Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Akaydın: İki Yılı Başarıyla Geçirdik
Akaydın: İki Yılı Başarıyla Geçirdik
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hizmette 2. Yıl Tanıtım Toplantısı' yapıldı. Başkan Akaydın, iki yıllık hizmetlerini ve gelecekte Antalya için tasarladığı projelerini kamuoyuna açıkladı.
 
20 Nisan 2011 Çarşamba - 15:39

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AKM Aspendos Salonu'nda düzenlediği tanıtım toplantısı ile belediye başkanlığındaki iki yılını kamuoyu ile paylaştı. Hizmetinin ikinci yılında Antalya'ya kazandırdığı projeleri ve gelecekteki hedeflerini anlatan Akaydın'ın tanıtım toplantısında ilk olarak hizmetleri slayt eşliğinde tanıtıldı.
Slayt gösterisinin ardından konuşan Başkan Mustafa Akaydın, bu kenti yönetmek için Antalyalıların desteğini isterken verdiği sözü hatırlatarak, "Bu kenti rant yağmasından kurtaracağız, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Hizmetlerimizde her zaman akılcı ve bilimsel davranacağız. Kentin doğal ve tarihi zenginliklerini koruyacağız. Birilerini zengin etmek adına kenti yaşanmaz hale getiren belediyecilik anlayışına son vereceğiz" dedi.

BELEDİYEYİ BORÇLA DEVRALDIK
Büyükşehir Belediyesi'ni iki yıl önce 1 milyar 416 milyon borçla devir aldıklarına dikkati çeken Akaydın, mali disiplini sağlayarak, 275 milyon lirası önceki belediye dönemine ait olmak üzere 490 milyon lira borcu ödediklerini söyledi.
Ulaşım Master Planı'yla Antalya'yı 2050 yıllarına taşıyacaklarını vurgulayan Başkan Akaydın, şöyle konuştu: "Kartlı teknolojiyi bir rant kaynağı olmaktan çıkarıp tamamen halkın ve esnafın yararına işleyecek Halk Kart Aralık 2010 tarihinde hizmete girdi. İlerleyen günlerde Halk Kartı, Kent Kart'a dönüştürüyoruz. Birkaç AVM ile anlaşma sağlandı. Halkımız bu kart ile birden çok iş yapabilme imkanına sahip olabilecek. Aldığımız çevreci 40 yeni otobüsle, halkımıza en modern ve en hızlı ulaşımı sağlamanın
yanında, ANTRAY'ı da en verimli şekilde işletmeye çalışıyoruz."
Başkan Akaydın, iki yıllık süreçte hayata geçirdiği hizmetleri ve yapacaklarını şöyle sıraladı: "Akıllı trafik sistemi, Alt yapılara dev yatırım, Hurma Atıksu Tesisi'nin genişletilmesi, katı ve tıbbi atığa çevreci çözüm, Antalya Güneş Evi, Kent merkezi peyzaj çalışmaları, sosyal belediyecilik faaliyetleri, ücretsiz sağlık hizmetleri, öğrenci ve ailelerine destek, istihdam ofisleri, her gün bin 500 kişiye yemek, ASMEK, engelli rehabilitasyon merkezi, engelsiz şehir projeleri, kültür sanat faaliyetleri,
festivaller, müzeler kenti, yeni sanayi kültür merkezi, Sarısu ve Düden'e projeler, Türkiye'nin en güzel hayvanat bahçesi, en büyük akvaryum, Doğu Garajı kültürel ve sosyal alan olacak, Yat Liman'ı düzenlemesi, Karaalioğlu Kültür Merkezi."
Başkan Akaydın, hizmet ve gelecekteki projelerini tanıtmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
"ASAT'a ulaşmakta zorluk çekiyoruz ve Şarampol trafik sorunu nasıl çözülebilir?" sorusuna Başkan Akaydın, şöyle karşılık verdi: "İnternet ortamında da belediye alanındaki hizmetlere ulaşmanız mümkün. Kentin birçok yerine iletişim merkezleri kuruyoruz. Yakında muhtar evlerinden kendi işlerinizi telefon etmeden yapabilecek hale geleceksiniz. Onlıne hizmet yapılacak. Antalya elektronik şehir olmak üzere hızla ilerliyor. Doğalgaz çalışmalarına devam ediliyor. Tamamlandığında örnek alınan bir proje olacak.
Şarampol'ün bugünkü toplu ulaşım trafiği, yeni yollarla azaltılacak yoğunluk tramvaya verilecek. Geçiş döneminde bir takım sıkıntılar olabilir ama yaza bu konuyu çözmeyi planlıyoruz."
'Biz sizin için ne yapabiliriz?' sorusuna ise Başkan Akaydın, şöyle cevap verdi: "İki yıldır hoca yapar dediler, ne yaptı hoca dediler' Şehir efsaneleri oluşturmak istiyorlar. Bunları kimin yaptığını siz biliyorsunuz. Yaptıklarımı size anlattım. 25 proje yaptık en ucuzu bir milyon. Ayda 100 bin bastığım gazeteyi her yere dağıtıyorum. Belediye ne yapıyor diyenin iyi niyetinden de şüphe ediyorum."
'Sokakta kağıt toplayan insanlar için bir çalışmanız olacak mı?' sorusuna, çöpleri toplamak alt belediyelerin işiyken bertaraf etmek bizim işimiz diyerek cevap veren Başkan Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Size bir de müjde vereyim. İki yıldır Kızıllı'daki şimdi geri dönüşüm tesisleri, enerji üretim tesisleri, tıbbi atık tesislerinin ihalesine yeniden çıkıyoruz. Ama ne olursa olsun ilçe belediye başkanları duyarlılık göstermek zorunda. Önemli bir insanda geçimini buradan sağlıyor. Çok zor bir
proje. Kağıt toplayan insanları da bu tesisler de istihdam edeceğiz."
Başkan Akaydın, Halk Kart'taki 8 lira depozitonun ödenmesi ile ilgili soruya da şöyle karşılık verdi: "Elinizi vicdanınıza koyun. Kartlı binişi bedava satan bir belediye başkanı gösterin bana. Size bu kartın bir bedeli var, depozito alacağım dedim. Ama sonra bir yıl içinde depozitoların dönüşümü olacağını söylemiştim. Günde 500 kişinin kartına yükleme yapılıyor. Bir yılda tamamlanacak. Bunu da dünyada benden başka yapan bir belediye başkanı olduğunu düşünmüyorum. Bazen de geri dönüşüm kart üstünde yapıldığı
için vatandaş farketmiyor. Biz bunu kanıtlayabiliriz."

FESTİVAL YAPTIĞI İÇİN YARGILANAN İLK BAŞKANIM
'Oktoberfest Festivali'nde soruşturması ile ilgili soruya da Başkan Akaydın, şu yanıtı verdi: "Merkezi hükümet beni CHP'li diye engelliyor. Çıplaklı Antepe'nin asfaltlama tesisini Menderes Türel'e vermişler. Ben gelince çıkın dediler. Şimdi onu Boğaçay'ına taşıdık. Niye bunu Türel'e denemediniz. Sarısu'da yaşananlar roman olur, Atatürk parkı, Cumhuriyet otoparkı, mezarlık, Özgürlük Bulvarı bunlardan başlıcaları. Ne diyeyim Kılıçdaroğlu Başbakan olduğu zaman söyleyeceğim. Daha çok projem var.Bunu
festivali belediye düzenlemedi. Ben açılışını yaptım. Bir firma yaptı her şeyi. Bira satıldıysa satılmıştır. Bira içip sarhoş olmak isteyen varsa alanın 200 metre ilerisindeki içki satılan yerlerde her türlü içkiyi parayla içme imkanı var. Ayrıca, Antalya'nın her yerinde içki satılan yerleri bulabilirsiniz. Bize, t hizmet ve gelecekteki projelerinibira fiyatında promosyon yaparak tüketimi teşvik etmek dediler. Alakası yok. Ücretsiz satıldı, ölüme sebebiyet vermek gibi ithamlar var. Bira içerek adam ölmez.
Neden öldüğünü ben biliyordum. Adli Tıp kararını açıkladı. Aileyi üzmek için sebebini söylemiyorum. Festival yaptığı için ilk yargılanan belediye başkanı benim."

YER GÖSTERSİNLER YAPAYIM
Stadyum konusundaki soruya da Başkan Akaydın, şöyle cevap verdi: "Görevim olmadığı halde Antalya'ya 15 bin kapasiteli stat yapacağım diyorum. Antalya'ya 15 yıl gider. Gençlik Spor Genel Müdürü'nü hem telefonla aradım hem de mektup yazdım. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'la da görüştüm.Ama sonuç gelmedi. Danıştay 6. Daire tarafından 10. Yıl iptal edildi, Menderes Türel de istese bunu yapamayacaktı. TOKİ yapar mı yapar. Siz TOKİ'nin nasıl yaptığını biliyorsunuz. Antalya'ya büyük haksızlık olur.
Orası planlarda spor alanı diye geçiyor. Buraya sadece spor alanı yapılır. Rezidans yapılmaz. Bana yer göstersinler stadyumu hemen yapayım."

ANTALYA'YA DOĞAL HAYVAN YAŞAM PARKI
Sokak hayvanları ile ilgili projelerini de anlatan Başkan Akaydın, şunları söyledi: "Kentin bütününde 100 bin sahipsiz hayvan var. Küpelilere kadrolu köpeklerim diyorum. Doğal Hayvan Yaşam Parkı, projem var Türkiye'de ilk ve önemli bir proje olacak. Çok hayvansever bir il olduğumuz için zaman zaman çevre illerden de getirilen hayvanlar boşaltılıyor. Mücadelesi çok zor bir konu. Yavaş yavaş hepsine el atacağız."
Sarısu'da 10 dönümlük bir alanın İl Özel İdare'ye tahsis edildiğini belirten Başkan Akaydın, bu proje ile Tünektepe'ye teleferikle ulaşma imkanı sağlanacağını söyledi.
Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili adayları, belediye daire müdürleri, belediye personeli, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tütüncü Şehit Ailelerini Unutmadı
 
Halk Bank Genel Müdürü Aydın TBB Başkanı Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tütüncü Şehit Ailelerini Unutmadı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, değişik tarihlerde şehit olmuş Jandarma ...
Dünya Çocukları Kepez’de Buluşuyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’da düzenlenecek olan uluslararası ...
Akaydın'dan Hizmette İkinci Yıl Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, AKM Aspendos ...
Döşemealtı'nda Etkili Olan Dolu Hayatı Felç Etti
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle Antalya ...
 
 
Büyükşehir’den Doğa Yürüyüşü
Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Toroslar ...
Antalya Falezlerde Can Pazarı
Antalya'da denizi izlerken düşürdüğü bavulunu almak isteyen bir kişi, ...
Baykal'dan Menemenli Seçim Toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili ...
Sulama Havuzuna Düşen Çocuk Öldü
Antalya'da bir seranın sulama havuzuna düşen 7 yaşındaki çocuk öldü.
 
 
Tütüncü’den Hızır Reis’e Destek
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi’nin, ...
Büyükşehir’den Doğal Afet Platformuna İlk Adım
Antalya Büyükşehir Belediyesi afet ve acil durumlarında birlikte hareket ...
Vatandaşlar 'Yürüyen Merdiven Duası' Yaptı
Antalya'da Etiler Mahallesi sakinleri, üst geçit önünde merdivenin çalışması için dua etti.
Alanya'da Silahlı Kavga
Antalya'nın Alanya ilçesi kana bulandı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya