Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
İşte Kışı Hastalıksız Geçirmemize Faydalı 10 Şifalı Bitki
İşte Kışı Hastalıksız Geçirmemize Faydalı 10 Şifalı Bitki
 
Soğuk ve yağışlı havalarla birlikte vücudumuzun direncini arttıracak; bizi kış mevsiminde hastalıklardan koruyacak 10 şifalı bitki ve faydaları...
 
17 Aralık 2012 Pazartesi - 14:50

Ihlamur: Soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan dolaşımı bozukluklarında da kullanılır. Ihlamur demlenerek hazırlanmalıdır. Tatlandırıcı olarak şeker yerine bal tercih edilmelidir. İki tutam ıhlamur, 3-4 adet karanfil, bir çubuk tarçından ıhlamur hazırlanabilir.

Adaçayı: Yumuşak ve tatlı bir tadı olan adaçayı taze, kurutulmuş yapraklar veya toz şeklinde yılın her ayında kolaylıkla bulunabilir. Adaçayı zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Karaciğeri temizler, stresi azaltır, boğaz ağrısını alır, safra kesesini çalıştırır, kan şekerini düşürür, idrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur. İki çay kaşığı adaçayı üzerine kaynamış suyu dökerek 5-10 dakika bekleyin. Tatlandırmak için damla limon ya da bal kullanabilirsiniz.

Tarçın: Dünyada bilinen en eski baharatlardan birisi tarçındır. Antik çağlardan beri birçok uygarlık tarafından tedavi edici ilaç olarak kullanılmıştır. İşte tarçının faydalarından bazıları: kolesterolü düşürür, kanserle savaşır, solunum sorunlarını tedavi eder, enfeksiyonlara iyi gelir, anne sütünü arttırır, baş ağrısı ve migrende faydalıdır, kasları gevşetir. Tarçın kabuğu ya da tozu kullanılarak hazırlanabilir. Tarçın kaynar su ile ortalama 6-7 demlenmelidir.

Zencefil: Tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Daha çok Çin ve Hindistan bölgelerinde yetiştirilir. Bu bitkinin bu haklı şöhreti özellikle soğuk algınlıklarına birebir olmasından kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte zencefil iştah acıcıdır. Mide bulantılarını giderir, solunum yollarını açar, vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir, baş ağrılarını giderir, uykuyu rahatlatır. Yaş zencefili dilimleyerek fincan içerisine konmuş çayda bekletilebilir. Ayrıca toz halindeki zencefil bal ile özlenerek alınabilir.

Karanfil: Karanfil Asya ve Güney Amerika’nın tropik bölgelerinde yetişen yaprak dökmeyen, aromatik bir ağaç türünün çiçeğidir. Birçok hastalığın tedavisi için birçok kültürde kullanılır. En çok çay ve çiçeğin özünden elde edilen yağ çeşitleriyle kullanılır. Karanfil sindirimi düzenler, mide bulantısını azaltır, güçlü bir antiseptiktir, anti bakteriyeldir, diş ağrılarını hafifletir, sindirim sistemiyle ilgili kanser türlerine karşı koruma sağlar. Kurutulmuş 6-7 diş karanfili havanda toz haline gelinceye kadar döverek; bir fincan kaynar suya eklenir. Fincanın ağzı kapatılarak demlenmesi beklenir. Çayın etkili olması için 20 dakka demlenmesi gerekir.

Havlıcan: Zencefilgillerden, ıtırlı bir bitkidir. Doğu Asya’da yetişir. Kök sapları baharat olarak kullanılır. Grip ve soğuk algınlıklarında vücudun ısınmasını sağlar, baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir, idrar söktürür, romatizma ve nikrisin şikayetlerini hafifletir, balgamı söktürür iştah açar, tükürük ifrazatını artırır, göğsü yumuşatır, vücudun güçlenmesini sağlar. Bir bardak suya, yarım kahve kaşığı havlıcan karıştırılır, 10-15 dakika kadar bekletilir, karıştırdıktan sonra içilmelidir. Kolay içebilmek için, içine yeteri kadar şeker koymakta yarar vardır.

Kuşburnu: A, B, C, E ve K vitaminleri bakımından zengin olan kuşburnu çayı nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı direnci arttırır, sindirimi düzenler, böbrekleri temizler ve hafif romatizma ağrılarına iyi gelir. Kuşburnu portakal, mandalina ve diğer tüm turunçgillerden daha fazla C vitamini içerir. Kuşburnu çayı soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir.

Hibiskus:  Jamaika Gülü adı da verilen hibiskus Orta ve Güney Amerika’ya özgü bir bitkidir. Hibiskus çayı “ekşi çay” olarak da bilinir. Yüksek miktarda C vitamini içerir ve kafeinsizdir. Hibiskus çayı tansiyonu düşürür, sindirim sitemini çalıştırır, kilo vermeye yardımcıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hibiskus çayı sadece kurutulmuş hibiskus çiçeğinden hazırlanabilir. Bir bardak su kaynatıldıktan sonra 1-2 çay kaşığı hibiskus yaprağı içine atılır. Demlenmesi aşamasında içine tarçın veya zencefil de ilave edebilirsiniz.

Okaliptüs: Okaliptüsün keskin kokusu ve anti bakteriyel özelliklere sahip olması sebebiyle soğuk algınlığı ve sinüslerin tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. İlk olarak Avustralya’nın yerli halkı tarafından ateş düşürücü olarak kullanılan okaliptüs daha sonra, geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitkisel ilaç oldu. Okaliptüs çayı öksürüğe, boğaz ağrısına iyi gelir. Nezle, grip ve bronşit tedavisinde kullanılır. Okaliptüs çayı hazırlamak için 5 adet okaliptüs yaprağı alınır. 2 bardak su kaynatılır ve kaynayan suyun içine okaliptüs yaprakları atılarak 5 dakika daha demlenir.

Ekinezya: Ekinezya Amerika kıtasında doğal olarak yetişen ve bölgede en popüler bitkilerden birisidir. En sık kullanıldığı durumlar enfeksiyonlara karşı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşıdır. İşte ekinezyanın en temel faydaları: Antiseptiktir. Boğaz ağrısına iyi gelir, kuru öksürüğü geçirir, boğaz şişkinliğini alır, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir, ateş düşürücüdür, alerji belirtilerini hafifletir. En etkili ve faydalı ekinezya çayı bitkinin kökünden hazırlanır. Çeyrek kap ekinezya kökünün üzerine bir kap kaynar su ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Soğuk algınlığının daha hızlı geçmesini istiyorsanız ekinezya çayını sıcak içmelisiniz.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ
 
Köprü ve Otoyollar 25 Yıllığına Özel Şirketin Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya Trafik Kazaları
Antalyada Trafik kazaları
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya