Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Terör Saldırılarına Ülke Genelinde Tepkiler Sürüyor
Terör Saldırılarına Ülke Genelinde Tepkiler Sürüyor
 
Bölücü terör örgütü PKK'nın mensuplarınca Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde düzenlenen terör saldırısı, ülke genelinde protesto edilmeye devam ediyor.
 
8 Eylül 2015 Salı - 09:15

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıyı kınamak için birçok ilde terör protesto edildi.  Sloganlar atılarak yapılan yürüyüşlerde polis ekipleri güvenlik önlemi alırken kısa süreli gerginlikler yaşandı.

İşte protestoların gerçekleştirildiği il ve ilçeler:

AFYONKARAHİSAR
Şehit haberleri üzerine CHP İl binası önünde toplanan CHP'liler, saat 00.00'da yürüyüşe geçti. Yeşilyol ve Ordu Bulvarı caddelerinde slogan atarak yürüyen grup, yürüyüşünü Anıtpart'ta sona erdirdi. Grup terör eylemleri ve PKK'ya lanet yağdırdı. CHP'nin protestosu 10'uncu Yıl Marşı ile son buldu. CHP protesto yaptığı sırada PTT önünde toplanan Ülkü Ocakları üyesi gençler de yürümeye başladı. ‘Afyon uyuma şehidine sahip çık' sloganı atan grup, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhinde de slogan attı. Milli Birlik, Ordu Bulvarı, 2'inci Dumlupınar ve Yeşilyol caddeleri boyunca yürüyen ülkücü grup, bu sırada kafelerde oturanları da alkışlarla protesto etti.  

AYDIN
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 20 kişilik grup, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında yaşanan terör olaylarını kınamak için toplandı. Türk bayraklarıyla toplanan grup terörü protesto etmek için yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri izinsiz gösteri ve yürüyüşün yasak olduğunu bildirerek grubun dağılmasını istedi. Grup, şehitler için dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BURSA
Sosyal paylaşım sitesinden örgütlenen Bursa'lılar Kent Meydanı'nda terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek için toplandı. Topluluk daha sonra HDP Osmangazi İlçe Örgütü'ne yürüyüp, binanın olduğu giriş kapısına Türk Bayrağı astı. Ardından tekrar Kent Meydanı'na dönen yaklaşık 100 kişilik grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Polis ekiplerinin ikna edemediği grup, İstiklal Marşı'nı okudu. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat da kurdu. Yaklaşık 2 saat bekleyen grup, ardından Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek, şehitler için dua etti. Grup olaysız dağıldı.

ÇANKIRI
Çankırı'da vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıyı kınamak için yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı yürüyüş, Çankırı Anıt alanından başlayarak 'Çankırı uyuma şehidine sahip çık', 'Kahrolsun PKK' sloganları ve tekbirlerle kucaklama taşına kadar yürüdü. Evlerinde bulunan vatandaşlar ise camlardan Türk bayrakları sallayarak ve slogan atarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş yapan grup, Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Başkanı Metin Memiş tarafından dua etilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ÇORUM
Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nın düzenlediği yürüyüş, Saat Kulesi meydanından başladı. Burada toplanan yaklaşık 100 kişilik kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Çorum uyuma şehitlere sahip çık", "Kahrolsun PKK' sloganları atarak yürüdü. Tekbirler getiren ülkücülerin yürüyüşü, Gazi Caddesi üzerinden Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasına kadar sürdü. Yoldan geçen arabalar ve kaldırımdaki vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi. Teröre tepki yürüyüşünü çok sayıda polis ekibinin adım adım takip etmesi dikkatlerden kaçmadı. Çevik kuvvet ekipleri de Gazi Caddesi üzerinde hazır bekletildi. Yürüyüş esnasında polis ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yürüyüşün ana cadde yerine ara sokaklardan devam etmesini isteyen polise tepki gösteren eylemciler, yürüyüşe devam etti.

DÜZCE
Düzce Aziziye Mahallesi'nde oturan gençler, Dağlıca'da yaşanan terör saldırısında şehitlerin olduğunu öğrenince teröre tepki gösterdiler. Yaklaşık 50 araçla konvoy oluşturan gençler kornolar çalarak Anıtpark Meydanı'na geldiler. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar.

ESKİŞEHİR
Gece yarısı Sakarya Caddesi Sıhhiye Kavşağı'nda toplanan aralarında çok sayıda işçi ve öğrenci servis minibüsünün de bulunduğu araçlar Türk Bayrakları ile korna çalarak kentte tur attı. Atatürk Bulvarı'nda araçlardan inen kalabalık topluca İstiklal Marşı okudu, ardından da şehitler için dua etti. Kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK' şeklinde slogan attı. Konvoydakiler daha sonra değişik caddelerden kent merkezine doğru hareket etti. Araç konvoylarındakiler gec saatlere kadar korna çalarak kentte tur attı. Polislerin Sakarya Caddesi'ndeki HDP il binası önüne gitmelerine izin vermedikleri grup bir süre yerde oturdu. Ardından şehitler için dua eden grup, ayağa kalkıp topluca İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

GAZİANTEP
Ellerinde Türk bayraklarıyla gece saatlerinde Ordu Caddesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 30 kişi, Gaziantep Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Kalabalalık daha sonra sloganlarla İnönü Caddesi'ne kadar yürüdü. Trafikte ilerleyenler sürücülerin de klakson çalarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Bu arada polis, olası gerginliğe karşı HDP İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi aldı.

KAYSERİ
Talas İlçesi Mevlana Mahallesi'nde saat 01.30 sıralarında toplanan vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısını protesto etti. Yaklaşık 250 araçlık konvoy ve 200 kişilik grupla, teröre tepki yürüyüşü düzenleyen grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Kayseri uyuma şehidine sahip çık', ‘Dişe diş, kana kan, intikam intikam' sloganları attı. Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla, Talas Ülkü Ocakları binasına kadar ilerleyen gruba, bazı vatandaşlar da evlerinin ışıklarını açıp kapatarak destek verdi. Yaklaşık 2.5 saat boyunca ilçede konvoy eşliğinde slogan atarak tur atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MANİSA
Hakkari'de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla CHP Manisa İl Gençlik Kolları Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eyleme Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Eğitim-İş Manisa Şubesi, ADD Manisa Şubesi üyeleri olmak üzere yaklaşık 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar, "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Anaların gözyaşı katilleri boğacak" sloganları attı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise Manolya Meydanı'na gelerek eylemi yakından takip etti. Yaklaşık 2 saat oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

MERSİN
Mersin'in Erdemli İlçesi'nde yaklaşık 1500 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Mersin-Antalya Karayolu'nu trafiğe kapatarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde gerçekleşen terör saldırısını protesto etti. Gösterici grup, Diyarbakır-Antalya seferini yapan otobüse taşla saldırdı. Otobüs göstericilerin arasından geçerek uzaklaşırken, olayda yaralanan olmadı. 

İZMİR
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde toplanan bir grup vatandaş, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıyı protesto ettiler. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar vatandaşlarla birlikte Atatürk anıtı önünde toplandı. Dalar, "Tüm vatandaşlarımızı ve Ödemiş halkını yarın akşam Salı Pazarında şehitler için düzenlenen yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılmalarını istiyoruz.  Hakkari Dağlıca'da şehit düşen, biri albay olmak üzere tüm askerlerimiz için burada toplanmış bulunuyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını siyasi partileri saat 18.00'da yarın akşam Salı Pazarında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak şehit düşen askerlerimiz için hep birlikte tepkimizi dile getirmek için, yürümek istiyoruz. Burada bu nedenle toplandık" dedi.

SİVAS
Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50'inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına yürüdü. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdi.


ZONGULDAK
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Atatürk Anıtı önünde yapılan teröre tepki eylemine çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda dev Türk bayrağı açıldı. Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olduğu belirtilen Mehmetçikler için Kur'an-ı Kerim okundu. Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Gece Boyunca PKK Kamplarına Hava Harekatı
 
Iğdır'da Polis Minibüsüne Bombalı Saldırı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Gece Boyunca PKK Kamplarına Hava Harekatı
Hakkari'deki terör saldırısının ardından F-16 ve F-4 uçaklarıyla 20 hedefe ...
Başbakan Davutoğlu: "O Dağlar Teröristlerden Temizlenecek!"
Türkiye’nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis ...
Davutoğlu, Orgeneral Akar'ı Kabul Etti
Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile bir araya geldi.
Azerbaycan'dan Türkiye'ye Taziye Mesajı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
 
 
Şemdinli'de Çatışma: 2 Asker Yaralı
Dağlıca saldırısıyla sarsılan Hakkari'nin İncesu Mezrası'nda askerle PKK'lılar ...
MHP Lideri Bahçeli'den Dağlıca Açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hakkari'deki hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Dağlıca Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dağlıca'daki terör saldırısı ...
Abdullah Gül'den Dağlıca Yorumu
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dağlıca saldırısına ilişkin sosyal medyadan ...
 
 
Yarbay İlker Çelikcan'ın Evinde Endişeli Bekleyiş
Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düştüğü iddia edilen Tabur Komutanı ...
Hava Operasyonları Sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde dün yola döşedikleri ...
Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün başlatılan sokağa çıkma yasağı, bu sabah ...
Genelkurmay'dan Operasyon Açıklaması
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Dağlıca'da yola döşenen el yapımı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya