Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Yeniden Doğuş Partisi Tescil İçin İçişleri Bakanlığı'na Başvurdu
Yeniden Doğuş Partisi Tescil İçin İçişleri Bakanlığı na Başvurdu
 
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yetkilileri bugün parti tescili için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptı.
 
7 Ekim 2016 Cuma - 16:14

Erhan Arıklı başkanlığındaki heyetin yaptığı başvurunun ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda düzenlenen basın toplantısıyla parti programı basına açıklandı ve parti kuruluş bildirgesi okundu.
 
“SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞECEK”
 
YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz’ın okuduğu parti programında YDP’nin iktidara gelmesi halinde seçim sistemini tamamen değiştireceği kaydedildi.
 
Bu değişiklikle“ülke milletvekili” adı verilen milletvekillerinin, çarşaf liste ile ülke genelinden seçileceği ifade edilen programda, bölgelerin temsili açısından belirli sayıda “bölge milletvekili”nin de bölgelerden seçileceği fakat bu isimlerin bakanlık görevi alamayacağı kaydedildi.
 
Programda yurt dışındaki Türklerin de genel seçimlerde oy kullanmalarının sağlanacağı ve sınırlı sayıda da olsa yurt dışındaki Türklere de milletvekili kontenjanı verileceği dile getirildi.
 
“Tüm yurttaşlarımızın diline, inancına, kültürüne, değerlerine, yaşam tarzına, tüm farklılıklarına saygı göstereceğiz” denilen programda, partinin “reform”lara imza atacağı anlatıldı.
 
“YARIM İNŞAATLAR TOKİ İŞBİRLİĞİYLE PAZARLANACAK”
 
“Türkiye’den gelen suyun verimli kullanarak, üniversitelerle işbirliği yaparak belirli bir plan tahtında üretim ve pazarlama ağını da kurarak tarım sektörünü ülkenin istihdam ve refah kaynağı haline getirmeyi temel hedeflerimiz arasına alacağız” denilen programda, 2004 yılından bu yana yarım kalan inşaatların TOKİ ile işbirliği halinde pazarlanacağı ifade edildi.
 
Programda yabancıların gayrimenkul alımlarının da kolaylaştırılacağı dile getirildi.
 
“HEDEF ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM”
 
Partinin Kıbrıs sorunuyla ilgili vizyonuna da yer verilen programda, “KKTC’nin ekonomik altyapısının güçlendirilmesi ve refahının artırılması için bugüne kadar Anavatanımız Türkiye’nin katkıları aşikardır. Kıbrıs’ta, her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve adanın ortak sahibi olmalarını temel alan, müzakere edilmiş, adil ve kalıcı bir çözümü hedefliyoruz” denildi.
 
Programda müzakerelerle ilgili şu ifadelere yer verildi:
 
“Sayın Cumhurbaşkanı tarafından sürdürülen müzakereleri ihtiyatlı bir iyimserlikle destekliyor ve varılacak çözümde; halkımızı yeniden göçmen durumuna düşürmeyecek, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünü sulandırmayacak, siyasi eşitliğimizi, egemenliğimizi, iki kesimlilik ve iki bölgeliliğimizi zedelemeyecek bir anlaşmaya evet diyeceğimizi peşinen beyan ediyoruz.”
 
“KKTC SUNİ TENEFFÜSLE YAŞAYAN BİR HASTA DURUMUNA DÜŞTÜ”
 
Hukuk Müşaviri Sunalp Derviş Sencer’in okuduğu kuruluş bildirgesinde ise, “1974 Mutlu Barış Harekâtı ile temelleri atılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, aradan 42 yıl geçmesine, kuzeyde kalan bunca zenginliklere ve Anavatan Türkiye’nin olağanüstü desteklerine rağmen, bir türlü kendi ayakları üzerinde duracak bir yapıya kavuşamamış ve suni teneffüsle yaşayan bir hasta durumuna düşmüştür” ifadeleri kullanıldı.
 
Mevcut siyasi partiler ve gelmiş geçmiş hükümetlerin eleştirildiği bildirgede, “Kıbrıs Türkü zengin kaynakların fakir bekçisi olamaz” denildi.
 
Geçen 42 yılda sadece balıkçılık konusuna bile ağırlık verilse, ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasının sağlanacağı ifade edilen bildirgede, “Fakat, mevcut siyasiler, halkın menfaatini değil de kendi maddî çıkarlarını hedef aldıklarından, bu en basit örneği dahi uygulamak doğrultusunda en küçük bir teşebbüste bulunmamıştırlar” görüşü ileri sürüldü.
 
PARTİNİN AMAÇLARI
 
Kuruluş bildirgesinde partinin amaçları şöyle sıralandı:
 

“Kıbrıs Türkünün, Türk Milletinin kopmaz bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle, Kıbrıs Türkünün hür iradesinin tecellisi olarak kurulan KKTC’yi yaşatmak ve yüceltmek. Meşruiyetini Kıbrıs Türkünün milli iradesinden alan, insan odaklı, seviyeli, ilkeli, dürüst bir siyaset anlayışı ile adaleti ve hakkaniyeti esas alan bir yönetim anlayışının tesis edilmesini sağlamak.
 
Toplumsal barış ve huzuru hâkim kılmak, Kıbrıs Türkünün milli ve manevi değerleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak. Devletin, ülkesi ve halkı ile bölünmez bütünlüğünü, hak ve menfaatlerini korumak, inançlı, yüksek ahlaklı ve çağın gerektirdiği niteliklere sahip nesiller yetiştirilmesi için politikalar üretmek. Temel insan hak ve hürriyetlerini geliştirmek, hukukun üstünlüğünü hâkim kılmak, demokratik standartların yükselmesini sağlamak. Bunun için kamuoyu oluşturmak.
 
Hürriyet, adalet, hakkaniyet ve fırsat eşitliğini esas alan, milli, insani ve ahlaki değerlerin ön plana çıktığı siyasi ve toplumsal düzen ile kültürel iklimin tesisi için gayret göstermek, kardeşlik hukukunu ve dayanışma kültürünü geliştirmek. Milli birlik ve bütünlüğün tesis edilmesi, Kıbrıs Türk halkının maddi ve manevi gelişmesi önündeki engellerin kaldırılması, dengeli ve adaletli bölüşüm sistemine dayanan bir gelir dağılımının oluşması için yasalar çerçevesinde her türlü faaliyeti yürütmek.
 
Yatırım ve istihdam kapasitesi yüksek, ileri teknolojiyi ve serbest piyasa ekonomisini esas alan, uluslararası rekabet gücüne sahip, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirecek bir ekonominin tesisi için alternatif politikalar üretmek. Barış, mutluluk ve adaletin hâkim olduğu bir dünya düzeni içerisinde, Kıbrıs Türkünün layık olduğu itibarın kendisine tanınmasını sağlamak ve bu aziz halkın üzerinde yaşadığı bu toprakları ebedi Türk yurdu haline getirmek. Kıbrıs Türkünün bölünmez ve bölünemez bir bütün olduğunu teyit ederek,  bazı çıkar çevrelerinin kendi haris ve hasis maksatlarına hizmet düşüncesiyle yıllardan beri sürdürmekte oldukları bölücülük ve ayrımcılıkla mücadele etmek.
 
Cumhuriyet Anayasası’nın öngördüğü demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin ve parlamenter düzenin tüm kurumlarıyla birlikte hayata geçirilmesi için gayret göstermek. KKTC vatandaşları arasında her türlü dil, din, mezhep, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, inanç ve benzeri sebeplerle ayrımcılık yapılmasını engellemek ve ayrımcılık yapanlarla mücadele etmek.”
 
ARIKLI: “YDP KKTC’NİN MAKUS TALİHİNİ YENMEK İÇİN KURULDU”
 

YDP Başkanı Erhan Arıklı basın toplantısında yaptığı konuşmada Kurucular Kurulu’nun kendisini Parti Başkanı seçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Bazı kesimlerin YDP’yi “kuru gürültü” olarak tanımladığını söyleyen Arıklı, bu kişileri parti programını okumaya ve kendileriyle tartışmaya çağırdı.
 
Partinin KKTC’nin “makus talihini yenmek” için KKTC vatandaşları tarafından kurulduğunu dile getiren Arıklı, partiye haksız yere ayrımcı damgası vurulmak istendiğini söyledi.
 
Kimsenin doğum yerine, etnik kökenine ya da mezhebine bakmadıklarını, herkesi kucakladıklarını ifade eden Arıklı, kendilerine ırkçı diyenlerle gerekli cevabı halkın sandıkta vereceğini söyledi.
 
Konuşmasında müzakerelere de değinen Arıklı, iki liderin yapacağı camp-david modeli toplantıyla ilgili, bu toplantının Kıbrıslı Rumların toprak taleplerinin Kıbrıslı Türkler tarafından öğrenilmesi halinde büyük sorun yaşanacağı için yurt dışında yapılacağı duyumları aldıklarını öne sürdü.
 
YDP olarak barış ve çözüm istediklerini ancak bunun hakkaniyete dayalı, adil ve sürdürülebilir bir çözüm olması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Arıklı, Kıbrıslı Rumlara mülk konusunda yeterli tavizin verildiğini bundan daha ileri gidilmesi halinde varılacak anlaşmanın referandumda hayır oyu alacağını kaydetti. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BKP Brüksel'de Temsil Edilecek
 
Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak?
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BKP Brüksel'de Temsil Edilecek
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, Brüksel’de düzenlenecek politikada ...
TDP Genel Başkanı Özyiğit Beyarmudu'nda Vatandaşlarla Buluştu
Toplumcu Demokrasi Partisi heyeti Beyarmudu köyünü ziyaret etti, bölgedeki ...
Yeni Kıbrıs Partisi'nden Güven Yaratıcı Uygulamalar Açıklaması
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs'ta toplumlar arasında güven ortamının ...
Girne İnisiyatifi TDP Genel Başkanı Özyiğit İle Görüştü
Girne emirnamesiyle ilgili hukuki süreç başlatan ve siyasi mücadeleyi ...
 
 
CTP ve AKEL Komite Toplantılarını Sürdürdü
Kıbrıs Sorunu konusunda ortak çalışma yapmak için yaklaşık bir yıl önce ...
CTP Genel Sekreteri Erhülman: Gençler Toplumu Dönüştürme Görevini Üstlenecek
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 18. Olağan ...
TDP Gazimağusa İlçe Yönetimi'nden Bir Grup Emiroğluları İçin İmza Topladı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa İlçe Yönetimi’nden bir grup, ...
Demokrat Parti'de Bayramlaşma
Demokrat Parti (DP)’de Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenlendi.
 
 
UBP Gençlik Kolları'ndan Müzakere Süreci Konusunda Açıklama
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gençlik Kolları Başkanı Saffet Nadiri, Cumhurbaşkanı ...
Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor
Halkın Partisi yetkilileri bölge ve köy ziyaretleri çerçevesinde Kalkanlı ...
Sosyal Demokrat Parti Yeni Parti Meclisi Görev Dağılımı Yaptı
Sosyal Demokrat Parti (SDP) Olağan Genel Kurulu’nun ardından ilk Parti ...
Yeni Doğuş Hareketi Köy Gezilerini Sürdürüyor
Yeni Doğuş Hareketi (YDH) heyeti, dün akşam köy gezileri kapsamında Gelincik, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya