Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Türk Patent Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türk Patent Ödülleri Sahiplerini Buldu
 
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri sahiplerini buldu. Patent Ligi birincisi Arçelik Anonim Şirketi olurken, Marka Şehir dalında ödül Antalya’nın oldu.
 
20 Nisan 2016 Çarşamba - 18:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriot Otel’de gerçekleştirilen 5. Türk Patent Ödülleri törenine katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, bu yıl 5.’si verilen Türk Patent Ödülleri’ne layık görülen firmalar, kurumları tebrik ederek, sorunlara çözümler üreten herkesi şükranla andığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye gerçeğini artık tüm dünya görüyor. Açıkçası, özellikle son 3 yıldır yaşadığımız sorunların bu durumdan bağımsız olmadığını düşünüyorum. Eğer, ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa bilesiniz ki bu oyunların arkasında bu sıçrama var" dedi.

Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunan, fikir ürün havuzunu zenginleştiren herkesin bu ülkeye ve millete en büyük hizmeti verdiğine inandığını anlatan Erdoğan, bugüne kadarki 4 ödül töreninin hepsine katıldığını ve patent meselesinin özel önem verdiği bir konu olduğunu ifade etti. "Bizim kültürümüz marifetin mutlak suretle iltifatla taçlandırılmasını tavsiye eder" diyen Erdoğan, "Türk Patent Ödülleri bizlere bu imkanı sağlarken, konunu ülkenin gündemine gelmesine de katkı sağlıyor. Bu vesileyle adeta hayatlarını, patent, marka ve tasarım çalışmalarına Ar-Ge merkezlerindeki mühendislerimizi, yeniliklerin peşinde koşan girişimcilerimizi, üniversitelerde buluş yapmak için laboratuvarlarına kapanan akademisyenlerimizi, ofislerinde özgün tasarımlar üreten tasarımcılarımızı, bu uğurda çaba gösteren tüm isimsiz kahramanları gönülden selamlıyorum. Onların heyecanı, yenilik üretme arzusu olmasaydı yeni Türkiye’nin inşasına dair umutlarımız bu kadar güçlü olamazdı. Burada takdim edeceğimiz her bir ödülün arka planında ortak çalışma kültürünün, disiplinin, takım ruhunun ve motivasyonun olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sınai mülkiyet alanında son 13 yılda büyük mesafe katettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Geride bıraktığımız 2015 yılında Türkiye, 5 bin 500’ü aşan başvuruyla yerli patent başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artırdı. 2016 Ocak, Şubat ve Mart aylarında yerli patent başvuru sayımız bu defa yüzde 23 oranında artış gösterdi. Uluslararası verilere baktığımızda 2014 yılında ülke olarak 853 uluslararası patent başvurusu yaptık. 2015 yılında ise bu sayı yüzde 18 artışla bin barajını aştı. Diğer ülkelerin yüzde 1-2 oranındaki artışları, hatta küçük azalmaları bile yeterli gördüğü ortamda Türkiye olarak elde ettiğimiz bu başarı bizi umutlandırıyor ama asla tatmin etmiyor. Biz, ülke olarak pek çok alanda olduğu gibi sınai mülkiyet alanında küresel yarışa geç başladık, sıkıntı burada. Bu yarışı rekabet halinde olduğumuz ülkelere göre pek çok dezavantajla sürdürüyoruz ama başaracağız" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"2015 yılında 40 bini aşan tasarım başvurusuyla Türkiye, en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sıralamasında Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yer aldı. 2011 yılından bu yana Avrupa’da en fazla marka başvurusunun yapıldığı ülkenin Türkiye olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl 110 bin marka başvurusuyla aynı başarıyı sürdürdük. Bu veriler Türk insanının kendi markasını oluşturma arzusunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu azmin önünde hiçbir gücün durması mümkün değildir. Yeter ki önünü açalım ve desteklerimizi verelim."

Sadece sanayi mülkiyete bakarak dahi kabına sığmayan Türkiye’nin görülebileceğini söyleyen Erdoğan, "Sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye’ gerçeğini artık tüm dünya görüyor. Açıkçası, özellikle son 3 yıldır yaşadığımız sorunların bu durumdan bağımsız olmadığını düşünüyorum. Eğer, ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa bilesiniz ki bu oyunların arkasında bu sıçrama var. Her kim ki Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin, hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim. Şu gerçeğin görülmesi lazım, Türkiye artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"2016 YILINDA SINAİ MÜLKİYET HAKLARI KONUSUNDA ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SIÇRAMAYI HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRELİM"

Erdoğan, "Türkiye’nin bugün geldiği yer itibarıyla küçük başarılarla yetinmemiz, hele rehavete kapılmamız asla söz konusu olamaz. Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı üretimle ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz. Sınai mülkiyet meselesi de Yeni Türkiye hedefimizle yakından ilişkili bir konudur. Tabii bu konuda hepimize çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Burada ödül alan firma ve kurumlarımız başta olmak üzere, bu alanda çalışan herkese sesleniyorum, ilk çeyrek itibarıyla çok olumlu sinyaller aldığımız 2016 yılında sınai mülkiyet hakları konusunda çok daha büyük bir sıçramayı hep birlikte gerçekleştirelim. Sizlerin de çok iyi bir şekilde müşade edeceğiniz şekilde ihtiyaç duyduğunuz tüm destek mekanizmaları birer birer uygulamaya geçiriliyor" diye konuştu.
Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’na yapılan uluslararası başvuru süresine ilişkin sürecin olumlu bir şekilde işlediğini anlatan Erdoğan, "İnşallah bu yılın sonunda Türk Patent Enstitüsü, uluslararası düzeyde hizmet veren bir kurum haline gelmiş olacak" dedi.

Sınai mülkiyet sistemi açısından kritik önem arzeden konulardan birisinin de ’hukuki altyapı’ olduğunu anlatan Erdoğan, bu konuda önemli bir adım olan Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı’nın geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sevkedilmiş olmasından da büyük memnuniyet duyduğunu ve bu tasarının kısa sürede yasalaşacağına inandığını ifade etti. Erdoğan, "Geçmişte yiyecekten motiflere kadar bizim sahip çıkmadığımız pek çok değerimizin, başkaları tarafından uluslararası patentler yoluyla nasıl sahiplenildiğini çok iyi hatırlıyoruz. Artık, bu ayıpları ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Şehirlerimiz kendi değerlerine, firmalarımız kendi değerlerine, ülkemiz de bunların tamamına sahip çıkarak Türkiye markasını her alanda tescilli hale getirmelidir" şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, Türkiye’nin yüksek gelir seviyesine sahip ülkeler arasına en kısa zamanda ulaşacağını ve bunu başarmak için bilgi üretimi, bilgiyi ticarileştirme, teknoloji geliştirme, küresel markalar oluşturma gibi konulara daha fazla yoğunlaşmak gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’nin 2002 yılından itibaren hayatın hemen her alanında çok büyük gelişmeler gösterdiğini, ekonominin büyüdüğünü, üretim, istihdam, ihracatın arttığını ifade etti.

ERDOĞAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı logosunun Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen koruma marka belgesi takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimlere ödüllerini takdim etti. Uluslararası kamu markası afad olurken, ödülü AFAD Başkanı Fuat Oktay aldı. Marka şehir dalında ödül Antalya’nın oldu. Ödülü Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel aldı. En fazla patent ve faydalı model başvurusu yapan kadın buluşçu dalında ödülü Fatma Alemdaroğlu aldı. Patent Ligi birincisi Arçelik Anonim Şirketi oldu. Ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç aldı. "Yılın Markası" ödülünü ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim aldı.

Erdoğan, tören sonunda ödül alan isimlerle fotoğraf çektirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kandil'e Hava Harekatı
 
Dünya Çocuklarından Külliye'nin Bahçesine Medeniyet Ağacı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kandil'e Hava Harekatı
Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesindeki hedefler, hava harekatıyla ...
Genelkurmaydan Tank Açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri, Başika'da DAEŞ tarafından vurulan tank ile ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Telgraf
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis memurları Yurtoğlu ve Delibaş'ın ailelerine ...
Davutoğlu, Merkel ve Tusk Gaziantep'e Gidecek
Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ...
 
 
Nusaybin'den Acı Haber: 1 Şehit
Mardin'in sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde ...
18 Terörist Silahlarıyla Ölü Ele Geçirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalından Suriye'ye kaçmaya çalışan 18 terörist ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Telgraf
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit güvenlik görevlileri Recep Tümen, Sinan Kunduracı ...
Araç Muayenesinde Ağır Kusur Düzenlemesi
Muayenesi sırasında tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikleri tespit ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Başsağlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit güvenlik görevlileri Hıdır Gençaslan, Yasin ...
Teröristlerin Gösterdiği Yerden Cephanelik Çıktı
Yüksekova'daki operasyonda güvenlik güçlerine teslim olan 7 teröristin ...
TSK'da Kamuflajlara Yeni Tasarım
Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ...
Bakanlıktan Bu Ürünler İçin Toplatma Kararı Çıktı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizlik tespit edilen bazı ürünler ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya