Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Türel’den Kırcami Açıklaması
Türel’den Kırcami Açıklaması
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kırcami'nin 1/100 binlik çevre düzeni plan onayının ardından kamu yararı kararının da alındığını müjdeledi.
 
13 Ekim 2013 Pazar - 17:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kırcami’nin plan durumu hakkında AK Parti İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kırcami bölgesindeki muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, gayesinin Antalyalılarla bayram müjdesini paylaşmak olduğunu dile getirdi.
Kırcami'nin planlamasının yıllardır Antalya’nın kanayan yarası haline dönüştüğünü hatırlatan Türel, şöyle konuştu: “Bu planı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde tamamlamıştık. 2008 yılının Kasım ayında Kırcami planları 25 binlik ve 5 binlik olarak sonuçlanmıştı. Ancak, bununla beraber mahkemelere açılan bazı davalar vardı. 5 sene önce planladığımız Kırcami planları yargı tarafından iptal edildi. Uygulanmaz hale getirildi. Bu mesele Antalya gündeminden düşmedi. Çünkü burada plansız bir bölgenin Antalya’nın merkezinde kalması itibariyle planlanıyor olması bu şehrin ihtiyacıdır. Ancak, o dönemde göreve Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Kırcami’de plan yapmam’ diye niyetini gazetelerde ifade etti. ‘Kırcami’de plan yapılamaz’ diyen insanlar bir taraftan bunu ifade edip, diğer taraftan da yapıyormuş gibi gözükmekten vazgeçmedi. Burada mazeret belediyeciliği gündeme geldi. Hükümet planların yapılmayışında suçluymuş gibi mazeret üretilmek suretiyle ortaya bir takım iddialar konuldu.”
 
SEÇİM YATIRIMI
‘Kırcami’de kamu yararı kararı ve 1/100 binlik plan onayı olmadan Kırcami’de plan yapılamaz’ diye iddialarda bulunulduğunu hatırlatan Türel, şunları söyledi: “Biz de aksini söyledik. ‘Önce planlar yapılmalı, 100 binlik onay ve ardından kamu yararı kararı alınmalıdır’ dedik. Çünkü ortada bir plan olmayınca nasıl kamunun yararınadır ya da değildir diyebilirsiniz. Biz hep bunu iddia ettik. Plan yapılsın iki ay içinde, ilgili bakanlıklardan kararların alınacağını belirttik. Zaman yine bizi haklı çıkardı. ‘Kesinlikle 100 binlik onay ve kamu yararı kararı olmadan bu planlar yapılamaz’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, seçimlere az bir süre kala bu iki karar olmadan planları yaptı. Keşke 4 sene önce yapsaydı. Bu planları yapın 2 ayda bu kararları almak bizim işimizdi. Büyükşehir Belediyesi bir seçim yatırımı olarak bu iki kararda olmadan, kendi yalanlarını kendisi ortaya koymak suretiyle planları yaptı. Bu planlar yapılır yapılmaz biz verdiğimiz sözü yerine getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ardından İçişleri Bakanlıkları’nın kapısını aşındırdık. Bize bu kararların alınması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanının bir talebi olmadı.”
 
KAMU YARARI KARARI ALINDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın 16 Eylül tarihinde 100 binlik planı onayladığını anlatan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesinin teklif ettiği gibi kentsel gelişim alanı olarak uygulandı. 20 Eylül tarihinde Çevre ve Şehircik Bakanlığı, hem Büyükşehir Belediyesine İçişleri Bakanlığı’na bu planları onayladığını resmi yazıyla iletti. Büyükşehir Belediyesinin evrak memuru gibi işlemleri masa masa dolaşarak sonuçlandırdım. 20 Eylül’de 100 binlik plan onaylanmıştır. Yazı gittikten 18 gün sonra 8 Ekim’de İçişleri Bakanlığı tarafından kamu yararı kararı oluru verilmek suretiyle sonuçlandırıldı.”
 
‘PLAN YENİDEN REVİZE EDİLMELİ’
İktidar olarak, bu meselenin hükümet üzerine düşen sorumluluk olduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu: "Burada plan sorumluluğu tamamiyle Büyükşehir Belediyesine aittir. Bu planın en iyi şekilde ortaya çıkması benim kişisel talebimdir. Şu andan 25 binlik plana baktığımızda malesef bölge halkının taleplerine cevap verebilir bir plan olmadığını büyük bir üzüntüyle görüyorum. Bu plan bugün 25 binlik plan itibariyle yüzde 45-50 civarında bir zayiatla yapılmaktadır. 25 binlik plan, 5 binlik ve binlik düzeyine indiğinde bu zayiat yüzde 70’den aşağı olmaz. Bu işin matematiği bellidir. Nüfus projeksiyonuna göre 80-100 bin nüfus projeksiyonu yapılan planın 1500 hektarda yüzde 70 zayiattan aşağı yapılabilmesi matematik olarak mümkün değildir. Biz bunu yüzde 48 zayiatla yapmıştık. Nasıl yapmıştık. Bu alanda 180 bin nüfus projeksiyonu öngörerek yapmıştık. Eğer siz 180 bin nüfus projeksiyonu öngörmeden burada 80-100 bin nüfus projeksiyonuna göre bir plan yaparsanız, zayiatı yüzde 70 altına mümkün değil düşüremezsiniz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi bütün kararları biz tamamladıktan sonra halkında ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bu planı yeniden revize eder. Bölge halkının isteklerine uygun bir şekilde bu planı sonuçlandırır. Şimdi artık top tamamen Büyükşehir'de. Mazeret üretecekleri bir şey kalmamıştır. Bugünkü plan revize edilmediği takdirde bölge halkının taleplerine cevap gelmeyecektir."
 
HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP
Türel, kendisi hakkında bir yerel gazetede yazılan iddialarla ilgili olarak şunları söyledi: "2009 seçimleri öncesinden itibaren, aynı iftiralara, yalanlara hep muhatap oldum. Bugün ortaya koyulan iftiralar 2009 seçim öncesinde iddia edilenlerin tıpa tıp aynısı. Aynı masallara devam ediyorlar. Cevap vermeye bile gerek görmüyorum. Çünkü bununla ilgili cevapları hukuk yoluyla gönderiyorum. Ama yayınlamıyorlar. Muhakkak en sonunda yayınlayacaklar kanun emri gereği. Ama şunu söyleyeyim bu iftiralar, yalanlar zamanla hepsi tek tek doğru olması itibariyle ortaya çıkar. Bu iftiraların ben cevabını yargıda 5 senedir defalarca verdim. Bu konularla ilgili hakkımda bir dava bile açılmadı. Bazen diyorlar, ‘Beraat kararı yok’. Dava açılmazsa beraat olmaz. Davaya bile gerek görmüyor yargı. Bunların hepsi gerek yargıda, müfettiş raporlarıyla gerekse diğer kurullarda hesabı verilmiş, hepsi onaylanmıştır. 5 sene önceki hikayeleri iftiraları masalları bugün yeniden kamuoyunun önüne pişirip pişirip getirmenin nedeni; yeniden bir seçim arefesinde olmamızdır. Dolayısıyla bunların hesabını hukukla soracağız, sormaya devam edeceğiz. Bunu hep birlikte maalesef yaşıyoruz. Bu iddialara yargıda en ufak bir soruşturmaya dahi gerek duyulmadan takipsizlik kararı verildi. Müfettişler en ufak bir kayıta bile gerek duymadan raporlarını düzenlemişlerdir."
İddiaların büyük bölümünün Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)’yla ilgili olduğunu dile getiren Türel, şunları söyledi: “AKSAV’ın genel kurullarında bu harcamaların hepsi ibra edilmiştir. Uygun görülmüştür. AKSAV Mustafa Akaydın ve arkadaşları tarafından 5 yıldır yönetilen bir vakıf olarak bunları en iyi şekilde incelemiş ve bu harcamaları genel kurullarında ibra etmişlerdir. Eğer burada yanlışlık, yolsuzluk varsa Mustafa Akaydın bu harcamaları ibra ettiği için bunun esas sorumlusudur”
Türel, bir gazetecinin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın türban açıklamalarını nasıl buluyorsunuz’ sorusuna şöyle karşılık verdi: “Sayın Mustafa Akaydın bir Genel Başkan Yardımcısı olarak benim muhatabım değildir. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısına gereken cevabı verdim.”
Konuşmaların ardından Kırcami Bölgesi Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çiviler tarafından Türel’e plaket takdim edildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bener Hakkı Hakeri Toprağa Verildi
 
Alanya’da İki Motoksiklet Çarpıştı:1 Ölü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yarım Asırlık Araç Kül Oldu
Antalya'da, bakım için sanayi sitesine bulunan 1965 model klasik Mercedes ...
9. Cumhurbaşkanı Demirel, Antalya'da
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bayram tatilini geçirmek üzere Antalya’ya geldi.
Mevlana Değişim Programı Öğrencileri AÜ'de
İlk defa bu yıl uygulamaya geçen Mevlana Değişim Programı kapsamında 2013-2014 ...
Memura Part-Time Çalışma Geliyor
Hükümet, iş hayatını kökten düzenleyecek reform hazırladı. Memur part-time ...
 
 
Elmalı’da Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi
Antalya’nın Elmalı ilçesinde “Güvenli Okul Güvenli Eğitim” projesi kapsamında ...
Köse’den Yerel Gazeteye Yapılan Operasyonla İlgili Açıklama
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, geçen günlerde bir yerel gazeteye ...
Korkuteli’de Besiciler Umutlu
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde besiciler kurbanlık fiyatlarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Asker Ailelerinin Şüpheli Ölümler Eylemi
Çocukları askerlik görevini yaparken ölüm haberlerini alan ve çocuklarının ...
 
 
Balbey Sokakları Sanatla Buluştu
Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya sokaklarını sanatla buluşturma projesi ...
EXPO 2016 Antalya Hazırlıkları Sürüyor
EXPO 2016 Antalya’nın gerçekleşeceği alan içerisinde bulunan 247 nar ağacı ...
Motosikletçilerin Organ Bağışı Duyarlılığı
Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ...
Alman Sanatçıdan Graffiti Çalışması
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nürnber Kültür Günleri'nde ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya