Manavgat'ta, ülke genelinde 512 sporcunun katıldığı turnuva büyükler, gençler ve kadınlar olmak üzere üç kategoride yapıldı. Final müsabakaları sonunda büyüklerde İstanbul'dan Tayfun Taşdemir birinci, Konya'dan İsmail Yaş ikinci, Kahramanmaraş'tan Şemsettin Azimli üçüncü ve İstanbul'dan Hakan İncekara dördüncü oldu.
Kadınlarda İstanbul'dan Gülşen Değener birinci, Güzin Müjde Karakaşlı ikinci, Ayşegül Fendi üçüncü, Esin Demirci dördüncü oldu. Gençler kategorisinde ise turnuvayı Sinop'tan Berkay Karakurt birinci, Tokat'tan Arda Güngör ikinci, Ankara'dan Alperen Cemoğlu üçüncü, Sakarya'dan Nihat Özen dördüncü tamamladı.
Turnuvanın ardından Türkiye Bilardo Federasyon Başkanı Uğur Kurugöllü, dereceye giren sporculara madalyalarını verirken, "Müsabakalar kıran kırana geçti. Özelikle doğu ve güneydoğu bölgesinden gelen sporcularımız başarılı bir grafik çizerek önümüzdeki yıllarda dereceye girme sinyali verdi. Hiçbir derecesi olmayan, doğru dürüst şampiyonalara dahi gidemeyen bazı federasyonlara 30-50 milyon lira destek veriliyor. Bilardo Federasyonu'na 1 kuruş dahi verilmiyor" dedi.
BABASI EVLATLIKTAN REDDETTİ, 2'NCİ KEZ ŞAMPİYON OLDU
Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci Etabı kadınlar kategorisi şampiyonu İngilizce öğretmeni Gülşen Değener, İstanbul'da bir dershanede öğretmenlik yaptığını belirtirken şunları söyledi:
"Bu yıl set sisteminden maraton sistemine geçtik. İyi oynayan, hak eden kazandı. Üniversite öğrencisiyken kafelerde bilardo oynayarak kendisini geliştirdim. Üniversite bittikten sonra gittiğim bilardo salonlarında garipseniyordum. Fakat çok kısa zamanda kabul gördüğüme inanıyorum. Şimdi Türkiye'nin dört bir tarafından davetler alıyorum. Çok mutluyum. Aslında bilardo kahvehanelerden gelen bir spor. Babam bu sporu yaptığım için evlatlıktan reddetmişti. Birkaç ay savaştım, kendimi zorla kabul ettirdim. Bu sporu en az erkek arkadaşlarım kadar seviyorum. Bilardo benim hayatımda önemli bir yer teşkil ediyor. Bunu yapmak istediğimi babama kabul ettirdim. Geçen yıl şampiyon olduğumda madalyamı babam takmıştı. Bir dünya üçüncülüğüm ve Avrupa üçüncülüğüm var. Katıldığım pek çok turnuvada dereceye girdim. Şimdi ailem destek veriyor."
Kadınların bilardoya estetik kattığını söyleyen Gülşen Değener, bilardonun kahvehaneler yerine çok daha iyi salonlarda oynanmaya başlamasıyla birlikte geliştiğini belirtti. Erkeklerin daha şanslı olduğunu vurgulayan Değener, "Ama biz de erkelerle başa baş oynayabiliyoruz" dedi.