Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
Türel: Biz Toplumun Huzuru ve Barışı İçin Çalışıyoruz
Türel: Biz Toplumun Huzuru ve Barışı İçin Çalışıyoruz
 
Gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Bu şehri altınla kaplasak bile toplumun manevi iklimini güçlendiremediğimiz müddetçe yaptıklarımız suya yazılmış yazı durumundadır” dedi.
 
15 Aralık 2015 Salı - 12:06

Gençlerden ne olursa olsun nezaketi elden bırakmamalarını isteyen Başkan Türel, toplumun barışı ve huzuru için çalıştıklarını, bir karıncayı dahi incitmeden iş yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek Öğretim Koordinatörlüğü Antalya Bölge Kampı’nda gençlerle bir araya gelerek, deneyimlerini aktardı. Gençleri bir arada görünce keyfinin yerine geldiğini belirten Başkan Menderes Türel, belediye başkanlarının hayatın her alanında insanlarla iç içe olduğunu söyledi. Başkan Türel “ Belediye başkanlığı halka en çok yakın olduğunuz makamdır.  İnsanın doğduğundan itibaren ölümüne kadar hayatın her noktasında belediye vardır. O yüzden yaşamınız boyunca da belediye hayatınızın ayrılmaz bir parçasıdır.  Bu noktada Belediye Başkanlığının sorumluluğu da büyük önem arz eder” dedi.

ŞEHİRLER İNSANIN KARAKTERİNİ BELİRLER

İskender Pala’nın ‘Şehirler insanların karakterini belirler’ dediğini ifade eden Türel kendisinin bu söze  “Şehirlerin karakterlerini de Belediye Başkanları belirler” cümlesini eklediğini anlattı. Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü:  “Antalya’da yaşayan bir vatandaşımızla Erzurum’da, Kayseri’de yaşayan vatandaşımızın yaşam alışkanlıkları farklıdır. Sosyal tercihleri farklıdır. Yaşama biçimi farklıdır. İstanbul’da Fatih’te yaşayan bir kardeşimizle Kadıköy’de yaşayan kardeşimizin yaşama biçiminde ve  sosyal alışkanlıklarında farklılıklar vardır. Çünkü şehirler insanların karakterini belirlediği için o şehirlerde yaşayan insanlar da o şehrin karakteristik özelliklerine göre yaşam biçimleri ortaya çıkarıyor. O yüzden Belediye Başkanlarının en önemli sorumluluğu burada başlıyor. Bizim işimizin de zorluğu burada.”  

STK’LARLA BULUŞMAYI ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM

Geleceğin Antalyasını inşa etmek için her biri Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan vizyon projelerin startlarını verdiklerini anlatan Başkan Türel şöyle konuştu: “Antalya’da ne kadar köprü, arıtma, kanalizasyon yaparsak yapalım, altyapısıyla, üstyapısıyla, tabiri caizse bu şehri altınla kaplasak bile toplumun manevi iklimini güçlendiremediğimiz  müddetçe bu şekilde yaptıklarımız adeta suya yazılmış yazı durumundadır. O yüzden bu buluşmalarımızı çok önemli buluyorum.” 

BAŞARININ SIRRI SAMİMİYET VE GAYRETTİR

Gençlerin bu ülkenin geleceğine imza atacaklarını belirten Başkan Türel, “Benim siyasetle iştigal etmiş bir ailem var ama ilkokul yıllarımda Menderes Türel sen önce gideceksin Sanayi Odası Başkanlığı yapacaksın ondan sonra da belediye başkanı olacaksın sonra milletvekili olacaksın sonra da o günün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan Yardımcılığını yapacaksın deselerdi ben de inanamazdım. Aklımızın ucundan dahi geçmezdi” diye konuştu.

Her işte başarının sırrının samimiyet ve gayret olduğunu kaydeden Başkan Türel, “Sizin niyetiniz halis oldukça akıbetiniz de hayır olur. Allah çalışana yardım eder. O yüzden samimiyetinizi hiçbir zaman ufak tefek işlerle ilgili şahsi hesaplarla bir tarafa kaldırıp koymayın” dedi.



BİR KARINCAYI DAHİ İNCİTMEDEN İŞ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Gençlerden her ne olursa olsun nezaketi elden bırakmamalarını isteyen Başkan Türel, “Hepimiz geçiciyiz. Hepimiz imtihan dünyasındayız. Her gün bir sürü vebalin altında imtihan veriyoruz. Bir tek karıncayı dahi incitmeden işimizi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki irade koymamız gereken yerler oluyor. Tabi ki bize yapılan haksızlıkların hesabını soruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımın dediği gibi uysal koyun da değiliz. Ama mutlaka nezaketi ve zarafeti bırakmamamız lazım” şeklinde konuştu.

BİZ TOPLUMUN HUZURU VE BARIŞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bir toplumun manevi ve milli değerlerden uzaklaşmasının o toplumun kalkınmasını ve gelişmesini önlediğini belirten Türel,  şöyle devam etti:  “Türkiye üzerine kurulan bu tuzaklar sadece bu yılın meselesi değildir. Osmanlı’ya bakın. Bir sürü tezgah, kumpas ve oyun hala devam ediyor. Amaçları toplumu milli manevi değerlerinden uzaklaştırmak. Bunu başardıklarında bu ülkeyi parçalayabileceklerini düşünüyorlar. Çünkü bu coğrafyada güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti istemiyorlar. Çünkü biz güçlü olduğumuz müddetçe onlar kendilerine boyun eğen bir Türkiye bulmayacaklar. Bizler muhafazakar yapımızı ve manevi değerlerimize bağlılığımızı bozmadığımız ve bunu demokrasiyle taçlandırdığımız takdirde bizim önümüze ne engel koyarlarsa koysunlar biz yolumuza emin adımlarla ilerleriz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Biz kimseye boyun eğmeyiz ve kimsenin başına da dert olmayız.”

FARKLILIKLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ

İnsan milliyetçiliğine, bölgesel milliyetçiliğe, etnik milliyetçiliğe hayır diyerek, bu önemli üç kırmızı çizgi ile siyasete başlayan bir parti olduklarına dikkat çeken Başkan Türel, şunları kaydetti:  “Bir başörtüsü meselesi yıllar boyunca sürdü. Sadece inançlarını istediği gibi yaşadıkları için başörtülü insanların devlette göreve gelmelerini hep yasakladılar. Bu insanların üniversiteye gitmelerini yasakladılar. Neden yasaklandığı belli. Bu toplumda manevi iklimi ne kadar zayıflatırlarsa bu toplumun kalkınmasını o kadar iyi bir şekilde önleyebileceklerini biliyorlar. Ama bu farklılıklar bizim zenginliğimiz. Biz meseleleri düzeltmeye kalktığımızda önce hakkımızda ihtilal girişimleri arkasından kapatma davaları. Orada kurulan tezgahların kumpasların ne kadar acı olduğunu ne kadar hain olduğunu bizatihi gördüm. Ama işte bunları bugün aştıysak sizin gibi gençler sayesinde. Hiçbiriniz ye ben ne yaptım acaba o süreçte diye düşünmeyin. Sadece o gençlerin o toplumun bizim kuzey Afrika gezisinde Sayın Cumhurbaşkanımızla Tunus Cezayir ve Fas gezisinden dönüyorken havaalanındaki karşılama o tuzağın kırıldığı en önemli gündü. Oraya dökülüp gelen gençler işte o gün birilerine mesaj gönderdi. Bu ülke güçlüdür mesajı.”

TUZAK KURANLARA EN GÜZEL CEVABI GENÇLER VERDİ

Başkan Türel, gençlerin Gezi Olayları, 17-25 Aralık olaylarında Türkiye üzerinde tuzak kuranlara en güzel cevabı verdiğini ifade ederek, “Birçok hadiseyi toplumun birliktelik, beraberliği ve gücü sayesinde aştık. Türk toplumunun gücünü görenler bir anda gezi olaylarıyla bir yere varılamayacağını hissetmişlerdir, anlamışlardır” diye konuştu.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya Gitar Festivali ile Coştu
 
Eto'o Devre Arasına Kadar Takımın Başında
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya'da Mevlüt Çavuşoğlu Sevinci
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 64. hükümetin Dışişleri ...
Erdoğan Kral Selman'la Bir Araya Geldi
G-20 Liderler Zirvesi öncesinde, Regnum Carya Otel'de görüşmelerini sürdüren ...
Erdoğan: Fırat'ın Batısına Kimse Geçemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin, "Fırat'ın ...
Çavuşoğlu ve Vekillerden Teşekkür Ziyaretleri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ...
 
 
Çavuşoğlu Antalya'da Coşkuyla Karşılandı
AK Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya ...
AK Parti'nin Zaferi Sokaklara Taştı
Antalya'da milletvekili sayısını 5'ten 7'ye çıkaran AK Parti'de zafer ...
1 Kasım Seçimlerinde Antalya'da AK Parti Farkı
1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde aldığı oylarla tek başına iktidar ...
Türel Korkuteli'de Muhtarlarla Buluştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli'de muhtarlarla bir araya geldi.
 
 
Çavuşoğlu Finike'de İş Adamları ve Muhtarlarla Buluştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Finike'de işadamları ve muhtarlarla buluştu.
CHP'liler Kılıçdaroğlu Mitinginden Memnun
Bir günde 3 Miting yaparak Antalyalılarla buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
Çavuşoğlu: AK Parti Türkiye'nin Çimentosudur
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da kuruluşundan ...
Sümer, "Antalya'da Yine Birinci Parti Olacağız
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "AK Parti, 7 Haziran’da halkın ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya