DAÜ 4. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Konferansı Başladı

2 Mayıs 2019 Perşembe  19:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası katkılarıyla düzenlenen söz konusu konferansta 25 farklı ülkeden 120’ye yakın bankacılık ve finans konusunda uzman akademisyen yer aldı. Törene; DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seldjan Timur, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özataç, Cass Business School in London Öğretim Üyesi Prof. Dr. Thorsten Beck, IPAG Business School Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duc Khuong Nguyen, KKTC Merkez Bankası Temsilcisi Hayri Bender, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
25 Ülkeden 120’ye Yakın Akademisyen
Konferansın açılış konuşmasını Konferans Organizasyon Komitesi Başkanı ve DAÜ Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özataç gerçekleştirdi. Konferansın katılımcı ve katılan ülke sayısının giderek arttığını belirten Prof. Dr. Özataç, “Bu yıl konferansımıza 25 farklı ülkeden 120’ye yakın bankacılık ve finans konusunda uzman akademisyenin katılım için başvuru yapmış olması oldukça sevindiricidir. Konferansımızın amacı ülkemizin akademik yaşamına katkı sağlamak, bankacılık ve finans konularındaki son araştırmaların paylaşılacağı bir platform oluşturmaktır. Sonuç bildirileri diğer yıllarda olduğu gibi Springer Proceedings kitapçığında yayınlanacaktır. Bunun yanında saygın dergilerde de yerini bulacaktır” diye konuştu.
Dünya’nın En İyi 250 Programı Arasında
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da konuşmasında DAÜ’nün 40. yılını kutlamak üzere olduğunu belirterek, konferans kapsamında yapılan önemli akademik çalışmaların alana katkıda bulunmasını diledi ve konferansa katılan dünyaca ünlü ekonomi uzmanlarına teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Fransa’da bulunduklarını ve oradaki üniversitelerle DAÜ arasında ne akademik, ne de sosyal başarı açısından hiçbir farklılık görmediklerini vurgulayan Prof. Dr. Osam, “Tanınmamış bir ülkede olmasına rağmen 113 farklı ülkeden öğrenciyi bünyesinde barındıran DAÜ, 2019 Times Higher Education En İyi Genç Üniversiteler sıralamasında 101-150 bandında yer alıyor. Aynı zamanda İşletme ve Ekonomi Fakültemiz de “İşletme ve Ekonomi” alanında dünyanın en iyi 250 programı arasında yer almaktadır. Konferansın verimli geçmesini dilerim” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından KKTC Merkez Bankası Temsilcisi Hayri Bender, Montpellier Business School Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadri Boubaker, Cass Business School in London Öğretim Üyesi Prof. Dr. Thorsten Beck ve IPAG Business School Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duc Khuong Nguyen’e konferansa yaptıkları katkılardan dolayı Kıbrıs’a özgü ipek işi pano takdiminde bulundu.
80 Adet Bildiri Sunulacak
Açılış konuşmalarının ardından başlayan konferansta Dünya’nın önde gelen akademisyenlerinden Prof. Dr. Thorsten Beck  (Cass Business School, London)  “Bankaların Yeniden Yapılandırılması: Ampirik Bulgular” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Beck, 54000 atıf sayısına sahip bir bilim insanı olarak Dünya Bankası, Avrupa Birliği Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi kurumların araştırma birimlerine danışmanlık yapıyor. Prof. Dr. Beck’in ardından konferansın diğer ana konuşmacısı olan Prof. Dr. Duc Khuong Nguyen(IPAG Business School, Paris) “Global Para Birimleri İletişim Ağı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Nyguen, gelişmekte olan piyasalar, enerji ekonomisi ve finansmanı konularında uzmanlaşmış önemli çalışmalara sahip değerli bir akademisyendir. 3 Mayıs 2019 Cuma günü de devam edecek konferansta, küresel finans kriz sonrasında bankacılık ve finans konularındaki son araştırmalar paylaşılacak ve küresel finansal pazarlarda karşılaşılan fırsatlar ile riskler tartışılacak.
Konferans kapsamında 24 farklı ülkeden katılan akademisyenler tarafından 80 adet bildiri,gerçekleştirilecek olan 15 oturumda sunulacak. Genelde ekonomi, özelde finans piyasalarının dalgalı olduğu dönemlerde merkez bankalarının uygulaması gereken etkin para politikaları, volatilite modelleri, gözetim ve denetimin önemi, İslam bankacılığı, mikro finans ve sermaye piyasasıyla ilgili konuların yanı sıra şirket finansmanı, ekonomik kalkınma ve enerji ekonomisi gibi konular da ele alınacak.



Sayfa Adresi: http://www.byturco.com/haber/DAU-4-Uluslararasi-Bankacilik-ve-Finans-Perspektifleri-Konferansi-Basladi/412713