Organize suçlarla mücadele eğitimi Antalya'da gerçekleşti

8 Ocak 2020 Çarşamba  23:28

Beş gün süren toplantıda Eğitimle, organize suçlarla mücadelede etkin olan kurumlar arasındaki iş birliğinin arttırılması amaçlandı. KİHBİ dairesi, Türkiye’nin terörle mücadelede rol alan kurumlarını bu hizmet içi eğitimde bir araya getirdi.
Organize suçlarla mücadelede gelinen nokta, bundan sonraki süreçte suç örgütleriyle mücadeleye dönük yeni yol ve yöntemlerin paylaşıldığı seminerde, birçok eğitmen kursiyerle birikimlerini paylaştı.
Amaç organize suçlarla mücadelenin etkinliğini artırmak

Türkiye’ye yönelik organize suçlar, alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması konusunda koordinasyonu sağlamayı amaçlayan seminerde “Organize Suç Nedir, Organize Suç Örgütlerinin Oluşumu, Organize Suç Örgütleri ile Terör Örgütleri Arasındaki Bağlantı” Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılar ile paylaşıldı.
Tehlikeli Madde Kaçakçılığı başlığı altında Jandarma Genel Komutanlığı personelinin verdiği eğitimle ilk eğitim tamamlandı. Organize Suçların Soruşturma Safhalarını, Organize Suç Örgütleri ve Terör Örgütleri Mensuplarının Ülkemize İade Çalışmalarını anlatan Adalet Bakanlığı personeli ile devam eden eğitimin ikinci gününde, Bilişim Yolu ile İşlenen Organize Suçlar EGM Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı personeli tarafından anlatıldı.
Eğitimin üçüncü gününde Terörizmin Finansmanı ile Mücadele Yöntemleri, Organize Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı MASAK personeli aynı zamanda MASAK’ın görev ve yetkilerine değindi.
Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadeleye Yönelik Yapılan Çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Dairesi Daire Başkanı Mustafa Çana, gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri paylaştı.
Düzensiz göç, sınırlardaki illegal giriş ve çıkışların önüne geçmek için yapılan çalışmalar   
Düzensiz Göç İle Mücadeleye Yönelik Yapılan Çalışmalar Nelerdir konulu seminerde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personeli, Organize Suç Örgütlerinin Yurt Dışı Yapılanması ve Organize Suçlarla Mücadelenin Uluslararası Boyutunu Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı personeli, son olaraksa Sınırlardaki İllegal Giriş ve Çıkışların Önüne Geçebilmek İçin Yapılan Çalışmaları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli tarafından kursiyerlere aktarıldı.
Eğitimin son gününde Sınırlarda Ve Gümrük Kapılarında Organize Suç Örgütleri Ve Suç Türleri İle Mücadelede Alınan Tedbirler Nelerdir? Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü personeli, Organize Suç Türleri ve Suç Örgütleri Konusunda Çocukların ve Gençlerin Bilinçlendirilmesi Yönünde Üniversitelerde Yapılan ve Yapılacak Olan Çalışmalar hakkında da Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı personeli eğitim verdi.
Jandarma Genel Komutanlığı personeli, “Silahlı Mühimmat Kaçakçılığı ve Önlemleri” hakkında eğitim verdi. Malzemelerin kaçakçılığını önlemek için, üretim denetimini yapacak olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin de yasa dışı silah ve mühimmat ticaretine vakıf olması gerektiği belirtildi. Tüm ateşli silahların üretim bandından başlayarak son kullanıcıya satışına kadar süren silah takip programı kullanılması, merdiven altı üretim adı verilen ve hiçbir denetime tabi olmayan malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla istihbari ve önleyici kolluk uygulamalarının planlı bir şekilde yönetilmesine devam edilmesi, av bayilerinin kayıtları huzur güven uygulamaları kapsamında oluşturulacak heyetler marifeti ile denetlenmesinin uygun olacağı değerlendirildi.
5 günlük eğitimin son dersinde KİHBİ Dairesi Başkanlığı personeli kursiyerler ile Organize Suçlarla Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planını paylaştı.
 



Sayfa Adresi: http://www.byturco.com/haber/Organize-suclarla-mucadele-egitimi-Antalya-da-gerceklesti/413470