Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
Türkiye,KKTC ile 4 anlaşma imzalandı
Türkiye,KKTC  ile 4 anlaşma imzalandı
 
KKTC Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla yapılan heyetler arası görüşme sonrasında, dört anlaşma imzalandı.
 
11 Şubat 2021 Perşembe - 16:37

İşte İmzalanan anlaşmalar 
TC Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile KKTC Başbakanlığı Arasında E- Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı; Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin KKTC’de Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Kurmasıyla İlgili Çerçeve Anlaşması ile Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Anlaşması”
Anlaşmalara imzalar, Sayıştaylık’ta gerçekleştirilen törende, Başbakan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın huzurunda atıldı.
TC Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile KKTC Başbakanlığı Arasında E- Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’na Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile KKTC Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener imza koydu.
TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü imzalandı.
Bir diğer anlaşma, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin KKTC’de Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Kurmasıyla İlgili Çerçeve Anlaşması. Anlaşmaya, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu imza attı.
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar tarafından ise, “Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Anlaşması”  imzalandı.
İmza töreninde konuşan TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, imzaladıkları protokolle KKTC altyapısında önemli bir adım atılacağını ifade ederek, Lefkoşa Çevre Yolunu kısa sürede bitirip Kıbrıs Türk halkının kullanımına sunacaklarını belirtti.Karaismailoğlu, KKTC’nin her zaman yanında olacaklarını bugün imzalanan protokolle kayıt altına aldıklarını kaydetti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel de, bugün güzel bir güne şahitlik yapıldığını ifade ederek, uzun zamandır beklenen otoyolların bitirilmesi için bugün bir protokol imzaladıklarını söyledi. 
Katkı koyan herkese teşekkür eden Bakan Üstel, yapımı devam eden yollara değinerek, Güzelyurt Lefke yolu, Lefkoşa Çevre yolu, Girne Değirmenlik yolu, Çayırova-Karpaz yolunun tamamlanacağını, bunların yanı sıra 1974 sonrası üstüne asfalt konulamayan köy yollarının 2 yıl içinde tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağını belirtti.
Bakan Üstel, protokolün ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imzayla çok önemli bir başlangıç yapıldığını kaydetti ve Kuzey Kıbrıs’taki belediyelerin yapısal dönüşümüne katkı yapacaklarını belirtti.
Vatandaş odaklı gönül belediyeciliğinin önemine işaret eden Şahin, kendilerinin  bunu başardığını ve KKTC’de de başarılması için çalışacaklarını  söyledi.
Akdeniz’in barış denizi olması hayaliyle imzalar attıklarını belirten Şahin, şehirlerin insanın insanların da şehirlerin yansıması olduğunu söyledi ve “Kuzey Kıbrıs’taki şehirleri gönlümüzdeki aşkla gülistan yapmaya geldik” dedi.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, imzalanan protokolün  yerel yönetimler konusunda hedef ve insan odaklı çalışmalarına ivme kazandıracağını kaydetti ve protokolün hayırlı olmasını diledi.
Törende daha sonra Başbakan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yaptıkları temaslar ve imzalanan anlaşmalarla ilgili açıklamalar yaptı.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ülkemizdeki temaslarının son ikinci gününde 40 bin doz yeni aşının yolda olduğunu, 2 saate kadar, bugün KKTC'ye ulaşacağını söyledi.
Başbakanlıktaki imza töreninde konuşan Fuat Oktay, “KKTC’deki tüm vatandaşlar aşılanan kadar da göndereceğiz” dedi.
Başbakanlıktaki törende konuşan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın satır başları şöyle;
“Bugün KKTC’de tarihi bir güne tanıklık yapıyoruz: öyle diyorum, çünkü hem uluslararası anlamda bir dönüm noktasındayız hem de içeride farklı bir ivme kazanmak için hayata geçirdiğimiz bir gündeyiz. Güçlü takip sitemi ile de bunun sonuçlarını alacağız diye düşünüyorum.."
"TEMASLARIMIZIN TAMAMI VERİMLİ GEÇTİ...."
"Temaslarımızın tamamı son derece verimli geçmiştir. Bunu samimiyetle ifade ediyorum. Gösterilen misafirperverlik için de herkese teşekkür ediyorum... Heyetimizle birlikte önemli bir istişare toplantısı yaptık. Her anlamda detaylı konuştuk."
"SORUNLARA ODAKLANMANIN VAKTİ, GELDİ DE GEÇİYOR BİLE..."
2021 yılı iktisadi mali işbirliği anlaşması, Covid’le mücadele, altyapı yatırımları ekonominin canlandırılması hususları vardı... Kıbrıs sorunu ve Maraş açılımını da masaya yatırdık... İşbirliği ve kardeşliği daha büyük bir boyuta taşıyacak bir çıktı da elde ettik. Şimdiden hayırlı olsun… Hükümetin kurulması ile birlikte KKTC’de yeni dönemde refah seviyesini yükseltmek için neler yapabileceğimize odaklanmanın vaktinin geldiğini ve hatta geçmekte olduğunu görüyoruz..."
“TOPLUMSAL VE SİYASİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ODAKLANMA VAKTİDİR”
"Toplumsal ve siyasi sorunların çözümüne odaklanma vaktidir. 2020 mali yılı kapsamında yaklaşık 1. 8 milyar TL’yi aktardık. 540 milyon lirada tamamen yatırımlara odaklı sahaya yansıtılacaktır Şu anda fiilen başlamıştır. Bunlarla birlikte 2020'de 3.6 milyar lira KKTC ye aktarıldı..'
"TARIMSAL SU PROJESİNDE DE İLERLEME SAĞLADIK"
"Mali aktarımlar dışında DSİ yatırımları, enerji, milli eğitim bakanlıkları başta olmak üzere diğer kurumlarca sağlanan hizmet ve yatırımlar buna ektir... Lefkoşa'da 100 yataklı pandemi hastanesi, Covid destek paketleri alt yapı reel sektör yatırımları işbirliğimizin somut çıktılarıdır... Boru hattında onarımları tamamladık ve tarımsal su projesinde de ilerleme sağladık."
"40 BİN DOZ AŞI DAHA BUGÜN GELİYOR"
"Salgınla mücadelede Türkiye'den 15 buçuk milyon TL değerinde sağlık malzemesi ve gıda malzemesi sağlandı. 40 bin doz aşı da temin ettik. Bugun ikinci bir 40 bin doz aşıyı da gönderiyoruz. 2 saate kadar da aşıları getireceğiz… KKTC’deki tüm vatandaşlar aşılanana kadar da bu aşıları göndermeye devam edeceğiz...”
“GECİKME VE AKSAMA BURADAKİ BÜROKRATİK NEDENLERLE OLDU…”
Başbakanlıkta imzası gerçekleştirilen KKTC’deki yollarla ilgili gecikme ile aksamaların buradaki bürokratik nedenlerle gerçekleştiğini söyleyen Fuat Oktay, “inşallah bunlar tamamlanacak… Bakanımız söz verdiyse yapılır” dedi. Oktay söz konusu bürokratik sorunların bundan sonra yaşanmayacağına duyduğu inancı dile getirdi. 
“BU ADIMLARI DA TAKİP SİSTEMİMİZLE ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ”
Oktay sözlerini şöyle tamamladı;
“Tamamlayacağımız nice projemiz vardır. Bu adımları da takip sistemimizle adım adım takip edeceğiz. Her şartta yanınızdayız. Çözümden, kardeşlikten, işbirliğinden yanayız… Heyetler olarak alınan tüm kararların ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum...”
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC Polisi Firari Rus Mahkumun Peşinde
 
KKTC'de Cezaevi Firarisi Rus Mahkum Yakalandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Oktay :KKTC'ye Güzel Projelerle Geldik
KKTC'ye geniş bir heyetle geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı yardımcısı ...
KKTC'de Son 24 saatte 64 pozitif vaka, 1 kişi hayatını kaybetti
KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının ...
KKTC için Güzel Bir Proje .Lapta Aşevi Başlıyor
Lapta Belediyesinde yapılan duyuruda Lapta Aşevinin başlayacağı duyurularak,Hayırsever ...
KKTC için Güzel Bir Proje .Lapta Aşevi Başlıyor
Lapta Belediyesinde yapılan duyuruda Lapta Aşevinin başlayacağı duyurularak,Hayırsever ...
 
 
Özersay :KKTC Hükümeti kendi aldığı kararlara onlarca istisna yaratmasın ve uygulasın yeter
KKTC'de Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ersan ...
Artan Vaka Sayıları Karşısında KKTC'de Yasak Kapsamı Genişletiliyor
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Başbakan ...
KKTC'de Aşırı Yoğunluk Yüzünden PCR testleri durduruldu
KKTC Sağlık Bakanlığınca Aşırı yoğunluk nedeniyle ülke genelinde PCR testleri ...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: " asla oyuna gelmeyeceğiz"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BRT ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
 
Doç.Dr. Esenyel KKTC İçin : “Toplumsal Seferberlik Gerekli”
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Küresel Stratejik İşbirlikleri Direktörü ...
Başbakan Saner Siyasi Parti Başkanlarıyla Görüştü
KKTC Başbakanı Ersan Saner, Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi ...
Vaka Sayısı Giderek Yükseliyor Gündüz Testine Göre Vaka Sayısı 62
KKTC Sağlık Bakanı Pilli, vakalardan 12 kişinin Lefkoşa, 34 kişinin Girne, ...
Başkan Harmancı'da İsyan Etti
KKTC'de Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya