Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
‘Hatıra olsun diye söktük!’
‘Hatıra olsun diye söktük!’
 
Özsıcak'ın astsubay arkadaşının cihazı “hatıra olsun” diye söktüğünü söylediği öğrenildi.
 
4 Ekim 2011 Salı - 08:25

Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kuşkulu helikopter kazasından sonra enkazdan cihazları sökerken görüntülenen astsubay Aydın Özsıcak’ın Emniyet ve savcılıkta “susma hakkını” kullandığı, görüntülerde Özsıcak ile birlikte yer alan astsubay arkadaşının ise cihazı “hatıra olsun” diye söktüğünü söylediği öğrenildi

Özel yetkili Malatya Başsavcı Vekilliği’nin helikopterin suikast sonucu düştüğü iddialarını araştırmak üzere başlattığı soruşturmada, 4’ü muvazzaf asker, 3’ü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanı olmak üzere toplam 7 kişi “Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek, suç delillerini karartmak, sahte tutanak tanzim etmek ve s ilahlı terör örgütü üyeliği ” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan 4 muvazzaf askerden 3’ünün, helikopterin enkazından Argus 5000 CE ve Skymap adlı cihazları sökerken görüntülenen kişiler olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül’ün gündeme getirdiği görüntülerde tornavida ile cihazı sökerken görülen astsubay Aydın Özsıcak, Emniyet’teki sorgusunda ve savcılıkta susma hakkını kullandı. Özsıcak, yedek hakimlik sorgusunda ise cihazı herhangi bir talimat sonucu sökmediğini söylemekle yetindi. Aynı görüntülerde, Özsıcak ile birlikte görülen askerlerden Cemal Şahin’in ise ifadesinde, “Aydın Özsıcak’ın cihazı hatıra olsun diye söktüğünü biliyorum” dediği öğrenildi.

“Sahte tutanak” sorusu

Soruşturma kapsamında, 4 askerle birlikte, helikopteri incelemek üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen kaza kırım ekibinde yer alan Feridun Seren, Mehmet Sevdim ve Kerem Mumcuoğlu da tutuklandı.

Kaza kırım heyeti başkanı Seren’in ismi daha önce çeşitli iddialarla gündeme gelmişti. BBP’nin Almanya’dan kaza ile ilgili rapor hazırlaması için getirttiği uzman pilot Volkan Sürmeli, kayıp cihazları Seren’in masasında gördüğünü iddia etmişti. Seren’e K. Maraş Savcılığı’na verdiği ifadeye ilişkin sorular yöneltildi. Seren, bu ifadesinde, cihazların çalınması konusunda neden olaydan çok sonra tutanak tutulduğu sorulmuş, Seren de hava koşulları ve rahatsızlığı nedeniyle kaza yerine ilk gittiklerinde sadece fotoğraflama yaptıklarını söylemişti. Enkaz yerine 2 gün sonra gittiklerinde cihazların olmadığını gördüklerini, ancak kar altında kalmış olabileceği düşüncesiyle hazırlanan tutanağa sadece kendisinin imza attığını ileri sürmüştü. Seren, enkazın tamamen kaldırılmasından sonra cihazların bulunamaması üzerine ekipteki diğer arkadaşlarının da tutanağa imza attığını iddia etmişti.

Seren’in ifadesine karşılık, tutanağın K. Maraş Başsavcılığı’nın ifadeye davet etmesinin ardından düzenlendiğine yönelik bulgular soruldu. Savcılık, Seren ve kaza kırım ekibini, cihazları söken askerlerle birlikte görüntülendikleri, cihazları güvenli biçimde saklamadıkları, çalıntı cihazları Sivil Havacılık’ta muhafaza ettikleri iddialarını da sordu. Seren ise eski ifadelerini tekrarladı.

Garip bir iddia, garip bir araştırma

Yazıcıoğlu soruşturması dosyasında çok ilginç bir iddiaya ilişkin bir polis araştırması raporu olduğu da anlaşıldı. Buna göre, Malatya Başsavcı Vekilliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 31 Mayıs 2011’de gönderdiği yazıda, Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında yürüttüğü soruşturma sırasında Devlet Denetleme Kurulu’nun Ulaştırma Bakanlığı aleyhinde rapor hazırlamasını engellediği yönünde bilgiler bulunduğu belirtilerek Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Erzincan ili Kemaliye ilçesi nüfusuna kayıtlı şahıslardan oluşan bir yapılanmanın olduğu, Özden Gazetesi çevresinde faaliyet gösteren ve Örgünöz fikrini benimseyen bu grubun herhangi bir terör örgütü ile ilişkili olup olmadığının araştırılması istendi. Bu yazı üzerine araştırma yapan İstanbul Emniyeti ise yanıtını 11 Ağustos’ta savcılığa gönderdi. Yazıda Özden gazetesini çıkaran şirketin bir yetkilisinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan bazı sanıklarla telefon görüşmeleri ve mesajlaşmalarının olduğunun tespit edildiği belirtildi. Yazıda, bu telefon görüşmelerinin tespit edilmiş olmasına rağmen “gazete ve gazete yetkililerinin iddia olunan Ergenekon terör örgütü ile iltisaklı (ilişkili) olup olmadığı ve şahıslar arasında herhangi bir hiyerarşik bağ bulunup bulunmadığı konusunda somut bilgi ve belgelere ulaşılamamıştır” denildi.

“Tarikat değiliz” diyen ilginç grup

Hakkında araştırma yapılan Özden gazetesinin internet sitesinde tarikat olmadığını iddia eden yazılar yer alıyor. Atatürk ve Hz.Muhammed’i öven ifadelerin yer aldığı yazılarda Özdenciler’in felsefesi olarak bilinen “örgünöz”ün ne olduğu şöyle anlatılıyor: “Örgünöz, insanların kişisel yaşantılarından, devlet düzenine ve devletler ilişkilerine kadar tüm hayatın ‘Öz’e uygun olmasını, özün güdümünden ayrılmamayı temin eden sistemler dizisidir. Şahsiyetten toplum düzenine, ekonomiden hukuka kadar her alanda temel olarak insanı alan Örgünöz, insanların, özün güdümlerine uygun yaşamasına özen gösterir. Örgünöz Fikir Sistemi, tüm insanları şahsiyetiyle, öz yaratılışına uygun, adil düzenle güzel yaşatmayı prensip alır. Kalkış yaptığı nokta, insanın has yapısına uygunluk, özünün güdümlerine uygun olarak özgürlüktür. Örgünöz’ü uygulayanların, yeni bir çağın başlatıcıları olacağı, kuşku götürmez. Örgünöz insana sistemi yaptırır, sisteme insanı değil. Evet insanlar özden yaşarken gayet güzel sistemde yaşarlar ve yaşatırlar.”

Sitede Kemaliye ilçesine ilişkin tanıtım bölümünün yanı sıra “Örgünöz Devlet Sistemi” isimli bir kitabın reklamı da dikkat çekiyor. Sitedeki bilgilere göre gazetenin ayrıca bir otel ve lokantası da bulunuyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya’daki Saldırgan Yakalandı
 
'Teröristler bölgede elini kolunu sallayarak dolaşıyor'
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İşte PKK'ya yardım eden o kurumlar
Alman vakıfları tartışması, on yıl aradan sonra Erdoğan'ın sözleriyle ...
PKK sorumlusu ölü ele geçirildi
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde arazi arama taraması yapan jandarma ...
Ünlü işadamına uyuşturucu baskını
Polis ekipleri sosyete ve sanat camiasına yönelik operasyon başlattı.
İhbar Edene Para Ödülü
İçişleri Bakanlığı, terör eylemlerine katılanları yakalatan ya da kimliklerini ...
 
 
AK Parti'ye 3 Buçuk Milyon Yeni Oy
AK Parti'nin araştırmasına göre, 12 Haziran'da 3.5 milyon Atatürkçü-Kemalist ...
Bakan Çelik'ten iki müjde
Taşerondaki işçinin kıdem çilesi bitiyor, emekliler için 'kademeli intibak' yolda...
Anayasa imtihanı
Yeni yasama yılına yeni anayasa damga vuracak. İktidarın yeni anayasaya ...
Türkiye'ye "İtidal" Çağrısı
Hastanede, trafikte, sokakta, evde şiddet kol geziyor. En küçük bir tartışma ...
 
 
Obezite tedavisinde ölüm iddiası!
250 kilonun üzerine çıktığı için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp ...
Turuncu tornavidalı askerler tutuklandı
BBP lideri Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmada, helikopterden ...
Arınç Çocuk Sayısı Söylemedi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şahitlik yaptığı bir nikahta, Başbakan ...
Otobüs şoförüne dayak kamerada!
Erzincan'da toplu taşıma otobüsünde yaşanan şiddet güvenlik kamerası tarafından ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya