erbil seferleri haftada 2 frekans olarak planlandı. Planlanan uçuş programına göre Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Erbil'e Salı ve Cumartesi, Erbil'den İstanbul'a Çarşamba ve Pazar günleri sefer gerçekleştirecek. THY yolcuları, Bağdat'tan sonra Irak'ta ikinci uçuş noktası olan Erbil'e direkt ulaşma imkanı bulacak.
THY'nin ilk seferi ile 39 Business, 78 ekonomi yolcusu olmak üzere toplam 117 yolcu Erbil'e gitti.
      
YOLCU SAYISI 3 AYDA 6,7 MİLYONU BULDU
THY'nin Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) verilerine göre, THY AO'nun Ocak-Mart 2011 dönemine ilişkin trafik sonuçları şu  şekilde gerçekleşti:
''-Yolcu Sayısı Ocak-Mart 2010 döneminde 6,1 milyon iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 8,7 artışla 6,7 milyona ulaşmış olup, Dış Hatlarda Business/Comfort Class ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Mart 2010 dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 4,8 artış sağlandı.
-Yolcu Doluluk oranı 3,2 puan azalışla yüzde 67,3 olarak gerçekleşti.
-Arz edilen Koltuk Kilometre (AKK), Ocak-Mart 2010 döneminde 14,5 milyar iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 19,6 artarak 17,3 milyara,
-Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK), Ocak-Mart 2010 döneminde 10,2 milyar iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 14,2 artarak 11,6 milyara,
-Konma Sayısı, Ocak-Mart 2010 döneminde 53 bin 436 iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 9,8 artışla 58 bin 661'e,
-Kargo-Posta, Ocak-Mart 2010 döneminde 73 bin 839 ton iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 17,4 artışla 86 bin 708 tona yükseldi.''

MESUT BARZANİ İLE BİRARAYA GELDİ
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Erbil seferlerini başlatması nedeniyle Irak'ın Erbil kentinde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani ile biraraya geldi.

TÜRKİYE BU KORKULARI ÇOKTAN ATTI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY'nin İstanbul-Erbil seferlerini başlatması nedeniyle düzenlenen törendeki Kürtçe konuşması için, ''Kürtçe, bizim bir zenginliğimiz'' dedi. 
Şimşek, THY'nin Erbil Ofisi'nde düzenlenen törenin ardından, gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. 
Bakan Şimşek, hava alanındaki tören sırasında konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptığını hatırlatan ve ''Batman'daki seçim kampanyasında da Kürtçe konuşacak mısınız'' diye soran bir basın mensubuna, Kürtçeyi, bu tür farklılıkları ve lehçeleri, bir zenginlik ve mozaik olarak adlettiğini söyledi. 
Türkiye'nin bu korkuları çoktan aştığını ifade eden Şimşek, ''Bu da bizim gücümüzü, zenginliğimizi gösteriyor. İnsanımız da bunları aşacaktır. Biz, hep beraber kardeşiz. Aramızda ayrı gayrı olamaz. Yaradanı yaradandan dolayı seviyoruz. Batman'da bizim için aynı'' diye konuştu.

THY BAŞARI HİKAYESİ
Şimşek, bir başka soruyu yanıtlarken de Erbil'deki temaslarının çok verimli geçtiğini söyledi. Bölgenin refah ve istikrarının Türkiye için büyük önem taşıdığına işaret eden Şimşek, THY'nin de ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı. 
THY'nin Erbil'e önce haftada 7, bir yıl içinde de hafta da 14 sefer düzenlemesini istediklerini anlatan Şimşek, THY'nin gittiği her ülkede ticaretin yüzde 30 arttığını anlatan Şimşek, ''Burası daha yakın, inşallah yüzde 50 artar'' dedi. 
Erbil temasları sırasında, Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani ile Bölgesel Yönetim Başkanı, Meclis Başkanı ve bakanlar ile de biraraya geldiğini hatırlatan Şimşek, söz konusu görüşmelerin çok verimli geçtiğini söyledi. 
Şimşek, Türk işadamlarının bölgede pek çok projeye imza attığına da dikkati çekerek, ''Tarihsel ilişkileri, ekonomik olarak da taçlandırıyoruz. Bu, çok önemli bir adım. Türkiye, son yıllarda çok önemli dönüşümler gösterdi. THY de büyük bir başarı hikayesi, bu dönüşüm ve gelişmenin bir örneği'' açıklamasında bulundu. 

BU KEZ BAKAN GÖRÜNTÜLEDİ
Maliye Bakanı Şimşek, Erbil'den İstanbul'a dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etti. Şimşek, bir fotomuhabirinni makinasını alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti. Makinanın flaşını kapatarak çekim yapan Şimşek, çektiği fotoğrafı gazetecilere gösterdi.
Şimşek, kameramanların isteği üzerine kamerayla çekim yaptı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Ali Ağaoğlu'na Yumurtalı Protesto
 
Esad, Gözaltındaki Yüzlerce Kişiyi Serbest Bırakıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ali Ağaoğlu'na Yumurtalı Protesto
İşadamı Ali Ağaoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde katıldığı bir söyleşide ...
Çöpten Kesik Bacak Çıktı
Ankara'nın Çankaya ilçesinde temizlik görevlilerinin çöpleri kamyona doldurduğu ...
Merkez Bankası Başkanlığına Erdem Başçı Atandı
Byturco 2 gün önce Merkez Bankası Başkanlığına Durmuş Yılmaz'ın yerine ...
Yüzbaşı Asker Kaçağı Çıktı
Mete Horozoğlu, yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.
 
 
Kutlu Doğum'da Buluştular
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kot Fabrikasında Patlama
Aydın'ın Söke İlçesi'nde bir konfeksiyon fabrikasında patlama meydana ...
Kalp Krizi Geçiren Peker Açıkalın Hastaneye Kaldırıldı
Ünlü oyuncu Peker Açıkalın, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Sanatçının ...
HSYK'dan Sarıkaya'ya Dönüş Yolu
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), eski Van Cumhuriyet Savcısı ...
 
 
TEM'de Zincirleme Kaza
Tem Otoyolu Körfez kesiminde bir TIR’ın devrilmesi sonucu meydana gelen ...
Acun, Seda ve Cem Sanat Dünyasının Rekortmenleri
Türkiye'nin en çok gelir vergisi ödeyecek ilk 100 ismi arasında sanat dünyasından da 3 isim yer aldı
Burhaniyeli Gamze'nin Canına Kim Kıydı?
Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde ...
İlköğretim Okulunda Vahşet!
Adana'da bir ilköğretim öğrencisi, kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya