Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı.
Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanlığına bahar dönemi için yazı gönderdiklerini duyurmasıyla, Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı.
 
7 Şubat 2021 Pazar - 17:47

    Haber :İrem KESİM


Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu kritik açıklamasının ardından, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği, üniversitelerde yüz yüze eğitimine nezaman başlayacağı ile ilgili karar beklenirken, YÖK’ün Sağlık Bakanlığından ikinci dönem tavsiyesi istemesi ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile birlikte, Türkiye’den bazı üniversiteler yüz yüze eğitim kararları ile ilgili açıklama yapmaya başladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanlığına bahar dönemi için yazı gönderdiklerini duyurmasıyla, Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı. Uygulamalı eğitim veren Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri gibi fakülteler, yeni dönem öncesinde aldıkları kararları açıklamaya başladı. Yükseköğretim Kurulu'nun gönderdiği yazıda, örgün eğitim müfredatının yüzde 40'a kadarının uzaktan ve dijital yöntemlerle yapılabilmesi için hareket alanı bırakıldığı hatırlatıldı. 2020 yılının Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerde, 11 aydır tam anlamıyla eğitim öğretim yapılamıyor. Okulların açılması kararının ardından kademeli de olsa üniversitelerde eğitim verilmesi bekleniyor. Devlet, özel ve vakıf üniversitelerinden kısmide olsa yüz yüze eğitim açıklamaları gelmeye başladı. 
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, Bakanlığın tedbir maksatlı yönlendirmeleri hatırlatılarak, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine dikkat çekildi. Yazının sonunda yer alan ” 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" bölümü öğrencileri heyecanlandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz günlerde okulların kademeli olarak açılacağını açıklamasının ardından, üniversiteler için alınacak karar merak konusu olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik açıklamalarda bulunarak, son günlerde vaka sayısının yeniden artışa geçtiğini hatırlatıp; ” Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız. Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerde gerek vaka sayılarının artış eğilimini gerekse hareketliliğin sebep olabileceği riskler dikkate alınarak karar alınmalıdır." ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTELERDEN PEŞ PEŞE EĞİTİM AÇIKLAMALARI!
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Girne Amerikan Üniversitesi Senatosu 2020-2021 akademik yılının bahar döneminde koronavirüs şartları göz önünde bulundurarak ” Aynı kararların devamında ve 18 Şubat 2021 tarihinde öğretime başlanması" kararını aldığını duyurdu. Uygulamalı derslerin Nisan ayı veya sonrasında yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Süreçlerle ilgili gelişmeler resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacaktır.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamada 4 Şubat 2021
Perşembe günü saat 14.15'te bahar dönemi gündemiyle toplanan sonrası açıklama yapıldı.
2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi için teorik ve uygulamalı derslerin , çevrimiçi olarak uzaktan eğitim ile verilmesine karar verildi. Müzik ve Gastronomi bölümlerinin uygulamalı dersleri devam zorunluluğu olmadan gerekli tedbirler alınarak yüz yüze yapılacağı açıklandı. Final sınavları riskli bir durum görülmediği takdirde belirlenen tarihlerde üniversite yapılacak.
IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Işık Üniversitesinden yapılan açıklamada YÖK tarafından aksi yönde bir karar alınmadıkça 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında eğitim süreçlerinin online olarak devam edeceği açıklandı.
BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada Tıp Fakültesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Hibrit Eğitim sisteminin uygulanması kararı alındığı duyuruldu. Sınavlar fiziki ortamda yüz yüze olacak.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
Sakarya Üniversitesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Tıp Fakültesi 4,5 ve 6. sınıflar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıflarda bahar döneminde yüz yüze geçileceği açıklandı.
Bahar yarıyılında uygulaması bulunan bölümlerde 7+1 kapsamındaki Mesleki Uygulama ve İşyeri Uygulaması ve 3+1 kapsamındaki öğrenciler isteğe bağlı olarak yüz yüze yapılabilecektir. Uygulama yapmak istemeyen öğrenciler bölümün belirleyeceği seçimlik dersleri alacaktır. İsteyen öğrenciler ara dönemde sadece yüz yüze staj yapabilecektir.
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Erzurum Teknik Üniversitesinden yapılan açıklamada pandemi sürecinin seyrine göre yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda bahar yarıyılı da dahil olmak üzere sonraki eğitim öğretim dönemlerinde derslerin yüzde 40'nın uzaktan eğitim yoluyla verileceği açıklandı.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Selçuk Üniversitesi 2020-2021 eğitim yılı bahar dönemi akademik takvimini yayınladı. Yayımlanan takvimde kayıt yenileme işlemlerinin 15-26 Şubat tarihleri arasında yapılacağı bilgisi verildi. Yüz yüze eğitim kararı alındığı takdirde 19-25 Nisan 2021 tarihleri arasında ara sınavlar gerçekleştirilecek. Ayrıca ortak zorunlu derslerin ara sınavları yüz yüze eğitim kararı alınırsa 2630 2021 tarihleri arasında yapılacak.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, uygulamalı eğitim veren Tıp Fakültesi öğrencileri için kritik bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Fakülte Kurulunda alınan karar gereği 2. doz covid-19 aşılarından sonraki duruma bakılarak 5. dönem öğrencilerinin 1 Mart'ta, 4. dönem öğrencilerinin 15 Mart 2021 tarihinde klinik uygulama/teorik derslerinin yüz yüze verileceği duyuruldu.
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ
Avrasya Üniversitesi tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı Lisansüstü programlarının dönem sonu ve bütünleme sınavlarının akademik takvimde belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılacağı duyuruldu.
25 Ocak'ta yapılacak önlisans ve lisans bölümü programları dönem sonu, bütünleme, mezuniyet ve tek ders sınavlarının 15 Şubat tarihinde yüz yüze yapılmasının hedeflendiği açıklandı. İlerleyen süreçte Avrasya Üniversitesi öğrencileri bilgilendiren açıklamalar yapacak.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Harran Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada 2020-2021 bahar döneminde hibrit eğitim modelinin uygulanacağı açıklandı. Önlisans ve lisans programlarında teorik dersler ile teorik uygulamalı derslerin teorik kısımları uzaktan eğitim ile verilecek. Teorik ve uygulama içerikli derslerin uygulama bölümler, birimlerin alacağı kararlar doğrultusunda yüz yüze veya uzaktan işlenebilecek.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ!
Mersin Üniversitesi resmi internet sitesinden bahar dönemiyle ilgili yazı yayınladı. Yapılan açıklamada teorik derslerin tamamının uzaktan eğitim ile işlenmesi kararı alınırken uygulamalı derslerin uzaktan eğitim yoluyla veya 19 Nisan 2021 tarihinde başlamak üzere Akademik takvimde belirtilen son 4 haftasında yüz yüze verilmesi açıklandı. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kaleiçi Müzik Yarışması Heyecanı Cazla Devam Ediyor
 
Çevre dostu elektrikli otobüsler test ediliyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC'de Polis ve Basın mensuplarına PCR testi yapılacak
KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli 7 Şubat pazar günü polis ve basın mensuplarına ...
Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden Dikkat Çeken Açıklama
​Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu adına yapılan ...
Başbakan Saner Yeni kararları Açıkladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Sane,KKTC'de uygulanacak ...
Cumhurbaşkanı Tatar'dan Başhekim Birinci ve sağlık çalışanlarına 'geçmiş olsun' mesajı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, koronavirüse yakalanan, Girne Akçiçek Hastanesi ...
 
 
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC'de Bir Çuval İnciri Berbat Etmeyin
Usta Gazeteci Mehmet Kesim KKTC'de Hızla artan vaka sayılarına hassasiyet ...
Zerin Gürler :GAÜ Olarak Online ve Yüzyüze Eğitime Hazırız
KKTC 'de Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı ...
GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar'dan Yeni Yıl Mesajı
Yeni takvim yılının başlamasına saatler kala, Girne Amerikan Üniversitesi ...
Akpınar : KKTC'de Üniversiteler Kendi Öz İradesi İle Fakülte Bölümlerini Açabilmeli
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler ...
 
 
Kıbrıs ve Türkiye;deki Lise Öğrencilerine Üniversirte İçin Büyük Fırsat
Kıbrıs ve Türkiye;deki Lise Öğrencileri Amerika Eğitim Hayallerine GAÜ ...
Akpınar “Avrasya 2020 Hizmet Nişanı ve Ödülü”ne layık görüldü.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, 2020 ...
KKTC Acil Durum Hastanesi’nde çalışmalarda sona aşamaya gelindi.
Hastanenin yapısal ve hafif çelik olarak yüzde 80’i tamamlandı.
DAÜ-SEN:Üniversiteler Bu Adımı Atmakla Mecbur Kaldı
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası,Gazimağusa’da mağdur ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya