Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/26 °C
 
 
    KKTC Sevinç .KKTC Milli Takımı ilk kez CONIFA EURO şampiyonu  
 
    Kemer 'de Uluslararası Kemer Dans ve Müzik Festivali Coşkusu  
 
    Aleyna Solaker Hayatının En Önemli Teklifini Aldı  
 
    Türkiye Antalyalı Prof.Dr.Nasuh Utku Doğan'ın Başarısını Konuşuyor  
   
  Reşit KESİM [email protected]  
İzmir Fuarındaki KKTC
30 Ağustos 2010 Pazartesi

Türkiye’de düzenlenen en büyük fuar etkinliklerinden, İzmir ile özdeşleşmiş  İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 79.kez kapılarını açarak ziyaretçilerine merhaba dedi.55 Ülkeden 1052 firmanın stant açtığı İzmir Enternasyonal Fuarında, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerini aldı.
Bu yıl 35.kez İzmir Fuarına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, haksız ve zalimce uygulanan ambargo ve izolasyonlara rağmen  inatla 51 kurum ve kuruluşu ile yerini aldı. Fuarın resmi açılışında Türkiye Cumhuriyeti  Sanayi ve  Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün davetlisi olarak  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katıldı. Atun, diğer 28 Ülkenin temsilcileriyle birlikte açılış seremonisinde yerini aldı.
79.İzmir Enternasyonal Fuar’ı açılışı sonrası KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standını gezerken mutluluğu da gözlerinden okunuyordu. Ekonomik sorunlar ve yaşanan her türlü sorunlara rağmen Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyesi 39 üretici firma ürünlerini sergilerken, gıda sektöründe ticari hayatını sürdüren 3 ürün de   tanıtım ve tadımlarını ziyaretçilere fuar boyunca sürdürecek. KKTC standında ayrıca  5 üniversite tanıtım ve öğrenci kayıt işlemi yaparken, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk El Sanatları Kooperatifi ve Halk Sanatları Enstitüsü de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıtmakta.
Kıbrıs sorununa çözüm bulma adına yapılan müzakerelerde gerek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerekse diğer yetkililerin her fırsatta dile getirdikleri; müzakerelerde, Kıbrıs Türk tarafı olarak Dünya’ya ve Rum tarafına karşı elimiz güçlü ve dik durabilmemiz için ekonomisi güçlü, ayakları üzerinde durabilen bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için var gücümüzde çalışmamız herkesin kabul ettiği bir gerçektir.
79.İzmir  Enternasyonal Fuarı açılışı öncesi  Nihat Ergün ve Sunat Atun arasında  gerçekleşen görüşmede, Atun’un, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde KOBİ  Geliştirme Merkezi kurulması için Ergün’den istediği desteğe olumlu yanıt alması KKTC ekonomisi  için büyük bir kazanımdır. Yeni yatırım sahaları oluşturarak  yerli ve yabancı yatırımcıları KKTC’ye çekmek, yabancı yatırıcımlasın önünde oluşan bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için  şüphesiz ki KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’a büyük görevler düşmektedir.
İş dünyasından siyasete giren, 19 Nisan 2009 ‘da gerçekleşen erken genel seçim sonrası Gazimağusa Milletvekili seçilerek  Mayıs 2009’dan beri Ekonomi ve Enerji Bakanlığını sürdüren Sunat Atun, genç, dinamik, karizmatik, bilgi ve tecrübesiyle gerek ekonomik gerekse enerji alanında uygulayacağı  projeleri hayata geçirerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne damgasını vuracak güçtedir.
 

 


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC Sevinç .KKTC Milli Takımı ilk kez CONIFA EURO şampiyonu

KKTC Sevinç .KKTC Milli Takımı ilk kez CONIFA EURO şampiyonu

  BYTURCO MEDYA'DAN HABERLER
 
  Bayramlar Sadece Takvimdeki Günler Değildir
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR
 
 
Bayramlar Sadece Takvimdeki Günler Değildir
 
Mehmet Kesim
 
 
Yeni Dünya Aranıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
Geleceğin İnşası: Adaleti ve Vicdanı Gençlerin Kalbine Ekebilir miyiz?
 
İREM KESİM
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya