Muğla Valiliği’nden Duyuru

3 Ocak 2011 Pazartesi  14:36

-6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2.maddesi gereğince; Yeni açılan ve anılan Kanunun 1.maddesi kapsamında değerlendirilen en az bir ( 1 ) işçi çalıştıran, Sanayi İşletmeleri iki ( 2 ) ay içerisinde Sanayi Sicil Beyannamesi doldurarak istenen diğer belgeleri de Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü‘ne vererek Sanayi Siciline kayıt olmak zorundadırlar. Aksi taktirde Kanunun 9.maddesine göre; haklarında (616.00 TL.) İdari Para Cezası uygulanacaktır.
 
-6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 4.maddesi gereğince;   Sanayi Sicil Belgesine sahip Sanayi işletmeleri: Kanunun 2.maddesine göre verilecek beyannamelerde işletmeyle ilgili bilgilerde bir değişiklik olması durumunda, İşletmenin daimi veya geçici olarak kapatılması veya tekrar faaliyete geçmesi hallerinde; durumu bir(1) ay içerisinde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü‘ne bildirmek zorundadırlar.(Tamir ve temizleme gibi sebeplerle üç aydan az bir müddetle çalışmanın tatil edilmesi, yapılan işler mevsimlik olduğu takdirde muayyen zamanlarda faaliyete geçilmesi veya faaliyetinin tatili halleri bu madde hükmünden hariçtir.) Aksi taktirde Kanunun 9.maddesine göre; haklarında        (616.00 TL.) İdari Para Cezası uygulanacaktır.
 
             -6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5.maddesi gereğince; İşletmeler her yıl Nisan ayı sonuna kadar (30/NİSAN/2011 tarihine kadar), bir önceki yıla ait yıllık faaliyetlerini gösteren Yıllık İşletme Cetvelini–Sansic (B)- Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinden temin ederek doğrudan bir dilekçe ekinde üretim yerinin/işletmenin bulunduğu İl’in Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne vermeli veya taahhütlü olarak göndermelidirler.
                                                          veya                                                                                      
             her yıl Nisan ayı sonuna kadar (30/NİSAN/2011 tarihine kadar), elektronik ortamda Bakanlığımız Web sayfası “www.sanayi.gov.tr” “Hizmetlerimiz’’ bölümü menüsü altında ‘’ Üretici ve Sanayicilere Verilen Hizmetler‘’ bölümü tıklanarak ‘’Sanayi Sicil Belgesi Hizmetlerine’’ girilerek Dosyalar bölümünden “Yıllık İşletme Cetvelleri” bölümünü tıklayarak kullanılarak işletme sahibi veya yetkilendirdiği kişi tarafından kullanıcı kaydı yaptırdıktan sonra Sanayi Sicil Belgesi numarası ile şirketini seçerek Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini girebilirler.
 -Aksi taktirde Kanunun 9.maddesine göre; haklarında (616.00 TL.) İdari Para Cezası uygulanacaktır.
 
-Kanunun 10.maddesine göre Sanayi Sicil Belgesi yetkili memurlarca istendiğinde; İşletme sahiplerince/yetkililerince yetkili memurlara gösterilmek zorundadır. Aksi taktirde Sanayi Sicil Belgesini yetkili memurlara ibraz etmeyen Sanayi İşletmelerine (308.00 TL.) İdari Para Cezası uygulanacaktır.
 
-Kanunun 11.maddesine göre; İstenilen bilgileri hakikate aykırı olarak bildirenlere
 (1.232.00 TL.) İdari Para Cezası uygulanacaktır.
                                              
-Belge düzenleniş tarihi itibariyle her iki yılda bir belge aslı ve yıllık işletme cetveli ile birlikte üretimin yapıldığı / işletmenin bulunduğu İl’deki Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne müracaat edilerek yaptırılacaktır.
                                                        
-Geçerlilik süresi biten Kapasite Raporlarının yenisinin işletmenin bağlı olduğu Oda veya TOBB tarafından "aslı gibidir" onaylanmış sureti veya sanayi işletmesinin bağlı olduğu Oda veya TESK tarafından "aslı gibidir" onaylanmış suretinin dilekçe ekinde üretimin yapıldığı / işletmenin bulunduğu İl’deki Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekmektedir.



Sayfa Adresi: http://www.byturco.com/haber/Mugla-Valiligi-nden-Duyuru/350390